Alternativat e lidhjes Nintendo Wifi

Alternativat e lidhjes Nintendo Wifi
Philip Lawrence

Pasja e një serveri lojrash është thelbësore, pavarësisht nëse luani lojëra si lojërat Mario Kart Wii ose Pokemon Ds.

Ndërsa Nintendo kishte konfigurimin e lidhjes së saj wifi, ai nuk është më i disponueshëm, që do të thotë se duhet të kërkoni një server tjetër lojrash ose WFC.

Nëse keni përdorur një lidhje Wi-Fi Nintendo dhe tani po kërkoni një alternativë, mos u shqetësoni më! Në këtë postim, ne do të diskutojmë gjithçka që duhet të dini rreth lidhjes Wi-Fi Nintendo. Përveç kësaj, do të flasim për alternativa të ndryshme që mund t'i përdorni për të luajtur lojërat tuaja të preferuara Ds dhe Wii.

Çfarë është një Nintendo wifi Connection?

Nintendo wifi Connection, i njohur më shpesh si WFC, ishte në thelb një shërbim lojrash me shumë lojtarë në internet i drejtuar nga Nintendo. Qëllimi kryesor i Nintendo WFC ishte të ofronte lojëra online falas të luajtura në lojëra të përputhshme Nintendo DS, DSi dhe Wii.

Ky shërbim përfshinte gjithashtu shërbimet e shkarkimit të lojërave Dsi Shop dhe Wii Shop Channel të kompanisë. Për më tepër, ai kishte funksione të ndryshme për sistemet Nintendo DS dhe Wii.

Megjithatë, pas lëshimit të Wii U, ekipi mbështetës i Nintendo vendosi të mbyllte Nintendo WFC. Ndërsa askush nuk e di arsyen e vërtetë që ndodhi, përdoruesit nuk mund të krijojnë më një lidhje me rrjetin e tyre të internetit. Kjo rezultoi që ata të mos kishin më akses në veçoritë online të softuerit Nintendo DS/DSi dhe Wii, për shembull, bërjen e ndeshjeve, lojërat në internet,tabelat e drejtuesve dhe garat.

Mënyra alternative për Nintendo WFC për Nintendo DS, Dsi dhe Wii U

Edhe pse lidhja wifi është zbritur, kjo nuk do të thotë se nuk mund të luani asnjë lojë online me mikun tuaj. Përkundrazi, shumë njerëz filluan të krijojnë serverë dhe kanale në internet homebrew me softuer të krijuar me porosi për të trajtuar lojërat.

Nëse nuk e dini se çfarë janë, mos u shqetësoni më pasi ne do të hyjmë në secilin nga serverët në internet të homebrew dhe do t'ju ofrojmë një udhëzues hap pas hapi për t'i aksesuar ata.

Kaeru WFC

Ky është një shtesë shumë e fundit në alternativat e WFC që ndërtohen më tej në hakerë ose përdorues të ndryshëm të talentuar në komunitetin e Nintendo homebrew. Ekipi i Kaeru e ka bërë lojën shumë më të lehtë dhe më të aksesueshme.

Po, e keni lexuar mirë!

Me Kareu WFC, nuk keni nevojë për asnjë arnim, kartë flash ose hak. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të rregulloni cilësimin DNS të konsolës së lojrave. Atëherë të gjithë jeni gati të shijoni lojërat në internet me lojtarë të tjerë të ndryshëm në Wiimmfi.

Shiko gjithashtu: Moduli Blink Sync nuk lidhet me Wi-Fi - Rregullim i lehtë

Megjithatë, mbani në mend se Kaeru WFC disponohet vetëm për serverët Nintendo Dsi dhe Ds, jo për Wii U!

Konfiguro për Nintendo 3DS

Ndiq hapat e mëposhtëm për të vendosur Kaeru WFC në Nintendo DS tuaj.

 1. Filloni duke shkuar te Konfigurimi i lidhjes Wi-Fi Nintendo nga menyja kryesore.
 2. Mos klikoni në Cilësimet e Sistemit, por zgjidhni fillimin dhe aktivizimin onlinelojë.
 3. Më pas klikoni në Opsionet.
 4. Pas kësaj, zgjidhni opsionin e Fshi konfigurimin e Nintendo WFC. Duke vepruar kështu do t'ju lejojë të krijoni shpejt një kod të ri Shoku në serverin e ri për çdo lojë që dëshironi të luani. Mos harroni se kjo bëhet një herë për çdo tastierë, dhe jo për lojë.
 5. Më pas, rinisni Nintendo 3ds.
 6. Pas kësaj, hapni menunë Nintendo WFC Settings.
 7. Zgjidhni opsionin e Cilësimeve të Sistemit.
 8. Më pas zgjidhni Cilësimet e Internetit.
 9. Pas kësaj, klikoni në Nintendo DS Connections.
 10. Zgjidhni Cilësimet e lidhjes wifi.
 11. Më pas, konfiguroni një profil të ri lidhjeje Wi-Fi duke përdorur një pikë aksesi të WEP të përputhshëm.
 12. Pas kësaj, ju lutemi lëvizni poshtë te opsioni Marrja automatike DNS dhe vendoseni në Nr.
 13. Pas që, ndryshoni DNS Primary dhe Secondary DNS në këtë: 178.62.43.212.
 14. Së fundi, ruani të gjitha cilësimet e reja.

Konfiguro për Nintendo Dsi

Këtu është një udhëzues hap pas hapi për të vendosur Kaeru WFC në Nintendo Dsi tuaj:

 1. Së pari, filloni duke klikuar në Konfigurimin e lidhjes Wi-Fi Nintendo nga menyja e tij kryesore.
 2. Mos zgjidhni Opsioni i Cilësimit të Sistemit, në vend të kësaj, vendosni të filloni një lojë të aktivizuar në internet.
 3. Pas kësaj, zgjidhni Opsionet.
 4. Më pas, klikoni në opsionin e Fshi konfigurimin e Nintendo WFC. Duke vepruar kështu, përdoruesit mund ta bëjnë kodin e ri të Mikut pa mundim në serverin e ri për çdo lojë Ds që dëshirojnë të luajnë. Megjithatë, mbani mend se pokjo vetëm një herë për tastierë dhe jo për lojë.
 5. Rinisni Nintendo Dsi
 6. Më pas hapni menunë e cilësimeve të lidhjes Wi-Fi Nintendo.
 7. Pas kësaj, zgjidhni Cilësimet e Sistemit.
 8. Më pas zgjidhni opsionin e internetit duke përdorur tre slotat tuaja të para.
 9. Zgjidhni opsionin Cilësimet e lidhjes wifi.
 10. Pas kësaj, konfiguroni një profil lidhjeje wifi duke përdorur një akses të pasigurt pikë ose WEP e përputhshme.
 11. Më pas, ju lutemi lëvizni poshtë për të gjetur DNS-në automatike dhe ndryshojeni në Nr.
 12. Klikoni mbi DNS parësore dhe DNS dytësore dhe ndryshoni ato në: 178.62.43.212.
 13. Më në fund, ruani të gjitha ndryshimet e reja të bëra në cilësime.

Wiimmfi

Nëse jeni adhurues i Mario Kart, ne kemi një lajm të mirë për ju!

Shërbimi Wiimmfi është një shërbim lojrash në internet që ofron lojë falas në internet në lojëra të ndryshme Nintendo DS dhe Wii. Wiimmfi është përpjekur të kopjojë sa më shumë nga veçoritë në internet të lidhjes wifi Nintendo. Përveç kësaj, ju lejon të luani lojëra si Mario Kart Wii dhe lojëra të tjera të ndryshme.

Megjithatë, për të konfiguruar këtë kanal serveri homebrew, duhet të shkarkoni një patch për të.

Nëse ju nuk jeni të sigurt se çfarë softueri patch mund të shkarkoni, ne kemi renditur disa nga më të mirët më poshtë:

Dolphin Emulator

Dolphin është një emulator falas dhe me burim të hapur të konsolës së lojërave video për Wii dhe GameCube që mund të funksionojë në mënyrë efikase në Linux, macOS dheWindows.

Pasi u mbyll lidhja Wi-Fi, shumë përdorues e gjetën veten duke përdorur Dolphin Emulator për të luajtur lojën e tyre të preferuar.

Shiko gjithashtu: iPad nuk do të lidhet me internetin por Wifi funksionon - Rregullim i lehtë

A nuk jeni i sigurt se si të konfiguroni emulatorin Dolphin? Mos u shqetësoni më, pasi më poshtë kemi ofruar një udhëzues hap pas hapi që mund ta ndiqni lehtësisht:

 • Filloni duke shkuar në çdo faqe interneti në internet dhe duke kërkuar Dolphin Emulator.
 • Klikoni në uebsajti i parë dhe instaloni versionin më të fundit në kompjuterin tuaj.
 • Më pas nxirrni skedarët dhe hapni emulatorin Dolphin.
 • Pas kësaj, zgjidhni konfigurimin e kontrolluesit që dëshironi të keni me cilësime të tjera emulimi si p.sh. si Anti-Aliasing dhe anizotropic.
 • Më pas zgjidhni dosjen në të cilën keni ruajtur të gjitha lojërat tuaja.

Kjo është ajo! Tani mund të imitoni lojërat Nintendo Wii.

melonDS

melonDS është një tjetër emulim i saktë dhe i shpejtë i Nintendo DS. Ndërsa ende nuk është plotësisht i plotë, mund ta shkarkoni përsëri për të shijuar lojërat ds.

Nëse nuk jeni të sigurt se si të shkarkoni melonDS në kompjuterin tuaj Windows, ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Filloni duke shkuar në Google dhe duke kërkuar shkarkimin melonDS.
 • Klikoni në faqen e parë të internetit dhe instaloni versionin më të fundit të melonDS në Windows.
 • Më pas nxirrni skedarët.
 • 9>Pasi të keni nxjerrë skedarin e firmuerit, ndryshoni biosnds7.rom në bios7.bin dhe biosnds9.rom në bios9.bin.
 • Pas kësaj, kopjoni të gjithë këta skedarë ROM nëdosjen melonDS.
 • Sigurohuni që të gjithë skedarët MelonDS dhe Rom të ruhen në çdo drejtori pa UAC. Ose përndryshe, kliko me të djathtën mbi pjepër.
 • Më pas zgjidh vetitë.
 • Pas kësaj, shko te skeda e përputhshmërisë.
 • Kontrollo kutinë për ekzekutimin e këtij programi si administratori
 • Më pas klikoni OK.
 • Pas kësaj, klikoni dy herë në melonDS.exe.

Tani gjithçka që duhet të bëni është të nisni lojën që keni luajtur ose dëshirojnë të luajnë. Këtu është një udhëzues hap pas hapi që mund të ndiqni:

Për serverin DS

 1. Filloni duke klikuar Nintendo Wifi Connection Set-up nga menyja kryesore e pajisjes suaj.
 2. 9>Megjithatë, vini re se fillimisht nuk zgjidhni "Cilësimin e Sistemit", në vend të kësaj zgjidhni fillimin e një loje të aktivizuar në internet.
 3. Klikoni në Opsionet.
 4. Më pas, zgjidhni "Fshi konfigurimin e Nintendo WFC" opsion. Ky hap do t'ju lejojë të krijoni kode të reja lehtësisht në një server të ri për cilëndo lojë që dëshironi të luani. Ki parasysh se kjo bëhet vetëm një herë për tastierë, jo për lojë.
 5. Më pas, rinisni Nintendo 3ds.
 6. Hapni sërish menunë e cilësimeve të Nintendo WFC.
 7. Zgjidhni Nintendo Butoni i cilësimeve të lidhjes wifi.
 8. Më pas, pasi të hapet një ekran i ri, trokitni lehtë mbi lidhjen 1,2 ose 3.
 9. Pas kësaj, zgjidhni opsionin "Kërko për një pikë aksesi".
 10. Ju lutemi prisni disa minuta derisa të ngarkohet, më pas pika e hyrjes e emuluar melonDS do të shfaqet në ekran.
 11. Një herë pjepërAPshfaqet, zgjidhni atë dhe klikoni OK.
 12. Më pas prisni pak derisa të konfiguroni një lidhje. Më në fund, shihni një mesazh të suksesshëm të lidhjes që shfaqet në ekran.
 13. Tani zgjidhni opsionin e një lidhjeje të krijuar rishtazi.
 14. Pas kësaj, lëvizni poshtë, kërkoni për cilësimet DNS dhe shtypni Jo butonin pranë cilësimit "Përfitoni automatikisht DNS".
 15. Më pas klikoni në cilësimin Primar DNS dhe klikoni mbi modifiko.
 16. Type 95.217.77.151
 17. Klikoni në DNS sekondare cilësimet dhe shkruani të njëjtat kode.
 18. Së fundi, shtypni ruajtjen e cilësimeve.

Për serverin DSi

 1. Filloni duke shtypur Nintendo wifi Connection Set-up nga menyja kryesore e pajisjes suaj.
 2. Vini re se fillimisht nuk zgjidhni "Cilësimin e Sistemit", por zgjidhni fillimin e një loje të aktivizuar në internet.
 3. Zgjidhni Opsionet.
 4. Pas kësaj, shtypni në opsionin Erase Nintendo WFC Configuration. Kjo do t'ju lejojë të krijoni kodin e ri të mikut pa mundim në një server të ri për çdo lojë që dëshironi të luani. Megjithatë, mbani në mend se ju duhet ta bëni këtë vetëm një herë për çdo tastierë dhe jo për çdo lojë.
 5. Më pas, rinisni Nintendo Dsi tuaj.
 6. Shkoni te cilësimet e sistemit.
 7. Më pas shtypni opsionin e Internetit duke përdorur tre vendet e para.
 8. Pas kësaj, klikoni në opsionin "Cilësimet e lidhjes wifi".
 9. Trokitni lehtë mbi lidhjen 1,2 ose 3.
 10. Tani ju duhet të klikoni në Marrëveshjen e Përdoruesit.
 11. Shtypni Po kur ju kërkon një mesazh qëpajisja juaj duhet të hyjë në rrjetin me valë.
 12. Pasi të lidhet, klikoni në një gjuhë.
 13. Më pas, sapo të hapet një dritare e re, klikoni në Tjetër.
 14. Pas se, zgjidhni "Unë pranoj" dhe zgjidhni opsionin OK.
 15. Zgjidhni opsionin e cilësimeve të lidhjes.
 16. Më pas shtypni lidhjen e krijuar rishtazi.
 17. Pas kësaj, zgjidhni Ndryshoni cilësimet.
 18. Lëvizni poshtë për të shkuar në skedën "Marrja automatike e DNS".
 19. Zgjidhni opsionin Jo.
 20. Shtypni opsionin e në konfigurimin e detajuar.
 21. Fut kodin e mëposhtëm DNS: 95.217.77.151
 22. Kliko OK.

Përfundim:

Ndërsa Nintendo wifi Connection është mbyllur, kjo nuk ndodh Kjo do të thotë që nuk mund të përdorni më lojërat Wii dhe DS. Për fat të mirë, ka alternativa të ndryshme që ju mund t'i përdorni lehtësisht me ndihmën e këtij artikulli!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.