Cilësimet e Apple Watch Wifi: Një udhëzues i shkurtër!

Cilësimet e Apple Watch Wifi: Një udhëzues i shkurtër!
Philip Lawrence

Apple Inc. prezantoi serinë e saj të orëve inteligjente në 2015 dhe e quajti atë si Apple Watch.

Kjo pajisje inteligjente synon të kufizojë përdorimin e ekranit të përdoruesve të telefonit duke ofruar shumë nga të njëjtat funksione si komunikimi, përdorimi i aplikacionit, gjurmimi i shëndetit dhe fitnesit dhe lidhjes me internetin siç ofron një telefon.

Apple ka prezantuar shtatë seri të orëve inteligjente që atëherë, me çdo seri të re që sjell disa veçori të reja emocionuese.

Të gjitha këto modele të Apple Watch kanë veçorinë e lidhjes përmes një rrjeti wifi. Megjithatë, përpara serisë 6, të gjitha orët e vjetra të Apple mund të lidhen vetëm me një lidhje wifi 2,4 GHz.

Nga ana tjetër, seria 6 Apple Watch mund të lidhet me një lidhje wifi 2,4 GHz dhe rrjete wifi 5 GHz .

Le të hyjmë në detaje të tjera të lidhjes së rrjetit Wi-Fi në një orë Apple duke iu përgjigjur disa prej pyetjeve të bëra shpesh.

Tabela e përmbajtjes

 • Apple Watch Wifi Cilësimet – Pyetjet e bëra më shpesh:
  • Si të lidhni një Apple Watch me Wi-Fi?
  • Si e dini nëse Apple Watch juaj është i lidhur me WiFi?
  • Çfarë bën wi fi në orën Apple?
  • A duhet të jetë WiFi i ndezur apo i fikur në Apple Watch?
  • Pse nuk lidhet ora ime e Apple me WiFi?
  • A mund të lidhet Apple Watch me 5 Rrjetet wifi GHz?
  • Kur përdor Apple Watch Wi-Fi?
  • A mund të lidhet Apple Watch 1 me wifi?
  • A kursen çaktivizimi i Wi-Fi në Apple Watchbateri?
  • A mund të bëj një telefonatë FaceTime në Apple Watch duke përdorur Wifi?

Cilësimet e Apple Watch Wifi – Pyetjet e bëra më shpesh:

Si të lidhni një Apple Watch me Wi-Fi?

Lidhja e orës tuaj inteligjente Apple me një rrjet Wi-Fi është një proces i shpejtë dhe i drejtpërdrejtë, por përpara se të lidhni orën tuaj Apple me një rrjet Wi-Fi, fillimisht duhet të aktivizoni rrjetin Bluetooth dhe wifi në iPhone-in tuaj të çiftuar.

Atëherë vetëm ju mund ta lidhni orën tuaj të çiftuar Apple me një rrjet Wi-Fi duke ndjekur këto hapa:

 1. Hapni aplikacionin Cilësimet në orën tuaj Apple.
 2. Trokitni lehtë mbi wi. ikonën fi.
 3. Ora juaj Apple do të skanojë të gjitha rrjetet wifi të disponueshme.
 4. Zgjidhni rrjetin wifi që dëshironi të bashkoheni dhe trokitni lehtë mbi emrin.
 5. Fut fjalëkalimin duke përdorur tastiera juaj e orës Apple.
 6. Trokitni lehtë mbi ikonën e bashkimit.

Apple Watch tani është e lidhur me Wi-Fi. Mund të shijoni veçori të zgjeruara si transmetimi i muzikës dhe mesazhet.

Si e dini nëse Apple Watch juaj është i lidhur me WiFi?

Ka dy mënyra për të ditur nëse Apple Watch juaj është lidhur me wifi apo jo. Njëra është të dërgoni një iMessage. Nëse e bëni me sukses, do të thotë që Apple Watch juaj është i lidhur me Wi-Fi.

Mënyra tjetër është të hyni në qendrën e kontrollit duke rrëshqitur lart ekranin e orës së Apple. Nëse është çiftuar me një iPhone, do të ketë një ikonë telefoni me ngjyrë të gjelbër në të majtë.

Kur të shihni ikonën, shkonite cilësimet e Bluetooth-it të iPhone, fikeni atë dhe më pas kontrolloni qendrën e kontrollit të orës Apple.

Nëse shihni një ikonë të gjelbër Wi-Fi në pjesën e sipërme majtas të ekranit të Apple Watch, kjo do të thotë se jeni lidhur me një rrjeti wifi.

Çfarë bën wi-fi në orën Apple?

Nëse aktivizoni Wi-Fi në Apple Watch, mund të:

1. Përdor aplikacionin Siri për të marrë udhëzime

Shiko gjithashtu: Si të merrni internet falas në Android pa shërbim

2. iMessage (si dërgimi ashtu edhe marrja)

3. Kryeni dhe merrni telefonata,

4. Transmetoni muzikë.

A duhet të jetë WiFi i aktivizuar apo i fikur në Apple Watch?

Nuk ka rëndësi nëse e lini Wi-Fi të ndezur ose të fikur në orën tuaj. Arsyeja është se pajisja nuk përdor wifi si opsionin kryesor të lidhjes. Në vend të kësaj, ai përdor Bluetooth-in e çiftuar të iPhone për lidhje.

Mund ta lini Wi-Fi të aktivizuar si një opsion rezervë në vendet ku lidhja juaj Bluetooth bie.

Pse nuk lidhet ora ime e Apple në WiFi?

Pajisja juaj nuk do të lidhet me wifi nëse përpiqeni ta lidhni me një rrjet publik që kërkon identifikimin. Këto rrjete wifi mund të përfshijnë rrjete në palestra, restorante, konvikte, etj.

Mund të përballeni me një problem lidhjeje nëse nuk e keni përmirësuar iOS dhe watchOS tuaj në përditësimin më të fundit të sistemit. Duke përditësuar sistemin operativ, mund të lidheni sërish me wifi.

Shiko gjithashtu: Si të aktivizoni UPnP në ruter

A mund të lidhet Apple Watch me rrjetet wifi 5 GHz?

Apple Watch Series 6 është seria e vetme që mbështet një lidhje 5 GHz. Përpara se,të gjitha seritë e orëve mund të lidhen vetëm me lidhjet wifi 2,4 GHz.

Kur përdor ora e Apple Wi-Fi?

Pajisja inteligjente përdor një rrjet wifi kur një lidhje Bluetooth nuk është e disponueshme. Wi-Fi ndizet automatikisht nëse nuk arrin të gjejë një lidhje Bluetooth.

A mund të lidhet Apple Watch 1 me wifi?

Çdo model i Apple Watch mund të lidhet me Wi-Fi, duke përfshirë Apple Watch 1. Kufizimi i vetëm është me frekuencën e lidhjes wi fi që duhet të jetë 2.4 GHz për një Apple Watch 1.

A e kursen baterinë fikja e Wi-Fi në Apple Watch?

Nuk mund ta shkëputësh Wi-Fi në Apple Watch pa harruar një rrjet me të cilin je lidhur. Kur zgjidhni cilësimin e harresës së një rrjeti, mund të kurseni baterinë e pajisjes tuaj.

Lidhjet Wi-Fi e shkarkojnë baterinë e orës Apple edhe kur nuk është në përdorim.

A mund të bëj një telefonatë FaceTime në telefonin tim Apple Watch duke përdorur Wi-Fi?

Po, mund të kryeni një telefonatë FaceTime nëse lidhni Apple Watch me një rrjet. Megjithatë, mund të bësh vetëm një telefonatë audio FaceTime në këtë pajisje të veshur, jo një telefonatë video FaceTime.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.