8 Gjërat që duhet të bëni kur WiFi juaj panoramik nuk funksionon

8 Gjërat që duhet të bëni kur WiFi juaj panoramik nuk funksionon
Philip Lawrence

Cox Panoramic WiFi ju jep akses në internet edhe në zonat e vdekura. Përveç kësaj, mund të vendosni Cox Panoramic WiFi Pods për të forcuar sinjalin me valë dhe për të shijuar lojërat në internet dhe transmetimet video. Por, çka nëse filloni të përballeni me shkëputje të shpeshta dhe probleme të tjera të rrjetit?

Në këtë postim, ne do t'ju udhëzojmë se si ta zgjidhni problemin që WiFi Panoramic nuk funksionon.

Cox Panoramic WiFi Probleme të zakonshme

Megjithëse Cox Panoramic WiFi ofron internet me shpejtësi të lartë, pajisja mund të ketë probleme me rrjetin. Disa nga më të zakonshmet janë:

 • Shpejtësia e ngadaltë e internetit
 • Ndalimi i lidhjes së internetit
 • WiFi nuk funksionon
 • Drita e bardhë pulson

Megjithatë, lajmi i mirë është se mund t'i rregulloni këto probleme pa kërkuar ndihmë të jashtme. Për më tepër, meqenëse këto probleme janë të njohura me pajisjet e tjera, mund t'i zgjidhni shpejt ato në mënyrë të pavarur.

Si të rregulloni WiFi Panoramic Cox

Ky postim përfshin gjashtë metoda të ndryshme për të rregulluar problemet me Cox Panoramic Wi-Fi. Do të gjeni gjithashtu rezultatin e secilës metodë të zgjidhjes së problemeve. Mund t'ju duhet të kryeni një rregullim të rëndësishëm për të rregulluar ruterin.

Pra, le të zgjidhim problemet e Wi-Fi Panoramic Cox.

Metoda #1: Cikli i energjisë Cox Panoramic WiFi

Metoda e ciklit të energjisë është më e thjeshta. Për më tepër, ju mund ta kryeni atë pa u shqetësuar për humbjen e të dhënave.

Në këtë metodë, ju mbyllni furnizimin me energji elektrike që vjen në Coxgateway dhe lëreni të rindizet.

Ndiqni këto metoda për të kryer ciklin e energjisë në portën WiFi Panoramic Cox:

 1. Së pari, shtypni butonin e energjisë për të fikur pajisjen tuaj Cox.
 2. Prisni derisa të fiken të gjitha dritat.
 3. Më pas, shkëputni kordonin e energjisë nga priza elektrike.
 4. Tani, prisni përsëri që pajisja të fiket plotësisht.
 5. Pas 1-2 minutash, futni kordonin e rrymës në prizën në mur.
 6. Ndizni ruterin.

Pas rindezjes ose rivendosjes së lehtë të ruterit, prisni derisa të gjitha dritat fillojnë të tregojnë gjendjen normale. Pasi të jenë të qëndrueshme, kontrolloni nëse problemet me Wi-Fi dhe lidhjen e internetit mbeten.

Metoda #2: Rregulloni dritën ndezëse portokalli në Wi-Fi panoramik Cox

Nëse shihni dritën LINK duke pulsuar portokalli në modemin tuaj Cox Panoramic, po përpiqet të krijojë një lidhje në rrjedhën e poshtme. Drita vezulluese tregon se pajisja vazhdon të kërkojë një lidhje të qëndrueshme.

Pasi drita LINK bëhet portokalli e fortë, WiFi Panoramic nuk ka arritur të marrë asnjë internet.

Për të rregulluar problemin me ngjyrë portokalli që pulson , ndiqni këto hapa:

 1. Së pari, kontrolloni lidhjet e kabllove. Më pas, sigurohuni që t'i keni lidhur saktë të gjitha kabllot në portat përkatëse.
 2. Rinisni ose rindizni ruterin e modemit. Ju mund të ndiqni metodën # 1 në këtë hap. Megjithatë, duhet të rivendosni modemin dhe ruterin veç e veç nëse përdorni të dyja pajisjet.
 3. Krijoni një lidhje me telandërmjet modemit Cox Panoramic WiFi dhe kompjuterit tuaj nëpërmjet një kablloje Ethernet.

Pasi të kryeni tre hapat e mësipërm, prisni pak. Më pas kontrolloni nëse problemi i dritës portokalli vazhdon.

Megjithatë, ndonjëherë problemi është nga një burim i jashtëm, d.m.th., ofruesi juaj i shërbimit të internetit (ISP.) Për shembull, meqenëse jeni abonuar në planin e internetit Cox, atje mund të jetë një ndërprerje shërbimi në lokalitet.

Ne do të diskutojmë se çfarë të bëjmë kur ka ndërprerje të shërbimit.

Metoda #3: Rregulloni dritën e kuqe të fortë në Wi-Fi panoramik Cox

Drita e fortë LED e kuqe do të thotë se modemi juaj Cox ka pak energji. Prandaj, nuk ka energji të mjaftueshme dhe gjithashtu nuk ka internet. Kështu, porta Cox Panoramic nuk do të ofrojë internet si dhe WiFi.

Për të rregulluar këtë problem, ndiqni këto hapa:

 1. Së pari, shkëputni të gjitha pajisjet e lidhura nga Rrjeti Wi-Fi panoramik Cox. Kjo përfshin telefonat celularë, laptopët, zgjeruesit WiFi dhe altoparlantët inteligjentë.
 2. Tani, rinisni portën dhe shkëputni kabllon e rrymës.
 3. Prisni një minutë.
 4. Tani, futni kordonin përsëri në prizën elektrik.
 5. Prisni përsëri derisa pajisja të rivendosë gjendjen e saj normale.

Problemi mund të jetë me harduerin nëse drita e kuqe nuk largohet . Në këtë rast, kontaktoni Cox-in dhe lërini ta zgjidhë këtë problem.

Metoda #4: Kontrolloni lidhjet kabllore

Nëse jeni abonuar edhe në paketat Cox TV, mundeniaplikojeni këtë metodë në televizorin tuaj kabllor.

Pa dyshim, lidhjet me tel ofrojnë shërbim më të besueshëm të internetit. Kjo është për shkak se ka më pak ndërprerje në komunikim dhe më pak dobësim në krahasim me një rrjet me valë.

Megjithatë, këto lidhje humbasin fuqinë e tyre me kalimin e kohës për shumë arsye. Për shembull:

 • Kushtet e motit
 • Pa mirëmbajtje
 • Instalimet elektrike të vjetra

Pra, WiFi panoramik Cox sillet keq kur ju anashkaloni gjendja e kabllove. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të inspektoni instalimet elektrike dhe të kërkoni për ndonjë dëmtim të mundshëm.

Tani, një nga një, shkëputni dhe lidhni kabllot. Filloni me kabllon Ethernet dhe më pas me kabllon koaksi. Së fundi, lidhni siç duhet kabllot me portat përkatëse. Kjo mund të rregullojë gjithashtu problemin që WiFi nuk funksionon në pajisjen Cox Panoramic.

Metoda #5: Kontrolloni portat e lidhjes

Kontrollimi i portave të lidhjes është po aq jetësor sa përputhja e lidhjeve kabllore. Edhe nëse instaloni instalime elektrike të reja për rrjetin e shtëpisë, i gjithë investimi mund të jetë i pasuksesshëm nëse portat e lidhjes janë të gabuara.

Prandaj, kontrolloni gjithmonë portat e mëposhtme në portën e Wi-Fi Panoramic Cox dhe kompjuterin tuaj ose të tjera pajisjet:

 1. Portet Ethernet
 2. DSL ose Porta e Internetit
 3. Power Port

Portet Ethernet janë më të ekspozuara, prandaj është thelbësore për të siguruar që ata të punojnë mirë. Pra, kontrolloni portën Ethernet në ruterin Cox dhe kompjuterin përpara se të lidheninjë kabllo Ethernet.

Nëse jeni duke përdorur një kabllo të vjetër Ethernet ose koaksial, është më mirë t'i zëvendësoni ato. Kjo do të përmirësojë gjithashtu fuqinë e lidhjes.

Metoda #6: Rregulloni lidhjen e ngadaltë të internetit

Nëse keni shpejtësi të ngadaltë interneti, kjo është për arsyet e mëposhtme:

 • Ruteri panoramik WiFi Cox është shumë larg nga pajisja jote
 • Pajisja Cox Panoramic është e vjetëruar
 • Rregullimi i gjerësisë së brezit nga ISP-ja juaj

Pa dyshim, mund të ketë arsye të tjera për shpejtësi të ngadaltë.

Për të zgjidhur problemin e parë, zvogëloni distancën midis portës Cox dhe pajisjes tuaj. Përveç kësaj, është thelbësore ta mbani pajisjen e internetit 5-6 këmbë larg nga pajisjet e tjera elektronike për performancë optimale Wi-Fi.

Për çështjen e dytë, firmware-i i portës Cox Panoramic ka nevojë për një përditësim. Fatkeqësisht, përdoruesit nuk kanë akses për të përditësuar ose konfiguruar firmuerin e Wi-Fi Panoramic Cox. Prodhuesit e mbajnë të përditësuar harduerin tuaj të rrjetit.

Rregullimi i gjerësisë së brezit është një proces në të cilin ISP-ja juaj ndryshon gjerësinë e brezit të rrjeteve. Ata e bëjnë këtë për të shmangur bllokimin e rrjetit. Pra, nëse jeni duke u përballur me një problem të tillë, kontaktoni ISP-në tuaj dhe informoni ata për shqetësimin.

Metoda #7: Pastroni cache DNS

DNS ose Sistemi i Emrave të Domenit është një libër adresash. Ai i përkthen adresat IP në emra domenesh. Për më tepër, ai ruan një informacion të tillë për të qetësuar rrjetin, i njohur siDNS cache.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni një rrjet WiFi në telefonin tuaj

Megjithatë, është një nga arsyet e zakonshme për lidhjen e dobët sepse sa më shumë DNS ruan informacion, aq më shumë përjetoni vonesën e internetit.

Kjo është arsyeja pse ndiqni këto hapa për të pastruar Cache DNS:

 1. Hapni kutinë Run duke shtypur tastin Windows + R.
 2. Shkruani cmd dhe shtypni Enter.
 3. Në kutinë e zezë shkruani ipconfig/flushdns.
 4. Prisni këtë mesazh: Me sukses u shpëla memoria e memories së zgjidhjes së DNS.

Pastrimi i kësaj memorie të fshehtë zgjidh problemet e DNS dhe WiFi panoramik Cox do të fillojë duke punuar përsëri si duhet.

Metoda #8: Rivendosja e "Cox Panoramic Gateway"

Nëse asnjë nga metodat e mësipërme nuk funksionon, duhet të rivendosni WiFi Panoramic. Mos harroni se kur rivendosni pajisjen e rrjetit, të gjitha cilësimet e Wi-Fi kthehen në standardet e fabrikës.

Shiko gjithashtu: Xfinity Student Wi-Fi: Gjithçka që duhet të dini!

Tani, ndiqni këto hapa për të rivendosur Wi-Fi panoramik në gjendje fabrike:

 1. Së pari, mbani të shtypur butonin e rivendosjes në pjesën e pasme të ruterit Cox për 30 sekonda.
 2. Pajisja është rivendosur me sukses kur të gjitha dritat vezullojnë së bashku dhe errësohen.

Pas kësaj, ju keni për të vendosur portën Cox. Mund ta përfundoni procesin e konfigurimit përmes aplikacionit Cox Wi-Fi ose metodës tradicionale.

Përveç kësaj, aplikacioni Cox Wi-Fi disponohet gjithashtu për pajisjet Android dhe Apple.

Pyetjet e shpeshta

Pse WiFi ime panoramike po pulson portokalli?

Drita portokalli që vezullon do të thotë që WiFi panoramik po kërkon një internet të qëndrueshëmlidhje.

Çfarë duhet të bëni nëse Wi-Fi juaj Cox nuk funksionon?

Provo hapat e mësipërm të zgjidhjes së problemeve. Pastaj, nëse ende përballeni me problemet, kontaktoni mbështetjen e Cox.

Pse WiFi ime panoramike pulson e bardhë?

Drita e bardhë që vezullon do të thotë se nuk i keni konfiguruar saktë cilësimet Panoramic WiFi. Prandaj, rinisni pajisjen ose kaloni përsëri procesin e konfigurimit.

Përfundim

Mos funksionimi i WiFi Panoramic Cox është një problem i përkohshëm. Mund ta rregulloni shpejt duke aplikuar zgjidhjen e mësipërme. Megjithatë, fillimisht përditësoni sigurinë e rrjetit nëse rivendosni WiFi.

Pas kësaj, lidhni të gjitha pajisjet tuaja me rrjetin Cox WiFi dhe shijoni internetin me shpejtësi të lartë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.