BMW WiFi Hotspot - Planet e Internetit në Makinë

BMW WiFi Hotspot - Planet e Internetit në Makinë
Philip Lawrence

BMW është e treta në markat më të mira të makinave luksoze në botë, para Mercedes-Benz (i pari) dhe Tesla (i dyti). Duke folur për luksin e BMW-së, shumë veçori të mahnitshme justifikojnë çmimin e saj të lartë, duke përfshirë pikën e hyrjes në internet.

Veçoria hotspot e BMW-së është e famshme për lidhjen e saj të shpejtë, sinjalin e fortë me valë dhe lidhjen e pandërprerë të internetit. Megjithatë, kjo veçori, e quajtur BMW ConnectedDrive, ofron gjithashtu shumë veçori të tjera.

T-Mobile lançoi gjithashtu Magenta Drive për BMW, e cila ofron një rrjet të fortë 5G që funksionon në mbarë vendin. Pra, vazhdoni të lexoni këtë postim për të mësuar se si ta përmirësoni BMW-në tuaj me pikën e internetit.

Hotspot Wi-Fi në makinë BMW për pajisjet celulare

Veçoria Wi-Fi në makinë ka bëhen të njohura në makinat moderne. Kjo për shkak se automobili gjithashtu fokusohet në vënien në dispozicion të kësaj veçorie në modelet më të fundit. Kjo veçori rrit komoditetin për shoferin dhe pasagjerët. Megjithëse pika e hyrjes në internet për makinën nuk është një kërkesë thelbësore, blerësit i japin rëndësi të madhe pasi është një faktor kyç.

Shumë automjete moderne kanë funksionin e integruar të pikës së hyrjes, i cili tashmë ka pajisje Wi-Fi. Kështu që nuk keni nevojë të integroni pajisje shtesë. Përveç kësaj, disa kompani automobilistike ofrojnë tre GB internet falas ose tre muaj akses falas në internet.

Por pse pika e nxehtë e BMW Wi-Fi po merr kaq shumë vëmendje?

BMW është një makinë e njohur luksozemarkë. Ai e ka origjinën nga industria evropiane e automobilave, një organizatë me lëvizje të shpejtë dhe të avancuar. Pra, njerëzit presin diçka të jashtëzakonshme nga makinat e tyre.

BMW, Audi dhe Mercedes-Benz janë gjithashtu në krye të listës. Megjithatë, BMW preferon një mënyrë jetese bashkëpunuese, luksoze dhe elegante.

Është e shpejtë, e hijshme, tërheqëse, e fuqishme dhe e pajisur me rrjetin T-Mobile 5G për pikën kryesore Wi-Fi. Prandaj, me një plan të përballueshëm interneti në makinë, ju mund të përfundoni punën tuaj, të luani lojëra në internet dhe të shikoni drejtpërdrejt ndeshje dhe lajme në një udhëtim me BMW.

Megjithatë, nuk mund të shijoni kurrë një pikë interneti WiFi në makinë nëse nuk mund të hyni në internet gjatë konfigurimit. Shumë pronarë makinash ankohen se nuk gjejnë lidhje të qëndrueshme interneti në makinat e tyre.

Por pika kryesore e BMW-së është e lehtë për t'u konfiguruar, naviguar dhe lidhur me T-Mobile 5G ose ndonjë rrjet tjetër WiFi.

Si ta bëj BMW-në time një pikë të nxehtë WiFi?

Ka dy mënyra për të krijuar një lidhje të qëndrueshme interneti në makinën tuaj. Meqenëse po flasim për BMW, metoda e parë, d.m.th., integrimi i përhershëm me Wi-Fi në makinë, është i zbatueshëm këtu.

Integrimi i përhershëm me Wi-Fi në makinë

Ju tashmë e dini se gjigantët e automobilave tani siguroni pajisjen Wi-Fi në makinë për të rritur vlerën e makinës. Edhe pse kjo veçori është e panevojshme, njerëzit e konsiderojnë pikën kryesore të makinës.

Kjo është arsyeja pse ju do ta gjeni pikën e nxehtë të makinës tashmë të integruar me shumë të rejaautomjetet, veçanërisht seritë BMW 2020 dhe më pas.

Për më tepër, modelet më të fundit BMW kanë një veçori të integruar të integrimit të kartës eSIM, thelbësore në krijimin e lidhjes me internetin. Pasagjerët mund të shfletojnë uebsajte dhe të transmetojnë muzikë dhe video duke përdorur pikën e qasjes në laptop dhe telefon.

Mund t'i lidhni gjithashtu pajisjet tuaja me sistemin e informacionit argëtues duke përdorur Wi-Fi. Megjithatë, kjo veçori mund të bllokohet për arsye sigurie gjatë drejtimit të automjetit.

Mënyra e dytë është rindërtimi i Wi-Fi. Kjo metodë nuk ka lidhje sepse është për ato gjenerata të mëparshme që nuk kanë veçorinë e integruar Wi-Fi.

Lidhni telefonin tuaj me BMW Wi-Fi Hotspot

BMW gjithashtu ofron Wi-Fi nëpërmjet të cilat mund të lidheni me internetin. Gjëja më e mirë e kësaj oferte është që nuk keni nevojë të aktivizoni të dhënat tuaja celulare.

Nëse BMW juaj ka një menu të sistemit operativ (OS) 7, ndiqni këto hapa për të lidhur një pajisje celulare me Pika kryesore WiFi e makinës:

 1. Së pari, shkoni te menyja e pajisjeve celulare.
 2. Trokitni lehtë mbi "Komunikimi".
 3. Zgjidhni "Menaxho pajisjet celulare".
 4. Tani, zgjidhni "Pajisja e re" në anën e djathtë të panelit.
 5. Trokitni lehtë mbi "Internet, aplikacione". Një kod QR Wi-Fi do të shfaqet në ekranin e panelit. Do të gjeni gjithashtu "Emrin WiFi" dhe "Fjalëkalimin e WiFi" në të njëjtin ekran.
 6. Tani, hapni aplikacionin Kamera në iPhone ose në ndonjë smartphone tjetër.
 7. Skanoni kodin QR nga Paneli i BMW-së. Një njoftim Wi-Fi mei njëjti emër BMW WiFi do të shfaqet në telefonin tuaj.
 8. Trokitni lehtë mbi atë njoftim.
 9. Trokitni lehtë mbi "Bashkohu" për konfirmim. Pas kësaj, paneli BMW do të kthehet në ekranin e menysë "Pajisjet celulare" me një ikonë Wi-Fi kundër emrit të telefonit tuaj.

Kështu mund ta lidhni telefonin tuaj me rrjetin BMW WiFi. Por prisni, pasi jeni lidhur vetëm me lidhjen BMW WiFi. Kështu që ju duhet ende të abonoheni në një shërbim interneti.

Aktivizoni Hotspotin e Internetit të BMW nga telefoni juaj

Sigurohuni që telefoni juaj të jetë i lidhur me pikën e hyrjes të BMW Wi-Fi. Pas kësaj, ndiqni këto hapa:

 1. Hapni një shfletues uebi në telefonin tuaj. Faqja e internetit e T-Mobile do të shfaqet sepse është partneri i internetit i BMW-së. Para se të abonoheni në një plan interneti T-Mobile, mund të regjistroheni për një muaj falas.
 2. Trokitni lehtë mbi “Regjistrohu tani pa pagesë” për internet falas për një muaj. Hapi tjetër është të regjistroheni për pikën e internetit të BMW-së.
 3. Zgjidhni “Regjistrim ekspres” për t'u regjistruar duke përdorur BMW ConnectedDrive. Ajo platformë ka të gjitha detajet që keni futur gjatë regjistrimit të makinës BMW.
 4. Zgjidhni "Formulari i hyrjes" për të futur manualisht të gjitha detajet për të aktivizuar pikën e internetit të T-Mobile në BMW tuaj.
 5. Fut emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e diskut të BMW Connected për të përfunduar procesin e regjistrimit.

Pasi të jeni regjistruar, shërbimi i internetit do të aktivizohet. Pika e nxehtë e internetit do të jetë falas përmuaji i parë. Pas kësaj, duhet të abonoheni në planin e internetit T-Mobile.

Si të shtoni një pajisje të re në BMW Hotspot?

Metodat e mësipërme nuk treguan se si të shtoni pajisje të reja në pikën kryesore të BMW Wi-Fi. Pra, ndiqni këto hapa për ta bërë këtë:

Shiko gjithashtu: Shpejtësia WiFi falas nën mesataren në shumicën e hoteleve
 1. Së pari, prekni butonin "Com", që është Komunikimi.
 2. Më pas, zgjidhni "Pajisjet celulare".
 3. Tani prekni ikonën "+" në të djathtë.
 4. Në anën e majtë të panelit, prekni "Internet, aplikacione". Opsionet e tjera ju lejojnë të çiftoni telefonin tuaj për telefonatat dhe pasqyrimin e ekranit.
 5. Tani, skanoni kodin QR në ekranin e panelit dhe përdorni kredencialet për të përfunduar procesin "Lidhni pajisjen e re".
 6. 11>

  Ndrysho emrin dhe fjalëkalimin e pikës së hyrjes BMW Wi-Fi

  Hotspoti i BMW Wi-Fi është një lidhje e ngjashme ashtu si ruteri juaj. Përveç kësaj, ai ka emrin dhe fjalëkalimin e tij për siguri. Megjithatë, mund të mos gjeni një sinjal të fuqishëm WiFi si një ruter Wi-Fi.

  Për të ndryshuar kredencialet e pikës së qasjes Wi-Fi, ndiqni këto hapa:

  Shiko gjithashtu: Pse printeri im Kodak nuk do të lidhet me Wi-Fi
  1. Së pari, shkoni te " Communication" në panelin BMW.
  2. Më pas, zgjidhni "Manage Mobile Devices."
  3. Tani, zgjidhni "Settings" nga ana e djathtë e panelit.
  4. Më në fund, zgjidhni fushën e fjalëkalimit Wi-Fi dhe konfiguroni një fjalëkalim të ri për pikën tuaj të nxehtë të BMW Wi-Fi.

  Pas kësaj, të gjitha pajisjet e lidhura do të shkëputen dhe duhet të lidheni me rrjetin BMW duke përdorur fjalëkalimin e ri.

  Funksioni i SIM i integruar nëBMW

  Modelet më të fundit të BMW ju lejojnë të shtoni automjetin tuaj në telefonin tuaj. Kjo veçori funksionon me kartën SIM të integruar të BMW ose veçorinë "SIM/eSIM e integruar". Është një veçori ku nuk keni nevojë të futni një kartë SIM fizike për shërbimet celulare.

  Në vend të kësaj, ju duhet vetëm të shtoni BMW në telefonin tuaj për të përdorur internetin 5G duke përdorur pikën kryesore të BMW WiFi dhe për të aktivizuar mbulimin e internetit . Fatkeqësisht, kjo veçori nuk është e disponueshme në gjeneratat e mëparshme të BMW-së.

  Funksionon me veçoritë e avancuara të lidhjes së BMW si:

  • Ndiqmë
  • BMW ConnectedDrive
  • AutoPlay

  Nuk është e nevojshme të identifikoheni ose të përdorni kredencialet e hyrjes për të përfituar nga ky shërbim. Në vend të kësaj, automjeti merr internet nga një pajisje celulare dhe bëhet një rrjet hotspot.

  Për shembull, mund të ndani të dhëna të pakufizuara me pasagjerët duke përdorur antenën 5G të BMW dhe të ofroni mbulim të gjerë WiFi. Kjo do ta bëjë BMW-në tuaj një pikë interneti celulare dhe do të lejojë deri në 10 pajisje të lidhen me rrjetin e pikës së hyrjes BMW WiFi.

  Pasagjerët mund të shijojnë internetin me shpejtësi të shpejtë, të transmetojnë muzikë, video HD dhe të luajnë lojëra duke përdorur BMW hotspot.

  Kjo është e mundur vetëm nëse modeli juaj BMW mbështet funksionin eSIM. Nuk ka nevojë të futni një kartë SIM fizike në telefonin tuaj. Do të vazhdosh të kesh rrjetin celular.

  Nuk ke nevojë të aktivizosh gjithashtu pikën tënde të qasjes, sepse tani BMW-ja jote është kthyer në një pikë interneti celulare. Pra jumund të shijoni shërbimet në distancë brenda automjetit tuaj dhe të vazhdoni të përdorni planin e pakufizuar të të dhënave.

  Për më tepër, nuk keni nevojë të përdorni planin tuaj të të dhënave nëse jeni abonuar në internetin njëmujor falas të T-Mobile. Megjithatë, abonimi i provës mund të përfundojë përpara muajit të parë nëse konsumoni tre GB internet.

  Pra, veçoritë si pikat kryesore Wi-Fi në makinë dhe karikimi me valë rrisin vlerën e BMW-së.

  Pyetjet e shpeshta.

  A është BMW WiFi Hotspot falas?

  Po. Shërbimi BMW hotspot është falas. Megjithatë, ose duhet të abonoheni në një plan interneti T-Mobile ose të shtoni automjetin tuaj në veçorinë eSIM.

  Ky i fundit do të ndajë planin e të dhënave duke përdorur antenën BMW 5G me pasagjerët.

  Sa kushton për ta bërë makinën tuaj një pikë të nxehtë WiFi?

  Në fillim, do të keni një abonim provë për të dhëna mujore ose 1-3 GB. Pas kësaj, do të duhet të abonoheni në një shërbim Wi-Fi në makinë. Pas kësaj, paketa mesatare mujore do t'ju kushtojë 20-40 dollarë, në varësi të shërbimit të telekomunikacionit.

  Si ta lidh BMW-në time me WiFi të makinës time?

  Së pari, duhet të aktivizosh pikën e qasjes WiFi në makinë. Pas kësaj, ndiqni këto hapa:

  1. Së pari, shkoni te "COM" ose Komunikimi.
  2. Më pas prekni Menaxho pajisjet celulare.
  3. Pas kësaj, shkoni te " Internet, aplikacione.”
  4. Tani, skanoni kodin QR për t'u lidhur me Wi-Fi të makinës BMW.

  Nëse doni ta bëni BMW-në tuaj një pikë të lëvizshme, modeli i makinës suaj duhetkanë veçorinë eSIM. Në këtë mënyrë, ju mund të shtoni BMW në telefonin tuaj dhe makina juaj do të ndajë planin e të dhënave të internetit me pasagjerët e tjerë.

  Mund të telefononi mbështetjen e klientit të BMW dhe të merrni informacion shtesë. Do të gjeni gjithashtu forume në internet ku ekspertët e BMW janë të disponueshëm dhe do t'ju udhëzojnë rreth listës së garazheve dhe internetit. Sigurohuni që të keni lexuar Rregullat e Postimit të Temave përpara se të vazhdoni.

  Vetëm kërkoni në internet për platforma të tilla dhe lidheni me një ekspert të BMW-së.

  Përfundim

  BMW në makinë Wi- Fi hotspot ofron internet me shpejtësi të shpejtë duke përdorur shërbimet WiFi të T-Mobile. Ju gjithashtu mund të ndani planin e të dhënave të abonuar nga antena juaj BMW 5G duke shtuar makinën tuaj në telefonin tuaj. Nuk është e nevojshme të abonoheni në paketa të tjera interneti dhe të shijoni planin tashmë të paguar të të dhënave duke përdorur pikën kryesore të BMW WiFi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.