Çfarë është një termometër WiFi & Si të përdorni një

Çfarë është një termometër WiFi & Si të përdorni një
Philip Lawrence

Përparimet teknologjike si WiFi, kompjuteri në renë kompjuterike dhe IoT (Interneti i Gjërave) kanë revolucionarizuar çdo aspekt të jetës njerëzore. Këto zhvillime kanë një rol thelbësor në sferën e brendshme, duke transformuar mënyrën se si pothuajse çdo objekt përdoret në shtëpi. Një shembull i tillë është termometri WiFi.

Vetë termometri dixhital konvencional ishte një hap gjigant nga versionet tradicionale. Dhe tani, termometri WiFi ka zgjeruar shtrirjen e termometrit të mirë të vjetër në mënyrë që të mund të bëhet shpejt pjesë e një rrjeti të madh dhe të kontrollohet nga kudo në botë.

Ka shumë implikime për epokën tonë të shtëpitë inteligjente, ku çdo pajisje kontrollohet duke përdorur komanda dhe gjeste të shkurtra nga një tastierë e vetme.

Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim më të afërt se çfarë është një termometër WiFi, si ta përdorim atë, teknikat e tij, veçoritë, avantazhet dhe më shumë.

Çfarë është një termometër WiFi?

Një termometër WiFi është një termometër dixhital me një ndryshim të madh. Ndryshe nga termometrat e zakonshëm dixhitalë, ku duhet të jeni në një distancë shumë të afërt të termometrit që ai të lexojë temperaturën tuaj, një termometër WiFi mund të lexojë temperaturën tuaj nga distanca me ndihmën e teknologjisë WiFi.

Shiko gjithashtu: Çfarë është konfigurimi i mbrojtur Wifi (WPS), & A eshte e sigurt?

Ka një sensor të temperaturës WiFi sondë që mat temperaturën e diçkaje a të një zone të përgjithshme. Ky sensor përfshin një transmetues dixhital që transmeton sinjalin përmes WiFi në ose njëgjatë përdorimit të termometrit dhe intervalit të përditësimit që keni vendosur. Prandaj, bateritë mund të zgjasin diku nga gjashtë muaj deri në tre vjet.

Intervali i përditësimit, ose sa shpesh përditësohet leximi i temperaturës, është një faktor kritik në përcaktimin e jetëgjatësisë së baterisë. Në mënyrë tipike, është caktuar në disa minuta, që do të thotë se çdo disa minuta, termometri WiFi do të dërgojë informacione të drejtpërdrejta të temperaturës përmes WiFi dhe do të mund të shihni përditësimin në aplikacionin tuaj celular.

Nëse ju vendoseni intervalin në një orë, temperatura në aplikacion do të rifreskohet vetëm një herë në orë, por bateria do të zgjasë më gjatë.

Me disa modele, mund të përdorni një përshtatës rryme të lidhur drejtpërdrejt në një prizë, duke ju lejuar të përdorni termometrin pa bateri. Në raste të tilla, pajisja ju njofton gjithashtu nëse ka një mbyllje të energjisë. Mund të përdorni një linjë elektrike UPS nëse keni nevojë për regjistrim të pandërprerë të temperaturës.

Në një shënim anësor, merrni parasysh situatën kur furnizimi me energji elektrike është i paprekur, por sinjali WiFi është i fikur për ndonjë arsye. Në një rast të tillë, regjistrimi i të dhënave vazhdon të regjistrojë të dhënat e temperaturës edhe pse nuk mund t'i transferojë ato në aplikacionin celular.

Më pas, informacioni i temperaturës së regjistruar do të transferohet në aplikacion kur sinjali të rikthehet. Veçori të tilla i bëjnë termometrat WiFi pajisje të besueshme dhe efikase.

Gjërat që duhen marrë parasysh kur blini një termometër WiFi me temperaturë në distancëSensori

Një gamë e gjerë markash ofron termometra WiFi në nivele të ndryshme cilësie dhe çmimi dhe me karakteristika të ndryshme. Prandaj, është thelbësore të jeni të kujdesshëm gjatë blerjes së një termometri WiFi për t'u siguruar që ai e kryen punën mirë, i plotëson kërkesat tuaja dhe do të zgjasë për një kohë të gjatë.

Këtu janë disa gjëra thelbësore për t'u kërkuar kur blini një Termometri WiFi:

Numri i sondave

Ndërsa disponohen termometra me një sondë, shumica e termometrave WiFi vijnë me të paktën dy sonda. Mendoni se sa sonda ju nevojiten përpara se të blini termometrin. Nëse keni dy sonda, mund të përdorni njërën për matjen e temperaturës së brendshme të diçkaje dhe tjetrën për temperaturën e ambientit për krahasim.

Përndryshe, mund t'i përdorni të dyja njëkohësisht për të matur ose monitoruar temperaturat e dy gjërave të ndryshme. Mund të gjeni gjithashtu modele me më shumë se dy sonda, zakonisht të koduara me ngjyra, e cila është opsionale me shumë marka.

Cilësimet e temperaturës së paracaktuar

Nëse blini një Termometri WiFi për qëllime gatimi dhe pjekjeje, mund të jetë i dobishëm nëse aplikacioni ofron një listë të cilësimeve të temperaturës të paracaktuara për gatimin e llojeve të ndryshme të mishit dhe ushqimeve të tjera. Kjo veçori do të thotë që ju nuk keni nevojë të vendosni manualisht temperaturat. Në vend të kësaj, ju mund të zgjidhni temperaturën e kërkuar nga një listë me emra ose ikona të ndryshme të mishit dhe ushqimeve. Temperaturat standarde të paracaktuara janëzakonisht bazuar në udhëzimet e USDA (Departamenti i Bujqësisë i SHBA).

Diapazoni i temperaturës

Shumica e termometrave WiFi kanë një gamë temperaturash të përshtatshme për përdorime të zakonshme, nga 30oF ose më pak si kufiri i poshtëm deri në 500oF ose edhe më shumë për kufirin e sipërm. Pra, së pari, kontrolloni diapazonin e temperaturës dhe konfirmoni që pajisja do të mbulojë gamën e temperaturës që ju nevojitet sepse mund të ndryshojë në varësi të markës ose modelit që zgjidhni.

Madhësia

Ndërsa shumë termometra WiFi përfshijnë një transmetues në sondë, disa kanë një transmetues të veçantë. Një transmetues shtesë është i panevojshëm nëse preferoni vetëm monitorimin e temperaturës dhe rregullimin e cilësimeve duke përdorur aplikacionin e telefonit celular. Megjithatë, nëse doni një ekran fizik, duhet të zgjidhni një model me një transmetues të veçantë, që do të thotë se do të keni një pajisje shtesë për t'u kujdesur.

Marrës/aplikacion/gamë

Disa termometra WiFi vijnë me një marrës të veçantë dhe të dedikuar. Këto zakonisht kërkohen vetëm nëse keni nevojë për një rreze më të gjatë, pasi këto modele mund të ofrojnë një gamë prej rreth 500 këmbë. Megjithatë, nëse ju nevojitet vetëm një distancë prej 150-200 këmbësh, mund të përdorni çdo pajisje që mund të përdorni me aplikacionin tuaj celular, i cili gjithashtu shmang të keni një pajisje të panevojshme për të mbajtur, menaxhuar dhe mirëmbajtur.

Përputhshmëria e shtëpisë inteligjente

Teknologjitë moderne zhvillohen shpejt dhe konvergojnë për qëllime të avancuara, kështu që shtëpitë mesatare gradualisht ndryshojnëtek të zgjuarit. Prandaj, një termometër WiFi që mund të integrohet me rrjetin tuaj inteligjent të shtëpisë dhe të kontrollohet me aplikacione dhe teknologji të tilla si Google Home, Amazon Alexa dhe Google Assistant ka të ngjarë të jetë thelbësor në të ardhmen.

I papërshkueshëm nga uji. /Splashproof

Jo të gjitha modelet e termometrave WiFi janë të papërshkueshëm nga uji ose spërkatjet. Pra, nëse ka një shans të mirë që kjo pajisje të vijë në kontakt me ujin, është një ide e mirë të zgjidhni një model që është i papërshkueshëm nga uji ose të paktën i papërshkueshëm nga spërkatjet.

Çmimi

Së fundi, çmimi është gjithmonë një faktor thelbësor. Por, sigurisht, cilësia ka një çmim, kështu që do t'ju duhet të paguani më shumë për të marrë një pajisje më të mirë me veçori të përparuara. Megjithatë, nuk është gjithmonë e nevojshme të paguani për shumë funksione që mund të mos i përdorni kurrë, prandaj merrni parasysh me kujdes modelet dhe markat e ndryshme për të gjetur një termometër WiFi që plotëson nevojat tuaja dhe nuk është ekstravagant i panevojshëm.

Pyetjet e shpeshta për termometrin WiFi

Le të sqarojmë disa pyetje dhe dyshime të zakonshme që njerëzit kanë në lidhje me termometrat WiFi dhe sensorët e temperaturës me valë.

A mund ta matni temperaturën nga distanca?

Po, me një Termometri WiFi, ju mund të matni dhe monitoroni nivelet e temperaturës së çdo artikulli ose zone nga distanca me ndihmën e një rrjeti WiFi. Mund të përdorësh një marrës të dedikuar ose një aplikacion të telefonit celular.

A mund të përdor një termometër WiFi për të monitoruar temperaturën e një zone të caktuar kur jamlarg shtëpisë?

Po, me ndihmën e WiFi, një aplikacioni celular dhe internetit, mund të monitoroni vazhdimisht temperaturën e një zone të caktuar nga pothuajse kudo në botë.

A mund ta mas ose monitoroj lagështinë duke përdorur një termometër WiFi?

Megjithëse jo të gjitha modelet e termometrave WiFi ofrojnë opsionin e matjes së lagështisë, disa kanë një higrometër ose sensor lagështie të inkorporuar në mënyrë që ju gjithashtu mund të matni dhe monitoroni lagështinë.

Sa do të zgjasë bateria e termometrit WiFi?

Jeta e baterisë varet kryesisht nga grupi i intervalit të përditësimit, d.m.th. , sa shpesh sonda përditëson aplikacionin celular për temperaturën e matur. Intervali i zakonshëm i përditësimit është disa minuta, kështu që leximi i temperaturës do të rifreskohet çdo disa minuta. Jetëgjatësia e baterisë së shumicës së termometrave WiFi është rreth gjashtë muaj në raste të tilla. Megjithatë, nëse vendosni një interval më të lartë përditësimi, ai mund të jetë më shumë se një vit ose edhe deri në tre vjet për disa modele.

A mund t'i ndaj të dhënat e temperaturës me të tjerët?

Shumë pajisje ju lejojnë të shikoni temperaturën në shumë pajisje. Pra, nëse dëshironi që familja ose miqtë tuaj të mund të shikojnë përditësimet e temperaturës, mund t'i shtoni ato në aplikacion.

Çfarë lejesh ka nevojë për aplikacionin tim të telefonit celular për të monitoruar përditësimet e temperaturës WiFi?

Zakonisht, aplikacionet e telefonit celular të lidhur me termometra WiFi nuk kërkojnë asnjëleje për të hyrë në kontaktet, kalendarin, vendndodhjen tuaj ose të ngjashme. Ata duhet t'ju japin vetëm njoftime dhe nuk kërkohet leje tjetër që ata të funksionojnë.

Sa sonda ju nevojiten për një termometër WiFi?

numri i sondave që ju nevojiten varet nga mënyra se si planifikoni ta përdorni pajisjen. Në përgjithësi, një pajisje me dy sonda është standarde, kështu që ju mund të matni temperaturën e brendshme të diçkaje së bashku me temperaturën e ambientit. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të zgjidhni më shumë sonda, të cilat zakonisht janë të lehta për t'u shtuar, pasi shumica e njësive janë të shkallëzueshme.

Çështjet kryesore

Disa nga avantazhet më të rëndësishme të një termometri WiFi përfshijnë liria e lëvizjes, shkathtësia, efikasiteti dhe menaxhimi i përmirësuar i kohës. Për të mos përmendur që falë një sensori të saktë të temperaturës, ju do të jeni në gjendje të gatuani ushqimin tuaj brenda një intervali optimal të temperaturës, duke shmangur humbjen e ushqimit dhe duke ju dhënë ushqim më të shijshëm!

Për më tepër, kjo pajisje ju lejon të monitoroni informacion mbi temperaturën nga kudo në botë, falë internetit dhe mjeteve të avancuara teknologjike si IoT. Markat e ndryshme ofrojnë disa termometra WiFi me funksione të shumta dhe veçori teknike dhe sigurie.

Ndërsa jetojmë në epokën e konvergjencës dhe bashkëpunimit, pajisjet e pavarura po bëhen me shpejtësi një gjë e së kaluarës. Në vend të kësaj, një pajisje efikase shkëlqen në funksionet e saj ndërsa është pjesë e sajnjë rrjet, duke komunikuar nëpërmjet një aplikacioni smartphone dhe duke u integruar në shtëpinë tuaj inteligjente. Prandaj, është thelbësore të merrni kohën tuaj dhe të bëni kërkimin tuaj përpara se të blini një termometër WiFi.

Sigurohuni që termometri WiFi që zgjidhni t'i plotësojë nevojat tuaja, të vijë me një aplikacion miqësor për telefonin inteligjent dhe të jetë i pajtueshëm me rrjetet shtëpiake dhe sistemet.

pajisje e dedikuar në distancë ose një aplikacion i instaluar në telefonin tuaj celular.

Termometrat WiFi kanë një gamë të gjerë aplikacionesh që mund të jenë të papërshtatshme, të rrezikshme ose kërkojnë kohë për ju që të vini në kontakt me termometrin. Ato përdoren zakonisht në serra, shtëpi inteligjente për gatim dhe pjekje në skarë, dhoma ngrirëse dhe qendra industriale.

Shiko gjithashtu: Si të çaktivizoni thirrjen WiFi

Në epokën e avancuar të sotme të teknologjisë së shtëpive inteligjente, një termometër dixhital mund të jetë pjesë integrale e konfigurimit të shtëpisë tuaj inteligjente. Mund të kontrollohet me aplikacione të dedikuara dhe inteligjente në shtëpi si Google Assistant, Alexa dhe Google Home. Përveç kësaj, me ndihmën e internetit, një termometër WiFi ju lejon të monitoroni vazhdimisht temperaturat nga pothuajse kudo në botë, duke e bërë atë një sensor të temperaturës në distancë.

Mund të vendosni termometra WiFi për të dhënë alarme dhe njoftime nëpërmjet një aplikacion telefoni celular kur temperatura rritet ose bie në një nivel të caktuar, edhe kur jeni larg sendit ose hapësirës që po matni. Kështu, për shembull, nëse e përdorni këtë termometër për gatimin e mishit ose ndonjë lloj tjetër ushqimi, mund të zgjidhni llojin e mishit, si mishi i shpendëve ose viçi, duke përdorur cilësimet e aplikacionit.

Në mënyrë tipike, këto pajisje shfaqen automatikisht temperatura ideale e gatimit që korrespondon me atë lloj mishi ose ushqimi. Ju gjithashtu mund të rregulloni cilësimet dhe të zgjidhni temperaturën tuaj të preferuar. Pasi ushqimi juaj të arrijë temperaturën e caktuar, aplikacioni do ta bëjë këtët'ju dërgojë një njoftim se ushqimi juaj është gatuar.

Rekomandohet: Termostati më i mirë WiFi – Rishikimet e pajisjeve më inteligjente

Si të përdorni një termometër WiFi

Përdorimi më i popullarizuar i WiFi dhe termometra të tjerë me valë në shtëpi janë termometra mishi.

Në mënyrë tipike, ju mund të përdorni një termometër WiFi si më poshtë:

 • Nëse dëshironi të piqni në skarë ose të piqni diçka si pulë, merrni sondoni dhe futeni në mish, më pas vendoseni pulën në furrë ose në skarë. Sigurohuni që ta ngjitni në pjesën më të trashë të mishit dhe që maja e sondës të mos kalojë nga ana tjetër. Gjithashtu, sigurohuni që të mos godasë kockën. Sonda duhet të futet për të paktën gjysmë inç.
 • Më pas, hapni aplikacionin tuaj të termometrit WiFi në telefonin tuaj celular. Ekrani është i ndryshëm në varësi të markës dhe modelit të saktë, por duhet të shihni diçka që tregon nëse termometri është lidhur me valë me aplikacionin ose është ende duke u përpjekur të lidhet. Prisni derisa të dyja të lidhen dhe të jenë gati për të komunikuar me njëri-tjetrin.
 • Tani mund ta vendosni temperaturën manualisht sipas preferencave tuaja ose të zgjidhni një temperaturë të paracaktuar nga lista e ofruar në aplikacion. Zakonisht, ju do të gjeni një listë të mishit dhe ushqimeve me ikona vetë-shpjeguese dhe zgjedhja e njërës do të vendosë automatikisht temperaturën standarde të synuar për këtë lloj ushqimi. Kështu, për shembull, kur zgjidhni pulën, aplikacionicakton automatikisht temperaturën e kërkuar që një pulë të gatuhet.
 • Ndërsa pula gatuhet, termometri do të ndjejë rritjen e temperaturës së mishit ku është futur. Ndryshimi i vazhdueshëm i nivelit të temperaturës do të shfaqet në ekranin e aplikacionit. Mund të vazhdoni ta monitoroni herë pas here për të kontrolluar ecurinë e gatimit tuaj.
 • Megjithatë, nuk keni nevojë ta mbani nën sy sepse aplikacioni juaj do t'ju njoftojë pasi pula të jetë bërë në mënyrë perfekte dhe arrihet temperatura e caktuar.
 • Pasi të merrni sinjalizimin, mund të shkoni në skarë ose furrë, ta fikni dhe të hiqni me kujdes pulën. Do të zbuloni se është gatuar në mënyrë të përsosur në bazë të cilësimit të saktë të temperaturës.
 • Kur përdorni termometrin tuaj WiFi, fshijeni me kujdes sondën me një leckë të lagur për të hequr çdo yndyrë. Më pas, pastrojeni me ujë të nxehtë me sapun dhe ruajeni me kujdes në enën e tij ose sipas udhëzimeve të prodhuesit për të zgjatur jetën e tij.
 • Supozoni se termometri juaj WiFi është i përputhshëm me teknologjitë inteligjente të shtëpisë. Në atë rast, mund të jeni gjithashtu në gjendje të kontrolloni të gjithë procedurën duke përdorur aplikacione inteligjente të shtëpisë si Amazon Alexa, Google Home ose Google Assistant. Por do t'ju duhet të lidhni aplikacionin dhe ta shtoni atë në rrjetin tuaj inteligjent të shtëpisë.

Karakteristikat e përgjithshme të një termometri standard WiFi ose Monitori i temperaturës WiFi

Këtu janë disa nga më të tipare të përbashkëta që do të gjeni në shumicënTermometra WiFi:

 • Kanë WiFi të integruar në mënyrë që sensorët e temperaturës të mund të dërgojnë lexime të temperaturës në pajisjet në distancë ose aplikacionet e telefonave inteligjentë nëpërmjet WiFi.
 • Diapazoni i temperaturës që mund të matet ndryshon nga marka në markë, por shumë modele shkojnë deri në mbi 500 oF dhe mund të matin deri në 30 oF, ose ndonjëherë më të ulëta në vlera nën zero.
 • Aplikacioni mund të ruajë leximet e temperaturës për periudha të gjata dhe të japë raporte ose grafikë mbi kërkesë.
 • Leximi i temperaturës përditësohet vazhdimisht bazuar në një interval të caktuar përditësimi, zakonisht çdo disa minuta. Mund ta ndryshoni intervalin e përditësimit bazuar në nevojat tuaja.
 • Shumica e modeleve kanë sonda të lidhura me një transmetues ose njësi ekrani. Disa modele kanë vetëm sonda të pavarura, të cilat përfshijnë transmetuesin dhe elektronikën brenda sondës.
 • Disa termometra WiFi kanë pajisje shtesë të bashkangjitura, si higrometra (për matjen e lagështisë) dhe sensorë të tjerë, si sensorë të dritës dhe zërit.
 • Shumë termometra WiFi kanë gjithashtu veçori të zgjuara të shtëpisë dhe janë të pajtueshme me pajisje të tilla si Google Home, Amazon Alexa dhe Google Assistant.

Masat paraprake, kujdesi dhe praktikat e mira kur përdorni një Termometri WiFi

Është e rëndësishme të ndiqni gjithmonë udhëzimet e prodhuesit për të shmangur dëmtimin e termometrit tuaj WiFi dhe për të marrë performancën më të mirë nga pajisja. Çdo model është i ndryshëm, prandaj lexoni me kujdes termometrin tuaj WiFimanual.

Sipas kësaj, këto janë praktikat më të mira të përgjithshme për përdorimin e termometrave WiFi:

 • Pastroni sensorin e temperaturës WiFi me sonda me ujë të nxehtë me sapun pas çdo përdorimi.
 • 5>Trupi i sondës, duke përfshirë transmetuesin, duhet të pastrohet me një leckë të lagur. Asnjëherë mos e zhytni të gjithë sondën në ujë.
 • Edhe nëse e përdorni termometrin tuaj WiFi jashtë, sigurohuni që ta ruani brenda pas përdorimit për të zgjatur jetën e saj.
 • Nëse sonda është e lidhur me një njësia e transmetuesit me një kabllo, kini kujdes që të mos e shtypni kabllon nën kapakët e tenxheres ose të ngjashme.
 • Sigurohuni që asnjë pjesë e termometrit WiFi të mos vijë në kontakt të drejtpërdrejtë me zjarrin.
 • Sigurohuni që asnjë nga Termometrat WiFi të ndryshëm nga sondat lagen, duke përfshirë lidhësit dhe kontaktet.
 • Gjatë zëvendësimit të baterive, ndërrojini ato njëkohësisht dhe mos përzieni bateritë e markave të ndryshme.
 • Sigurohu që të kalibroni termometrin WiFi sipas udhëzimeve të prodhuesit të paktën një herë në vit për të ruajtur saktësinë e leximeve të temperaturës.
 • Në disa raste, njësia e transmetuesit dhe sonda janë në dy pjesë: një bazë fikse dhe një pajisje dore e shkëputshme. Kur përdorni këto lloj termometrash WiFi, është më mirë të ndizni fillimisht pajisjen e dorës dhe më pas të ndizni njësinë bazë. Kjo do të ndihmojë që të dy pjesët të sinkronizohen siç duhet.

Termometri WiFi kundrejt Termometrit të zakonshëm: Çfarë ështëDiferenca?

Shumë njerëz janë të njohur me lloje të ndryshme të termometrave dixhitalë, që përdoren më së shpeshti në shtëpi për gatim ose skarë. Megjithatë, termometrat WiFi janë ende të rinj për shumë njerëz, kështu që ia vlen të përvijohen ndryshimet midis termometrave WiFi dhe termometrave tradicionalë, si dhe veçoritë dhe përfitimet e tyre kryesore.

Dallimet kryesore midis një termometri të zakonshëm dhe një termometri WiFi janë :

Sensori i temperaturës në distancë

Një termometër WiFi zakonisht ka një sondë me një sensor/transmetues që dërgon sinjale përmes WiFi për t'u lexuar nga distanca. Nga ana tjetër, një termometër i zakonshëm nuk transmeton një sinjal përmes WiFi, kështu që ju mund ta lexoni rezultatin vetëm duke parë ekranin e bashkangjitur në sondë.

Ekran

Në termometrat tradicionalë, ekrani është i lidhur me sondën. Kështu që ai duhet të qëndrojë pranë çdo gjëje që po matni temperaturën, gjë që mund të jetë e papërshtatshme dhe e vë ekranin në rrezik të shkrirjes, ekspozimit ndaj nxehtësisë dhe dëmtimeve të tjera.

Numri i sondave të sensorit të temperaturës

Zakonisht, termometrat WiFi kanë dy ose më shumë sonda të sensorit të temperaturës WiFi, ndryshe nga termometrat e zakonshëm. Për shembull, mund të përdorni një sondë për të matur temperaturën e artikullit dhe një tjetër për temperaturën e ambientit. Përndryshe, mund të përdorni të dy sondat për monitorimin e niveleve të temperaturës së dy artikujve të ndryshëm, si p.sh. kur gatuani dy të ndryshmellojet e mishit që duhet të gatuhen në temperatura të ndryshme.

Lehtësia e pastrimit

Në përgjithësi, ju mund të pastroni lehtësisht një termometër WiFi pasi nuk ka shumë të mëdha copa ose kabllo, ndërsa termometrat me tela zakonisht kanë një marrës/njësi ekrani të veçantë dhe kabllo.

Kostoja

Termometrat WiFi priren të jenë më të shtrenjtë se termometrat tradicionalë për shkak të teknologjia e avancuar dhe veçoritë dhe përfitimet shtesë që ato i ofrojnë përdoruesit. Megjithatë, mund të gjeni se ky investim paguhet vetë me kalimin e kohës falë kursimit të kohës dhe parave, pasi ky monitor i saktë i temperaturës në distancë do t'ju ndihmojë të shmangni mbeturinat e ushqimit. Në fund të fundit, me rritjen e kostos së jetesës, ushqimi i humbur mund të shtohet dhe të jetë shumë i kushtueshëm!

Përparësitë e përdorimit të një termometri WiFi

Me veçori të avancuara, një termometër WiFi ofron shumë përparësi dhe përfitime mbi termometra tradicionalë. Këtu janë përfitimet e tyre kryesore:

Ndërfaqja e lehtë e përdoruesit

Një termometër WiFi është kompakt dhe i lehtë për t'u përdorur pasi zakonisht përbëhet nga një njësi e vogël. Të gjitha pajisjet elektronike të nevojshme janë zakonisht brenda këtij sensori të vogël të temperaturës WiFi.

Liria e lëvizjes

Një termometër WiFi ju ofron shumë liri lëvizjeje pasi mund të monitoroni ose kontrolloni temperaturën e ushqimit tuaj nga distanca, edhe nëse nuk jeni në dhomë.

Menaxhimi më i mirë i kohës

Një termometër WiFi ju ndihmon të përdornikoha juaj më mirë. Me termometrat tradicionalë, nuk mund ta lexoni temperaturën nëse nuk shkoni fizikisht te termometri. Me një termometër WiFi, mund të përqendroheni në detyra të tjera ndërsa ushqimi juaj është duke u gatuar dhe nuk keni nevojë të bëni asgjë derisa të mbarojë.

Saktësia

Falë tyre njoftimet dhe alarmet në kohë, termometrat WiFi mund t'ju kursejnë shumë para dhe kohë dhe t'ju ndihmojnë të shmangni humbjet. Për shembull, kur gatuani mish, sinjalizimet në kohë ndihmojnë në eliminimin e mundësisë më të vogël që ushqimi të jetë i pjekur ose i zier mirë. Këto pajisje të dobishme ju ndihmojnë të arrini diapazonin optimal të temperaturës dhe të siguroni që ushqimi juaj të jetë gatuar në mënyrë perfekte.

Më pak pajisje

Për shumicën e termometrave WiFi, të gjitha cilësimet, monitorimi dhe ekranet mund të menaxhohet në distancë nga aplikacioni juaj celular. Kjo do të thotë që nuk keni nevojë të mbani ndonjë pajisje shtesë.

Menaxhimi inteligjent i shtëpisë

Një termometër WiFi me një aplikacion celular në përgjithësi mund të integrohet në sistemin tuaj të shtëpisë inteligjente . Kjo e bën shumë të thjeshtë monitorimin dhe kontrollin e matjes së temperaturës përmes aplikacioneve të tjera inteligjente të shtëpisë tuaj, si Google Home dhe Google Assistant.

Konsideratat e fuqisë së sensorëve të temperaturës me valë

Termometrat WiFi zakonisht funksionojnë duke përdorur bateri standarde AA ose AAA. Megjithatë, jetëgjatësia e baterisë mund të ndryshojë në bazë të faktorëve të ndryshëm, si fuqia dhe cilësia e baterisë, mënyra se si
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.