Plotësoni udhëzuesin e konfigurimit të WiFi të Generac

Plotësoni udhëzuesin e konfigurimit të WiFi të Generac
Philip Lawrence

Mendoni për një gjenerator të gatishmërisë në shtëpi që fuqizon shtëpinë tuaj dhe ju jep një sistem monitorimi me valë. Generac Power Systems Inc ju lejon të monitoroni statusin e gjeneratorit tuaj nga kudo. Megjithatë, fillimisht duhet të kaloni përmes konfigurimit të WiFi të Generac.

Kur konfiguroni modulin WiFi Generac, mund ta lidhni atë me rrjetin tuaj Wi-Fi në shtëpi. Gjithashtu, duhet të merrni aplikacionin Mobile Link në telefonin tuaj inteligjent për të hyrë në sistemin e monitorimit të gjeneratorit Generac.

Pra, le të konfigurojmë WiFi në gjeneratorin e gatishmërisë në shtëpi të Generac Power System.

Si të lidhem Gjeneratori im Generac në Wi-Fi?

Së pari, duhet të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin Mobile Link në telefonin tuaj inteligjent. Gjithashtu, mund të përdorni tabletin ose laptopin tuaj për këtë proces. Por sigurohuni që të shkarkoni aplikacionin e duhur nga Apple Store ose Google Play Store.

 1. Shkoni në Apple Store ose Google Play Store dhe kërkoni "Lidhje celulare për gjeneratorë .”
 2. Pasi të përfundojë instalimi, hapni aplikacionin.
 3. Nëse ju kërkon të krijoni një llogari, kaloni këtë hap. Llogaria nuk është e detyrueshme nëse nuk kërkohet në mënyrë specifike.

Aplikacioni është gati për procesin e lidhjes.

Tani, le të përgatisim gjeneratorin për të vendosur lidhjen me valë. Do të ndihmonte nëse do të kishit sa më poshtë.

Kërkesat

 • Emri i rrjetit tuaj të shtëpisë (SSID)
 • Fjalëkalimi me valë
 • Çelësi i gjeneratorit

Emri irrjeti juaj pa tel duhet të jetë unik. Nëse rrjeti juaj nuk ka një SSID të lehtë, mund t'ju duhet të luftoni për të gjetur rrjetin tuaj me valë në kontrolluesin e gjeneratorit.

Prandaj, kontrolloni SSID në pajisjen tuaj celulare duke mbajtur ikonën WiFi. SSID-i i lidhur është ruteri juaj. Përveç kësaj, shumica e ruterave me valë kanë emrin e tyre të prodhuesit si SSID.

Me emrin e rrjetit, do t'ju duhet fjalëkalimi i Wi-Fi. Pas kësaj, gjeneratori do të lidhet me ruterin tuaj duke përdorur të njëjtën metodë lidhjeje.

Çelësi i gjeneratorit është thelbësor. Pa to, nuk mund të hapësh kapakun dhe të kesh akses në panelin e kontrollit. Për më tepër, paneli i kontrollit ka një kontrollues përmes të cilit mund të konfiguroni WiFi-në e gjeneratorit të Generac Power Systems.

Shënim

Nëse ka një ndërprerje të energjisë dhe gjeneratori është në punë dhe furnizon shtëpinë tuaj , nuk mund të lidheni ose të rilidheni me të. Prandaj, është më mirë kur gjeneratori nuk është në përdorim.

Gjithashtu, nëse gjeneratori nuk funksionon, duhet ta rregulloni problemin dhe të përfundoni procesin e lidhjes.

Tani, le të konfigurojmë gjeneratorin për lidhjen me valë.

Përgatitni Generac Generator

Pasi të sigurohemi që gjeneratori nuk është në përdorim dhe nuk ka asnjë defekt, le të përgatisim gjeneratorin për lidhjen Wi-Fi.

 1. Përdor çelësat për të zhbllokuar kapakun e kapakut të gjeneratorit.
 2. Ngrini kapakun.
 3. Nxirreni kontrolluesin nga kontrollipanel.
 4. Tani, shtypni butonin OFF.
 5. Shtypni Escape.
 6. Përdorni tastet e shigjetave për të lëvizur ndërmjet faqeve.
 7. Shtypni tastin DOWN derisa të shihni WiFi ose Setup WiFi.
 8. Shtypni Enter. Tani jeni në faqen e menusë WiFi. Përveç kësaj, mund t'ju duhet të shtypni përsëri Enter nëse ekrani kërkon konfirmim.
 9. Tani, shtypni tastin me shigjetë POSHTË dhe gjeni faqen e ribërjes së WiFi.
 10. Përsëri me tastet e shigjetave të ndihmës, futni ribëni WiFi duke shtypur Enter në butonin YES.

Tani, le të fillojmë konfigurimin e lidhjes celulare.

Aplikacioni i konfigurimit të lidhjes celulare

Kontrollo nëse e ke shkarkuar aplikacioni i duhur në pajisjen tuaj celulare. Aplikacioni "Lidhja celulare për gjeneratorin". Është aplikacioni zyrtar dhe njihet edhe si "ML".

 1. Nisni Mobile Link for Generators në telefonin tuaj inteligjent.
 2. Trokitni lehtë mbi "Lidhni një pajisje".
 3. Tani, ju duhet të zgjidhni midis "WIFI ONBOARD" ose "WIFI/ETHERNET". Kjo varet nga modeli që keni blerë nga Generac Power Systems Inc. Nëse keni një gjenerator me një modul WiFi, zgjidhni "ONBOARD WIFI". Nga ana tjetër, shkoni te "WIFI/ETHERNET" nëse keni një aksesor të veçantë WiFi Ethernet.
 4. Pasi të zgjidhni një nga opsionet e disponueshme, do të shihni kërkesat që diskutuam në seksionin "Kërkesat".
 5. Tani, shkoni te njësia me çelësin, celularin tuaj dhe fjalëkalimin e WiFi që keni shënuar.
 6. Trokitni lehtë mbi Tjetër.
 7. Nëse përdorni një pajisje Apple, shkoni te WiFicilësimet > zgjidhni rrjetin ML ose MLG. Ky është rrjeti WiFi "Generatori i lidhjeve celulare". Nga ana tjetër, një pajisje Android do të lidhet automatikisht me rrjetin Wi-Fi MLG.
 8. Pasi të lidheni me rrjetin ML, duhet të lidheni me rrjetin tuaj të shtëpisë për të përfunduar procesin e lidhjes. Më pas, do të shihni një listë të rrjeteve të disponueshme nga ruterat me valë.
 9. Zgjidhni rrjetin tuaj të shtëpisë. Do të shfaqet një kërkesë sigurie.
 10. Fut fjalëkalimin e WiFi. Sigurohuni që ta keni futur saktë sepse këto fjalëkalime janë të ndjeshme ndaj shkronjave të vogla.
 11. Ndërsa gjeneratori po lidhet me rrjetin WiFi, trokitni lehtë mbi butonin Bashkohu në pajisjen tuaj. Ju duhet ta bëni këtë në të dy ekranet gjatë fazës së lidhjes.
 12. Pasi të prisni një ose dy minuta, njësia do të lidhet me rrjetin tuaj WiFi.

Lidhje e suksesshme me rrjetin tuaj me valë

Pasi të përfundojë procesi i lidhjes, do të shihni një mesazh në lidhje me sinjalin e ulët Wi-Fi, kredencialet e pasakta, routerin shumë larg dhe shpejtësinë e internetit.

Prandaj, duhet ta diagnostikoni problemin dhe kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientit të Generac Power Systems për një zgjidhje të përsosur. Ato janë të disponueshme 24/7 për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Për më tepër, mund të kontrolloni sa më poshtë nëpërmjet llogarisë tuaj Mobile Link për gjeneruesit:

 • Resources Solutions Support Products
 • Burimet Produktet Llogaritësit e zgjidhjeve
 • Llogaritësit e zgjidhjeve të produkteveMbështetje

Tani shkoni përsëri te njësia juaj dhe kontrolloni kontrolluesin e saj.

Konfigurimi i gjeneratorit

Do të shihni "TANI LIDHUR" në ekranin e kontrolluesit.

 1. Shtypni Enter. Do të shihni sinjalin WiFi. Forca tregohet në një përqindje numerike. Për më tepër, sinjali WiFi duhet të jetë jo më pak se 30%. Në këtë rast, mund t'ju duhet të afroni ruterin ose të instaloni një zgjerues WiFi.
 2. Zgjidhni zonën kohore të preferuar.
 3. Tani, shtypni butonin AUTO për të përfunduar procesin e konfigurimit. Gjeneratori është gati të funksionojë.

Llogaria e lidhjes celulare

Duhet të prisni 30 minuta përpara se të identifikoheni në llogarinë tuaj të lidhjes celulare. Kjo është për shkak se kur e lidhni njësinë me një rrjet WiFi, ajo ka nevojë për kohë për të përditësuar dhe rifreskuar cilësimet.

Përveç kësaj, shkoni në faqen e internetit të "Generatorit të lidhjeve celulare" dhe konfiguroni llogarinë tuaj nëse nuk keni një të tillë. Pas konfigurimit të llogarisë, tani mund të kontrolloni statusin e gjeneratorit dhe informacione të tjera të gjeneratorit.

Shiko gjithashtu: Mesh Wifi më i mirë për Gigabit Internet 2023

Pyetjet e shpeshta

Si ta lidh gjeneratorin tim me lidhjen celulare?

 1. Shkarko dhe instalo Mobile Link për gjeneratorët në pajisjen tënde.
 2. Lidhe pajisjen me rrjetin MLG.
 3. Lidhu me rrjetin WiFi të shtëpisë.

A mund ta lidh Wi-Fi me gjeneratorin?

Po. Mund të lidhni Wi-Fi me gjeneratorin. Për ta bërë këtë, së pari duhet të merrni aplikacionin e konfigurimit të Link Mobile dhe të ndiqni udhëzuesin e mësipërm.

Shiko gjithashtu: Faqja e hyrjes në Xfinity Wifi nuk do të ngarkohet - Rregullim i lehtë

Përfundim

Mund të kontrolloni gjeneratorinstatusi me ndihmën e sistemit WiFi në bord Generac. Gjithçka që duhet të bëni është të konfiguroni WiFi-në duke ndjekur këtë udhëzues.

Pra, merrni njësinë tuaj Generac Power Systems nga një tregtar shërbimi lokal dhe monitoroni gjeneratorin tuaj nga kudo.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.