Pse LG G4 WiFi nuk funksionon? Rregullime të shpejta

Pse LG G4 WiFi nuk funksionon? Rregullime të shpejta
Philip Lawrence

Nëse zotëroni ose planifikoni të blini një LG G4, keni një zgjedhje të shkëlqyer pasi ky smartphone ofron veçori të avancuara, të tilla si kodi i goditjes për sigurinë, njoftimi inteligjent, aplikacionet lundruese, etj. Gjithashtu, telefoni mbështet pa tel me bandë të dyfishtë lidhje ndërsa mbështet standardet Wifi direkt dhe 802.11 a/b/g/n/ac.

Megjithatë, disa njerëz kanë raportuar një gabim vërtetimi të Wifi ose shpejtësi të ngadaltë Wifi në LG G4 ndërsa lidhen me Wifi të shtëpisë ose zyrës lidhje.

Mos u shqetëso; është një problem i zakonshëm Wi-Fi me çdo smartphone Android ose iOS. Mund të ndiqni teknikat e zgjidhjes së problemeve të përmendura në këtë udhëzues për të rregulluar lidhjen e ngadaltë Wifi në telefonin celular LG G4.

Si të rivendosni lidhjen LG G4 Wifi?

Dështimi i vërtetimit të Wi-Fi ose lidhja e ngadaltë e internetit mund të jetë për shkak të një defekti në fundin e ruterit ose në anën e LG G4. Zakonisht, kjo është për shkak të defektit në softuerin e ruterit ose smartphone që nuk ju lejon të përdorni wireless. Por, në rastin më të keq, hardueri i routerit ose LG G4 mund të jetë me defekt.

Para se të vazhdojmë me rregullimet, le të trajtojmë shkurtimisht bazat dhe të kryejmë kontrollet paraprake të mëposhtme:

 • Sigurohuni që jeni duke futur emrin e saktë të përdoruesit dhe fjalëkalimin. Gjithashtu, kontrolloni nëse dikush në shtëpinë tuaj ka rivendosur së fundi fjalëkalimin ose cilësimet e sigurisë me valë.
 • Nuk do të mund të lidheni me rrjetin Wi-fi në LG G4 nëse rrjeti ështëi mbingarkuar.
 • Aktivizo modalitetin e aeroplanit dhe prit disa minuta përpara se ta çaktivizosh.
 • Nëse sinjali Wifi është i dobët ose LG G4 është jashtë rrezes së ruterit, nuk do të mund të për t'u lidhur me rrjetin. Megjithatë, mund ta afroni telefonin inteligjent më afër ruterit dhe të provoni të lidheni me internetin.
 • Mund të provoni të lidheni me rrjetin Wi-fi në një pajisje tjetër, T-mobile ose laptop. Nëse lidhet interneti, faji qëndron në anën e LG G4. Megjithatë, nëse Wi-Fi nuk lidhet, ka një problem me ruterin.
 • Mund ta aktivizoni ruterin me valë duke e shkëputur nga priza për një minutë. Më pas, lidhni sërish kordonin e rrymës dhe provoni të lidhni Wi-Fi në LG G4 tuaj.
 • Rinise telefonin inteligjent. Gjithashtu, mund të instaloni përditësimet më të fundit të softuerit nëse kërkohet.

Nëse asnjë nga metodat e zgjidhjes së shpejtë nuk e rregullon pajisjen LG G4, mund të provoni teknikat e mëposhtme të zgjidhjes së problemeve.

Një profesionist këshillë: Ne ju rekomandojmë t'i ndiqni këto hapa në të njëjtin rend siç u përmend për të kursyer kohën dhe përpjekjen tuaj.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni një rrjet WiFi në telefonin tuaj

Çaktivizo Bluetooth për lidhje të qëndrueshme me rrjetin

Ndonjëherë aktivizimi i Bluetooth në LG G4 mund të çojë në një lidhje me valë gabim vërtetimi. Për shembull, nëse WLAN është aktivizuar në telefon, është më mirë të fikni Bluetooth-in dhe të lidheni me ruterin me valë.

Ndrysho opsionin e lidhjes së të dhënave celulare

Çelësi i rrjetit inteligjent është një Wi-Fi i avancuar vendosjen që lejonsmartphone për të kaluar automatikisht midis rrjetit Wi-Fi dhe lidhjes së të dhënave celulare bazuar në shpejtësi të lartë. Kjo veçori është padyshim e dobishme, por ndonjëherë çon në gabime të lidhjes Wi-Fi. Mund të ndiqni këto hapa për të çaktivizuar çelësin e rrjetit inteligjent në LG G4.

 • Së pari, duhet të aktivizoni lidhjen e të dhënave në telefon. Më pas, shkoni te "Menu", zgjidhni "Cilësimet". dhe hapni "Wireless".
 • Në pjesën e sipërme të ekranit, do të gjeni opsionin "Smart Network Switch" në krye të ekranit, të cilin duhet ta zgjidhni.
 • Më në fund, LG G4 nuk do të kalojë ndërmjet lidhjes Wifi dhe Internetit celular.

Harro Rrjetin Wifi të ruajtur

Mund të harrosh rrjetin me valë në telefonin inteligjent dhe të skanosh sërish për t'u lidhur me lidhjen Wi-Fi të shtëpisë. Për këtë qëllim, mund të lundroni në menunë "Cilësimet" dhe të kërkoni për seksionin Wifi. Këtu, klikoni në rrjetin tuaj të shtëpisë dhe zgjidhni "Harroj".

Më pas, mund ta fikni rrjetin me valë nga paneli i njoftimeve dhe ta aktivizoni përsëri pas një minute. Më në fund, LG G4 do të skanojë automatikisht rrjetet Wi-Fi dhe celularë të disponueshëm, duke ofruar listën.

Mund të zgjidhni rrjetin Wifi të shtëpisë që keni harruar së fundi në smartphone. Këtë herë duhet të futësh fjalëkalimin për t'u lidhur me internetin.

Shiko gjithashtu: Çfarë duhet të bëni kur PS4 juaj nuk do të lidhet me WiFi

Çaktivizo modalitetin e kursimit të energjisë Wi-fi

Është një veçori e dobishme që analizon modelet e trafikut Wi-fi për të minimizuar baterinëkonsumi. Mund të shkoni te "Cilësimet", trokitni lehtë mbi "Wi-fi, shkoni te "Advanced" dhe klikoni në modalitetin e kursimit të energjisë Wi-fi për ta çaktivizuar.

LG G4 Slow Wifi Issue

Ndonjëherë LG G4 lidhet me rrjetin Wifi; megjithatë, ikonat kryesore të aplikacioneve, si Instagram, Twitter, Facebook dhe Whatsapp, bëhen gri. Do të thotë se ngarkimi i aplikacionit në LG G4 kërkon më shumë se zakonisht.

Ky problem ndodh kur shpejtësia e Wi-Fi është e mangët pavarësisht se telefoni inteligjent shfaq sinjale në panelin e njoftimeve.

Këto hapat do t'ju ndihmojnë në zgjidhjen e problemit të ngadaltë të Wi-Fi në LG G4:

 • Së pari, mund të çaktivizoni LG G4.
 • Më pas, modaliteti i rikuperimit aktivizohet duke shtypur gjatë butoni "Home", butoni i fikjes dhe i ngritjes së volumit njëkohësisht derisa LG G4 të dridhet.
 • Këtu, trokitni lehtë mbi "Fshi ndarjen e cache" për ta nisur atë.
 • Procesi zakonisht zgjat disa minuta për të përfunduar. Më në fund, mund të zgjidhni opsionin "Rinisni sistemin tani" për të rifilluar LG G4.

Përfundim

Teknikat e mësipërme të zgjidhjes së problemeve zgjidhin në mënyrë efektive çështjen e lidhjes Wi-Fi në LG Smartphone G4.

Megjithatë, nëse asnjë nga rregullimet e mësipërme nuk funksionon, mund të kontaktoni mbështetjen teknike në internet për ndihmë të mëtejshme. Përndryshe, mund të vizitoni dyqanin e shitjeve për të kontrolluar fizikisht LG G4.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.