Nintendo Switch Wifi: Një udhëzues i plotë

Nintendo Switch Wifi: Një udhëzues i plotë
Philip Lawrence

Nintendo Switch mbetet një nga konsolat më të njohura të lojërave në botë. Ka fituar një reputacion të ngjashëm me kultin me të gjithë, nga fëmijët tek të rriturit, që shijojnë komoditetin dhe transportueshmërinë e tastierës. Ky artikull do t'u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me Nintendo Switch Wifi.

Nintendo Switch është një tastierë e shkëlqyer me ose pa Wi-Fi. Është krijuar kryesisht për të luajtur lojëra në lëvizje, që do të thotë edhe lojëra jashtë linje ndonjëherë. Megjithatë, përvoja juaj me Switch mund të jetë edhe më e mirë kur lidhet me një rrjet Wifi.

Si të lidhni Switch me internetin?

Lidhja me Wi-Fi me Nintendo Switch është mjaft e thjeshtë. Sigurohuni që të jeni pranë pajisjes Wi-Fi në mënyrë që sinjali të jetë i fortë dhe të lidheni menjëherë. Nëse është një lidhje e sigurt, padyshim që do t'ju duhet fjalëkalimi.

Ndiq këto hapa:

 1. Shtypni butonin Home
 2. Zgjidhni "Cilësimet" nga menyja
 3. Shkoni te Interneti dhe më pas Cilësimet e Internetit
 4. Nintendo Switch do të zbulojë automatikisht lidhjen e disponueshme, kështu që zgjidhni atë që keni në shtëpinë tuaj
 5. Nëse nuk e shikoni Wifi SSID, shtypni butonin Y për të kërkuar përsëri
 6. Pasi të lidheni, futni fjalëkalimin
 7. Do të testojë lidhjen e internetit, pas së cilës mund të shtypni OK

Në këtë mënyrë, mund ta përdorni pajisjen me çdo rrjet me valë. Megjithatë, disa rrjete mund të mos jenë në gjendje të çiftohen. Nëse shihni një SSID të rrjetit Wifigri, që do të thotë se lloji i sigurisë së lidhjes nuk mbështetet.

Si të lidheni me internetin (Wifi publik)?

Mund të përdorësh gjithashtu rrjete publike Wi-Fi për të hyrë në linjë në Switch-in tënd. Për ta bërë këtë, zgjidhni Internet nga menyja dhe më pas shkoni te Cilësimet e Internetit. Zgjidhni rrjetin publik që dëshironi dhe me shumë mundësi do t'ju çojë në ekranin e shfletuesit të hyrjes për të futur detajet e nevojshme për të krijuar një lidhje.

Kjo mund të marrë pak kohë, por pasi të jetë ngarkuar, fut detajet. Nëse gjithçka është e saktë, lidhja juaj duhet të vendoset dhe ju duhet të ktheheni në faqen e cilësimeve.

Lidhja me Wi-Fi publik mund të jetë një sukses dhe një gabim. Ju mund të jeni në gjendje të lidheni me disa pa probleme, ndërsa të tjerët mund t'ju shkaktojnë probleme. Pas përditësimit 3.0 dhe 5.0, disa përdorues panë se asnjë dritare shfletuesi nuk do të shfaqej kur përpiqeshin të hynin në një Wi-Fi publik.

Mund të provoni të lidheni disa herë, pasi ndonjëherë nuk kalon në provën e parë. Nëse thjesht nuk lidhet ose dritarja e shfletuesit nuk shfaqet, mund të provoni të lidheni përmes një hotspot me valë. Disa aplikacione të palëve të treta mund të ndihmojnë në bërjen e rrjetit publik në një pikë interneti me valë, qoftë në laptop apo celular. Ju mund të përdorni një aplikacion të tillë për të përdorur Wi-Fi publik ashtu si do ta përdornit rrjetin tuaj të shtëpisë.

Si të merrni Google në Nintendo Switch?

Shumë njerëz nuk e dinë, por ju mund ta përdorninjë shfletues dhe bëni Google të kërkojë gjëra në Nintendo Switch. Nuk vjen me një shfletues të integruar si shumica e pajisjeve celulare, por ka një zgjidhje për të përdorur Google.

Megjithatë, Switch për shfletimin në internet nuk është i shkëlqyeshëm, kështu që nuk mund të presësh shumë prej tij. Në fund të fundit, funksioni kryesor i Switch është të luash lojëra dhe jo të shfletosh ueb.

Mund të përdorni shfletuesin NetFront NX, i cili në thelb ju ndihmon me pikat e kontaktit Wifi. Ja se si mund të shkoni në Google në Nintendo Switch:

 1. Shkoni te "Cilësimet e sistemit" nga paneli i kontrollit
 2. Zgjidhni Internetin dhe më pas Cilësimet
 3. Kërko dhe zgjidh Wifi lidhje me rrjetin dhe shkoni te faqja e informacionit
 4. Tani zgjidhni Change Settings
 5. Lëvizni poshtë menusë dhe zgjidhni Cilësimet DNS
 6. Ndryshojeni atë nga Automatik në Manual
 7. Cakto DNS-në parësore si 045.055.142.122
 8. Tani klikoni në Ruaj
 9. Do të lidheni me faqen e rrjetit SwicthBru DNS dhe më pas do të ridrejtoheni në Google në më pak se 10 sekonda

Kur të keni mbaruar shfletimin, thjesht shtypni butonin Prapa derisa të arrini te cilësimet e DNS dhe vendoseni përsëri në Automatik. Ju në thelb përdorni një përfaqësues DNS për të shkuar në faqen e Google. Pajisja mendon se po përdor një Wi-Fi publik, por në të vërtetë thjesht anashkaloni faqen e hyrjes dhe përdorni Google.

Meqenëse është teknikisht i fshehur, nuk ka shumë përdorim përveç kërkimit të shpejtë. Nuk është çdo ditë që ju duhet ta përdornishfletuesi, por kur ta bëni vërtet, kjo metodë me siguri do të funksionojë. Për sa i përket shfletuesit, do të kishit një përvojë shumë më të mirë duke përdorur Google në telefonin tuaj sesa në këtë tastierë lojrash.

Pse Nintendo Switch im nuk do të lidhet me internetin?

Mund të ketë probleme me lidhjen tuaj Wi-Fi ose Switch thjesht nuk do të lidhë internetin. Nëse po përpiqeni të hyni në një rrjet Wifi, por SSID është gri ose nuk zgjedh, kjo është kryesisht për shkak të llojit të sigurisë së rrjetit me valë.

Ja se si mund ta rregulloni këtë problem:

 1. Shko te Cilësimet e Internetit
 2. Zgjidh SSID-në tënde Wifi dhe shko te faqja e informacionit
 3. Zgjidh Ndrysho cilësimet
 4. Tani lëviz dhe zgjidh Siguria
 5. <5 5>Nëse është zgjedhur WPA2-PSK (AES), ndryshojeni në WPA-PSK (AES) dhe më pas zgjidhni OK

Kjo duhet të funksionojë për ta bërë sigurinë të pajtueshme me Switch. Gjërat e tjera që mund të provoni janë si më poshtë:

 • Rivendosni konsolën Switch duke shtypur butonin e energjisë
 • Fikni dhe rindizni ruterin e rrjetit Wifi
 • Rivendosni duke përdorur Butoni WLAN/Wifi në ruter
 • Provo të kaloni në kanalin 5 GHz përmes portalit të menaxhimit të ruterit tuaj
 • Provo të afroheni më pranë ruterit dhe më pas të lidheni
 • Hiqni objektet metalike midis ndërprerësit dhe ruteri

Pavarësisht se çfarë ruteri keni, ai duhet të jetë i pajtueshëm. Funksionon me Wifi 2.4 GHz dhe 5.0 GHz. Megjithatë, shumë përdorues raportojnë se përdorin 5.0 GHzsinjali ofron një përvojë shumë më të mirë në internet krahasuar me 2.4 GHz. Gjithashtu, sinjali është më i fortë nëse jeni brenda 15 këmbëve nga ruteri.

Mund të provoni gjithashtu ta lidhni me një rrjet tjetër Wifi për të parë nëse lidhet. Nëse po, problemi ndoshta qëndron te rrjeti juaj pa tel ose ndoshta te ruteri.

Mund të keni gjithashtu probleme me lidhjen me një Wi-Fi publik që kërkon të identifikoheni përmes një shfletuesi. Nëse provoni dy ose tre herë, thjesht mund të jeni në gjendje ta përdorni.

A mund të luani Nintendo Switch pa WiFi?

Nintendo Switch përdor Wi-Fi për shkarkimin e lojërave dhe për të luajtur lojëra në internet me shumë lojtarë. Përveç kësaj, ju duhet të jeni në gjendje të luani Switch pa një rrjet Wifi. Mund të luani lojërat e instaluara tashmë në pajisjen tuaj. Nëse keni shumë lojëra, mund t'i shkarkoni edhe në një kartë SD për t'i luajtur jashtë linje.

Shumë lojëra që në thelb nuk janë krijuar për shumë lojtarë mund të luhen kur jeni jashtë linje. Kjo është një pikë kryesore e shitjes për Switch pasi është një tastierë portative për lojëra në lëvizje. Ndërsa jeni në lëvizje, mund të mos keni gjithmonë një rrjet interneti Switch.

Një mënyrë për të luajtur një lojë me shumë lojtarë pa lidhje me valë është duke përdorur modalitetin Local Play. Kjo lejon që shumë pajisje Nintendo Switch të luajnë së bashku duke përdorur hotspot pa përdorimin e një rrjeti Wifi. Kjo mund t'ju ndihmojë të luani lojëra me shumë lojtarë kur jeni në rrugë osediku pa WiFi.

Një dobësi tjetër e të qenit jashtë linje në Switch është se nuk mund të merrni përditësime për lojërat tuaja. Gjithashtu, disa lojëra mund të jenë tërësisht në linjë, kështu që nuk do të mund t'i luani ato.

Aplikacionet Nintendo Switch Online NES dhe SNES mund të funksionojnë jashtë linje, por jo nëse nuk jeni lidhur me një rrjet Wifi për më shumë se një javë. Përveç luajtjes, nuk mund të përdorni shumicën e veçorive të Friends pa Wi-Fi.

Bottomline

Nintendo Switch është një tastierë e shkëlqyer që mund të ofrojë lojëra të shkëlqyera si në internet ashtu edhe jashtë linje. Edhe me një rrjet Wifi, ju jeni gati për të shkarkuar dhe luajtur lojëra. Ai nuk ofron ndonjë përdorim tjetër të Wi-Fi siç do të bënte smartfoni juaj, si shfletimi ose komunikimi.

Shiko gjithashtu: Si të transferoni skedarë midis dy laptopëve duke përdorur WiFi në Windows 10

Lidhja me Wi-Fi është mjaft e shpejtë dhe e lehtë. Nëse keni probleme për sa i përket shpejtësisë Wi-Fi, duhet të shikoni në ruterin tuaj për probleme ose të merrni një paketë më të mirë të dhënash.

Shiko gjithashtu: Krijimi i një rrjeti WiFi me pika të shumta aksesiPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.