E zgjidhur: Windows 10 Wifi vazhdon të shkëputet

E zgjidhur: Windows 10 Wifi vazhdon të shkëputet
Philip Lawrence

Shumë përdorues të Windows 10 kanë raportuar se përballen me probleme në lidhje me lidhjen e tyre Wifi. Për disa arsye të çuditshme, Wi-Fi i tyre Windows 10 vazhdon të shkëputet. Nëse kjo është diçka që po përballeni edhe ju, atëherë keni ardhur në vendin e duhur.

Këtu do t'ju ndihmojmë të kuptoni pse Wi-Fi juaj Windows 10 shkëputet shpesh dhe çfarë mund të bëni për të rregulluar këtë problem.

Pse Windows 10 Wifi vazhdon të shkëputet?

Arsyeja pse Wi-Fi juaj Windows 10 shkëputet shpesh mund të klasifikohet gjerësisht në tre kategori:

 • Probleme me ruterin tuaj Wifi.
 • Probleme me marrësin Wifi.
 • Çështje që lidhen me sistemin operativ Windows 10.

Natyrisht, në varësi të shkakut, metodologjia për trajtimin e problemit do të jetë e ndryshme. Për qëllimin e këtij leximi, ne kemi diskutuar se si ta zgjidhim problemin nëse ai rrjedh nga OS juaj Windows 10.

Por përpara se të fillojmë, le të kuptojmë fillimisht se si të diagnostikojmë se çfarë e shkakton problemin.

Pse Wi-Fi vazhdon të shkëputet në kompjuterin tuaj

Së pari, le të kontrollojmë nëse problemi është shkaktuar nga disa probleme që lidhen me ruterin wifi.

Për ta bërë këtë, mund të provoni për të parë nëse ndonjë nga pajisjet tuaja të tjera si telefonat inteligjentë mund të lidhet me ruterin wifi. Nëse pajisjet tuaja të tjera mund të lidhen me rrjetin tuaj wifi, atëherë kjo do të thotë se problemi qëndron brenda sistemit tuaj Windows 10.

Por a është problem hardueri apo softueri?

Përpër shembull, nëse po përdorni një përshtatës Wi-Fi USB për të lidhur kompjuterin tuaj Windows 10 me një Wi-Fi, atëherë problemi mund të rrjedhë nga vetë përshtatësi.

Për të kontrolluar nëse është kështu, mund të lidhni përshtatësin wifi USB në një desktop tjetër dhe të shihni nëse ai tani mund të lidhet me një rrjet wifi. Nëse jo, atëherë problemi qëndron në përshtatësin dhe ju duhet ta ndryshoni atë.

Shiko gjithashtu: Faqja e identifikimit Wifi nuk shfaqet në Mac? Këtu janë rregullimet reale

Ndërsa nëse po, atëherë problemi është me sistemin tuaj Windows 10.

Shënim : Përshtatësi wifi në një laptop është i integruar, kështu që do të jetë e vështirë të kontrollohet nëse problemi është me përshtatësin ose OS.

5+ mënyra për të zgjidhur Windows 10 Shkëputja e shpeshtë e WiFi

Pasi të keni vënë re se problemi rrjedh nga OS juaj Windows 10, atëherë mund të provoni metodat e mëposhtme për t'ju ndihmuar përfundimisht rregulloni problemin dhe lidheni me një rrjet wifi.

Pra, pa vonesë, le të fillojmë:

Metoda 1: Ndryshoni rrjetin tuaj të shtëpisë nga publik në privat

gjëja e parë që mund të dëshironi të provoni është të kaloni rrjetin tuaj të shtëpisë nga publik në privat. Këtu është një udhëzues hap pas hapi se si ta bëni këtë:

 1. Klikoni në ikonën Wi-Fi në System Tray.
 2. Tjetra, zgjidhni rrjetin Wi-Fi me të cilin jeni lidhur dhe klikoni Properties .
 3. Këtu do të vini re opsionin – “ Bëni këtë kompjuter të zbulueshëm ”. Ndryshoni rrëshqitësin në ON .
 4. Tani shkoni te Shiriti i Kërkimit të Windows dhe shkruani Grupi Home .
 5. Klikoni në opsionin HomeGroup që korrespondon me opsionin Control Panel .
 6. Tani klikoni në opsionet Ndrysho vendndodhjen e rrjetit .
 7. Klikoni në YES kur ju pyet - "Bëni këtë rrjet një rrjet privat."
 8. Më pas, kliko me të djathtën në ikonën Wi-Fi në sirtarin e sistemit dhe klikoni në "Hap Rrjetin dhe Qendrën e Ndarjes".
 9. Nga këtu, verifikoni që rrjeti tani është i listuar si Rrjeti privat .

Pasi të keni shkuar përmes të gjithë hapave të mësipërm, filloni të përdorni kompjuterin tuaj dhe shikoni nëse ai shkëputet përsëri nga Wi-Fi juaj.

Nëse po, atëherë është koha të provoni metodën tjetër.

Metoda 2: Përditëso në Drejtuesit e fundit

Një arsye tjetër e zakonshme pse mund të përballeni me probleme Wifi është se drejtuesi i përshtatësit Wifi është vjetëruar. Nëse është kështu, atëherë do t'ju duhet t'i përditësoni ato në versionin më të fundit duke ndjekur hapat e dhënë:

 1. Shtypni Windows tastin + R për të hapur RUN . Tani shkruani devmgmt.msc për të hapur Device Manager .
 2. Nga lista e opsioneve, gjeni dhe zgjeroni Adapterët e Rrjetit.
 3. Klikoni me të djathtën mbi drejtuesin e përshtatësit të rrjetit Wifi dhe zgjidhni Përditëso softuerin e drejtuesit .
 4. Zgjidhni "Kërko automatikisht për softuerin e përditësuar të drejtuesit". Sistemi juaj tani do të kërkojë çdo version të ri të drejtuesit të përshtatësit Wifi dhe më pas do ta instalojë automatikisht.
 5. Nëse zbulohet dhe instalohet një drejtues i ri, rinisniPC pasi të përfundojë instalimi.

Tani vazhdoni të përdorni sistemin tuaj të lidhur me Wi-Fi. Nëse wifi vazhdon të shkëputet, duhet të provoni metodën tjetër.

Metoda 3: Riinstaloni drejtuesin e përshtatësit WiFi

Ndonjëherë, gjatë një përditësimi automatik të drejtuesit, drejtuesi i përshtatësit Wifi mund të dëmtohet gjë që mund të shkaktojnë probleme me shkëputjen e Wi-Fi. Në atë rast, mund të provoni të çinstaloni dhe riinstaloni drejtuesin e përshtatësit WiFi dhe të shihni nëse kjo ju ndihmon.

Këtu është një udhëzues hap pas hapi për t'ju udhëhequr gjatë procesit:

 1. Hap RUN dhe shkruani devmgmt.msc për të hapur Device Manager .
 2. Tani, nga lista e opsioneve, gjeni dhe zgjeroni Përshtatësit e rrjetit .
 3. Klikoni me të djathtën në drejtuesin e instaluar të përshtatësit wifi dhe zgjidhni çinstaloni. Shtypni OK për të konfirmuar çinstalimin.
 4. Rinisni Windows pas procesit.
 5. Prisni që kompjuteri të ndizet dhe ai do të instalojë automatikisht çdo drejtues që mungon (në këtë rast, drejtuesi i përshtatësit Wifi) .
 6. Përndryshe, mund të shkarkoni gjithashtu përshtatësin e duhur të rrjetit nga faqja e internetit e prodhuesit përpara se të çinstaloni drejtuesin dhe më pas të instaloni atë të shkarkuar manualisht pasi të rindizni kompjuterin.

Tani, përpiquni të përdorni sistemin tuaj dhe shikoni nëse Wifi vazhdon të shkëputet. Nëse problemi vazhdon, atëherë kaloni në hapin tjetër.

Metoda 4: Ndryshoni cilësimet e menaxhimit të energjisë

Disa WindowsCilësimet e optimizimit të energjisë mund të shkaktojnë probleme të lidhjes Wi-Fi. Në thelb fiket pajisjen Wifi për të kursyer energji, gjë që mund të çojë në problemin tuaj të shkëputjes. Si i tillë, ndryshimi i cilësimeve të menaxhimit të energjisë mund ta zgjidhë problemin.

Këtu është një udhëzues i shpejtë se si ta bëni këtë:

 1. Shtypni tastin Windows + R për të hapur RUN . Shkruani devmgmt.msc dhe shtypni Enter. Kjo do të hapë Menaxheri i pajisjes .
 2. Këtu do të gjeni një listë opsionesh. Gjeni Adaptorët e rrjetit dhe zgjeroni atë dhe gjeni përshtatësin e instaluar të rrjetit.
 3. Klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni Properties .
 4. Shkoni te Menaxhimi i energjisë skedën dhe zgjidhni opsionin - "Lejo kompjuterin të fikë këtë pajisje për të kursyer energji."
 5. Tani klikoni "Në rregull" dhe mbyllni skedën "Menaxhimi i energjisë" dhe "Menaxheri i pajisjes".
 6. 5> Më pas shtypni tastin Windows + I për të hapur faqen e cilësimeve. Navigo te Sistemet > Fuqia & Sleep .
 7. Lëvizni poshtë dhe do të shihni Cilësimet shtesë të energjisë . Klikoni mbi të.
 8. Do të shihni se kompjuteri juaj Windows 10 po funksionon aktualisht me një plan energjie, të balancuar ose me performancë të lartë. Cilado që të jetë zgjedhur, klikoni në Ndrysho cilësimet e planit përbri tij.
 9. Lëvizni poshtë në fund dhe do të shihni "Ndrysho cilësimet e avancuara të energjisë". Klikoni mbi të.
 10. Tjetra, nga lista e opsioneve, gjeni dhe zgjeroni Cilësimet e përshtatësit me valë . Tani zgjeroni Power SavingModaliteti .
 11. Do të shihni dy mënyra - "Në bateri" dhe "E lidhur në prizë". Ndrysho të dyja në Performancë maksimale.
 12. Klikoni OK dhe rindizni kompjuterin tuaj Windows 10.

Pasi rregulloni skedën e menaxhimit të energjisë dhe cilësimet e përshtatësit me valë, nëse Wi-Fi vazhdon të shkëputet, atëherë kaloni te hapi tjetër.

Metoda 5: Çaktivizo Wi-Fi Sense

Wi-Fi sens është një veçori e Windows 10 që lejon kompjuterin tuaj të lidhet automatikisht me rrjetet WiFi, edhe pa një fjalëkalim, si për sa kohë që një mik ose i njohur është lidhur më parë me rrjetin dhe ka aktivizuar Ndani fjalëkalimin e WiFi me këdo.

Ndonjëherë, kjo veçori mund të shkaktojë probleme me lidhjen Wifi, kështu që do të shohim nëse çaktivizimi i tij ndihmon në zgjidhjen problemin. Këtu është një udhëzues hap pas hapi se si të çaktivizoni Wi-fi Sense për t'ju ndihmuar:

 1. Shtypni tastin Windows + I . Kjo do të hapë faqen e Windows Cilësimet .
 2. Klikoni në Rrjet & Opsioni interneti.
 3. Klikoni në WiFi nga dritarja e panelit të majtë.
 4. Çaktivizoni çdo cilësim dhe opsion që hyn në kuptimin Wi-Fi. Kjo përfshin rrjetet Hotspot 2.0 si dhe shërbimet WiFi me pagesë.
 5. Më pas, shkëputeni nga rrjeti juaj WiFi dhe provoni të lidheni përsëri.

Nëse problemet janë krijuar për shkak të sensit Wi-Fi, atëherë kjo duhet të zgjidhë problemin. Megjithatë, nëse ende shkëputeni nga Wi-Fi, atëherë kaloni në metodën tjetër.

Metoda 6: ProvoniRivendosja e rrjetit

Ndonjëherë mund të ketë probleme delikate me sistemin dhe rivendosja e rrjetit mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit. Ekziston një udhëzues i shpejtë për t'ju ndihmuar:

 1. Shtypni tastin Windows + I për të hapur faqen e cilësimeve.
 2. Navigoni te Rrjeti & Internet > Rivendosja e rrjetit .
 3. Tani klikoni në butonin Rivendosni Tani e ndjekur nga OK në kutinë e dialogut tjetër që kërkon leje. Kjo do të rivendosë të gjitha opsionet që lidhen me cilësimet e rrjetit të Windows.
 4. Sistemi do të riniset automatikisht. Pasi ta aktivizoni, lidheni me rrjetin tuaj Wifi duke futur përsëri fjalëkalimin.

Pasi të keni mbaruar, vazhdoni dhe filloni të përdorni internetin. Tani që keni kaluar nëpër të gjitha metodat e lartpërmendura, çdo çështje që lidhet me OS Windows 10 që shkakton problemet e rrjetit duhet të ishte zgjidhur.

Përfundim:

Pra, kjo na çon në fund të tutoriali ynë se si të rregulloni Windows 10 wifi vazhdon problemin e shkëputjes. Shpresojmë që leximi të jetë i dobishëm dhe se ju ka ndihmuar të rregulloni problemet e shkëputjes.

Shiko gjithashtu: Konfigurimi i Zgjeruesit Wifi Nextbox: Një udhëzues hap pas hapi

Megjithatë, pasi të keni provuar të gjitha metodat e përmendura, nëse Wi-Fi juaj vazhdon të shkëputet, atëherë ndoshta problemi lidhet me hardware. Si i tillë, duhet të konsideroni ta çoni atë tek një teknik dhe t'i hidhni një sy. Problemi mund të zgjidhet lehtësisht thjesht duke zëvendësuar përshtatësin wifi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.