Gjithçka rreth Lenovo Wifi Security

Gjithçka rreth Lenovo Wifi Security
Philip Lawrence

Lenovo nuk pushon së mahnituri klientët e saj me përditësime dhe veçori të reja herë pas here. Pra, nëse zotëroni një Lenovo Thinkpad ose një Ideapad, mund të keni zbuluar së fundi një veçori të re në aplikacionin e avantazhit.

Shumë përdorues kanë raportuar se Levono Wifi Security shfaqet vazhdimisht në faqen e tyre ekranet. Gjithashtu, përditësimi duket premtues përsa i përket mbrojtjes së rrjeteve me valë nga sulmet me qëllim të keq.

Shiko gjithashtu: Çfarë është ATT në makinë WiFi? A ja vlen?

Por a janë të vlefshme pretendimet? Për shembull, a duhet të aktivizoni shërbimin e sigurisë Wifi në aplikacionin Lenovo vantage? Ndërsa disponohen pak detaje në lidhje me këtë përditësim, ne arritëm të mbledhim disa informacione.

Lexo më tej për të mësuar më shumë rreth sigurisë së Wifi dhe asaj që në veçanti ofron veçoria e sigurisë Wifi e Lenovo.

Shiko gjithashtu: Si të transferoni skedarë duke përdorur Transferimin WiFi të Samsung

Çfarë është ajo. Siguria Wi-Fi?

Në botën e sotme me ritme të shpejta, duket e pamundur të funksionosh pa një rrjet pa tel. Pavarësisht nëse duam të transmetojmë shfaqjen tonë të preferuar ose të plotësojmë një dokument zyre, duket se nuk mund të jetojmë pa një rrjet Wifi.

Edhe kur jemi jashtë publikut, ne preferojmë t'i mbajmë pajisjet tona të lidhura me një rrjeti pa tel në mënyrë që të mund të qëndrojmë në kontakt 24/7.

Megjithatë, ne po e ekspozojmë veten në mënyrë të pavetëdijshme ndaj hakerëve duke qenë vazhdimisht të lidhur me internetin. Këta sulmues të këqij shfrytëzojnë të metat e sigurisë për të fituar qasje në të dhënat tona private.

Gjithashtu, pothuajse çdo pajisje elektronike që përdorim sot është e lidhur me një pa telrrjetit, dhe ky trend pritet të vazhdojë edhe në të ardhmen. Si e tillë, është e domosdoshme të mbrojmë informacionet tona të ndjeshme dhe ta mbajmë Wi-Fi të sigurt.

Këtu hyn në lojë siguria e Wi-Fi. Së pari, parandalon përdoruesit e padëshiruar të hyjnë në rrjetin tuaj të shtëpisë. Së dyti, të dhënat tona mbeten të sigurta kur lidhemi me një rrjet të ri me valë jashtë shtëpisë sonë.

Këtu janë disa algoritme standarde të sigurisë Wi-Fi.

 • WEP (Wired Equivalent Privacy ) nuk ka asnjë sistem të duhur të menaxhuar të çelësave dhe është i cenueshëm ndaj sulmeve të fjalorit dhe sulmeve të përsëritura.
 • WPA (Wi-Fi Protected Access) ofron enkriptim më të fuqishëm ndërsa mesazhet kalohen përmes një Kontrolli i integritetit të mesazheve (MIC)
 • WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) përdor enkriptimin AES në përputhje me NIST FIPS 140-2 dhe ofron mbrojtje më të fuqishme të të dhënave (Ka tejkaluar WPA)
 • WPA 3 (Wi-Fi Protected Access 3) kripton dhe mbron fjalëkalimet si për rrjetet e hapura ashtu edhe për ato private.

Rreziqet e mundshme të të paturit më pak siguri Wi-Fi

Lënia e ruterit tuaj pa siguri mund të jetë potencialisht e dëmshme. Ai jo vetëm që ekspozon të dhënat tuaja private, por gjithashtu lejon hakerat të ngatërrojnë sistemin tuaj. Për shembull, sulmuesit mund të

 • Të vjedhin gjerësinë e brezit
 • Monitoroni aktivitetet tuaja në internet
 • Instaloni softuer të gabuar në rrjetin tuaj
 • Kryerni veprime të paligjshme

Prandaj duhet të mbash të sigurt Wi-Fiprioriteti juaj nëse jeni gjithmonë në linjë.

Çfarë është Lenovo Wifi Security?

Pothuajse çdo përdorues me përvojë i Lenovo ka instaluar aplikacionin Lenovo Vantage në sistemet e tyre. Ky aplikacion është mjaft i dobishëm pasi e mban sistemin të përditësuar, personalizon cilësimet e harduerit dhe siguron sistemin. Kohët e fundit, ka pasur një zhurmë midis përdoruesve në lidhje me përditësimin e sigurisë Wi-Fi.

Të raportohet, ky shërbim duket të jetë një shpërndarje e markës e Coronet.

Coronet është një kompani izraelite e sigurisë së cloud. Kjo markë e vlerësuar me çmime ofron siguri falas për të gjithë përdoruesit e Windows 10 (për sa kohë që ata kanë një kompjuter Lenovo).

Mund të hasni në rrjete të rrezikshme Wi-Fi gjatë vizitës në zyra, hotele ose vende publike. Hakerët priren të grumbullohen në zona publike.

Coronet pretendon se sapo klientët mundësojnë sigurinë e Lenovo Wi-Fi, ata mbrohen nga kërcënimet e shumta dhe rrjetet keqdashëse.

Siguria e Wi-Fi e Coronet Pretendimet

Ndërsa në sipërfaqe, është e qartë se çfarë ka rezervuar veçoria e sigurisë për klientët e saj. Por le të shohim se çfarë pretendimesh të tjera bëhen nga kompania.

Peter Gaucher, Drejtor i Cloud dhe Software në Lenovo, përmend, “Lenovo Vantage, i mundësuar nga Coronet, i lejon klientët tanë të përdorin në mënyrë të sigurt kompjuterët e tyre, duke shmangur rrjetet e rrezikshme .”

Ai më tej shton, “Coronet është zgjidhja e vetme që shtrin sigurinë në nivelin e rrjetit, duke na mundësuar të mbrojmë PC-të e përdoruesve dheLaptopë nga rrjete të rrezikshme.”

Për më tepër, Guy Moskowitz, bashkëthemelues dhe CEO i Coronet thotë, “Ky sistem i përmirësuar sigurie u jep përdoruesve të Lenovo një përvojë të qetë me mbrojtje të përmirësuar dhe paqe mendore.”

0>Për më tepër, anëtarët e kompanisë duken optimistë për përditësimin domethënës.

 • Ai aktivizohet me një klikim
 • Zbulon dhe analizon një sulm nga një rrjet keqdashës aty pranë
 • Përcakton legjitimitetin e rrjeteve Wi-Fi (dallon ato reale nga ato të rreme)
 • Siguron dhe mbron informacione të ndjeshme
 • Ofron shërbime falas në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga pajisjet tuaja.

Le të eksplorojmë dhe kuptojmë funksionimin e këtij përditësimi.

Si funksionon?

Për të funksionuar sigurinë Wi-Fi të Lenovo, fillimisht duhet të aktivizoni opsionin nga aplikacioni i favorshëm. Për këtë qëllim, duhet të hapësh aplikacionin.

 • Shko te Preferencat
 • Kalo te Lenovo Wi-Fi Security djathtas poshtë Statistikave të Përdorimit

Sapo të prekni opsionin, do të shfaqet teksti i mëposhtëm: “Siguria e Lenovo Wifi ju ndihmon të lidheni me rrjetet me qëllim të keq Wifi. Aktivizo këtë shërbim për të reduktuar rrezikun e ekspozimit të kompjuterit ndaj sulmuesve.”

 • Për të aktivizuar përditësimin, lëviz shiritin djathtas për ta aktivizuar Aktiv

Kjo është ajo! Ju keni ndihmuar me sukses me opsionin e sigurisë Wifi. Nëse dëshironi të mësoni rreth politikës së tij të privatësisë, jumund të klikoni opsionin “këtu” në fund të tekstit për t'u rikthyer në faqen e politikës së privatësisë.

Pas aktivizimit të shërbimit, kur lidheni me një rrjet Wifi, algoritmi i koronetit do të ekzekutoni në pajisjen tuaj dhe përcaktoni rrezikun e atij rrjeti.

 • Do të mbledhë veçoritë e lidhjes së të dhënave, radios dhe rrjetit të të gjitha pikave të hyrjes.
 • Programi do të kontrollojë të dhënat e të dy rrjeteve në të gjitha pikat e aksesit gjatë një periudhe të fundit.
 • Do të përcaktojë treguesit e rrezikut dhe nivelin e rrezikut të aksesit të rrjeteve me valë të disponueshme.

Është e ligjshme apo thjesht një modë ?

Për të përcaktuar legjitimitetin e shërbimit të sigurisë Levono Wifi, vizituam faqen e internetit të Lenovo dhe lexuam komente. Thuhet se dy përdorues kanë pasur përvojën e përdorimit të shërbimit në pajisjet e tyre.

Një përdorues përmend se ajo e ka aktivizuar shërbimin në pajisjen e saj dhe e ka drejtuar atë. Ajo shton se ishte e lidhur me rrjetin e saj të shtëpisë dhe shërbimi zbuloi aktivitet keqdashës. Ajo shpjegon më tej se funksioni u shfaq menjëherë, duke i dhënë asaj mundësinë për të çaktivizuar rrjetin.

Përdoruesi është i hutuar se nëse rrjeti i saj i shtëpisë zbulohej si malware, ajo nuk është e sigurt se çfarë do të bënte nëse do të vinte re aktivitet i dyshimtë në një rrjet publik.

Një përdorues tjetër që provoi shërbimin raporton një defekt, duke prishur sigurinë me valë të Lenovo çdo herë. Ajo gjithashtu e testoi disa herë në shtëpinë e saj. Megjithatë, ajonuk zbuloi asgjë të dyshimtë derisa u lidh me një AP sigurie Wi-Fi që kishte të gjithë trafikun që kalonte përmes daljes në Rusi duke përdorur InvizBox-in e saj.

Ekrani shfaqi një paralajmërim duke thënë: "Siguria Lenovo Wifi ka zbuluar një aktivitet potencialisht keqdashës.”

Por a ka vetëm kjo veçori? Me fjalë të tjera, a vërteton kjo jolegjitimitetin e shërbimit të ofruar nga Coronet? Sigurisht qe jo; mbështetja në disa komente është ndoshta e pamjaftueshme.

Edhe kur Apple nxjerr një përditësim, ai ka anët e veta negative. Është tipike që përditësimet nga çdo kompani të përmbajnë defekte në kod.

Megjithëse shërbimi duket se nuk është legjitim, as ai nuk mund të konsiderohet i pavlefshëm.

Bottomline

Përditësimi i Lenovo Wifi Security ka kaq shumë për të ofruar. Nëse jeni të ndërgjegjshëm për sigurinë dhe privatësinë tuaj, mund të dëshironi të provoni këtë shërbim të ri.

Megjithatë, kompania nuk ka dhënë ende shumë informacione në lidhje me shërbimin që mund të mbështesë vlefshmërinë e tij. Pra, nëse dëshironi apo jo ta provoni këtë veçori varet nga ju.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.