Konfigurimi i zgjeruesit Wifi Galaway - Udhëzues hap pas hapi

Konfigurimi i zgjeruesit Wifi Galaway - Udhëzues hap pas hapi
Philip Lawrence

Pothuajse të gjitha ndërtesat ku ka njerëz ka shumë të ngjarë të ketë një rrjet me valë. Është bërë thelbësore që të ketë sinjal wifi kudo. Është, në fakt, e vështirë të imagjinohet se vetëm pak vite më parë ne po mbështeteshim në internetin dial-up. Jeta jonë në ditët e sotme sillet rreth veglave që duhet të lidhen me internetin. Nga transmetimi i filmave tanë të preferuar, rezervimi i një fluturimi, arsimimi dhe puna, tani mund të punojmë dhe të lidhemi me pjesën tjetër të botës pothuajse nga kudo. Me këtë nevojë të jashtëzakonshme, aksesi në internet në shtëpi dhe në punë është një domosdoshmëri themelore.

Për më tepër, ne kemi nevojë për rrjet pa tel në çdo cep të vendit ku jemi. Nuk mjafton më të kesh sinjalin me valë vetëm në dhomën e studimit. Ndonjëherë ruterat dhe pikat e hyrjes janë të mjaftueshme për të shpërndarë sinjalin wifi kudo. Zgjeruesit Wi-Fi si versionet e ndryshme të zgjeruesve të diapazonit wifi Galaway vijnë. Ato ndihmojnë në zgjerimin dhe shpërndarjen e sinjalit të rrjetit me valë në çdo zonë ku sinjalet e ruterit nuk arrijnë. Zgjeruesi Wi-Fi është bërë një pajisje shumë e zakonshme në shumë shtëpi dhe e përballueshme.

Ndonjëherë, problemi me shumë pika të vdekura të rrjetit pa tel wifi në shtëpinë tuaj është një ruter i vjetër ose i vjetëruar. Edhe nëse blini zgjatuesin më të ri në qytet, por keni një ruter të vjetër, përsëri do të keni probleme me sinjalin. Sigurohuni që përpara se të konfiguroni zgjeruesin e diapazonit Wi-Fi, t'i hidhni një sy ruterit që jeniduke përdorur dhe nëse është duke funksionuar ashtu siç duhet.

Tabela e përmbajtjes

 • Si mund ta lidh zgjeruesin tim Galaway WiFi
  • Vendosja e zgjeruesit wifi është kritike
 • Përcaktimi i të gjitha zonave të vdekura
 • Hapa të lehtë për të kryer konfigurimin e zgjeruesit Wifi Galaway
  • Konfiguro përmes opsionit të butonit WPS
  • Konfigurimi i kabllit Ethernet
  • Konfigurimi me valë

Si ta lidh zgjeruesin tim Galaway WiFi

Ndërsa këta zgjerues të diapazonit Wifi janë bërë më të përballueshëm dhe të aksesueshëm për shumë njerëz, ata ende pozojnë sfidë për shumë njerëz. Konfigurimi i zgjeruesit të diapazonit wifi Galaway nuk është gjithmonë një çështje e drejtpërdrejtë. Megjithatë, pasi të lexoni këtë artikull, do ta keni shumë të lehtë edhe nëse nuk keni sfond rrjeti.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Wifi Direct? Gjithçka që duhet të dini!

Vendosja e zgjeruesit wifi është kritike

Pika e parë shumë e rëndësishme që dua të flasim për vendosjen. Kjo është shumë e rëndësishme sepse ju mundëson të optimizoni performancën e rrjetit tuaj dhe të transmetoni sinjalin wi-fi në një zonë mjaft të madhe. Kjo është vendosja e ruterit dhe zgjeruesit të diapazonit wifi Galaway. Në varësi të numrit të dhomave në shtëpinë dhe zyrën tuaj, ndoshta duhet të jeni pak më kreativ për të gjetur vendin më të mirë. Megjithatë, përparësi duhet t'i jepet gjithmonë zonave më të rëndësishme ku ka më shumë gjasa të kërkoni sinjalin me valë.

Vendosja për zgjeruesin e gamës wifi Galaway ështëgjithçka. Vendosja e gabuar nuk do të zgjidhë dhimbjen e kokës së pikave të vdekura të rrjetit Wi-Fi. Sinjali me valë do të jetë ende problematik. Zgjeruesit e rrezes Wifi përdorin të njëjtat valë radio si ruterët dhe shumë pajisje të tjera elektronike. I gjithë koncepti pas zgjeruesit të rrezes wifi është se ai duhet të marrë një sinjal mjaft të fortë me valë nga ruteri, më pas ta ritransmetojë atë në zonat ku sinjali i rrjetit nuk arrin për shkak të distancës ose barrierave.

Harta e të gjitha zonave të vdekura

Një strategji e mirë kur keni të bëni me zonat e vdekura të sinjalit wifi që dëshironi të korrigjoni me një zgjerues është të filloni duke hartuar të gjitha ato zona. Mund t'ju duhet të lëvizni nëpër shtëpi ose zyrë me celularin tuaj për të testuar sinjalin. Pas këtij hapi, gjithmonë duhet t'i bëni vetes një pyetje të thjeshtë.

A është vendosur ruteri im në vendndodhjen më të mirë të mundshme? Disa udhëzues ju këshillojnë të vendosni ruterin në qendër, por ky nuk është gjithmonë skenari më i mirë. Ruteri duhet të vendoset aty ku u shërben më së miri njerëzve që e përdorin atë. Ky nuk është gjithmonë vendndodhja qendrore. Zonat ku njerëzit kërkojnë më pak sinjal wifi mund të shërbehen më pas duke përdorur zgjeruesin wifi Galaway.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Switch në Hotel Wifi

Kur të gjeni vendosjen për zgjeruesin wifi, duhet të keni parasysh se ai kërkon një prizë elektrike. Skenari më i mirë këtu është të gjesh një prizë elektrike në mur që është midis ruterit dhe sinjalit wifi të vdekurzonat që dëshironi të zgjeroni gjithashtu wifi. Nëse kjo nuk është e mundur, mund të përdorë një prizë shtesë për të arritur këtë qëllim.

Një dhimbje koke me wifi dhe ruterë janë njerëzit që jetojnë në apartamente shumëkatëshe. Ruteri ndodhet në një kat dhe në katin tjetër mund të ketë pika të verbëra të shumta të sinjalit wifi. Një zgjerues wifi e zgjidh këtë problem, por kërkon një zgjuarsi për ta vendosur atë në vendin e duhur ku mund të transmetojë në mënyrë optimale sinjalin wifi. Materialet e ndërtimit mund të dobësojnë ndjeshëm sinjalet wifi, veçanërisht në distancë. Kështu, zgjeruesi wifi duhet të vendoset drejtpërdrejt mbi ruterin wifi në mënyrë që të marrë një sinjal të fortë wifi dhe ta shpërndajë atë në dyshemenë që shërben.

Një tjetër vendosje e rëndësishme e zgjeruesit Galaway që duhet të keni parasysh janë artikujt që prishin sinjalet wifi. Pa dijeni për shumë njerëz, disa sende në shtëpi ose në zyrë mund të prishin ndjeshëm sinjalet wifi. Objektet e mëdha metalike janë një fajtor i madh. Pasqyrat e mëdha, pajisjet elektrike si frigoriferët, furrat dhe monitorët e bebeve ndërhyjnë me sinjalin Wi-Fi.

Kur optimizoni pozicionin e ruterit dhe zgjeruesit tuaj, duhet të kujdeseni gjithmonë për këto ndërprerje dhe t'i anuloni ato nëse mundeni. Është shumë e këshillueshme që të hiqni gjërat e panevojshme, veçanërisht ato që kanë natyrë të rëndë. Sidoqoftë, sinjalet wifi mund të kalojnë nëpër mure, mos e prishni atëintegriteti arkitektonik i shtëpisë tuaj në emër të pastrimit të një shtegu për sinjalet wifi.

Një arsye e zakonshme pse zyrat kanë nevojë për zgjerues WiFi është për të arritur te pajisjet e lidhura me rrjetin si printerët. Disa printera të mëdhenj janë të vendosur në skajin më të largët të korridorit ose në një dhomë të veçantë. Ata mund të mos marrin sinjale adekuate Wi-Fi dhe në këtë mënyrë të kërkojnë rritjen e një zgjatuesi. Në një rast të tillë, zgjatuesi duhet të vendoset në vijën më të qartë të shikimit midis ruterit dhe printerit ose çdo pajisjeje tjetër.

Gjëja e mirë me zgjeruesit Wi-Fi Galaway është se ata nuk kanë një kabllo për t'u lidhur me prizën e energjisë. Ato janë pa kabllo, që do të thotë se lidhen drejtpërdrejt me prizën e energjisë. Kjo ndihmon për ta mbajtur atë në vend pa lëvizje të panevojshme dhe ka një pamje të rregullt. Ata janë gjithashtu të vegjël, kështu që nuk bien në sy.

Hapat e thjeshtë për të kryer konfigurimin e zgjeruesit Wifi Galaway

Pasi folëm për vendosjen fizike, tani le të shohim se si e konfiguroni atë në mënyrë që të mund të funksionojë siç është menduar. Ka tre mënyra për të bërë këtë.

Konfiguro përmes opsionit të butonit WPS

Kjo do të varet kryesisht nga fakti nëse ruteri juaj ka një buton WPS. WPS thjesht do të thotë konfigurim i mbrojtur WiFi. Shumica e ruterave modernë e kanë këtë funksion. Është një buton që është etiketuar me shigjeta dhe duket si një simbol yin dhe yang. Ai mundëson që procesi të jetë më i shpejtë dhe më i drejtpërdrejtë në krahasim me opsionet e tjera.

Do t'ju duhet të përdorni butonin WPS si në ruter ashtu edhe në zgjatues. Një dritë e fortë jeshile do të shfaqet në zgjerues, që tregon se ka krijuar një lidhje me ruterin.

Konfigurimi i kabllove Ethernet

 1. Kjo përfshin përdorimin e një kablloje Ethernet.
 2. Filloni duke lidhur kabllon Ethernet me zgjatuesin dhe skajin tjetër me një laptop që është i lidhur në të njëjtin rrjet si ruteri.
 3. Më pas duhet të hapni një dritare të shfletuesit dhe të shkruani adresën IP të pajisjes zgjeruese që po konfiguroni. IP-ja do të jetë e disponueshme në manualin e udhëzimeve që erdhi me pajisjen. Mund ta merrni edhe nga faqja e internetit e prodhuesit.
 4. Futni informacionin e hyrjes siç jepet, ndiqni udhëzimet për të konfiguruar emrin dhe sigurinë e rrjetit.

Kur distancat midis ruterit dhe pikës së vdekur të Wi-Fi janë të mëdha, le të themi se dëshironi Wi-Fi në kopshtin tuaj, duhet të mendoni të vazhdoni të përdorni kabllon Ethernet pas konfigurimit. Kablloja lidh routerin dhe zgjeruesin në mënyrë që zgjerësi të mund të transmetojë më pas sinjalet wifi në vendndodhjen e re.

Konfigurimi me valë

Ky është procesi që preferojnë shumica e njerëzve. procesi shkon si më poshtë.

 1. Zbatojeni pajisjen tuaj nga kutia dhe futeni në prizë. Sigurohuni që ta bëni këtë pranë ruterit në të njëjtën dhomë.
 2. Shtypni butonin e ndezjes dhe jepni kohë zgjatuesit deri në drita LED e energjisë jeshile është ndezur dhejeshile e fortë. Mos vazhdo nëse pulson ende.
 3. Tani shko te laptopi ose telefoni dhe aktivizo Wi-Fi. Në listën Wi-Fi, do të gjeni emrin e zgjeruesit tuaj të ri Galaway. Lidhu me këtë Wi-Fi
 4. Hap një dritare të shfletuesit nga telefoni ose laptopi dhe shkruani adresën IP të dhënë në manualin e udhëzimeve. Në shumicën e rasteve, do të jetë 192.168.10.1 ose shkruani //ap.setup.
 5. Do të hapet një faqe identifikimi. Identifikohu me kredencialet e dhëna në manual. Për pajisjet Galway, ai do të jetë administrator si emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Ju lutemi konfirmoni këtë nga manuali i udhëzimeve.
 6. Pasi të jeni identifikuar, klikoni në magjistarin e përsëritësit i cili do t'ju udhëzojë për të përfunduar procesin.
 7. Ju do të zgjidhni emrin e ruterit tuaj dhe fjalëkalimin e hyrjes më pas kliko Apliko.
 8. Në këtë hap, zgjeruesi juaj do të humbasë Wi-Fi-në e paracaktuar dhe do t'ju dalë jashtë. Do të miratojë cilësimet e reja Wi-Fi nga ruteri.

Tani zgjerësi juaj është vendosur dhe gati për të funksionuar. Zhvendoseni atë në vendosjen e synuar duke marrë parasysh faktorët që shikuam më herët në këtë artikull.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.