Pajisja e karikimit me valë Mophie nuk funksionon? Provoni këto rregullime

Pajisja e karikimit me valë Mophie nuk funksionon? Provoni këto rregullime
Philip Lawrence

A keni një bllok karikimi me valë Mophie apo dëshironi të blini një të tillë? Nëse po, ju keni një zgjedhje të shkëlqyeshme, sepse askush nuk mund ta mposht Mophie-n në ofrimin e jastëkëve të karikimit me valë të gjithanshëm dhe të besueshëm.

Është një problem i përhapur kur nuk mund të karikoni me valë telefonat inteligjentë Android ose iOS. Megjithatë, ju mund ta zgjidhni vetë problemin duke zbatuar teknikat e zgjidhjes së problemeve të përmendura në këtë udhëzues.

Çfarë është Mophie Wireless Charger?

Një nga arsyet më të rëndësishme pas përdorimit të tastit të karikimit Mophie është eliminimi i rrëmujës së kabllove në zyrën dhe makinën tuaj. Lajmi i mirë është se telefonat inteligjentë më të fundit mbështesin aftësitë e karikimit me valë. Falë teknologjisë me valë Qi, tani mund të karikoni telefonat inteligjentë Android dhe iOS, orët Apple dhe aksesorët e tjerë me valë.

Ngarkimi me valë përdor induksion elektromagnetik për të karikuar telefonat inteligjentë pa përdorur asnjë kabllo USB. Në vend të kësaj, karikuesi krijon një fushë elektromagnetike për të dërguar rrymë në telefon me valë për të karikuar baterinë e tij.

Me fat për ju, karikuesit me valë Mophie punojnë me kuti të holla telefoni. Pra, gjithçka që duhet të bëni është të rreshtoni spiralen e karikimit Qi me telefonin inteligjent, ndërkohë që LED në karikues tregon statusin e karikimit.

Një gjë e rëndësishme që duhet mbajtur mend gjatë blerjes së bllokut të karikimit Mophie është shpejtësia e karikimit. Për shembull, një karikues me valë jep më shumë se 10 vatsiguroni karikim të shpejtë.

Karikuesi magnetik Qi e mban orën Apple në vendin e vet, në mënyrë që të përfitoni nga modaliteti Nightstand.

Mophie Powerstation Gjithë-në-një

A Power Bank me valë ju ofron transportueshmërinë dhe fleksibilitetin e dëshiruar për të karikuar me valë telefonin inteligjent në lëvizje. Mophie Powerstation përmban një bateri 6,000 mAH për t'i dhënë pesë vat fuqi karikimi për telefonin inteligjent dhe orën Apple.

Përndryshe, mund të blini Mophie Powerstation Wireless të rëndë me një bateri 10,000 mAH për të karikuar me valë iPhone 11 dy herë kur karikohet plotësisht. Gjithashtu, mund të përdorni portat USB Type-A ose Type-C për të karikuar pajisje të tjera inteligjente dhe për të karikuar celularin tuaj me valë.

Mund të gjeni katër LED në njërën nga anët e karikuesit portativ Mophie që tregojnë jetëgjatësia e baterisë dhe statusi i karikimit.

Një nga avantazhet më domethënëse të përdorimit të karikuesit portativ Mophie është se mund ta mbani gjatë udhëtimit për të karikuar iPhone x, 12 dhe versionet e tjera më të fundit me valë. Jo vetëm kaq, por gjithashtu mund të karikoni Apple Watch, iPad Pro, iPad Air dhe të tjerë.

Përfundim

Karikuesi pa tel Mohpie ju ndihmon të ndotni hapësirën tuaj të punës duke eliminuar të gjitha kabllot e karikimit .

Shumica e problemeve me karikuesin pa tel Mophie të diskutuara më sipër nuk janë unike. Gjithashtu, nuk është e shpeshtë që karikuesi juaj me valë të mos funksionojë.

Është më mirë tëzbatoni rregullimet e mësipërme në të njëjtin rend siç u diskutua më lart për të kursyer kohën dhe përpjekjen tuaj.

furnizimi me energji elektrike për karikimin e shpejtë të smartfonit tuaj.

Pse nuk funksionon karikuesi me valë Mophie?

Para se të vazhdojmë me rregullimet, le të shqyrtojmë shkurtimisht problemet që ndodhin zakonisht me bllokun e karikimit Mophie.

Problemi i furnizimit me energji elektrike

Mungesa e energjisë ndikon rëndë shpejtësinë e karikuesit dhe performancës. Nëse karikuesi me valë nuk merr fuqinë e dëshiruar, ai nuk do të jetë në gjendje të rikarikojë telefonin inteligjent.

Nuk duhet ta fusni kabllon e rrymës në një prizë të gabuar ose të ndërtuar keq për të parandaluar dëmtimin e karikuesit dhe smartfonit tuaj .

Çështja e kordonit

Çdo dëmtim i kordonit të energjisë nuk do të lejojë që karikuesi me valë të funksionojë siç duhet. Prandaj, duhet të përdorni vetëm kordonin origjinal të energjisë me karikuesin me valë dhe të shmangni përdorimin e kabllove të lira të palëve të treta.

Problemi i softuerit

Nuk është domosdoshmërisht problemi që lidhet me karikuesin me valë. Në vend të kësaj, çdo problem i softuerit me smartfonin tuaj parandalon karikimin me valë. Kjo është arsyeja pse është thelbësore ta mbani telefonin tuaj të përditësuar duke instaluar softuerin më të fundit.

Mund të instaloni përditësimet e iOS nga "Cilësimet". Më pas, shkoni te "Të përgjithshme" dhe trokitni lehtë mbi "Përditësimi i softuerit". Së fundi, klikoni në "Shkarko dhe Instalo" për të përditësuar iPhone.

Mosfunksionimi ose Problemi i harduerit

Nëse blloku i karikimit me valë është i prishur nga brenda, ai nuk do të jetë në gjendje të karikojë telefonin inteligjent. Për shembull, një port, çip ose kanaçe e jashtmetë dëmtohet përgjithmonë ose përkohësisht, gjë që ndikon në karikimin me valë.

Shiko gjithashtu: Çfarë është WiFi 5?

Mund të kontaktoni mbështetjen e klientit të Mophie për ndihmë të mëtejshme në vlerësimin e karikuesit me valë për çdo port ose çip karikimi të dëmtuar.

Pastrimi

Do të ishte më mirë të pastroni periodikisht karikuesin Mophie pasi papastërtia, flokët e kafshëve shtëpiake dhe pluhuri pengojnë karikimin me valë.

Për shembull, mund të përdorni një leckë të pastër mikrofibër për të fshirë sipërfaqen e karikimit dhe për të hequr çdo papastërti ose mbetje që çojnë në mosreagueshmërinë e bllokut të karikimit Mophie. Në mënyrë të ngjashme, do të ishte më mirë nëse do ta mbani edhe kordonin, sensorin, kutinë, sipërfaqen dhe portat pa pluhur.

Gjithashtu, pastrimi i pjesës së pasme të telefonit inteligjent është thelbësor pasi çdo shtresë pluhuri në telefon mund të ndërpresë karikimin me valë.

Kutia e trashë e telefonit

Shumë përdorues të telefonit mbrojnë telefonat inteligjentë me kasë të trashë telefoni. Megjithatë, mbulesat e trasha metalike dhe të rënda nuk lejojnë që ngarkesa me valë Mophie të nxisë rrymën dhe të karikojë telefonat.

Mospërputhje

Shumë njerëz janë ankuar se karikimi me valë vazhdon të ndalojë pas disa kohësh. Zakonisht ndodh kur nuk e vendosni saktë telefonin inteligjent në bllokun e karikimit me valë.

Mophie ofron disa karikues me valë, të tilla si mbështetëse, montime dhe jastëkë që zbulojnë telefonin duke përdorur një sensor. Sidoqoftë, nëse nuk e vendosni saktë telefonin inteligjent në karikuesin me valë, nuk do të mund ta bënikarikoje atë.

Sigurisht që përdoruesve u duhet pak kohë që ta rreshtojnë telefonin saktë në bllokun me valë.

Karikimi i ngadalshëm

Ky problem zakonisht ndodh kur nuk e bëni lidhni bllokun e karikimit me valë në një burim të fortë energjie. Për shembull, nëse lidhni bllokun e karikimit me valë me portën USB të një kompjuteri ose laptopi, do të përjetoni një karikim të ngadaltë me valë.

Do të ishte më mirë ta lidhni drejtpërdrejt ngarkuesin me valë në një prizë në mur për më mirë performanca dhe karikimi i shpejtë me valë.

Çfarë do të thotë kur karikuesi me valë Mophie pulson?

Le të kuptojmë se si LED në bllokun e karikimit Mophie udhëzon statusin e karikimit:

  • Ndriçim i vazhdueshëm – Telefoni juaj inteligjent me valë po karikohet saktë.
  • LED pulsuese – Aty është një objekt metalik, si çelësat në bazën e karikimit me valë, të cilin duhet ta hiqni menjëherë.

Më mirë ta mbani bllokun e karikimit Mophie të thatë dhe larg lagështirës. Në mënyrë të ngjashme, duhet të pastroni bazën e karikimit duke përdorur një leckë të pastër të lagur. Megjithatë, nuk duhet të përdorni kurrë kimikate të forta, detergjente ose sapunë për të pastruar sipërfaqen e karikuesit.

Si të rregulloni karikuesin me valë Mophie?

Asnjë teknologji nuk është e përsosur dhe përfshin edhe karikimin me valë. Nëse jeni duke përjetuar karikim të ngadaltë me valë ose produkti Mophie ka ndaluar së ngarkuari, mund t'i rregulloni problemet duke zbatuar këto zgjidhje të problemeveteknikat.

Përputhshmëria

Së pari, duhet të verifikoni përputhshmërinë e telefonit inteligjent me karikuesin Mophie. Më pas, mund të kontrolloni specifikimet dhe manualet e telefonit celular përpara se ta karikoni me valë.

Për shembull, iPhone 8, 8 Plus, X XR, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE 2 , 12, 12 Mini, 12 Pro dhe 12 Pro Max mbështesin karikimin me valë. Megjithatë, iPhone 7 dhe modelet e mëparshme nuk mbështesin karikimin me valë të bazuar në Qi.

Verifiko lidhjen

Le të fillojmë zgjidhjen e problemeve duke kontrolluar kabllot dhe lidhjet. Për shembull, nëse kordoni i energjisë ose kablloja USB është e lidhur lirshëm, nuk do të jeni në gjendje ta karikoni telefonin inteligjent me valë.

Rindezni

Karikuesi Mophie vjen me një buton rivendosjeje për ta rifilluar ngarkimi. Përndryshe, mund ta shkëputni karikuesin me valë nga burimi i energjisë dhe të prisni rreth një minutë përpara se ta rifusni në prizë.

Përveç rivendosjes së karikuesit me valë, mund të rindizni gjithashtu telefonin tuaj celular për të zgjidhur problemin e karikimit me valë.

Për shembull, mund ta rivendosni me vështirësi iPhone duke shtypur dhe lëshuar butonat e mëposhtëm në të njëjtin rend siç u përmend:

  • Rritja e volumit
  • Ulja e volumit

Më pas, mund të shtypni gjatë butonin anësor derisa të shihni logon e Apple të ekranit.

Përndryshe, mund të rivendosni cilësimet e fabrikës në telefonat tuaj Samsung nga cilësimet e telefonit celular pasi të keni ruajtur të dhënat në mikro SDkartë.

Rivendosja

Çdo problem softueri ose defekt nuk do t'ju lejojë të karikoni celularin me valë. Prandaj, duhet të instaloni rregullisht përditësimet e softuerit dhe t'i mbani të përditësuar të gjitha aplikacionet.

Ndrysho vendosjen

Në rast të ndonjë problemi me rrymën ose prizën e gabuar, mund ta zhvendosësh karikuesin Mophie . Gjithashtu, mund të zëvendësoni kabllon e vjetër të konsumuar me një kabllo të re nga një prodhues i autorizuar.

Aktivizo karikimin e shpejtë

Mund të aktivizosh modalitetin e karikimit të shpejtë në telefonin tuaj përpara se ta vendosni në jastëk karikimi me valë.

Vendndodhja e funksionit ndryshon në modele të ndryshme; megjithatë, mund ta gjeni opsionin brenda "Cilësimeve". Më pas, shkoni te "Kujdesi i pajisjes", hapni "Bateria" dhe trokitni lehtë mbi "Ngarkimi".

Riparimi dhe zëvendësimi

Nëse asnjë nga teknikat e mësipërme të zgjidhjes së problemeve nuk funksionon, mund të kontaktoni më të afërtin Përfaqësi Mophie për një ekzaminim të duhur fizik. Në mënyrë të ngjashme, mund të kontrolloni kartën e garancisë së karikuesit Mophie.

Këshilla të tjera për të siguruar karikim të qetë me valë

Për të karikuar shumë pajisje me valë, duhet të mbani parasysh këshillat e mëposhtme:

Mos e shkëputni shpesh

Ngarkuesit me tel dhe me valë janë krijuar për të marrë energji dhe energji të vazhdueshme për të rimbushur telefonat tuaj. Kjo është arsyeja pse nuk duhet t'i shkëputni shpesh ngarkesat me valë; përndryshe, mund të dëmtojë karikuesin, telefonin dhe jetëgjatësinë e baterisë.

Në mënyrë të ngjashme, gjithashtu nuk duhet të hiqnitelefononi shpesh nga blloku i karikimit me valë.

Hiqni mbulesën e telefonit

Edhe pse disa tavolina karikimi me valë Mophie dërgojnë energji elektrike në telefon nëpërmjet një kaseje të hollë; megjithatë, është më mirë të hiqni kutinë e telefonit.

Shiko gjithashtu: Pllakat më të mira amë me WiFi

Megjithatë, nëse është e mundimshme ta hiqni kutinë sa herë që e karikoni telefonin me valë, mund të përdorni një këllëf të hollë dhe të lehtë telefoni.

Vendosja e sigurt

Do të ndihmonte vendosja e karikuesit me valë në një tavolinë të pastër pa rrëmujë. Përveç kësaj, karikuesi me valë duhet të jetë në një vend të sigurt larg nga pajisjet e tjera elektronike.

Në mënyrë të ngjashme, do të ndihmonte nëse e lidhni karikuesin me valë direkt në prizën e murit në vend që të përdorni një kabllo të palës së tretë ose një shumë -prizë.

Ndrysho përshtatësin e rrymës

Nëse karikuesi me valë Mophie nuk funksionon siç duhet, mund të provosh të zëvendësosh përshtatësin e rrymës për të kontrolluar nëse e zgjidh problemin apo jo.

<. 2> Llojet e karikuesve pa tel Mophie

Lajmi i mirë është se karikuesit me valë Mohie vijnë në të gjitha madhësitë dhe format, të tilla si mbështetëse, jastëkë dhe madje edhe banka elektrike, për të përmirësuar përvojën tuaj të karikimit me valë. Përveç kësaj, pavarësisht se cilin karikues Mophie zgjidhni, ai nuk do t'i nxehet ose dëmtojë pajisjet tuaja inteligjente.

Pëlhurë e karikimit me valë

Është një bllok karikimi elegant, kompakt 10 vat i bërë nga material i butë për të karikuar telefonat inteligjentë në tavolinën tuaj të punës. Sipërfaqja e kamoshi kundër gërvishtjeve parandalon telefoninnga rrëshqitja ose mospërputhja. Gjithashtu, unaza e jashtme është prej gome kundër rrëshqitjes për të siguruar telefonin tuaj në vend, veçanërisht kur ai dridhet ose bie zilja.

Ky karikues universal me valë ofron një zonë të mjaftueshme karikimi për të rikarikuar deri në dy pajisje të aktivizuara me Qi . Gjithashtu, mund të përdorni portën USB-A për të karikuar një pajisje me tela.

Mund të karikoni me valë Google Pixel, Samsung Galaxy, Apple iPhone dhe Airpods. Nuk duhet të shqetësoheni për mbinxehjen e pajisjes për shkak të mbrojtjes nga mbingarkesa.

Mbushja e karikimit me valë 15W

Është një zgjedhje perfekte për karikimin e shpejtë të telefonave inteligjentë iOS dhe Android. Gjithashtu, kjo jastëk karikimi me valë universale 15 W mund të karikojë me valë përmes një kuti telefoni 3 mm.

Është një karikues pa tel elegant dhe kompakt që ofron 7,5 vat për karikim të shpejtë të iPhone. Gjithashtu, ai ofron 15 W për telefona inteligjentë të ndryshëm të aktivizuar me Qi, si Google Pixel dhe Samsung Galaxy.

Qasja në Mophie Juice Pack

Nëse dëshironi të rrisni deri në pesë orë luajtje video ose 13 orë audio muzikore, ju mund të investoni në aksesin inovativ Juicy Pack. Siç sugjeron emri, Mophie Juice Pack Access është një kasë që mund ta përdorni si një karikues me valë vetëm me një klikim të një butoni.

Juicy Pack Access përmban një bateri të fuqishme 2000 mAh për të përmirësuar jetëgjatësinë e baterisë së iPhone juaj deri në 25 orë.

Pjesa e jashtme përbëhet nga polikarbonat i fortë për të mbrojtur telefonin nga rëniet dhegunga. Gjithashtu, përfundimi me prekje të butë ofron një ndjesi komode në duart tuaja.

Qasja në portin Lightning ju lejon të dëgjoni muzikë ndërkohë që Mophie Juice Pack Access ngarkon iPhone tuaj.

Charge Stream Vent Montimi

Është një karikues me valë makine me kapëse që mund ta përdorni për të montuar karikuesin Qi në hapjet e ajrit. Ky karikues 10 vat ofron karikim të shpejtë për telefonat tuaj inteligjentë Samsung dhe Apple.

Krahët e brendshëm kanë një shtresë gome për ta mbajtur telefonin tuaj të sigurt dhe pa gërvishtje gjatë vozitjes.

Mbështetje për karikimin e rrobave me valë

Përveç jastëkëve të rrumbullakët, mund të zgjidhni edhe një mbajtëse karikimi me valë me kënde të rregullueshme për të parë ekranin. Doku i karikimit 15 vat është i pajtueshëm me telefonat inteligjentë të aktivizuar me Qi, të tilla si Google Pixel, Samsung Galaxy, Apple iPhone 11 Pro, Pro Max dhe iPhone XR/SE/XS.

Nëse dëshironi të shikoni video ose merrni pjesë në një videotelefonatë, kjo bazë karikimi është shumë e dobishme.

Mbushja e karikimit me valë tre-në-një

Mund ta blini Mbushjen e karikimit me valë me shumë qëllime nëse dëshironi të karikoni njëkohësisht iPhone, orën inteligjente dhe AirPods tuaj. Ky dok i hijshëm karikimi ofron 7,5 vat fuqi karikimi për iPhone, Apple Watch dhe AirPods.

Është një stacion karikimi pa tel elegant me një fund xhami që ju lejon të karikoni telefonin në modalitetin portret ose peizazh. Gjithashtu, skajet e gomës që nuk rrëshqasin e mbajnë iPhone në vend
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.