Chromecast vazhdon të shkëputet nga WiFi - Rregullim i lehtë

Chromecast vazhdon të shkëputet nga WiFi - Rregullim i lehtë
Philip Lawrence

A vazhdon të shkëputet Chromecast-i juaj nga WiFi? Ne e dimë se është një problem i madh, veçanërisht kur nuk dëshiron të shpërqendrohesh në mes të një skene.

Ne jetojmë në një kohë kur lidhja WiFi është thelbësore. Pavarësisht nëse po lexoni lajmet, po përpiqeni të gjeni një restorant ose thjesht po kontrolloni rrjetet sociale, një lidhje e qëndrueshme midis pajisjes tuaj dhe WiFi është një domosdoshmëri.

Chromecast është një pajisje e tillë që ju lejon të transmetoni përmbajtje mediatike në televizorin ose desktopin tuaj. Do të ndihmonte nëse do të kishit një lidhje të qëndrueshme WiFi për të transmetuar në shërbime si Netflix dhe Hulu. Por, çfarë të bëni nëse Chromecast-i juaj vazhdon të shkëputet nga WiFi?

Nëse keni nevojë për ndihmë, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni problemin, prandaj mos u shqetësoni. Në këtë postim, do t'ju ofrojmë zgjidhje të shumta për shkëputjen e vazhdueshme të Chromecast nga Wifi.

Por para kësaj, ja diçka rreth Wi-Fi.

Si funksionon një WiFi?

Duke pasur parasysh se si teknologjia ka evoluar, nuk do të habiteni kur zbuloni se Wireless Fidelity ose Wi Fi mbartin më shumë se 60 për qind të trafikut të internetit në mbarë botën.

Por si funksionon një rrjet WiFi? Si mund të transferoni të dhëna nga një vend në tjetrin pa një burim lidhjeje fizike/të prekshme duke përdorur Wi-Fi?

Ashtu si stereo e makinës dhe telefoni juaj, ruteri juaj Wi-Fi përdor valët e radios për të transferuar të dhëna. Megjithatë, radio e makinës suaj dhe radio e telefonit celularfrekuencat janë të ndryshme nga frekuencat e radios të përdorura nga ruteri juaj WiFi.

Stereo e makinës dhe telefoni celular përdorin Kilohertz dhe Megahertz, ndërsa WiFi juaj përdor Gigahertz për të transmetuar dhe marrë të dhëna.

Ndërsa duhen vetëm disa sekonda për të dërguar ose marrë një mesazh, i gjithë procesi është mjaft i ndërlikuar.

Mendoni të dërgoni një paketë nga një vend në tjetrin. Pakoja juaj do të kërkojë konfirmimin e dorëzimit dhe miratimin e sigurisë përpara se të arrijë në destinacionin e saj. Procesi i dërgimit dhe marrjes së të dhënave në internet është disi i ngjashëm.

Frekuenca e WiFi tuaj zakonisht vendoset midis 2,4 GHz dhe 5 GHz. Për të marrë të dhëna nga këto valë radio, frekuenca e marrësit tuaj duhet të përputhet me atë të transmetuesit.

Meqë 2,4 GHz është një frekuencë më e ulët, ajo mund të arrijë pajisjet që janë më larg. Nga ana tjetër, 5 GHz nuk mund të shkojë larg, por ka kapacitetin për të lejuar më shumë trafik. Zakonisht, për lidhjet WiFi në shtëpi, njerëzit kërkojnë një lidhje që ka aftësinë për të trajtuar më shumë trafik.

Pse Chromecast vazhdon të shkëputet nga WiFi?

Chromecast është një pajisje transmetimi që ju lejon të përdorni platformat e transmetimit si Netflix, Hulu dhe Youtube. Mund ta lidhni me televizorin ose desktopin tuaj dhe të shijoni përvojën e transmetimit. Plus, duke qenë se Chromecast është i vogël dhe i lëvizshëm, mund ta merrni me vete gjatë udhëtimeve tuaja.

Si të gjitha gjërat.pajisjet teknike, Chromecast gjithashtu ka disa probleme të vogla. Një prej tyre është fakti që ndonjëherë shkëputet nga Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Si të përditësoni ruterin e spektrit

Këtu janë disa arsye të mundshme pse Chromecast juaj vazhdon të shkëputet nga rrjeti WiFi:

 • Chromecast nuk është është lidhur siç duhet.
 • Nuk e keni ekzekutuar konfigurimin e Google Chromecast.
 • Chromecast nuk e mbështet lidhjen tuaj Wi-Fi.
 • Nëse keni nevojë për qasje identifikimi në Wi-Fi Fi (në hotele, kafene etj.)
 • Ka një problem me ruterin tuaj Wi-Fi.

Zgjidhja e problemeve

Nëse keni probleme të tilla si Chromecast vazhdon të shkëputet nga rrjeti WiFi , gjëja e parë që duhet të bëni është të shikoni udhëzimet e zgjidhjes së problemeve të Google. Kjo mund të marrë pak kohë, por problemi duhet të zgjidhet nëse është një problem i vogël.

Megjithatë, nëse ende nuk lidhet. Ka disa zgjidhje të tjera që mund t'i provoni për të rilidhur Chromecast-in tuaj me Wi-Fi. Ne ju sugjerojmë të jepni zgjidhjet e mëposhtme më parë përpara se të vendosni të hiqni dorë nga Chromecast-i juaj.

Rinisni Chromecast-in

Pavarësisht se cila pajisje po shkakton probleme, metoda universale për të zgjidhur problemin është rinisja e tij . Sado befasuese të tingëllojë, kjo metodë funksionon në situata të caktuara.

Vetëm ndiqni këto udhëzime për të rifilluar Chromecast-in tuaj:

 • Fikni pajisjen tuaj Chromecast dhe shkëputeni pajisjen nga priza fuqiafurnizimi.
 • Prisni rreth dy deri në tre minuta që pajisja të fiket plotësisht.
 • Rinise pajisjen duke e futur përsëri në furnizimin me energji elektrike dhe duke e ndezur.
 • Lidheni përsëri Chromecast-in tuaj me pajisjen tuaj.

Rivendosni Chromecast-in

Mund të provoni gjithashtu të rindizni duke shtypur butonin e rivendosjes. Mbani në mend se kur rivendosni Chromecast, po pastroni të gjitha të dhënat në pajisjen tuaj.

Ndërsa do të humbni të gjitha memoriet e memories dhe skedarët e personalizimit, do të shpëtoni gjithashtu nga çdo gjë që ka shkaktuar shkëputjen çështjet. Siç thuhet, ju duhet të humbni pak për të fituar pak.

Nuk dini si të rindizni? Ka dy mënyra për të kryer këtë proces.

E para është duke e rivendosur duke përdorur aplikacionin Google Home:

 • Filloni duke hapur aplikacionin google home.
 • Emrin e pajisjes tuaj Chromecast do ta gjeni te "Pajisjet e tjera të transmetimit". Pasi ta gjeni klikoni mbi të.
 • Kur të hapet faqja e pajisjes, klikoni në ikonën e cilësimeve në anën e sipërme djathtas të faqes.
 • Pasi të hapet faqja "Cilësimet e pajisjes", klikoni në tre pika në pjesën e sipërme djathtas të ekranit tuaj.
 • Në menynë rënëse, do të shihni "Rinisni" si një nga opsionet. Klikoni mbi të.
 • Do të shfaqet një mesazh pop-up, duke pyetur nëse dëshironi të rindizni pajisjen tuaj. Klikoni "OK" për të konfirmuar kërkesën tuaj.
 • Nëse televizori ose desktopi juaj është i lidhur me Chromecast-in tuaj, ekrani do të ndryshojë në bosh dhe do të thotë“Rinisja. Pajisja juaj do të riniset së shpejti.”

Një mënyrë tjetër për të rivendosur pajisjen tuaj është duke përdorur butonin në pajisjen tuaj Chromecast. Procesi është paksa i ndryshëm për Chromecast-in e gjeneratës së parë dhe modelet e tjera.

Gjenerata e parë Chromecast

Këtu është procesi i rivendosjes për Chromecast-in e gjeneratës së parë:

 • Filloni duke e lidhur Chromecast-in tuaj në televizorin ose desktopin tuaj.
 • Më pas, shtypni butonin e fillimit në anë për rreth njëzet e pesë sekonda derisa të shihni dritën LED që pulson.
 • Televizori ose desktopi juaj ekrani do të zbrazet kur Chromecast fillon të rivendoset.

Gjenerata e dytë, Gjenerata e tretë dhe Ultra Chromecast

Këtu është procesi i rivendosjes për gjeneratën e dytë, gjeneratën e tretë dhe ultra Chromecast:

 • Ngjashëm me atë të mëparshme, filloni duke e lidhur Chromecast-in në televizorin ose desktopin tuaj.
 • Shtypni butonin e fillimit derisa drita portokalli që vezullon të bëhet e bardhë.
 • Ju. mund ta lëshojë butonin sapo drita të bëhet e bardhë dhe Chromecast-i juaj do të fillojë të rivendoset.

Rivendos WiFi-në tuaj

Kur Chromecast-i juaj vazhdon të shkëputet nga WiFi, mund të provoni të rivendosni WiFi-në tuaj. Ka dy mënyra për ta bërë këtë.

Për të parën, mund ta fikni routerin tuaj WiFi duke e shkëputur nga burimi i energjisë ose duke përdorur butonin e fikjes. Ju sugjerojmë të prisni dy deri në tre minuta përpara se ta ndizni përsëri.

E dytametoda është pak më e gjatë:

 • Hapni aplikacionin tuaj Google Home.
 • Gjeni pajisjen tuaj Chromecast te "Pajisjet e tjera të transmetimit".
 • Pasi të gjeni emrin e pajisjen tuaj, kliko mbi të.
 • Kur të hapet dritarja e pajisjes, kliko në ikonën e ingranazhit në pjesën e sipërme djathtas të ekranit bazë.
 • Kur te faqja "Cilësimi i pajisjes", nën WiFi, do të gjeni pajisjen tuaj WiFi. Klikoni në "Harroj".
 • Prisni dy deri në tre minuta dhe më pas rifusni ID-në dhe fjalëkalimin tuaj të WiFi.

Përditësoni shfletuesin tuaj Chrome

Një nga transmetimi i videove në Chromecast bëhet duke përdorur shfletuesin Chrome. Mund të hasni probleme me transmetimin nëse shfletuesi juaj Chrome nuk është përditësuar. Ne ju sugjerojmë të kontrolloni për të parë nëse keni shkarkuar përditësimin më të fundit.

Gjithashtu, duke u përpjekur të pastroni historikun tuaj të shfletimit. Mund të ndihmojë shfletuesin tuaj të funksionojë më mirë dhe zvogëlon shanset për probleme të transmetimit.

Përdorni kabllon Chromecast

Përdorimi i kabllit që vjen me kompletin Chromecast mund të ndihmojë në ofrimin e lidhjes më të mirë. Mundohuni të mos përdorni kabllo të tjera USB pasi ato mund të mos jenë të pajtueshme me pajisjen. Mund të dëmtojë performancën e Chromecast-it tuaj dhe mund të çojë në probleme shkëputjeje.

Shiko gjithashtu: Konfigurimi i Zgjeruesit WiFi Altice - Rritni diapazonin tuaj të WiFi

Zhvendosni Wi-Fi tuaj

Ndoshta problemi nuk është me Chromecast-in. Ndoshta problemi qëndron te ruteri juaj WiFi. Provoni të ndryshoni vendndodhjen e ruterit tuaj. Vendosja e tij më afër Chromecast mund të ndihmojë që sinjalet të arrijnë pajisjen tuaj më shpejt dhepërmirësoni lidhjen e përgjithshme.

Përndryshe, nëse nuk dëshironi të ndryshoni vendndodhjet e ruterit tuaj WiFi, mund të mendoni gjithashtu për të investuar në një përforcues WiFi. Nëse Wi-Fi juaj është në një dhomë tjetër, do të ndihmojë që sinjali të arrijë Chromecast-in tuaj dhe të përmirësojë lidhjen.

Nëse kjo nuk funksionon, mbase provoni të telefononi teknikun tuaj lokal për të parë ruterin tuaj WiFi.

Përpara se ta bëni këtë, ju sugjerojmë të lidhni Chromecast-in tuaj me një rrjet tjetër, si p.sh. pikën e qasjes celulare. Nëse lidhet shpejt, atëherë ka një problem me ruterin tuaj. Nëse jo, mbase gabimi është në pajisje.

Përfundim

Vetëm sepse Chromecast-i juaj nuk po lidhet me WiFi nuk do të thotë se është një kauzë e humbur. Ne ju sugjerojmë të provoni të gjitha zgjidhjet që ju kemi dhënë më sipër përpara se të hiqni dorë nga Chromecast-i juaj.

Kush e di, ndoshta është thjesht një problem me cilësimet, ose ndoshta problemi nuk është me pajisjen tuaj Chromecast, por me ruterin tuaj WiFi. Shikimi i faqes së zgjidhjes së problemeve të Google mund të jetë gjithashtu mjaft i dobishëm.

Mos e humbni shpresën derisa të keni shteruar të gjitha opsionet tuaja.

Shpresojmë që ky postim t'ju ndihmojë të zgjidhni problemet tuaja të lidhjes. Nëse jo, është më mirë të provoni të kontaktoni shërbimin e klientit të Google për t'ju ndihmuar me problemin tuaj.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.