Konfigurimi i WiFi HP DeskJet 3752 - Udhëzues i detajuar

Konfigurimi i WiFi HP DeskJet 3752 - Udhëzues i detajuar
Philip Lawrence

Printeri HP DeskJet 3752 e bën më të lehtë çiftimin e telefonit, tabletit dhe pajisjeve të tjera në një vend. Zakonisht, printerët vijnë me një ndërfaqe që ju lejon të lidheni me mbështetjen e HP-së dhe të printoni, skanoni, kopjoni, etj.

Megjithatë, konfigurimi i printerit tuaj mund të jetë i vështirë, veçanërisht nëse po e bëni për herë të parë .

Ne kemi kaluar nëpër të gjitha burimet e mbështetjes dhe kemi gjetur të gjithë informacionin dhe rregullimet e disponueshme që mund të përdorni për të lidhur printerin tuaj HP Deskjet me Wi-Fi.

Tabela e përmbajtjes

 • Lidhu me rrjetin me valë duke përdorur konfigurimin e mbrojtur Wi-Fi (WPS)
 • Si të shkarkosh dhe instalosh softuerin e printerit HP?
  • Konfigurimi i butonit me shtypje
  • Metoda PIN
 • Si ta lidhni printerin tuaj duke përdorur softuerin HP
  • Kujdes nga mashtruesit
  • Përdorni mbështetjen e klientit të HP!

Lidhu me rrjetin pa tel duke përdorur konfigurimin e mbrojtur Wi-Fi (WPS)

Para se të mund ta lidhni me sukses printerin tuaj me një rrjet pa tel duke përdorur sistemin WPS, duhet të siguroheni që keni burimet e mëposhtme:

Kërkesat

 • Një rrjet me valë me një ruter ose pikë aksesi të aktivizuar me WPD
 • Një kompjuter që është i lidhur me rrjeti me valë
 • Softueri i printerit HP

Si të shkarkoni dhe instaloni softuerin e printerit HP?

Instalimi i softuerit më të fundit të printerit HP është thelbësor për konfigurimin e WiFi. Përveç kësaj, HP lëshon përditësime të shpeshta për HPkomunitetit për të personalizuar paraqitjen e tij.

Mund të bashkoheni gjithashtu me komunitetin HP dhe të krijoni një llogari në portalin I.P të kompanisë së zhvillimit HP. Personalizoni profilin tuaj dhe hyni në një panel personal për të menaxhuar të gjitha pyetjet tuaja. Për shembull, mund të keni qasje në pyetje rreth bojës së menjëhershme, lidhjes, etj. Ju gjithashtu mund të përdorni statusin e rastit të informacionit të garancisë.

Shiko gjithashtu: 5 Deadbolt më të mirë WiFi në 2023: Sistemet më të mira të kyçjes inteligjente Wi-Fi

Ja se si mund ta shkarkoni dhe instaloni softuerin:

 • Drejtohuni te Mbështetja e Klientit – Shkarkimet e softuerit dhe drejtuesve
 • Futni emrin e pajisjes suaj, p.sh. DeskJet
 • Zgjidhni softuerin nga lista
 • Zgjidhni shtetin, rajonin dhe Gjuha
 • Instaloni dhe ekzekutoni

Konfigurimi i butonit me shtypje

Metoda e konfigurimit të butonit me shtypje është e para që lidh printerin me Wi-Fi. Nëse ruteri juaj vjen me një buton WPS, ju jeni me fat. Është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë për të lidhur printerin tuaj me WiFi.

Hapat:

Ja se si mund ta bëni:

 • Së pari, kërkoni butonin Wireless në printerin tuaj.
 • Mbajeni atë për më shumë se tre sekonda për të aktivizuar modalitetin shtytës WPS.
 • Drita me valë duhet të fillojë të pulsojë.
 • Tjetra , shtypni butonin WPS në ruterin tuaj.
 • Procesi do të zgjasë deri në dy minuta, pas së cilës do të vendoset një lidhje.

Metoda PIN

Një tjetër mënyra e thjeshtë për të lidhur printerin tuaj me WiFi është nëpërmjet metodës PIN.

Hapat:

Këtu janëhapat:

 • Shtypni butonin Wireless në pajisjen tuaj dhe butonin e Informacionit në të njëjtën kohë.
 • Kjo do të printojë faqen e konfigurimit të rrjetit.
 • Kërko për PIN-in WPS në detajet.
 • Mbajeni butonin Wireless për më shumë se tre sekonda për të aktivizuar modalitetin shtytës WPS.
 • Drita me valë duhet të fillojë të pulsojë.
 • Hapni softuerin e ndihmës së konfigurimit për ruterat me valë ose pikën e hyrjes me valë.
 • Futni kodin PIN të WPS.
 • Prisni tre minuta dhe lëreni pajisjen të krijojë një lidhje.
 • Pasi drita me valë të pushojë së pulsuari dhe të mbetet e ndezur , lidhja është krijuar me sukses.

Si ta lidhni printerin duke përdorur softuerin HP

Nga ana tjetër, mund ta lidhni drejtpërdrejt pajisjen tuaj me WiFi pa shtypur asnjë buton. Procesi është i drejtpërdrejtë dhe kërkon materialet e mëposhtme:

Kërkesat

 • Një rrjet me valë me një ruter ose pikë aksesi të aktivizuar me WPD.
 • Një kompjuter që është i lidhur me rrjetin me valë.
 • Softueri i printerit HP.

Pasi të jeni të sigurt se keni të gjitha materialet e nevojshme, pjesa tjetër e procesit është e thjeshtë.

Shiko gjithashtu: Cilat zinxhirë të ushqimit të shpejtë ofrojnë WiFi më të shpejtë? McDonald's u jep terren 7 konkurrentëve

Hapat:

Këtu është ajo që duhet të bëni:

 • Hapni softuerin.
 • Klikoni mbi Veglat > Konfigurimi i pajisjes & Softueri.
 • Klikoni në "Lidhni një pajisje të re" dhe zgjidhni "Wireless".
 • Ndiqni hapat e treguar në ekran për të përfunduar procesin.
 • PasiDrita me valë ndalon së pulsuari, mund të përdorni WiFi në printerin tuaj.

Kujdes nga mashtruesit

Së fundi, kini kujdes nga mashtruesit që postojnë mbështetje dhe adresa të rreme në portalet e komunitetit HP. Për shembull, ata mund të postojnë numra telefoni dhe email-e të rreme mbështetëse, duke pretenduar përgjigje për optimizimin e problemeve të njohura, FAQ, etj.

Këta mashtrues mund t'ju dërgojnë gjithashtu një mesazh të rremë të Mbështetjes HP që pretendon se është një agjent virtual. Ne ju rekomandojmë që të largoheni prej tyre dhe t'i ndani të dhënat tuaja vetëm një agjenti virtual nga faqja zyrtare e HP-së dhe të përdorni burimet e tyre të mbështetjes.

Përdorni Mbështetjen e Klientit të HP!

Supozoni se keni probleme me lidhjen e ndonjë printeri HP me Wifi ose keni ndonjë problem tjetër. Në këtë rast, ju rekomandojmë të shikoni dokumentet dhe videot mbi pyetjet e përputhshmërisë, informacione shtesë dhe rregullime të disponueshme për pajisjen tuaj. HP ka video të ndryshme mbi pyetjet e përputhshmërisë, dhe ju mund t'i kontaktoni ato nëpërmjet burimeve të tyre të mbështetjes. Për më tepër, agjentët e tyre virtualë janë gjithashtu të pranishëm për t'ju ndihmuar 24/7.

Megjithatë, pasi të keni ndjekur hapat e përmendur më lart, shpresojmë që të mund ta lidhni me sukses Printerin tuaj me lidhjen tuaj WiFi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.