Pse Nook nuk do të lidhet me WiFi dhe si ta zgjidhim atë?

Pse Nook nuk do të lidhet me WiFi dhe si ta zgjidhim atë?
Philip Lawrence

Doni të dini se si ta zgjidhni problemin që Nook nuk do të lidhet me Wi-Fi? Nëse po, atëherë ne ju kemi mbuluar.

Nook është një e-lexues i shkëlqyer që daton në vitin 2009. Është pothuajse një dekadë e vjetër dhe është ende në qarkullim. Ajo ofron të njëjtën ndjenjë që do të kishit kur mbani një libër aktual. Gjithashtu, ndërfaqja e tij është një nga ndërfaqet më të mira për një lexues të librave elektronikë.

Ndërfaqja përpiqet të ofrojë të njëjtën ndjesi si një libër, ndërkohë që i ofron përdoruesit grupin e duhur të veçorive. Gjithashtu është i optimizuar për orë të gjata leximi pasi është i rehatshëm për sytë. Ju gjithashtu mund të kapni një të tillë tani. Por, disponueshmëria e tij po ngadalësohet ngadalë pasi lexues të tjerë elektronikë si Amazon Kindle po bëjnë rrugën e tyre drejt tregut.

Arritja e Nook do të thotë se ka ende shumë përdorues që përdorin Nook. Dhe, shumica e përdoruesve në përgjithësi nuk kanë ndonjë problem, por disa vuajnë nga një problem i zakonshëm i Wi-Fi që nuk mund të funksionojë në pajisjen e tyre Nook. Fatkeqësisht, kjo do të thotë që ju nuk mund të shkarkoni romanet, librat dhe grafikat tuaja të preferuara nga dyqani Nook.

Nook është një shoqërues ideal i të preferuarave të lexuesve të vegjël. Por, në përgjithësi, po humbisni shumë duke mos qenë i lidhur me internetin pasi dyqani Nook i tabletit ka nevojë për një lidhje interneti për të funksionuar.

Pra, si ta rregulloni problemin që Nook nuk do të lidhet në Wifi? Le të shqyrtojmë më poshtë.

8 mënyra për të rregulluar Nook Won't ConnectPër WiFi

1) Kontrolloni lidhjen e internetit

Para se të përpiqeni ta bëni Nook-in tuaj të funksionojë me një lidhje WiFi, duhet të keni një lidhje aktive interneti.

Nëse e keni këtë duke mos pasur një lidhje aktive interneti, Nook gjithashtu nuk do të lidhej me Wi-Fi. Për të verifikuar që keni një lidhje aktive interneti, duhet të lidhni çdo pajisje tjetër me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Nëse pajisja tjetër lidhet, kjo do të thotë se keni një lidhje aktive interneti dhe duhet të provoni hapa të tjerë për të zgjidhur problemin e lidhjes Wi-Fi me pajisjen tuaj Nook.

Shiko gjithashtu: Si ta ktheni ruterin në përsëritës

2) Rinisni ruterin tuaj Wi-Fi

Një nga gjërat e para që duhet të bëni është të rinisni Wi-Fi - Lidhje fije. Kjo rifreskon lidhjen Wi-Fi.

Për ta bërë këtë, duhet të shkëputni ruterin Wi-Fi nga muri dhe më pas të prisni për të paktën 20 sekonda përpara se ta lidhni. Tani, duhet të prisni për ruteri Wi-Fi për t'u ndezur përsëri.

Pasi të tregojë të gjitha dritat blu ose jeshile, provo ta lidhësh Nook-in me Wi-Fi. Nëse lidhet, problemi juaj zgjidhet; përndryshe, duhet të kaloni në hapin tjetër.

Shiko gjithashtu: Zgjidhur: WiFi i lidhur por pa internet në Windows 10

3) Kontrolloni cilësimet e Wi-Fi

Ndonjëherë mund të ketë probleme me cilësimet e Wi-Fi. Për shembull, Wi-Fi juaj mund të transmetojë vetëm një sinjal 5.0 GHz, por Nook mbështet vetëm lidhjen 2.4 GHz.

Kjo është arsyeja pse duhet të kontrolloni cilësimet tuaja Wi-Fi dhe të siguroheni që Wi-Fi po transmeton e duhurasinjal që pajisja juaj Nook mund të pranojë.

4) Aktivizoni dhe çaktivizoni Wi-Fi

Në pajisjen tuaj Nook, mund të provoni gjithashtu të rifreskoni lidhjen Wi-Fi. Për ta bërë këtë, shkoni te pjesa e sipërme e pajisjes suaj Nook.

Aty duhet të gjeni opsionin e lidhjes Wi-Fi. Ju lutemi fikeni dhe më pas prisni disa sekonda përpara se ta ndizni. E njëjta metodë është e zbatueshme për Nook Tablet ose Nook Color.

5) Rivendos cilësimet e ruterit

Për një masë të mirë, mund të dëshironi të rivendosni cilësimet e ruterit. Kjo ndodh sepse ruterët kur funksionojnë për një kohë të gjatë, mund të kenë defekte.

Për ta zgjidhur atë, duhet të rivendosni ruterin. Rivendosja e ruterit funksionon gjithashtu nëse keni bërë ndryshime së fundi në të dhe papritmas, shumë pajisje, përfshirë Nook, ndaluan lidhjen me Wi-Fi. Mënyra më e mirë për t'iu qasur është të shkoni te cilësimet e paracaktuar.

6) Fikni me forcë pajisjen tuaj Nook

Një mënyrë tjetër për të zgjidhur problemin është të fikni me forcë pajisjen tuaj Nook. Mund ta bëni duke mbajtur butonin e ndezjes së pajisjes Nook për shtatë sekonda.

Pasi të keni përfunduar, do të shfaqet një dritare kërcyese dhe tani duhet të zgjidhni Fikje. Pajisja Nook do të fillojë përpunimin e mbylljes brenda pak sekondash.

Më pas, duhet të shtypni butonin e ndezjes për dy sekonda dhe pajisja më pas do të ndizet vetë.

Kjo duhet të ndodhë. zgjidhni çdo problem që lidhet me pajisjen dhe duhet të jeni në gjendje të përdorni lidhjen Wi-Fi në pajisjen tuajpajisje. Megjithatë, nëse problemi vazhdon, provoni hapin tjetër.

7) Kontrolloni nëse pajisja juaj Nook ka përditësimin më të fundit

Është e zakonshme që pajisjet të kenë probleme nëse nuk janë në të fundit lëshim zyrtar. Për të kontrolluar nëse pajisja juaj Nook ka përditësimin më të fundit apo jo, fillimisht duhet të kontrolloni pajisjen tuaj.

Së pari, shkoni te Cilësimet. Nga atje, trokitni lehtë mbi "Informacioni i pajisjes". Tani, trokitni lehtë mbi seksionin About Your Nook dhe do t'ju tregojë informacionin e pajisjes pikërisht aty.

Vini re versionin e softuerit dhe më pas kaloni te www.nook.com/update për të parë versionin më të fundit të disponueshëm në internet . Nëse versioni përputhet, atëherë problemi nuk është për shkak të versionit të softuerit Nook.

Por, nëse nuk përputhet, atëherë çfarë duhet të bëni? Në këtë rast, duhet të përditësoni manualisht pajisjen tuaj Nook. Tani, për ta bërë këtë, duhet të ndiqni hapat si më poshtë:

  • Sigurohuni që pajisja juaj Nook të ketë të paktën një karikim 20% përpara se ta përditësoni manualisht pajisjen tuaj.
  • Tani tani. lidhni pajisjen tuaj Nook me kompjuterin duke përdorur një pajisje USB. Duhet gjithashtu të siguroheni që pajisja juaj të jetë e shkyçur.
  • Nga kompjuteri juaj, duhet të shkarkoni përditësimin. Kaloni te Nook.com/support dhe më pas klikoni në përditësimin e softuerit. Do t'ju çojë në faqen e përditësimit. Nga atje, shkarkoni skedarin e përditësimit siç tregohet. Për të filluar shkarkimin, duhet të klikoni në "Merr përditësimin sot."
  • Pasi të shkarkohet skedari, duhet ta zhvendosësh nëdirektoria rrënjësore e Nook. Sigurohuni që të mos e vendosni në asnjë nën-dosje të asnjë lloji. Thjesht tërhiqni dhe lëshoni skedarin patch në direktorinë rrënjë.
  • Pasi të keni përfunduar, tani është koha për të shkëputur pajisjen Nook nga kompjuteri. Më pas, vendoseni pajisjen tuaj Nook në gjumë.
  • Nook do të fillojë automatikisht të përditësohet në tre deri në pesë minutat e ardhshme.

8) Rivendos pajisjen

Nëse problemi juaj nuk është zgjidhur ende, mund të dëshironi të rivendosni pajisjen tuaj Nook. Rivendosja e pajisjes do të thotë ta fshish atë dhe të fillosh nga e para me një skedë të pastër.

Kjo mund të zgjidhë problemin që ka ndodhur në cilësimin Nook ose në sistemin operativ të pajisjes. Gjithashtu, mund të dëshironi të rezervoni të gjithë pajisjen tuaj Nook duke përdorur kompjuterin tuaj përpara se të përpiqeni të rivendosni pajisjen tuaj.

Përfundim

Pra, ky ishte udhëzuesi ynë i shpejtë se si mund të rregulloni problemet e lidhjes WiFi në pajisjen tuaj Tabletë nook. Pasi të provoni të gjitha metodat e diskutuara këtu, duhet të hyni në internet në Nook tuaj. Nëse po, na tregoni se cila mënyrë funksionoi për ju - ne do të donim ta dinim!

Megjithatë, nëse gjërat nuk shkonin ashtu siç dëshironi, edhe pasi të keni provuar hapat e ndryshëm të zgjidhjes së problemeve që kemi diskutuar, tani është koha që ju të kontaktoni mbështetjen e Nook. Tekniku i tyre duhet të marrë një shënim të mirë të problemit dhe të përpiqet ta zgjidhë atë duke kuptuar pajisjen.

Gjithashtu, nëse pajisja është në garanci, ju do të merrni një zëvendësim direkt nga Nookdyqan. Për të kërkuar kontratën, duhet të tregoni dëshminë tuaj të blerjes dhe të paraqiteni te menaxheri i dyqanit ose stafi i tyre mbështetës.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.