Pse nuk funksionon WiFi i ruterit tim Netgear

Pse nuk funksionon WiFi i ruterit tim Netgear
Philip Lawrence

Netgear është një kompani harduerike e rrjetit me vlerësimin më të lartë. Ata ofrojnë disa rutera të shkëlqyer WiFi për masat dhe madje edhe ndërmarrjet. Megjithatë, ashtu si prodhuesit e tjerë të harduerit, edhe ruterat Netgear vuajnë nga probleme.

Nëse po kërkoni një zgjidhje për mosfunksionimin e ruterit Netgear, atëherë ne ju kemi mbuluar pasi do të kalojmë nëpër metoda të ndryshme të zgjidhjes së problemeve që do ktheni në jetë ruterin tuaj pa tel Netgear. Nëse përdorni një ruter tjetër prodhues, mund të përdorni gjithashtu këshillat e zgjidhjes së problemeve të përmendura këtu për të zgjidhur problemin tuaj. Pra, pa asnjë problem, le të fillojmë me zgjidhjen e problemeve të ruterit wifi Netgear.

Megjithatë, përpara se të fillojmë, le të shohim problemet e zakonshme nga të cilat vuajnë ruterët Netgear. Në fund të fundit, ruteri Netgear mund të ketë probleme të shumta.

Probleme të zakonshme të ruterit Netgear – Ruteri Netgear nuk funksionon

Ka shumë probleme të zakonshme që mund të kalojë një ruter Netgear. Për të kuptuar se çfarë problemesh mund të keni, le t'i shqyrtojmë ato më poshtë.

Nuk dini si të përdorni ruterin Netgear.

Nëse keni blerë së fundi një ruter Netgear, mund ta gjeni veten të ngecur pasi nuk dini si të përdorni ruterin dhe ta konfiguroni atë.

Mund të shkoni te www.routerlogin .net aplikacion uebi për ta zgjidhur atë, i cili do t'ju ridrejtojë te identifikimi i ruterit në fund të ruterit tuaj. Ju gjithashtu mund të kontrolloni pjesën e pasme të ruterit Netgear, siç duhetkeni të gjitha detajet e nevojshme se si të identifikoheni në ruter duke përdorur një shfletues uebi.

Shiko gjithashtu: Përcjellja e portës WiFi të Google - Si të konfiguroni & Këshilla për zgjidhjen e problemeve

Si parazgjedhje, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi janë caktuar në admin dhe admin. Megjithatë, duhet të ndryshoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin pasi të identifikoheni për sigurinë më të mirë të mundshme.

Nuk po përditëson firmware-in e Router-it.

Çdo pajisje ka nevojë për përditësime gjatë jetës së tij. Routerët nuk janë të ndryshëm pasi ata gjithashtu kanë nevojë për përditësim të firmuerit për të punuar me sisteme të ndryshme operative ose kombinime harduerike. Fatkeqësisht, firmware-i i vjetër i ruterit mund të çojë në probleme, duke përfshirë mostransmetimin e Wi-Fi ose një gamë të reduktuar Wi-Fi. Mund të ndodhin gjithashtu probleme të tjera, duke përfshirë shkëputjet e shpeshta ose mungesën e lidhjes fare.

Shpejtësia e dobët e shkarkimit

Një problem tjetër i zakonshëm nga i cili vuajnë ruterët Netgear është shpejtësia e dobët e shkarkimit. Këto probleme ndodhin për arsye të ndryshme, duke përfshirë ndërhyrjet nga pajisjet e tjera, vendndodhjen e dobët të routerit ose lidhjen e keqe të internetit.

Rikuperimi i fjalëkalimit të ruterit Wireless Netgear nuk funksionon.

Fjalëkalimet janë të vështira për t'u mbajtur mend dhe është e zakonshme që përdoruesit të harrojnë fjalëkalimet herë pas here. Megjithatë, ka raste kur ju duhet të përditësoni ndjeshëm cilësimet e ruterit nëse ndryshoni ofruesin e lidhjes tuaj të internetit. Ju duhet të përdorni cilësimet e ruterit nëpërmjet kompjuterit tuaj në mënyrë që të mund të futni cilësime të reja të internetit, duke përfshirë adresën IP, DNS, etj.

Shiko gjithashtu: Si të ndryshoni adresën MAC WiFi në Windows 10

Router nuk mund tëlidheni me internetin

Ruterët Netgear gjithashtu mund të vuajnë nga mosmundësia për t'u lidhur me internetin. Përsëri, kjo mund të ndodhë për shkak të cilësimeve të gabuara të rrjetit.

Këshilla për zgjidhjen e problemeve: Router Netgear

Me problemet e ruterit Netgear të listuara, tani është koha për të zgjidhur problemet dhe për të gjetur se si t'i zgjidhni problemet. Le të fillojmë.

Kontrolloni numrin e modelit dhe dokumentacionin e tij.

Mënyra më e mirë për të zgjidhur problemet që keni është të kaloni përmes dokumenteve mbështetëse. Dokumentet mbështetëse vijnë së bashku me ruterin tuaj dhe duhet t'ju ndihmojnë në zgjidhjen e problemeve. Nëse nuk mund ta gjeni manualin tuaj të letrës, mund të kontrolloni gjithashtu në internet për një manual PDF të disponueshëm përmes sajtit të Netgear. Manuali duhet të ketë hapat e duhur të zgjidhjes së problemeve.

Kontrolloni Ofruesin e Shërbimit të Internetit (ISP)

Duhet të siguroheni që nuk është faji i ISP-së tuaj; sigurohuni që të keni një lidhje të duhur interneti. Për të konfirmuar, mund të pyesni vetë ISP-në ose të provoni një ruter tjetër rezervë. Mund të provoni gjithashtu lidhjen tuaj të internetit duke përdorur një kabllo ethernet dhe duke e lidhur atë me kompjuterin tuaj për një lidhje direkte me kabllo. Së fundi, mund t'ju duhet të vendosni cilësimet e internetit në kompjuterin tuaj që interneti të funksionojë.

Çfarë duhet të bëni nëse interneti juaj funksionon, por jo ruteri?

Nëse interneti juaj funksionon mirë, atëherë problemi mund të jetë me ruterin.

Gjëja e parë që juduhet të bëni është të çaktivizoni funksionin wireless në ruterin tuaj. Pasi të keni mbaruar, atëherë lidhni ruterin direkt me kompjuterin. Mund ta bëni duke përdorur një kabllo Ethernet.

Më pas, duhet të rindizni kompjuterin dhe të shihni nëse kompjuteri juaj mund të ketë një lidhje interneti. Nëse ka një lidhje interneti, atëherë problemi mund të jetë në transmetimin me valë. Sidoqoftë, nëse nuk jeni në gjendje të krijoni një lidhje interneti, atëherë rindizni ruterin. Nëse mund të merrni ende një lidhje interneti, duhet të kontaktoni ISP-në tuaj.

Përmirësoni firmuerin e ruterit

Nëse keni blerë një ruter Netgear nga stoku i vjetër, mund të merrni një ruter me firmware më të vjetër. Edhe pse nuk është keq, firmware-i i vjetër mund të shkaktojë probleme dhe shpesh të shkëputë ruterin tuaj Wi-Fi. Për ta zgjidhur këtë, duhet të përditësoni firmuerin e ruterit duke shkuar në faqen zyrtare të pajisjes.

Zëvendësoni antenën

Mund të ketë mundësi që antena e ruterit tuaj të jetë e gabuar. Në këtë rast, mund të dëshironi të zëvendësoni antenën me një të re. Nëse keni një ruter brenda garancisë, mund të kërkoni një zëvendësim duke u lidhur me mbështetjen. Ju gjithashtu mund të merrni një zëvendësim të lirë në internet përmes eBay ose Amazon.

Rivendosni ruterin

Rivendosja e ruterit mund të duket e padobishme, por ndihmon me shumë skenarë, duke përfshirë këtë. Pasi të shtypni butonin e rivendosjes në një ruter, ai i kthen të gjitha cilësimet në ruter në atë që ishte kur ishtembërriti fillimisht. Në këtë mënyrë, mund të rikonfiguroni përsëri ruterin tuaj ose të ktheheni te cilësimet që funksionuan. Shumica e përdoruesve mund ta kenë këtë shumë të dobishme kur luajnë me ruterin. Si një entuziast i teknologjisë, unë gjithashtu ndonjëherë merrem me cilësimet e ruterit - dhe në eksperiment, ndonjëherë ndryshoj cilësimet që çojnë në mosfunksionimin e ruterit Netgear. Duke rivendosur ruterin me valë, unë mund të zhbëj ndryshimet e mia dhe më pas ta rikonfiguroj përsëri.

Adresa IP e routerit

Nëse ruteri juaj Netgear nuk funksionon, atëherë mund të dëshironi të ndryshoni IP-në e ruterit përsëri për atë që ishte më parë. Kjo do të ndryshojë cilësimet e ruterit me valë në parazgjedhje dhe mund të zgjidhë problemin e mos funksionimit të ruterit tuaj Netgear.

Zëvendësoni ose riparoni

Nëse ruteri juaj me valë Netgear nuk funksionoi edhe pasi provoi zgjidhjen e problemeve këshilla, tani është koha që ju të zëvendësoni ose riparoni ruterin tuaj.

Lights To the Rescue

Ruteri Netgear vjen me drita nga jashtë. Ai ofron sinjale për atë që po ndodh. Ato janë, në fakt, këshillat më të mira për zgjidhjen e problemeve që mund të merrni. Për shembull, drita e fortë ose vezulluese do të thotë që ruteri juaj WiFi po funksionon. Nëse jo, atëherë ka diçka që nuk shkon.

Ka shumë kombinime të dritës së routerit WiFi dhe mund të merrni informacion të plotë nga faqja zyrtare.

Përfundim

Kjo na çon deri në fund të artikullit tonë. Shpresojmë që keni marrë informacionin që kërkohet për të bërëruteri juaj Netgear WiFi funksionon. Nëse jeni ende të bllokuar, mund të dëshironi të kontaktoni mbështetjen e Netgear dhe t'i kërkoni atyre të hetojnë çështjen. Skenari i rastit më të keq që mund të ndodhë është që ruteri juaj nuk funksionon siç është menduar dhe ndoshta është i gabuar. Mbështetja duhet t'ju udhëheqë siç duhet dhe duhet të keni në dispozicion një ruter Netgear që funksionon.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.