Pse WiFi ime thotë Siguri e dobët - Rregullim i lehtë

Pse WiFi ime thotë Siguri e dobët - Rregullim i lehtë
Philip Lawrence

Përditësimet më të fundit në rrjetet me valë e kanë bërë sigurinë e WiFi më të sigurt. Megjithatë, nëse po merrni mesazhin e dobët të sigurisë në iPhone, mund t'ju duhet ta rregulloni atë.

Megjithëse nuk ka urgjencë në lidhje me atë mesazh, është më mirë t'i mbani pajisjet tuaja të përditësuara.

Shiko gjithashtu: Wifi vazhdon të kërkojë fjalëkalimin - Rregullim i lehtë

Për më tepër, nëse jeni duke përdorur iOS 14 ose version më të ri, iPhone juaj tashmë duhet t'ju paralajmërojë për sigurinë e dobët me valë. Prandaj, ky udhëzues do t'ju tregojë se si të rregulloni mesazhin e sigurisë së dobët.

Si ta rregulloj mesazhin e dobët të sigurisë në rrjetin tim Wi-Fi?

Mesazhi në lidhje me sigurinë e rrjetit tuaj WiFi nuk ka të bëjë me iPhone tuaj. Në vend të kësaj, është ruteri që po shkakton dhimbjen aktuale. Pra, së pari duhet të lidheni me atë pikë të caktuar aksesi dhe më pas të bëni ndryshimet e kërkuara nga pajisja e lidhur.

Pra, përpara se të filloni të rregulloni atë paralajmërim sigurie, le të kuptojmë pse po e merrni atë mesazh.

Çfarë do të thotë siguri e dobët në rrjetin tuaj Wi-Fi?

Një ruter përdor një grup të veçantë protokollesh sigurie për ta bërë lidhjen me valë të sigurt dhe të sigurt. Cilësimet e mëposhtme të sigurisë janë të disponueshme në një ruter të përgjithshëm Wi-Fi:

 • WEP
 • WPA
 • WPA2 (TKIP)

WEP (Wired Equivalent Privacy)

WEP është metoda e parë e kriptimit të të dhënave për komunikimin me valë. Për më tepër, WEP përdor kriptimin e çelësave heksadecimal 64 ose 128-bitteknikë.

Nëse shihni përparimin në teknologjinë e sotme, siguria WEP WiFi nuk është aq e fortë. Prandaj, Aleanca Wi-Fi njoftoi se WEP është vjetëruar.

Ju do të gjeni WEP vetëm në ato pajisje rrjeti ku WAP nuk është i pajtueshëm ose administratori nuk i ka përmirësuar ruterat WiFi.

WPA (Wi-Fi Protected Access)

Para se WEP të shpallej i vjetëruar, erdhi versioni i tij i përmirësuar, i njohur si WPA. Ka një enkriptim të përmirësuar të sigurisë me Protokollin e Integritetit të Çelës së Përkohshme (TKIP). Për më tepër, ky protokoll sigurie siguron që hakeri ose ndërhyrësi të mos përputhet me çelësin e tyre me çelësin e sigurisë së lidhjes Wi-Fi.

Megjithatë, një tjetër algoritëm i përmirësuar i rrjetit zëvendësoi kriptimin TKIP, i cili njihet si kriptimi AES (Standardi i përparuar i enkriptimit.)

Shiko gjithashtu: Qafa pa tela PetSafe nuk funksionon? Provoni këtë rregullim

WPA2

Pas WPA, ekspertët e sigurisë së rrjetit, me bashkëpunimin e Wi-Fi Alliance, lançuan sigurinë me valë WPA2.

WPA2 përdor Robust Rrjeti i sigurisë (RSN) dhe funksionon në dy cilësime:

 • WPA2-Personal me çelës paraprakisht të përbashkët (WPA2-PSK)
 • WPA2-Enterprise (WPA2-EAP)

Tani, duhet të keni parë që ruterët tradicionalë WiFi përdorin enkriptimin WPA2 si sigurinë e rrjetit. Ky është lloji më i mirë i enkriptimit për rrjetet shtëpiake.

Megjithatë, modaliteti i ndërmarrjes i WPA2 ndan gjithashtu cilësime të ngjashme, por është i përshtatshëm për qëllime organizative.

Tani, nësenëse dëshironi të pastroni paralajmërimin e dobët të sigurisë, vazhdoni të lexoni këtë udhëzues.

Rregulloni cilësimet e sigurisë në ruterin tuaj

Përpara se të vazhdoni, sigurohuni që kjo metodë të zbatohet vetëm për ruterat që zotëroni. Përveç kësaj, nëse jeni i lidhur me një rrjet publik Wi-Fi ose një rrjet vizitor, nuk do të jeni në gjendje të rregulloni cilësimet e ruterit.

Prandaj, nëse jeni duke përdorur rrjetin tuaj Wi-Fi, ndiqni këto hapat:

Hyni në cilësimet e ruterit

Së pari, sigurohuni që pajisja juaj të jetë e lidhur me të njëjtin rrjet WiFi.

Tani, përdorni një nga adresat IP të mëposhtme për të hyrë paneli i administrimit të ruterit:

 • 10.0.1.1
 • 10.0.0.1
 • 10.10.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
 1. Lidhni kompjuterin tuaj ose çdo pajisje tjetër me rrjetin tuaj Wi-Fi.
 2. Hapni një shfletues uebi.
 3. Futni Adresat IP të mësipërme një nga një në shiritin e adresave të shfletuesit të internetit.

Megjithatë, mund të mos jeni në gjendje të shkoni te paneli i administratorit. Pra, duhet të provoni metodën e dytë për të marrë adresën IP të kërkuar.

Këto adresa IP ndryshojnë në varësi të rrjeteve Wi-Fi.

Merrni adresën IP nga cilësimet e pajisjes suaj

iPhone
 1. Nisni aplikacionin Cilësimet.
 2. Shkoni te Wi-Fi.
 3. Trokitni lehtë mbi ikonën e informacionit "i" pranë emrit të Wi-Fi. Kjo do të hapë më shumë detaje.
 4. Rrëshqitni lart dhe shkoni te opsioni "Router". Aty do të merrni adresën IP të kërkuar.
Kompjuteri
 1. Klikoninë ikonën e Windows në anën e majtë të ekranit tuaj.
 2. Shkoni te Cilësimet.
 3. Zgjidhni Rrjeti dhe Interneti nga paneli në anën e majtë.
 4. Klikoni Ikona "i" për vetitë e rrjetit. Do të shihni detajet e atij rrjeti të veçantë.
 5. Gjeni serverin IPv4 DNS. Adresa pranë serverit IPv4 DNS është adresa e kërkuar IP.

Shko te faqja e administratorit të ruterit pasi ke marrë adresën IP.

Fut Kredencialet e Administratorit

 1. Futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e administratorit në kërkesën e kredencialit. Nëse nuk i dini kredencialet e administratorit, provoni "admin" si emrin e parazgjedhur të përdoruesit dhe "fjalëkalimin" si fjalëkalimin e paracaktuar.
 2. Përveç kësaj, ju mund të gjeni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në anën ose në anën e pasme të router.
 3. Klikoni login. Tani jeni në cilësimet e ruterit.

Ndrysho cilësimet e sigurisë së rrjetit

 1. Klikoni në skedën "Wireless".
 2. Shkoni te "Cilësimet e sigurisë me valë".
 3. Ndrysho cilësimet e sigurisë nga WPA/WPA2 (TKIP) në WPA2 AES ose WPA3. Përveç kësaj, nëse ruteri juaj nuk mbështet WPA3, qëndroni në WPA2 AES - Personal ose Enterprise pasi konsiderohet i sigurt. Megjithatë, mund të kontrolloni standardet e sigurisë Wi-Fi nga faqja e internetit e prodhuesit të ruterit.

Ndrysho Frekuencën e brezit

Nëse rrjeti juaj Wi-Fi përdor frekuencë me bandë të dyfishtë, duhet të ndryshoni veçmas cilësimet e rrjetit Wi-Fi për 2,4 GHz dhe 5,0 GHz.

Për më tepër, këto cilësime duhet të jenëcaktuar për çdo pikë aksesi Wi-Fi. Paralajmërimi i dobët i sigurisë Wi-Fi shfaqet gjithashtu kur lidheni me ndonjë nga zgjeruesit e lidhur me një router Wi-Fi.

Pas kësaj, ruani cilësimet e sigurisë Wi-Fi.

Harrojeni Wi-Fi Ruteri

Ndiq këtë hap vetëm nëse paralajmërimi i sigurisë nuk zhduket.

 1. Harroje rrjetin WiFi.
 2. Lidhu sërish me atë rrjet duke përdorur të njëjtën Wi-Fi -Fjalëkalimi Fi.

Rilidhuni me rrjetin tuaj WiFi dhe shijoni një lidhje të sigurt me valë.

Përfundim

Paralajmërimi i dobët i sigurisë në iPhone tuaj tregon se kriptimi i ruterit tuaj lloji nuk është aq i fortë. Prandaj, duhet të vendosni manualisht cilësimet e ruterit.

Protokollet e sigurisë Wi-Fi janë tashmë të disponueshme në menynë Wireless Security. Megjithatë, kontrolloni për përditësime të firmuerit nëse nuk gjeni standarde të enkriptimit WPA2 AES ose WPA3.

Për më tepër, nëse ofruesi juaj i shërbimit të internetit (ISP) ju ka dhënë një ruter, mund t'ju duhet të kontaktoni me ta. Vetëm atëherë paralajmërimi i dobët i sigurisë do të largohet nga iPhone juaj.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.