Lista e menaxherit më të mirë WiFi për Windows 10

Lista e menaxherit më të mirë WiFi për Windows 10
Philip Lawrence

Gjërat janë të lehta kur të duhet të merresh me disa kompjuterë dhe rrjete me valë. Megjithatë, kur përfshihen kompjuterë të shumtë dhe lidhje me rrjetin pa tela, kjo fillon të bëhet paksa e çrregullt. Kjo rrëmujë përfshin çështjet e lidhjes, menaxhimin e fuqisë së sinjalit, çështjet e sigurisë dhe më shumë. Këtu lind nevoja për një softuer të menaxherit Wi-Fi.

Ju mund të pyesni se çfarë është një menaxher Wi-Fi? Në këtë artikull, ne flasim për rolin e një Menaxheri Wi-Fi në përgjithësi dhe se si ai mund t'ju ndihmojë me probleme të ndryshme me të cilat mund të përballeni.

Tabela e përmbajtjes

 • Çfarë është një menaxher WiFi?
 • Softuer i Menaxherit Wi-Fi për Windows 10
  • Wi-Fi akrilik në shtëpi
  • Homedale
  • NetSpot
  • WiFi-Manager Lite
  • Fjalë mbyllëse

Çfarë është një menaxher WiFi?

Një menaxher Wi-Fi është një pjesë softuerike që ju lejon të menaxhoni rrjetin(et) pa tel të shtëpisë ose zyrës tuaj në mënyra të ndryshme. Menaxherë të ndryshëm të rrjeteve me valë shërbejnë për qëllime të ndryshme dhe ju mund të zgjidhni një në bazë të nevojave tuaja. Për shembull, nëse doni të menaxhoni fuqinë dhe shpejtësinë e sinjalit WiFi, do t'ju duhet softuer që ju lejon ta bëni këtë. Nëse jeni të shqetësuar për çështjet e sigurisë WiFi, do t'ju duhet një softuer tjetër në krahasim me atë të mëparshëm. Disa nga këta softuer të menaxherit të rrjetit Wi-Fi ju lejojnë të menaxhoni rrjete të shumta WiFi me të cilat mund të lidheni në një kompjuter të vetëm Windows 10. Ju gjithashtu mund të menaxhoni adresën MAC osefiltro adresën MAC përmes një Menaxheri Wi-Fi.

Softueri i Menaxherit Wi-Fi për Windows 10

Këtu, ne hedhim një vështrim në listën e softuerit të menaxherit të lidhjes Wi-Fi Windows 10, së bashku me veçoritë që ato ofrojnë. Le të fillojmë:

Home Acrylic Wi-Fi

Home Acrylic Wi-Fi është një Menaxher i Lidhjeve Wi-Fi falas, më i përshtatshmi për përdoruesit e kompjuterëve shtëpiak. Kur instalohet në një PC, ai përdor përshtatësin e rrjetit WiFi për të skanuar të gjitha lidhjet e rrjetit me valë në rreze dhe i rendit ato në ndërfaqen e tij. Së bashku me SSID të rrjeteve Wi-Fi, ju merrni një mori informacionesh rreth tyre. Kjo përfshin emrin e lidhjes së rrjetit Wi-Fi, kanalin me valë që përdoret, adresën MAC të pajisjeve, llojin e enkriptimit të përdorur, shpejtësinë maksimale të ruterit, prodhuesin e ruterit, fuqinë e sinjalit WiFi dhe shumë më tepër.

Më së shumti. tipar i rëndësishëm që mund të përdorni këtu është fuqia e sinjalit me valë të një rrjeti me valë. Ju mund të njihni saktësisht pikat në shtëpinë tuaj ku fuqia e sinjalit Wi-Fi është më e mira përmes kësaj veçorie. Pas instalimit të këtij softueri, gjithçka që duhet të bëni është të lëvizni nëpër shtëpi dhe të kontrolloni për pikat ku sinjali i ruterit është më i mirë. Në këtë mënyrë, ju mund të rrisni ndjeshëm shpejtësinë e shkarkimit, transmetimit, etj., në PC tuaj. Kjo mund të jetë gjithashtu e dobishme nëse keni një televizor inteligjent në shtëpinë tuaj. Përdoreni këtë softuer për të gjetur një vend të ëmbël për të instaluar televizorin inteligjent dhe nuk do të përballeni kurrëproblemet e transmetimit në të.

Shiko gjithashtu: U zgjidh: Pse telefoni im përdor të dhëna kur lidhet me Wi-Fi?

Homedale

Këtu është një tjetër softuer i shkëlqyer Wi-Fi Manager për Windows 10 dhe versione të tjera të Windows si Windows 8. Është disi i ngjashëm me Acrylic, por është shumë i thjeshtë për t'u përdorur. Së bashku me emrin e rrjetit të lidhjes (SSID), adresën MAC të pajisjeve të lidhura, llojin e enkriptimit, fuqinë e sinjalit Wi-Fi të lidhjeve me valë në rreze, dhe të dhëna të tjera thelbësore në ndërfaqen e tij të thjeshtuar.

Kjo është e nevojshme. gjithashtu përmban një skedë që tregon Përdorimin e Frekuencës. Këtu mund të shikoni të gjitha rrjetet WiFi sipas kanalit të frekuencës për komunikim. Kjo ju mundëson të përcaktoni nëse rrjeti juaj Wi-Fi është i lirë nga ndërhyrjet nga rrjetet me valë rreth tij.

Shiko gjithashtu: Facetime pa WiFi? Ja si ta bëni atë

NetSpot

Rrjetet me valë përdorin frekuenca radio për të transmetuar dhe marrë të dhëna. NetSpot mund të monitorojë fuqinë e sinjalit radio të rrjetit WiFi me të cilin është i lidhur laptopi ose kompjuteri juaj. Ju mund ta përdorni këtë aplikacion për të përcaktuar zonën në shtëpinë/zyrën tuaj ku fuqia e sinjalit WiFi është e mirë ose e dobët. Madje mund të ngarkoni një hartë të paraqitjes së shtëpisë/zyrës, pikën ku ndodhet kompjuteri juaj në hartë dhe të gjeni fuqinë e sinjalit të rrjetit me valë. Ju mund ta bëni këtë për pika të ndryshme përgjatë hartës dhe do të jeni në gjendje të krijoni një hartë të nxehtësisë së rrjetit Wi-Fi në të gjithë hartën.

Është një nga aplikacionet më të mira të disponueshme atje, me opsione të shumta që mund të përdornipër të kryer një studim të rrjetit me valë në një zonë të mbyllur dhe për të planifikuar se ku do të vendosen stacionet e punës.

WiFi-Manager Lite

Këtu është një mjet Wi-Fi Manager që vjen si një aplikacion për Windows . Mund ta merrni direkt në kompjuterin tuaj nga Microsoft Store. Ajo që e bën atë të ndryshëm nga softueri i përmendur më sipër është se është thjesht një aplikacion, por ofron të gjitha veçoritë e tjera të softuerit për Windows.

Përmes Wi-Fi Manager Lite, ju mund të zbuloni të gjitha rrjetet me valë pranë përshtatësit tuaj me valë mund të shihni. Mund të njiheni me rrjetin SSID, adresën MAC, llojin e enkriptimit, fuqinë e sinjalit dhe më shumë. Duke përdorur këtë aplikacion, mund të menaxhoni gjithashtu profile të shumta rrjeti WiFi në kompjuterin tuaj.

Së bashku me rrjetet private dhe të sigurta, mund ta përdorni këtë aplikacion edhe për të krijuar profile rrjeti për rrjete të hapura. Mund të lidheni gjithashtu me rrjetin e disponueshëm drejtpërdrejt përmes këtij aplikacioni.

WiFi-Manager Lite mund të caktohet gjithashtu që të funksionojë kur fillon kompjuteri juaj Windows 10. Ka shumë opsione dhe cilësime të personalizueshme që mund t'i përdorni për të menaxhuar rrjetet me valë në kompjuterin tuaj përmes këtij aplikacioni fantastik. Thjesht shkarkoni atë dhe shikoni se çfarë mund të bëni.

Fjalët mbyllëse

Do të gjeni shumë menaxherë WiFi të cilët do t'ju ndihmojnë të menaxhoni rrjete të shumta pa tel, adresën IP, MAC, shpejtësinë dhe më shumë në kompjuterin tuaj Windows 10. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të gjeni atë që i përshtatet më shumë nevojave tuaja dhe të filloni ta përdorni.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.