Joowin WiFi Extender Setup - Udhëzues i plotë

Joowin WiFi Extender Setup - Udhëzues i plotë
Philip Lawrence

Nëse përballeni me probleme të lidhjes WiFi, zgjeruesi Wi-Fi Joowin është pajisja për të cilën duhet të përdorni. Është e përballueshme dhe rrit menjëherë sinjalin WiFi. Por, përpara se të shijoni lidhjen me valë me shpejtësi të lartë, duhet të mësoni se si të konfiguroni zgjeruesin WiFi Joowin.

Pa dyshim, zgjeruesi Joowin Wi-Fi rrit sinjalet tashmë hyrëse me valë. Nuk është e nevojshme të vendosni veçmas ndonjë lidhje tjetër interneti.

Pra, gjithçka që duhet të bëni është të konfiguroni plotësisht zgjeruesin WiFi Joowin duke ndjekur këtë udhëzues.

Si mund ta konfiguroj My Joowin Wi-Fi Extender?

Meqenëse është vetëm një përforcues WiFi, duhet ta lidhni me ruterin ekzistues WiFi. Ky është rrjeti juaj i shtëpisë. Kur lidhni pajisjen zgjeruese të rrezes Joowin me rrjetin tuaj, mund të merrni shpejtësi të lartë WiFi edhe në pikat e vdekura të Wi-Fi.

Përveç kësaj, mund të lidhni routerin tuaj të modemit ose rrjetin ekzistues Wi-Fi me Zgjerues Wi-Fi Joowin pa ndihmë të jashtme. Thjesht mos harroni të ruani fjalëkalimin për rrjete të ndryshme Wi-Fi.

Pra, ndiqni këto hapa për të konfiguruar zgjeruesin WiFi Joowin.

Vendosni Zgjeruesin në modalitetin e përsëritësit

Ka dy mënyra në zgjeruesit e diapazonit WiFi:

 • Modaliteti i pikës së hyrjes
 • Modaliteti i përsëritësit

Mënyra e pikës së hyrjes

Zgjidhni modalitetin e pikës së hyrjes (AP) kur lidhni pajisjen e rrugëzimit drejtpërdrejt me modemin ose routerin e modemit. Gjithashtu, mund të vendosni rrjetin tuaj të shtëpisë duke përdorur APmodaliteti.

Përveç kësaj, rrjetet publike Wi-Fi përdorin modalitetin AP, ngjashëm me një pikë të nxehtë WiFi. Modaliteti AP i jep funksionin me valë rrjeteve me tela.

Modaliteti i përsëritësit

Nga ana tjetër, modaliteti i përsëritësit i referohet rritjes së sinjalit WiFi në hyrje. Nuk është e nevojshme të lidhni asnjë tel për të konfiguruar zgjeruesin e diapazonit WiFi Joowin.

Si të ndryshoni modalitetin e zgjeruesit WiFi?

 1. Gjeni përzgjedhësin e modalitetit në anën e zgjeruesit Joowin Wi-Fi.
 2. Ndryshoni përzgjedhësin e modalitetit duke shtypur butonin dhe duke e vendosur në "Modaliteti i përsëritësit".

Pas kësaj, le të ndezim pajisjen.

Aktivizo Joowin Extender

Para se të ndizni zgjeruesin, zgjidhni një vendndodhje të përshtatshme për të. Për shembull, mund ta vendosni në gjysmë të rrugës midis ruterit WiFi dhe zonës së vdekur. Por sigurohuni që të ketë një prizë elektrike aktive atje.

Pasi të zgjidhni një vendndodhje për zgjatuesin, ndiqni këto hapa:

 1. Së pari, lidhni kordonin elektrik të zgjatuesit me një prizë në mur.
 2. Gjeni butonin e ndezjes anash dhe shtypeni dhe mbajeni për një moment. Do të shihni të gjitha dritat e zgjatuesit të pulsojnë së bashku. Kjo do të thotë se pajisja po ndizet.
 3. Lëshojeni butonin sapo të shihni ndezjen e dritave.

Pasi të aktivizohet zgjeruesi Wi-Fi, le të konfigurojmë cilësimet e rrjetit .

Lidhu me Joowin WiFi Range Extender

Për të konfiguruar rrjetin e zgjeruar Wi-Fi, duhetlidheni me të përmes smartphone ose laptopit tuaj. Pra, ndiqni këto hapa:

 1. Së pari, aktivizoni Wi-Fi në pajisjen tuaj.
 2. Lidhu me SSID të listës "JOOWIN-XXX-2G" ose "JOOWIN-XXX- 5G”. Ky është emri i zgjeruar i rrjetit Wi-Fi.

Do të lidheni menjëherë me atë rrjet. Tani duhet të konfigurosh rrjetin e zgjeruar Joowin.

Konfiguro rrjetin Wi-Fi nga paneli i konfigurimit

 1. Hap një shfletues ueb në pajisjen tënde kur të lidhesh me zgjeruesin Wi-Fi Joowin. Përveç kësaj, sigurohuni që pajisja dhe shfletuesi që po përdorni të jenë përditësuar.
 2. Shkruani 192.168.10.1 në adresë dhe trokitni lehtë mbi Shko ose shtypni Enter. Do të shfaqet faqja e konfigurimit të zgjeruesit Joowin Wi-Fi.
 3. Tani, ndryshoni fjalëkalimin e rrjetit duke klikuar në butonin "Vendos fjalëkalimin".
 4. Fut fjalëkalimin e paracaktuar "admin" kur të kërkohet.
 5. Pasi të keni ndryshuar fjalëkalimin e zgjerimit të WiFi Joowin, ruajeni cilësimin dhe lidheni me ruterin tuaj kryesor me valë.

Si ta lidh Zgjeruesin tim WiFi me WiFi?

Në mënyrë tipike, zgjeruesi Wi-Fi Joowin lidhet automatikisht me rrjetin më të afërt WiFi.

Megjithatë, duhet ta lidhni atë me rrjetin e dëshiruar. Prandaj, ndiqni këto hapa për të lidhur zgjeruesin Wi-Fi me WiFi:

 1. Në panelin e konfigurimit të zgjeruesit Joowin, kërkoni emrin e rrjetit tuaj WiFi.
 2. Lidhni WiFi.
 3. Fut fjalëkalimin WiFi.
 4. Kliko Ruaj Cilësimet.

Je lidhur me sukses meZgjeruesi Joowin Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Aplikacionet më të mira falas për thirrjet WiFi për iPhone

Tani, të gjitha pajisjet tuaja të lidhura me rrjetin e zgjeruar Joowin do të shkëputen. Prandaj, rilidheni Wi-Fi dhe shijoni sinjalet e përforcuara të rrjetit me valë.

Problemet e Joowin WiFi Extender

Ky zgjerues WiFi është padyshim një pajisje e dobishme për përmirësimin e sinjaleve WiFi. Ju merrni akses të menjëhershëm në internet edhe nëse jeni shumë larg ruterit.

Zgjeruesi Joowin rrit shpejtësinë WiFi me 1200 Mbps dhe mbulon një sipërfaqe prej 2000 metra katrorë.

Por meqenëse është një pajisjen e krijuar nga njeriu, mund të hasni probleme gjatë lidhjes me rrjetin e zgjeruar Wi-Fi. Disa nga problemet e zakonshme mund të jenë:

 • Pajisja nuk lidhet me rrjetin e zgjeruar
 • Nuk ka internet në Joowin WiFi Extender
 • Fjalëkalim i gabuar

Pra, nëse përballeni me probleme të ngjashme, shikoni rregullimet e mëposhtme.

Vendndodhja e Zgjeruesit

Ndonjëherë kur zgjidhni një vendndodhje për zgjeruesin WiFi, mund ta vendosni atë shumë larg nga rrjeti kryesor me valë router. Është ose për shkak të padisponueshmërisë së prizave standarde të rrymës ose për shkak të mungesës së distancës.

Pra, edhe nëse zgjeruesi WiFi Joowin lidhet me ruterin, pajisjet tuaja mund të mos kenë asnjë sinjal WiFi.

0>Prandaj, kontrolloni gjithmonë distancën midis zgjeruesit dhe ruterit. Vendndodhja më e mirë është në gjysmë të rrugës ndërmjet ruterit dhe zonës pa WiFi.

Pa internet

Nëse jeni lidhur me rrjetin e zgjeruar porduke mos marrë internetin, ndiqni këto hapa:

 1. Shkëputni zgjeruesin nga ruteri me valë.
 2. Lidheni pajisjen tuaj direkt me ruterin.
 3. Kontrollo internetin.

Nëse nuk ka internet në hyrje, problemi është në anën e ofruesit të shërbimit të internetit (ISP). Prandaj, kontaktoni ISP-në tuaj. Ata do t'ju informojnë për problemin dhe mund ta zgjidhin atë në dorë nëse jeni i vetmi që nuk keni lidhje interneti.

Megjithatë, nëse ruteri kryesor po jep një lidhje të qëndrueshme interneti, por zgjeruesi Wi-Fi nuk është' t, është koha për të rivendosur pajisjen zgjeruese të rrezes WiFi Joowin.

Si të rivendosni Joowin WiFi Extender?

 1. Gjeni butonin WPS ose rivendosje në pjesën e pasme ose të poshtme të zgjeruesit WiFi Joowin.
 2. Shtypni dhe mbani butonin e rivendosjes për të paktën 10 sekonda. Pas kësaj, të gjitha dritat e zgjatuesit do të zhduken dhe do të fillojnë të pulsojnë përsëri. Kjo do të thotë se procesi i rivendosjes ka përfunduar.
 3. Lëshoni butonin e rivendosjes.

Pasi të rivendosni zgjeruesin Wi-Fi Joowin, ai do të kthehet në cilësimet e fabrikës. Prandaj, duhet të konfiguroni përsëri zgjeruesin e rrezes.

Fjalëkalimi i gabuar

Nëse po konfiguroni një zgjerues të ri për rrjetet tuaja me valë, sigurohuni që ta mbani fjalëkalimin e zgjeruesit të njëjtë me atë të ruterit fjalëkalimi origjinal i WiFi. Pse?

Shiko gjithashtu: 10 shtetet më të mira të SHBA me WiFi më të shpejtë

Është e përshtatshme që përdoruesit të vendosin të njëjtin fjalëkalim për WiFi-në e zgjeruesit të ri. Për më tepër, nëse janë pajisje të shumta Wi-Fiduke pritur për një rrjet Wi-Fi, ata mund të fusin shpejt fjalëkalimin e vjetër dhe të lidhen me rrjetin e ri Wi-Fi të zgjeruesit.

A është Joowin një Zgjerues i mirë WiFi?

Sigurisht, ai rrit rrjetin WiFi dhe ju lejon të shijoni internetin në çdo cep të shtëpisë tuaj. Gjithashtu, nuk duhet të shqetësoheni për lidhjet me tela. Thjesht lidhni energjinë, konfiguroni rrjetin zgjerues dhe mund të shijoni shpejtësi të shpejtë të gjerësisë së brezit në rrjetet 2,4 GHz dhe 5,0 GHz.

Përfundim

Zgjeruesi Joowin ju lejon të shijoni një lidhje të shpejtë WiFi. Ai zgjedh brezin më të shpejtë për të krijuar shtegun më të mirë të lidhjes për performancë optimale me valë. Për më tepër, mund të konfiguroni të gjithë rrjetin nëpërmjet faqes së hyrjes në Joowin.

Pra, lidhni pajisjet tuaja inteligjente me rrjetin e zgjeruar Joowin dhe shijoni aktivitetet e pandërprera Wi-Fi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.