10 Qytetet më të mira dhe më të këqija për WiFi të Hotelit Falas

10 Qytetet më të mira dhe më të këqija për WiFi të Hotelit Falas
Philip Lawrence

Përpara se të rezervoni hotele për pushime ose udhëtime pune, një nga gjërat e para që udhëtarët sigurojnë të kontrollojnë është nëse hoteli ka Wi-Fi falas dhe të shpejtë. Nëse nuk ju është ofruar ky shërbim me mbërritjen në hotelin tuaj, gjithmonë mund të pyesni recepsionin se si të merrni WiFi falas në hotel.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se ka një ndryshim të madh midis qyteteve për sa i përket WiFi-së falas në hotel. Jo të gjitha qytetet kanë hotele që ofrojnë shërbimet më të mira falas WiFi. Mund të zbuloni se duhet të paguani për WiFi në hotelin tuaj, ose mund të mos ketë fare WiFi. Pra, nëse një lidhje e qëndrueshme ka një rëndësi të madhe për ju, lexoni më tej për të zbuluar se cilat qytete janë më të mirat dhe më të këqijat për sa i përket WiFi-së falas të hoteleve sipas renditjes ndërkombëtare të testit të hoteleve WiFi.

Qytetet më të mira për hotele WiFi falas

1. Stokholm – Suedi

Stokholmi është vlerësuar si qyteti numër 1 në listën tonë të qyteteve me WiFi më të mirë falas në hotele ! Jo vetëm që shumica e hoteleve në qytet ofrojnë WiFi falas (89.5%), por cilësia e WiFi është gjithashtu e shkëlqyer (88.9%).

2. Budapest – Hungari

Tjetër në ose në listë është Hungaria Budapest. Edhe pse është dukshëm më e ulët se Suedia për sa i përket numrit të hoteleve me WiFi falas (75.8%), ajo ndjek nga afër për sa i përket cilësisë së WiFi të hotelit falas (84.4%).

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni problemet me WiFi pas përditësimit të Windows 10

3. Tokio – Japoni

Megjithëse Japonia si vend renditet e dyta në vendet meWiFi më i mirë falas, me Korenë e Jugut në krye të listave, kryeqyteti i saj Tokio renditet në vendin e 3. Për sa i përket WiFi-së falas të hoteleve, qyteti vlerëson një mesatare goxha prej 51.2%. Megjithatë, cilësia WiFi është ende e shkëlqyer në 81.9%.

Shiko gjithashtu: Si funksionon një mur zjarri? (Udhëzues i detajuar)

4. Dublini – Irlandë

Dublini është një qytet i shkëlqyer për sa i përket WiFi-së së hoteleve falas pasi shumica e hoteleve jo vetëm që ofrojnë WiFi falas (72.3%), por cilësia e WiFi është e shkëlqyer pasi mirë, duke u renditur në 77.5%.

5. Montreal – Kanada

Megjithëse Montreali është shumë më i lartë se qytetet e tjera në listën tonë për sa i përket disponueshmërisë së hotelit WiFi falas (85,8%), ai është pakësuar nga cilësia e WiFi, e cila është vetëm në 69.0%.

Qytetet më të këqija për hotele WiFi falas

1. Albufeira- Portugali

Albufeira është vlerësuar si qyteti më i keq për hotele falas WiFi. Jo vetëm që shumica e hoteleve nuk ofrojnë asnjë WiFi falas për hotele (vetëm 37.6% e hoteleve kishin WiFi falas), por cilësia e WiFi është gjithashtu e tmerrshme, e vlerësuar me 8.8%. Shumica e udhëtarëve që shkojnë në Albufeira janë në fund të fundit të mbërthyer me WiFi të ngadaltë, përveç nëse dinë ta bëjnë më të shpejtë WiFi të hotelit.

2. Atlanta – Shtetet e Bashkuara

68.4% e hoteleve të testuara në Atlanta ofronin WiFi hoteli falas, cilësia e WiFi ishte gjithashtu mjaft e ulët në vetëm 22.5%.

3. San Antonio – Shtetet e Bashkuara

Vendi i tretë më i keq për hotele WiFi falas, San Antonio, është gjithashtu në Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, në San Antonio,megjithëse shumica e hoteleve ofrojnë WiFi falas (85.2%), cilësia e WiFi është vetëm në 22.5%. Prandaj, duhet të keni disa truke në mëngë se si të përmirësoni WiFi të hotelit nëse dëshironi një lidhje të qëndrueshme.

4. Xhakarta – Indonezia

Vetë Indonezia vlerësohet si vendi i tretë më i keq për hotele WiFi falas, kështu që nuk është çudi që kryeqyteti i saj Xhakarta është në listën tonë të qyteteve me më të këqijtë WiFi pa pagesë në hotel. Në Xhakartë, vetëm 63.2% e hoteleve ofronin WiFi falas, cilësia e të cilave u vlerësua në vetëm 30%.

5. Paris – Francë

Edhe pse Parisi është një qendër për turistët, qyteti është goxha i ulët për sa i përket cilësisë WiFi (30.8%). Megjithatë, shumica e hoteleve në qytet ofruan WiFi falas të hotelit (86.4%).

Mendimet e fundit

Kush nuk e pëlqen WiFi falas në hotel? Sidomos nëse është WiFi falas dhe i shpejtë. Përdorni udhëzuesin tonë të dobishëm për të vendosur destinacionin tuaj të ardhshëm të pushimeve, duke mbajtur parasysh WiFi-në më të mirë falas në hotele. Sidoqoftë, nëse përfundoni në një hotel me WiFi nën nivelin e duhur, thjesht mund të kërkoni se si ta bëni WiFi të hotelit më të shpejtë. Njohja se si të përmirësoni WiFi në hotel mund të jetë mjaft e dobishme në situata të tilla.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.