Konfigurimi i Zgjeruesit WiFi Altice - Rritni diapazonin tuaj të WiFi

Konfigurimi i Zgjeruesit WiFi Altice - Rritni diapazonin tuaj të WiFi
Philip Lawrence

A e dini se diapazoni mesatar WiFi i një ruteri është 150 këmbë ose 46 metra brenda një shtëpie? Edhe pse kjo është mirë, ende nuk është e mjaftueshme të jepni që pajisjet tuaja mund të mos marrin ende një sinjal të plotë WiFi duke qenë në atë rreze, sepse sapo të filloni të shkoni larg nga ruteri, kjo dobëson lidhjen me valë. Kjo është arsyeja pse opsioni më i mirë për të rritur diapazonin WiFi është instalimi i zgjeruesit Altice WiFi.

Megjithatë, duhet ta konfiguroni pajisjen për të përfunduar instalimin e zgjeruesit Altice WiFi.

Pra, në këtë postim, do të mësoni se si funksionon ky zgjerues i diapazonit dhe si të konfiguroni zgjeruesin Wi-Fi.

Altice Wi-Fi Extender

Kur shtoni zgjeruesin Altice Wi-Fi në ruteri juaj kryesor, ai rrit gamën e WiFi në shtëpinë tuaj. Për më tepër, ikona Wi-Fi jep shirita të plotë që përfaqësojnë fuqinë e lidhjes Wi-Fi me pajisje të veçanta.

Megjithatë, mbani mend se shiritat e ikonave Wi-Fi nuk përfaqësojnë cilësinë e lidhjes së internetit. Në vend të kësaj, ato shirita tregojnë fuqinë e rrjetit në pajisjen tuaj, ashtu si në rrjetet celulare.

Prandaj, nuk keni pse të uleni në një dhomë ku është ruteri vetëm sepse nuk keni një sinjal i mirë WiFi për lojëra në internet dhe transmetim video HD. Zgjeruesi Altice WiFi do të përmirësojë gamën e WiFi dhe nuk do të duhet të shqetësoheni më për ping të lartë dhe shkëputje të shpeshtë.

Si funksionon Altice WiFi Extender?

Mendoni zgjeruesin Wi-Fi Altice USA si një përforcues. Ai merr sinjalin nga ruteri juaj kryesor dhe e rrit atë, duke rritur përfundimisht gamën e përgjithshme të rrjetit tuaj WiFi.

Megjithatë, nëse ruteri ka një lidhje të dobët interneti nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit (ISP), ju do të merrni e njëjta shpejtësi nga zgjeruesit Wi-Fi. Kjo është për shkak se një zgjerues i diapazonit nuk ka të bëjë fare me shërbimin e internetit. Ai thjesht rrit gamën e lidhjes me valë.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth WiFi panoramik - Kosto & Përfitimet

Pra, duke lidhur një zgjerues të rrezes Wi-Fi, mund të merrni internet në zonat e vdekura ku nuk kishte mbulim me valë në të kaluarën.

Si ta lidh zgjeruesin tim WiFi me WiFi tim ekzistues?

Së pari, duhet të konfiguroni zgjeruesin Altice Wi-Fi dhe më pas të lidheni me Wi-Fi ekzistues.

Shiko gjithashtu: Google Nexus 5 WiFi nuk funksionon? 9 këshilla për ta rregulluar atë

Prandaj, ndiqni këto hapa për të konfiguruar zgjeruesin Altice Wi-Fi në pajisjen tuaj PC ose laptop.

SSID dhe fjalëkalimi i ruterit ekzistues

Përpara se të vendosni ndonjë lidhje me tel ose me valë, shënoni SSID (Emri i rrjetit) dhe fjalëkalimi i rrjetit Wi-Fi të ruterit tuaj. Shikoni anën ose pjesën e pasme të ruterit. Do të gjeni një ngjitëse me kredencialet e mëposhtme:

 • SSID (Emri i rrjetit)
 • Fjalëkalimi
 • Porta e parazgjedhur
 • Numri i modelit

Lista e mësipërme e kredencialeve mund të ndryshojë nga modeli në model, por duhet të shënoni tre të parat në listë.

Po sikur të mos gjeni emrin e rrjetit të routerit tuaj dhefjalëkalimi?

Kontakto mbështetjen e klientit Altice One. Ata do t'ju kërkojnë detaje si modeli dhe numri serial dhe më pas do t'ju japin informacionin e kërkuar.

Pas kësaj, duhet të keni një PC ose laptop me një portë Ethernet dhe një kabllo ethernet.

Lidhni pajisjen tuaj me Zgjeruesin Wi-Fi Altice

 1. Lidheni zgjatuesin në prizën elektrik.
 2. Lidhni njërën skaj të kabllit ethernet me zgjatuesin dhe tjetrin me PC.
 3. Nëse nuk mund të krijoni një lidhje me kabllo, mund të shkoni me valë. Por për këtë, fillimisht duhet të shkëputeni nga Wi-Fi në shtëpi.
 4. Lëreni pajisjen tuaj të kërkojë për "Altice_Extender" ose diçka të ngjashme që përfaqëson Wi-Fi të zgjeruar Altice.
 5. Lidhu me të rrjeti. Përveç kësaj, duhet të mbani mend se pasi të jeni lidhur me zgjeruesin Wi-Fi Altice me kabllo ose me valë, nuk do të keni më akses në internet.
 6. Për më tepër, nëse pajisja përforcuese e rrezes WiFi ka një çelës në anë, vendoseni në modalitetin "Extender" nëse është vendosur në modalitetin "AP" (Access Point). Modaliteti AP bën lidhjen e drejtpërdrejtë me ruterin. Prandaj, modaliteti AP është i dobishëm kur keni vetëm një modem dhe pa ruter.

Ndërfaqja e uebit e Zgjeruesit të Altice Wi-Fi

Duhet të shkoni në rrjetin e zgjerimit të Altice Wi-Fi ndërfaqja për konfigurimin.

 1. Ndizni një shfletues uebi në kompjuterin ose laptopin tuaj.
 2. Shkruani 192.168.0.1 ose 192.168.1.1 në shiritin e adresave dhe shtypni enter. Nësenuk funksionon, mos u shqetësoni.
 3. Shikoni manualin e udhëzimeve dhe gjeni portën e paracaktuar. Përveç kësaj, mund ta gjeni edhe në Google. Më në fund, futni numrin e modelit të zgjeruesit tuaj dhe do të merrni adresën IP që po kërkoni.
 4. Tani duhet të futni kredencialet e administratorit. Futni "admin" në fushën e emrit të përdoruesit dhe "fjalëkalimin" në fushën e fjalëkalimit. Nëse këto kredenciale nuk funksionojnë, kontaktoni prodhuesit e ruterit tuaj. Për më tepër, mund t'i ndryshoni këto kredenciale më vonë në cilësimet e ruterit.
 5. Provo të rivendosni pajisjen nëse nuk mund të hyni në ndërfaqen e internetit të zgjeruesit.

Rivendos Zgjeruesin

 1. Gjeni butonin e rivendosjes në pjesën e pasme të zgjatuesit.
 2. Shtypni dhe mbani atë buton për 5-10 sekonda. Mund t'ju duhet të përdorni një objekt të hollë si kapëse letre.
 3. Pas kësaj, zgjatuesi do të kthehet në cilësimet e tij të paracaktuara të fabrikës.
 4. Tani, provoni përsëri emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar.

Konfiguro Altice Extender

 1. Pasi të identifikohesh me sukses, udhëzimet në ekran do t'ju udhëheqin gjatë procesit të konfigurimit.
 2. Megjithatë, nëse keni blerë një zgjerues Wi-Fi i përdorur, mund t'ju duhet të ndryshoni disa cilësime.
 3. Së pari, shkoni te cilësimet e Wi-Fi dhe përditësoni SSID ose emrin e rrjetit. Rekomandohet ta vendosni atë të njëjtë me emrin e ruterit tuaj.
 4. Bëni të njëjtën gjë edhe me fjalëkalimin e zgjeruesit.
 5. Ruani cilësimet dhe mbyllni daljen nga AlticeNdërfaqja e uebit e zgjeruesit Wi-Fi.

Ajo që ndodh është se ruteri juaj ekzistues e konsideron zgjeruesin një pajisje të aktivizuar me Wi-Fi, ashtu si laptopët, telefonat inteligjentë dhe pajisjet e tjera. Prandaj, kur dëshironi të lidheni me WiFi të zgjeruar, nuk keni nevojë të vendosni ndonjë fjalëkalim të ndryshëm.

Mund t'ju duhet gjithashtu të çiftoni ruterin dhe zgjeruesin përpara se të lidhni internetin.

6> Çiftoni ruterin dhe zgjeruesin e rrezes Wi-Fi

Me siguri mund të çiftoni ruterin dhe përforcuesin e intervalit përpara se ta konfiguroni. Nuk ka asnjë efekt në cilësimet e zgjeruesit nëse e çiftoni atë pas ose përpara konfigurimit.

Tani, çiftoni ruterin tuaj dhe zgjeruesin duke ndjekur këto hapa:

 1. Së pari, ju lutemi ktheni ndizet dhe vëreni kur pulson drita e kuqe.
 2. Tani, shtypni butonin WPS në të dyja pajisjet, d.m.th., ruterin dhe zgjeruesin. Veçoria WPS lejon që pajisjet me Wi-Fi të çiftohen me ruterin.
 3. Kur dritat në të dyja pajisjet bëhen të bardha, pajisjet janë çiftuar.
 4. Tani mund të shkëputeni dhe fikeni zgjatuesin dhe vendoseni në një distancë të përshtatshme nga zona e vdekur dhe ruteri.

Ku të vendoset Altice WiFi Extender?

Tani konfigurimi ka përfunduar dhe pajisja është çiftuar, është koha për të zgjedhur një vendndodhje për të vendosur zgjatuesin. Vendndodhja optimale në shtëpinë tuaj duhet të jetë afër zonave të vdekura dhe jo shumë larg nga ruteri kryesor.

Nëse vendosnizgjatues pranë ruterit, nuk do të ketë asnjë ndryshim në gamën e rrjetit pa tel. Nga ana tjetër, nëse e vendosni shumë larg nga ruteri në një zonë krejtësisht të vdekur, ai nuk do të kapë sinjalin WiFi.

Kjo është arsyeja pse vendoseni diku në mes që të mund të marrë shpejt sinjalizoni dhe ritransmetoni atë në pajisjet tuaja.

Përveç kësaj, është gjithashtu thelbësore të rregulloni antenat e ruterit tuaj në një drejtim optimal. Disa ekspertë të rrjetit sugjerojnë blerjen e antenave veçmas për performancën më të mirë. Ju gjithashtu mund të blini antena për ruterin dhe zgjeruesin tuaj.

Megjithatë, sigurohuni që antenat të mos funksionojnë në cilësime të tjera përveç brezit të frekuencës WiFi 2,4 GHz dhe 5,0 GHz.

Pyetjet e shpeshta

A funksionojnë zgjeruesit WiFi me Altice One?

Po. Përmirësimi më i fundit në ruterët Altice One ju lejon të lidhni pajisje të jashtme, duke përfshirë zgjeruesit WiFi.

A është Altice One Mini një Zgjerues WiFi?

Jo. Altice One Mini nuk është një zgjerues WiFi. Në vend të kësaj, është një paketë e plotë shërbimesh interneti, TV, audio dhe telefoni fiks. Mund të shkarkoni dhe instaloni gjithashtu aplikacionin Optimum për të parë shfaqjet tuaja të preferuara televizive.

Përfundim

Mund të konfiguroni zgjeruesin tuaj Altice WiFi pa ndonjë ndihmë të jashtme. Megjithatë, duhet të siguroheni që ta çiftoni pajisjen me ruterin tuaj përpara se të lidhni pajisjet tuaja me rrjetin e zgjeruar WiFi.

Pas kësaj, mund të merrni WiFi të fortë me AlticeZgjerues i diapazonit WiFi në distanca të gjata.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.