Gjithçka rreth mjetit analitik të Wi-Fi Wi-Fi Amped

Gjithçka rreth mjetit analitik të Wi-Fi Wi-Fi Amped
Philip Lawrence

A po kërkoni një aplikacion për t'ju ndihmuar të analizoni dhe të ofroni vizualizim për rrjetin tuaj Wi-Fi?

Amped Wireless Wi-Fi Analytics Tool është një nga mjetet më të mira analitike Wi-Fi në botë tregu. Ai u siguron përdoruesve një ndërfaqe të mprehtë dhe të qartë që i lejon ata të kuptojnë lehtësisht të dhënat.

Çfarë veçorish ofron Amped Wireless Wi-Fi? Dhe kush mund ta përdorë këtë mjet analize?

Pas disa kërkimeve, ne kemi bashkuar këtë postim për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë veçoritë e mjetit të analizës Wi-Fi Amped. Ne gjithashtu diskutojmë shkurtimisht se si mund ta shkarkoni dhe ekzekutoni këtë aplikacion.

Nëse jeni kurioz të dini më shumë, atëherë vazhdoni të lexoni.

Çfarë bën Amped Wireless Wi Fi Analysis Tool?

Pra, cili është saktësisht funksioni i Amped Wireless Wi-Fi Analytics Tool?

Nëse jetoni në një kompleks apartamentesh me shumë apartamente ose në një lagje të mbushur me njerëz, ju duhet të përballen me disa probleme të lidhjes. Me kaq shumë rrjete Wi-Fi në të njëjtën zonë, sinjalet dobësohen dhe përdoruesit përballen me probleme me ndërhyrjet.

Në situata të tilla, Mjeti analitik Wi-Fi Wi-Fi Amped ju ndihmon të kuptoni, menaxhoni dhe mirëmbani më mirë Wi-në tuaj -Konfigurimi dhe lidhja e rrjetit Fi. Pasi të dini shkakun e problemeve tuaja, është më e lehtë t'i kuptoni ato.

Mund ta përdorni këtë mjet analize për të ekzaminuar një spektër të caktuar, si p.sh. 2,4 GHz ose 5 GHz. Mund ta përdorni për të vlerësuar Wi-Fi të ndryshëmrrjetet, kanalet e tyre dhe fuqia e sinjalit.

Mblidh informacion rreth pikave të ndryshme të aksesit dhe i shfaq ato në një mënyrë të thjeshtë dhe të kuptueshme.

Grafikët mund të duken paksa të frikshëm në fillim, por pasi të dini se çfarë do të thotë çdo grafik, do të jeni në gjendje ta identifikoni problemin brenda pak minutash, falë veglës Amped Wireless Analytics.

Kush mund të përdorë Amped Wireless WiFi Analytics Tool?

A mund të shkarkojë të gjithë Amped Wireless Analysis Tool?

Po, ky aplikacion mund të shkarkohet pa pagesë. Duhet të kesh një pajisje Windows ose Android.

Për të shkarkuar në Android, vizito Play Store dhe kërko "Amped Wi-Fi Analytics Tool". Mund t'ju duhet t'i jepni aplikacionit lejen për të hyrë në telefonatat, komunikimin në rrjet, veglat e sistemit dhe vendndodhjen.

Për aplikacionin Windows, mund të vizitoni faqen e tyre të internetit për ta instaluar atë.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni Raspberry Pi Wifi me një IP statike

Veçoritë

Tani, le të hedhim një vështrim më të afërt në disa nga veçoritë e disponueshme në Mjetin Amped Wi-Fi Analytics.

Skaneri Wi-Fi

Skaneri Wi-Fi ofron informacion të detajuar në lidhje me rrjetet Wi-Fi pranë jush. Për shembull, mund të shihni fuqinë e sinjalit të tyre, kanalin në të cilin udhëtojnë sinjalet dhe nivelin e tyre të sigurisë.

Ky informacion mund të jetë i dobishëm nëse përballeni me ndërhyrje. Ndërhyrja ndodh kur dy ose më shumë rrjete kanë frekuenca të ngjashme dhe udhëtojnë në të njëjtin rrjet. Një mënyrë mundenishmangni këtë problem duke kaluar në një kanal tjetër.

Ndërhyrje në kanal

Ky funksion ju lejon të skanoni dhe analizoni nivelet e ndërhyrjeve për kanale të ndryshme Wi-Fi. Përsëri, kjo veçori është e dobishme kur kemi të bëjmë me ndërhyrje në kanal dhe sinjale të dobëta.

Grafiku i kanalit

Grafiku i kanalit Wi-Fi është një vizualizimi i shkëlqyer i kanaleve të ndryshme Wi-Fi të zonës suaj. Ai shfaq të gjitha rrjetet pranë jush sipas numrit të kanalit dhe fuqisë së sinjalit të tyre.

Ky funksion analizon kanalet Wi-Fi për të vlerësuar se cili është më i ngarkuari dhe sa i ngadalshëm ose i shpejtë është Wi-Fi juaj në krahasim me rrjetet e tjera përreth ju.

Nëse përdorni një ofrues tjetër rrjeti, atëherë fqinjët tuaj dhe shihni se ata kanë një sinjal më të fortë Wi-Fi, ndoshta është koha për të kaluar te një ofrues më i mirë rrjeti.

Grafiku i sinjalit

Mund të shikoni një analizë në kohë reale të rrjeteve Wi-Fi përreth jush. Për shembull, mund të kontrolloni shpejtësinë e rrjetit dhe matësin e fuqisë së sinjalit.

Ky funksion mund t'ju ndihmojë të kuptoni se në cilat momente sinjalet e rrjetit janë më të forta gjatë ditës dhe kur ka më shumë trafik.

Renditja e avancuar (vetëm për Windows)

Veçoria e renditjes së avancuar është e disponueshme vetëm për aplikacionin Windows. Ju mund t'i renditni shpejt rrjetet e disponueshme sipas kategorive të mëposhtme:

  • Adresa MAC
  • SSID
  • Kanali
  • RSSI
  • Koha

Kjo bëntë dhënat më të lehta për t'u lexuar dhe kuptuar.

Matësi i sinjalit (vetëm Android)

Matësi i sinjalit është i disponueshëm vetëm në aplikacionin Android.

Grafiku i sinjalit ofron analiza në kohë reale për rrjete të shumta. Nga ana tjetër, kjo veçori ofron analiza në kohë reale për një rrjet të vetëm pa tel.

Mund të kontrolloni fuqinë vizuale dhe audio të rrjetit tuaj të zgjedhur. Kjo ju ndihmon të jepni më shumë të dhëna të thelluara për rrjetin e caktuar.

Miniaplikacioni i fuqisë së sinjalit (vetëm për Android)

Vedget-et e bëjnë jetën shumë më të lehtë. Për shembull, miniaplikacioni i fuqisë së sinjalit ju lejon të aksesoni me lehtësi informacionin rreth rrjetit tuaj Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Si të dërgoni/merrni tekst përmes WiFi në Android

Nuk duhet të shqetësoheni duke hapur aplikacionin dhe duke lëvizur nëpër veçori për të vlerësuar fuqinë e sinjalit, mund të prekni miniaplikacionin dhe do t'ju çojë drejtpërdrejt te grafiku i fuqisë së sinjalit.

Shpjegohen termat dhe grafikët

Nëse nuk keni përdorur kurrë një mjet analitik Wi-Fi, atëherë do të ishte e dobishme të dini se çfarë kuptimi kanë termat dhe grafikët e mëposhtëm:

SSID

Shkurtër për identifikuesin e grupit të shërbimit, SSID është emri i lidhjes tuaj me valë.

RSSI

RSSI qëndron për Treguesi i fuqisë së sinjalit të marrë dhe mat fuqinë e Sinjali Wi-Fi nga pika e hyrjes.

Shpejtësia maksimale

Shpejtësia maksimale shfaqet në Mbps dhe tregon hyrjen maksimale të të dhënave të një pike të caktuar aksesi.

Lloji i rrjetit

NëseOfrohet shitësi i harduerit të lidhjeve të rrjetit aty pranë, ai do të shfaqet nën Lloji i rrjetit.

Adresa MAC

Kjo është një adresë unike që çdo pajisje ka dhe identifikohet nga rrjetet me valë. Kështu, për shembull, telefoni juaj do të ketë një adresë MAC të ndryshme nga ajo e kompjuterit ose televizorit tuaj.

Tabela e rrjeteve

Shumicën e termave të përmendur më lart do t'i shihni në tabelën e rrjetit. Kjo ndodh sepse shfaq të gjithë informacionin e lidhjeve të disponueshme të rrjetit pranë jush.

Mund të zgjidhni se cilat rrjete dëshironi të shihni duke kontrolluar kutinë përveç SSID.

Përfundim

Nëse jetoni në një kompleks të madh apartamentesh ose banoni në një zonë të mbushur me njerëz lagje, mund të përballeni me shumë probleme lidhjeje. Ndërhyrja Wi-Fi dhe sinjalet e dobëta janë mjaft standarde kur sinjale të shumta Wi-Fi mbivendosen me njëri-tjetrin.

Mjeti analitik Wi-Fi Wi-Fi Amped është një mënyrë e thjeshtë për të vizualizuar dhe kuptuar të dhënat e rrjetit me valë. Nëse përballeni me probleme të lidhjes, ky mjet mund të ndihmojë në gjetjen e një mënyre për të zgjidhur problemet tuaja të lidhjes.

Aplikacioni është i disponueshëm në Android dhe Windows. Pjesa më e mirë është se është falas për t'u shkarkuar.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.