Konfigurimi i Zgjeruesit WiFi Altice One Mini - hap pas hapi

Konfigurimi i Zgjeruesit WiFi Altice One Mini - hap pas hapi
Philip Lawrence

Altice One WiFi është një ofrues shërbimi interneti që ofron brez të gjerë me shpejtësi të lartë. Kohët e fundit, marka lançoi Wi-Fi inteligjent dy-në-një që është më i përshtatshmi për lidhjen me internetin dhe shërbimin televiziv. Ky shërbim inteligjent WiFi njihet si kutia Altice One.

Pa dyshim, shërbimi WiFi nga router wireless Altice box është i shpejtë, i sigurt dhe ofron një lidhje të qetë interneti. E njëjta gjë vlen edhe për shërbimin televiziv, pasi WiFi inteligjent mund të ofrojë përvoja të pandërprera transmetimi në Netflix dhe YouTube. Këto shërbime janë zakonisht përtej kutisë tradicionale të kabllove.

Megjithatë, Altice One Minis kërkojnë një zgjerues intervali për të rritur lidhjen me valë, sepse pavarësisht sa e shpejtë është shpejtësia e internetit, një ruter nuk mund të shpërndajë të njëjtën cilësi të interneti në pajisjet e largëta të aktivizuara me WiFi.

Instalimi i zgjeruesve të diapazonit WiFi rekomandohet nëse nuk po merrni mjaftueshëm sinjale WiFi.

Si mund ta instaloj Altice WiFi Extender?

Së pari, është thelbësore të dini se cili zgjerues WiFi është i përshtatshëm për kutinë tuaj Altice. Jo të gjithë zgjeruesit WiFi janë të pajtueshëm me WiFi inteligjent Altice One box.

Megjithatë, pas përmirësimeve të fundit në shërbimin inteligjent WiFi të Altice USA, është raportuar se tani mund të lidhni pothuajse çdo zgjerues WiFi me pajisjen tuaj Altice One . Përpara kësaj, ruteri Altice One mbështette vetëm zgjerues specifikë me valë.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth zgjidhjes portative Wifi ATT

Por përditësimi i fundit është një plus i madh për njerëzit e rrjetitpasi përmban pothuajse çdo zgjerues wireless të markës së famshme.

Kutia e zgjeruesit WiFi zakonisht përmban përbërësit e mëposhtëm brenda:

 • Zgjatës inteligjent Wi-Fi
 • Furnizimi me energji elektrike
 • Manual

Instalimi Altice WiFi Extender

Ky është një udhëzues hap pas hapi për instalimin dhe lidhjen e një zgjeruesi të ri WiFi. Përpara se të vazhdoni, sigurohuni që ta keni modemin në gjendje pune.

Pa dyshim, mund të merrni shërbimin inteligjent WiFi në pajisjet tuaja. Por nuk do të keni internet pa e lidhur ruterin me modemin. Zgjatësi WiFi Altice do të rrisë sinjalet WiFi vetëm kur nuk ka lidhje të jashtme interneti me ruterin kryesor.

 1. Silleni zgjeruesin WiFi pranë kutisë kryesore, d.m.th., ruterit Altice One WiFi.
 2. Lidheni furnizimin me energji elektrike në prizën e murit. LED i energjisë do të ndizet.
 3. Nëse LED e energjisë nuk ndizet, shtypni manualisht butonin e energjisë në pjesën e pasme ose në anën e kutisë Mini.
 4. Prisni derisa ikona WiFi të bëhet e kuqe .
 5. Tani, shtypni butonin WPS në zgjeruesin WiFi.
 6. Në mënyrë të ngjashme, shtypni butonin WPS në ruter.
 7. Përsëri, prisni disa sekonda. Këtë herë, drita LED e ikonës WiFi do të bëhet e bardhë.
 8. Pasi të dyja ikonat e WiFi të bëhen të bardha, ju e çiftoni me sukses ruterin tuaj me zgjeruesin WiFi.

Nuk është fundi të procesit; duhet ta vendosni zgjeruesin WiFi Altice One Mini në një vend të përshtatshëm.

Kupër të vendosur zgjeruesin WiFi për lidhjen më të mirë të internetit?

Shumë njerëz që janë të rinj në instalimin e zgjeruesve WiFi e bëjnë këtë pyetje. Së pari, sigurisht, është thelbësore të vendosni një zgjerues WiFi në vendin më të përshtatshëm në mënyrë që të mund të arrini performancën e tij maksimale.

Pasi të keni instaluar zgjeruesin më të mirë WiFi për ruterin tuaj dhe ta keni çiftuar atë, është koha për çojeni në zonën e vdekur.

Zonat e vdekura i referohen vendeve ku nuk merrni pothuajse asnjë sinjal WiFi. Sigurisht, kutia Altice jep shpejtësi të shpejtë interneti, por si do të përfitoni kur nuk merrni asnjë sinjal me valë?

Prandaj, praktika më e mirë është të vendosni zgjeruesit WiFi në zonat e vdekura ku ju merrni të paktën gjysmën e sinjalit WiFi të routerit primar. Nëse e vendosni zgjeruesin larg nga ruteri kryesor, ai nuk do të funksionojë siç duhet.

Në mënyrë të ngjashme, zona e vdekur do të mbetet nëse e mbani zgjeruesin shumë afër ruterit kryesor. Për më tepër, mbajtja e zgjeruesve të diapazonit WiFi të lidhur me ruterin kryesor më afër njëri-tjetrit mund të dëmtojë performancën e ruterit.

Pra, nëse doni të siguroheni që zgjeruesi WiFi të japë performancën e tij maksimale, vendoseni në gjysmë të rrugës ndërmjet ruterit kryesor dhe zonës së vdekur.

Përveç kësaj, shikoni shenjat e mëposhtme gjatë instalimit të zgjeruesve WiFi:

 • Nëse ikona e WiFi LED është e bardhë e fortë, konfigurimi ka përfunduar .
 • Megjithatë, nëse ikona WiFi LED është e kuqe e fortëose pulsuese e bardhë, duhet ta afroni zgjeruesin e rrezes WiFi më afër ruterit.

Pasi të keni instaluar zgjeruesin e rrezes WiFi, mund të shijoni lehtësisht internetin e shpejtë në çdo cep të shtëpisë tuaj.

Le të kalojmë te proceset e rindezjes dhe rivendosjes së kutisë Altice One Mini.

Si të rivendosni ruterin Altice One WiFi?

Është zhgënjyese kur jeni duke transmetuar ose duke luajtur lojëra në internet dhe papritmas Altice One ndalon së ofruari internet. Edhe pasi të keni instaluar zgjeruesin WiFi dhe tani keni një sinjal më të fortë, nuk ka internet.

Prandaj, tani ju mbeten dy opsione:

 • Rinisni Altice One Mini Box
 • Rivendosja e Altice One Mini Box

Rindezja

Rindizja, e njohur gjithashtu si rivendosja e butë, është një proces në të cilin rinisni një pajisje rrjeti. Për shembull, nuk humbisni asnjë të dhënë specifike gjatë rindezjes së kutisë inteligjente WiFi Altice.

Për më tepër, ruteri ose kutia inteligjente WiFi nga Altice USA do të pastrojë memorien e padëshiruar, ose cache. Ai do t'i japë jetë kutisë pa shqetësuar ndonjë konfigurim kritik.

Përveç kësaj, nuk keni nevojë të merrni leje nga ISP-ja juaj përpara se të rindizni ose të bëni një rivendosje të butë në kutinë Altice One Mini.

Pra, ndiqni këto hapa për të rindezur ose rivendosur butësisht kutinë tuaj inteligjente WiFi Altice:

 1. Së pari, shkëputni kabllon e energjisë të Altice One nga priza në mur.
 2. Nëse rrjeti ka ndonjë bateri brenda, hiqeniatë.
 3. Më pas, kontrolloni kabllon koaksiale të lidhur me ruterin. Sigurohuni që të jetë futur fort.
 4. Prisni për të paktën 10-15 sekonda.
 5. Më pas, lidhni gjërat në pozicionet e tyre të veçanta.
 6. Më në fund, lidheni përsëri me WiFi dhe kontrolloni nëse interneti po funksionon.

Nëse problemi vazhdon, është koha për të rivendosur kutinë Altice One.

Meqenëse procesi i rindezjes zgjidh probleme të vogla si pastrimi i memories së memories, ai zgjidh Nuk kujdeset për çështje të rëndësishme si mosfunksionimi i brendshëm i softuerit. Përveç kësaj, nëse kablloja koaksiale është e dëmtuar, problemi do të mbetet aty, sepse një kabllo e dëmtuar nuk mund të dërgojë internetin në ruter.

Tani, le të kalojmë te metoda e dytë, d.m.th., rivendosja e kutisë Altice One.

Shiko gjithashtu: Si të kontrolloni në distancë telefonin Android përmes WiFi nga PC ose telefon tjetër

Rivendosja (Mund të kërkojë leje nga ofruesi i shërbimit të internetit)

Rivendosja ose rivendosja e vështirë e pajisjeve të rrjetit zakonisht zgjidh çështje të vogla dhe të rëndësishme si gabimet e softuerit. Përveç kësaj, ky hap të mbron nga sulmet moderne të malware dhe përpjekjet e hakerimit.

Ndiq këto hapa për të rivendosur pajisjen Altice One Mini:

 1. Së pari, sigurohu që ruteri ose kutia të jetë aktivizohet.
 2. Më pas, gjeni butonin Rivendos prapa ruterit.
 3. Nëse butoni është i montuar në sipërfaqe, mund ta shtypni dhe mbani atë për 10 sekonda me gisht.
 4. Nëse butoni është i montuar në thellësi, duhet të përdorni një kunj ose ndonjë objekt të hollë për ta shtypur dhe mbajtur atë për 10 sekonda.
 5. Pas 10 sekondash, lëshojenibutonin. Mund të shihni të gjitha LED-të duke ndezur.
 6. Pasi të rivendosni pajisjen, është koha për të vendosur një fjalëkalim të ri WiFi.

Megjithëse rivendosja zgjidh probleme të rëndësishme, ju humbni të gjitha të dhënat , duke përfshirë emrin WiFi, fjalëkalimin, konfigurimet e sigurisë, cilësimet e brezit dhe veçori të tjera të rrugëtimit.

Prandaj, duhet të konfiguroni të gjitha cilësimet pasi të rivendosni kutinë Altice One Mini.

Gjithashtu, mund të duhet të kërkoni leje nga ISP-ja juaj përpara se të rivendosni pajisjen. Edhe një rivendosje e fortë nuk do të ndihmojë nëse kablloja koaksiale është e dëmtuar. Në këtë rast, ose duhet ta riparoni kabllon ose ta zëvendësoni me një të ri.

Pyetjet e shpeshta

A e zgjeron Altice Mini shërbimin Smart WiFi?

Po, Altice Mini zgjeron gamën WiFi. Megjithatë, kjo pajisje nuk është saktësisht një zgjerues WiFi. Por mund ta përdorni si një.

Si funksionon Altice WiFi Extender?

Zgjeruesi WiFi Altice funksionon duke u çiftuar me ruterin dhe modemin tuaj kryesor. Meqenëse ruterët e sotëm vijnë me një modem të integruar, nuk keni nevojë të kërkoni pajisje që ofron internet veçmas.

Pasi ruteri juaj të jetë çiftuar me zgjeruesin Altice WiFi, mund të shkëputeni dhe të vendosni zgjeruesin e intervalit në një vend të përshtatshëm. Zgjeruesi do të transmetojë të njëjtën fuqi të sinjalit WiFi si ruteri kryesor.

Si mund ta di nëse Zgjeruesi im Altice WiFi po funksionon?

Zgjatësi WiFi Altice do të funksionojë siç duhet kurIkona LED e WiFi është e bardhë e fortë. Megjithatë, nëse LED është i kuq i fortë ose i bardhë pulsues, duhet ta afroni zgjeruesin më afër ruterit kryesor.

Përfundim

Përdorimi i zgjeruesit Altice WiFi për të rritur lidhjen me valë është mënyra më e mirë. Sidoqoftë, së pari duhet të kontrolloni nëse ruteri juaj është i pajtueshëm me zgjeruesin e rrezes apo jo. Vetëm atëherë do të keni mbulim të plotë WiFi në shtëpinë tuaj.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.