Intel WiFi 6 AX200 nuk funksionon? Ja si mund ta rregulloni

Intel WiFi 6 AX200 nuk funksionon? Ja si mund ta rregulloni
Philip Lawrence

Intel WiFi AX200 është padyshim një nga përshtatësit e rrjetit më të jashtëzakonshëm që mund të gjeni në internet. Kjo për shkak se karta e saj WLAN mund të mbështesë 802.11ax përmes antenave përtej frekuencave 5, 2.4 GHz.

Për më tepër, Intel AX200 mund të mbështesë gjithashtu Bluetooth 5.0. Por, përshtatësi i rrjetit Wi-Fi shpesh mund të ketë probleme harduerike ose softuerike. Pra, çfarë duhet të bëni nëse Intel WiFi nuk përgjigjet?

Për të rregulluar problemin tuaj Intel Wi-Fi 6, mund të ndiqni disa metoda të zgjidhjes së problemeve të listuara në këtë postim.

Por së pari, le të shikoni disa arsye të zakonshme që mund t'ju shkaktojnë këtë problem.

Pse nuk funksionon përshtatësi i rrjetit me valë Intel?

Intel WiFi 6 AX200 juaj mund të mos funksionojë nëse has ndonjë problem të lidhur me softuerin e drejtuesit dhe harduerin. Prandaj, duhet të kryeni një test për të gjetur shkakun rrënjësor të problemit.

Për më tepër, duke qenë se përshtatësi juaj i rrjetit me valë është një pajisje e ndjeshme, duhet të inspektoni softuerin e drejtuesit të Bluetooth-it dhe drejtuesin pa tel për të rregulluar problemin.

Përveç kësaj, ekziston mundësia që përshtatësi juaj i rrjetit me valë të mos jetë i përputhshëm.

Shiko gjithashtu: Top 10 vendet me WiFi më të shpejtë publik

Mund të kontrolloni cilësimet e rrjetit për të përcaktuar nëse produkti është në gabim. Shikoni këto gjashtë arsye pse WiFi juaj Intel mund të mos funksionojë.

Sistemi operativ i vjetëruar

Shumica e përdoruesve të Windows nuk arritën të përditësojnë kompjuterët e tyre në kohë. Si rezultat, ata mund të përballen me disa probleme me softuerin.

Intel Wi-Fi 6AX200 mund të mos funksionojë siç pritej nëse nuk e keni përditësuar kompjuterin tuaj Windows. Prandaj, duhet të përditësoni sistemin tuaj operativ për të rregulluar problemin.

Shoferi i papajtueshëm Intel

Driverët e rrjetit të vjetëruar nuk funksionojnë mirë me teknologjitë më të fundit. Në mënyrë të ngjashme, Wi-Fi juaj Intel do të ndikohet nëse drejtuesi i rrjetit tuaj është i vjetëruar.

Mund të hasni këtë problem me drejtuesit tuaj Bluetooth dhe wireless. Prandaj, përditësimi i drejtuesve të rrjetit tuaj mund të rregullojë Intel Wi-Fi 6 AX200 të mundimshëm.

Nuk ka përditësime nga prodhuesi i pajisjes

Duhet të shkarkoni disa përditësime direkt nga ofruesi ose prodhuesi për të vazhduar përdorimin Intel WiFi. Megjithatë, pajisja mund të mos funksionojë nëse nuk i shkarkoni këto përditësime.

Kryeni një instalim të pastër me ndihmën e Inter Driver dhe Assistant Support për të hequr qafe problemin.

Problemet e rrjetit

Intel WiFi 6 AX200 mund të kërkojë një rivendosje të rrjetit për të vazhduar punën me efikasitet. Kjo për shkak se pajisja juaj shpesh mund të hasë në disa probleme të rrjetit. Një rivendosje mund t'i zgjidhë të gjitha.

Cilësimet me valë

Nëse pajisja funksionon me bandë të dyfishtë, mund t'ju duhet të rregulloni disa cilësime me valë për të mundësuar që Intel Wi-Fi 6 të funksionojë në mënyrë efikase .

Mund t'i përdorni këto cilësime për momentin. Megjithatë, të bësh gabime ose të bësh ndryshime shtesë është normale për të përfunduar punën.

Produkt me defekt

Kur Intel Wi-Fi 6 AX200 nuk funksionon farekostoja, produkti mund të jetë i gabuar që në fillim. Kështu që është një ide e shkëlqyeshme për ta zëvendësuar atë sa më shpejt të jetë e mundur pasi të keni provuar ta rregulloni problemin në shumë mënyra.

Përshtatës i papajtueshëm i rrjetit Wi-Fi

Duhet të kontrolloni pajisjet tuaja përpara se të përdorni Intel Wi-Fi 6 AX200. Kjo ndodh sepse nëse tableti, kompjuteri, desktopi ose laptopi juaj nuk është i pajtueshëm me cilësimet LAN, përshtatësi i rrjetit WiFi Intel nuk do të funksionojë.

Përveç kësaj, dy opsione për lidhje janë të disponueshme për Wi-Fi karta brenda: PCI-e ose PCI. Mund të kontrolloni foletë PCI-e ose PCI të pajisjes tuaj në motherboard për të parë nëse ato korrespondojnë me kartën Wi-Fi brenda.

Duhet gjithashtu të konfirmoni nëse rrjeti juaj është 2,4 GHz, 5 GHz ose 6 Lidhje interneti GHz.

Si mund ta rregulloni përshtatësin tuaj të rrjetit WiFi Intel?

Në përgjithësi, nuk keni nevojë të hyni në BIOS për të rregulluar përshtatësin tuaj Wi-Fi Intel. Kjo sepse ndikohet kryesisht nga problemet e softuerit.

Pasi të keni përcaktuar se çfarë e pengon funksionimin e Intel Wi-Fi 6, mund të ndiqni këto metoda efektive për ta rikthyer atë në rrugën e duhur:

Përditësoni sistemin operativ

Duhet të përditësoni sistemin tuaj operativ për funksionalitetin e softuerit dhe qëllimet e sigurisë.

Megjithatë, nëse nuk e bëni këtë, sistemi juaj operativ i vjetëruar mund të ndikojë në softuerin tuaj, duke çuar në disa çështje. I ngjashëm është rasti me Intel WiFi.

Për të përditësuar sistemin operativ, mund të ndiqni këto të thjeshtaudhëzimet:

 1. Së pari, lundroni te menyja Start.
 2. Më pas, klikoni në opsionin për përditësime dhe siguri.
 3. Më pas, kontrolloni nëse ka përditësime të reja pranishëm ose nëse keni nevojë të shkarkoni disa përditësime të vonuara.
 4. Më pas, zgjidhni përditësimet e disponueshme dhe instaloni ato.
 5. Pasi të përfundojë procesi i përditësimit, mund ta rinisni pajisjen tuaj për t'i zbatuar ato.

Përditësimet e vonuara të softuerit për kompjuterin tuaj Windows janë të njohur për shkaktimin e telasheve. Pra, instalimi i tyre është mënyra më e mirë për të eliminuar problemin.

Mund të instaloni disa përditësime të BIOS-it për të kontrolluar nëse funksionon Intel WiFi 6 AX200. Megjithatë, do të ishte më mirë të tregoheshe i kujdesshëm gjatë kryerjes së përditësimeve të BIOS-it.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni Hartat pa Wi-Fi (Modaliteti offline)

Nëse bëni një gabim gjatë procesit, mund të keni probleme serioze me kompjuterin ose pajisjen tuaj. Për shembull, kompjuteri juaj mund të shkëputet nga lidhja e internetit gjatë përpunimit të detyrave të rënda si lojërat.

Rinisni ruterin

Nëse Intel Wi-Fi 6 AX200 nuk funksionon, rinisni ruterin tuaj WiFi mund të zgjidhë problemin tuaj. Kjo sepse një rindezje e thjeshtë mund të mundësojë që ruteri juaj të fillojë nga e para dhe të rregullojë defekte të vogla.

Mund ta rinisni ruterin duke ndjekur këto hapa:

 1. Së pari, gjeni butonin e ruterit për energji .
 2. Shtypni dhe mbani butonin derisa ruteri të fiket.
 3. Prisni për të paktën 40 sekonda dhe lëreni ruterin të pushojë.
 4. Pasi pajisja të jetë ftohur, ju mund të shtypnibutoni i ndezjes për të rifilluar ruterin.
 5. Më pas, kontrolloni nëse Intel WiFi 6 AX200 po punon.

Përndryshe, mund ta shkëputni pajisjen nga priza nëse ruteri juaj nuk funksionon keni një buton energjie.

Më pas lëreni ruterin të ftohet dhe lëreni të kalojnë rreth 40 deri në 50 sekonda. Tani, mund ta rifusni ruterin në prizën elektrike. Pasi të keni mbaruar, mund të kontrolloni Intel WiFi 6 AX200.

Ekzekutoni Zgjidhjen e problemeve të rrjetit

Një rregullim i shpejtë për të zgjidhur problemin që nuk funksionon Intel WiFi 6 AX200 është të ekzekutoni Zgjidhësin e problemeve të rrjetit. Për këtë qëllim, mund të ndiqni këto udhëzime:

 1. Navigoni në menynë Start.
 2. Shkoni te menyja Cilësimet.
 3. Klikoni në opsionin për internet dhe rrjetit.
 4. Lëvizni poshtë ekranit tuaj derisa të shihni Zgjidhjen e problemeve të rrjetit.
 5. Trokitni lehtë mbi Zgjidhja e problemeve të rrjetit për ta ekzekutuar atë.
 6. Kontrollo rezultatet që mund të merrni.
 7. 7>Përditësoni drejtuesin e rrjetit tuaj.

Përditësoni drejtuesit e rrjetit

Përshtatësi i rrjetit WiFi Intel mund të mos funksionojë nëse kompjuteri juaj ka një drejtues rrjeti të dëmtuar, të humbur ose të vjetëruar. Megjithatë, nëse instaloni një drejtues rrjeti të përditësuar, mund ta zgjidhni shpejt problemin.

Ndiq këto hapa për të shkarkuar një drejtues më të ri:

 1. Navigo te menyja Start.
 2. Kërko për menaxherin e pajisjes.
 3. Hap listën për përshtatësit e rrjetit.
 4. Klikoni në opsionin për Intel WiFi.
 5. Zgjidhni Intel WiFi 6 AX200 me të saktështypni miun dhe zgjeroni menunë.
 6. Zgjidhni opsionin për Përditësimin e drejtuesit nga menyja rënëse.
 7. Pasi të keni instaluar përditësimin, mund të rindizni kompjuterin tuaj për të zbatuar të riun përditësoni.
 8. Kontrolloni nëse Intel WiFi 6 AX200 juaj po funksionon.

Një metodë alternative për të instaluar drejtuesit e rrjetit është çinstalimi i pajisjes dhe mbyllja e kompjuterit Windows. Pasi kompjuteri të riniset, të gjithë drejtuesit e rrjetit do të shkarkohen automatikisht.

Përditësoni drejtuesin e Bluetooth nga Menaxheri i pajisjes

Siç mund ta dini, Intel Wi-Fi 6 përdor Bluetooth 5.0 për funksionim efikas.

Pra, nëse keni drejtues të vjetëruar Bluetooth në kompjuterin tuaj, do të përballeni me problemin e mos funksionimit të Intel WiFi 6 AX200.

Është më mirë t'i përditësoni këta drejtues dhe të kontrolloni nëse pajisja funksionon. Ju mund të ndiqni këto hapa për këtë qëllim:

 1. Navigo te menyja Start.
 2. Kërko për menaxherin e pajisjes.
 3. Hap listën për Bluetooth.
 4. Klikoni te drejtuesit e Bluetooth për të zgjeruar menynë.
 5. Zgjidhni të përditësoni drejtuesin e rrjetit ose zgjidhni të çinstaloni drejtuesit e pajisjes.
 6. Rinisni kompjuterin tuaj për të zbatuar përditësimet e reja.
 7. Shkarko përditësime të reja nga faqja e prodhuesit.

Ju shpesh e shihni që WiFi juaj Intel nuk funksionon me pajisje sipërfaqësore si laptopët.

Megjithatë, mund të shkarkoni të gjithë drejtuesit thelbësorë të rrjetit nga Microsoft anën për të rregulluar këtë problem.

Përndryshe, ju mund të vizitoni zyrtarinfaqen e internetit të Intel dhe shkarkoni versionin më të fundit të drejtuesve të Intel WiFi.

Pasi të keni instaluar drejtuesit e duhur, mund të konfiguroni skedarët dhe të përfundoni procesin duke ndjekur udhëzimet. Më pas, rinisni pajisjen e lidhur për të zbatuar përditësimet dhe kontrolloni nëse problemi vazhdon.

Rivendos rrjetin

Mund të rregulloni që Intel WiFi 6 AX200 të mos funksionojë duke rivendosur rrjetin tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është:

 1. Navigoni te menyja Start.
 2. Klikoni mbi Cilësimet.
 3. Zgjidhni opsionin për Internet dhe Rrjet.
 4. 7>Tjetra, zgjidhni opsionin për faqen e statusit.
 5. Tjetra, lundroni poshtë ekranit tuaj dhe kërkoni opsionin për Rivendosjen e rrjetit.
 6. Zgjidhni opsionin dhe ndiqni udhëzimet në ekran.
 7. Rinisni kompjuterin dhe kontrolloni nëse karta me valë po funksionon

Ndryshoni cilësimet për modalitetin me valë

Për të rregulluar problemin që nuk funksionon Intel WiFi 6 AX200, mund të ndryshoni cilësimet për modalitetin me valë.

Këtë mund ta bëni duke ndjekur këto udhëzime:

 1. Hapni menynë Start.
 2. Navigojeni te Device Manager.
 3. Klikoni në "Përshtatësit e rrjetit".
 4. Klikoni në kartën Intel WiFi.
 5. Zgjidhni opsionin për "Properties".
 6. Navigoni te skeda "Avanced".
 7. Rregullo cilësimet 802.11a/b/g për modalitetin me valë.
 8. Zgjidh 802.11.a 1.5 GHz.
 9. Kontrollo nëse Intel Wi-Fi 6 AX200 po funksionon.

Përndryshe, mund të kaloni të gjitha cilësimet e vlerës dhe të vetive në 5 GHz.Pasi të keni mbaruar, mund të lundroni te "Menaxheri i energjisë" për të çaktivizuar opsionin për Windows 10.

Kjo do të fikur përshtatësin me valë Intel dhe do të reduktojë konsumin e energjisë.

Shkarkoni Softuerin e Ndihmës

Mund të instaloni drejtuesin e Intel dhe softuerin e ndihmës për të rregulluar funksionimin e dështuar të Intel WiFi. Kjo do t'ju mundësojë të shkarkoni zyrtarisht të gjithë drejtuesit më të fundit për intel.

Kontrolloni kartën me valë në pajisje të ndryshme

Nëse Intel WiFi është me defekt, mund të mos funksionojë në asnjë pajisje. Prandaj, duhet të konfirmoni nëse keni një kartë wireless të dëmtuar duke e përdorur atë në pajisje të tjera në vend të kompjuterit tuaj.

Kur zbuloni se karta nuk funksionon në asnjë pajisje, duhet ta merrni për inspektim nga një riparim lokal dyqan. Ose ndoshta, kontaktoni mbështetjen e Intel për ndihmë.

Përveç kësaj, ju mund të merrni kompjuterin tuaj për shërbim dhe t'i lini profesionistët të kontrollojnë çipin tuaj, motherboard dhe komponentët e tjerë për të gjetur ndonjë defekt.

Kontaktoni. Ofruesi i shërbimit të internetit Yout

Të kontaktosh me ofruesin e shërbimit të internetit është opsioni i fundit për të rregulluar Intel WiFi. Ju mund t'i kërkoni atyre të dërgojnë një profesionist për të futur kartën tuaj me valë në kompjuterin tuaj dhe për të rregulluar konfigurimet e duhura të rrjetit dhe të cilësimeve me valë.

Mendimet përfundimtare

Arsyet e ndryshme mund të ndikojnë në Intel WiFi 6 AX200 tuaj nuk punon. Këto mund të përfshijnë drejtues të vjetëruar për rrjetin, shkarkimin e një BIOSpërditësimi, etj. Gjithashtu, përshtatësi juaj me valë mund të mos i përgjigjet operacionit të kërkuar dhe të shfaqë një mesazh gabimi të dritares kërcyese nëse përdorni një PC të papajtueshëm me logon e Windows ose versionin e Windows.

Megjithatë, mund të përmirësoni Windows-in tuaj dhe drejtuesi i rrjetit për të rregulluar problemin.

Mund të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit nëse nuk arrini ta rregulloni problemin. Kjo sepse ndoshta po përjetoni një ndërprerje të shërbimit të internetit ose sinjal të ulët. Përndryshe, mund të kontaktoni qendrën e mbështetjes së klientit Intel dhe të lejoni profesionistët të rregullojnë përshtatësin e rrjetit me valë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.