Rregulloni gabimin "Nuk u gjet një përshtatës Wi-Fi" në Ubuntu

Rregulloni gabimin "Nuk u gjet një përshtatës Wi-Fi" në Ubuntu
Philip Lawrence

Nga telefonat inteligjentë Android te pajisjet e aktivizuara me IoT, Sistemi Operativ Linux e ka pushtuar botën e informatikës.

Shiko gjithashtu: Si të kontrolloni shpejtësinë WiFi në Windows 10

Nga shumë shpërndarjet e Linux Kernel, Ubuntu Linux është zgjedhja më e popullarizuar për përdoruesit e rastësishëm. Megjithatë, ndonjëherë Ubuntu mund të jetë i ndërlikuar për të lundruar në krahasim me Windows, veçanërisht kur diagnostikon problemet e rrjetit.

Pra, ju mund të pyesni veten: Si mund ta rregulloj këtë mesazh problemi në Ubuntu?

Mos u shqetësoni, sepse është e thjeshtë të riparosh lidhjen tënde me valë; gjithçka që ju nevojitet është softueri i integruar i terminalit në sistemin tuaj Ubuntu.

Ky udhëzues do t'ju tregojë se si të rregulloni mesazhin "Nuk u gjet asnjë përshtatës Wifi" në Ubuntu 20.04 LTS: Focal Fossa. Natyrisht, Hapat këtu funksionojnë edhe për shumicën e shpërndarjeve të tjera të përgjithshme Linux si Lubuntu, Linux Mint, etj.

Si mund ta instaloj Wifi në Ubuntu?

Para se t'ju tregojmë se si t'i zgjidhni problemet e lidhjes, duhet të konfiguroni një lidhje me valë në sistemin tuaj. Nëse lidhja juaj me valë është gati, mund të kaloni drejtpërdrejt në seksionin e fundit të këtij artikulli.

Për të instaluar Wifi në Ubuntu, duhet të aktivizoni drejtuesit për përshtatësin tuaj Wi-Fi. Lajmi i mirë është se drejtuesit shtesë të kërkuar janë lehtësisht të disponueshëm për Ubuntu.

Megjithatë, nuk keni nevojë t'i shkarkoni këta drejtues në internet. Pra, ose përdor një lidhje me tel ose shkarko dhe ruani drejtuesit për Ubuntu 20.04 në një USB.

Ne do t'ju tregojmë se si të instalonishoferët për të dy në një moment. Por së pari, duhet të kontrolloni nëse përshtatësi juaj me valë është i aktivizuar.

Si mund ta aktivizoj përshtatësin me valë në Ubuntu?

Për të aktivizuar Wi-Fi në Ubuntu, bëni sa më poshtë:

Hapi #

Rinisni laptopin ose PC-në tuaj dhe lundroni te BIOS-i i sistemit duke përdorur çelësat e funksionit përkatës. Nëse nuk jeni i sigurt se si të hyni në BIOS, klikoni në këtë lidhje.

Hapi # 2

Tjetra, lundroni te opsioni Rrjeti pa tel dhe aktivizoni nëse është i çaktivizuar. Përndryshe, ju gjithashtu mund t'i vendosni cilësimet në parazgjedhje dhe të rindizni përsëri.

Hapi # 3

Tani, nisni përsëri kompjuterin tuaj dhe hyni në Ubuntu. Pasi sistemi juaj të niset, shkoni në këndin e djathtë të shiritit të sipërm të navigimit dhe klikoni në opsionin Wifi.

Cilësimet e reja tani duhet të aktivizojnë rrjetin me valë në sistemin tuaj.

Si mund ta bëj Rregulloni asnjë përshtatës Wifi në Ubuntu?

Nëse keni provuar të aktivizoni lidhjen me valë nga BIOS, por Wi-Fi ende nuk funksionon, mund të provoni zgjidhjen e mëposhtme:

Hapi #

Hapni terminalin. Mund të shtypni dhe mbani Ctrl + Alt + T në tastierën tuaj për të hapur menjëherë një dritare të re terminali.

Hapi # 2

Tani, futni komandat e mëposhtme të guaskës:

rfkill unblock all sudo /etc/init.d/networking restart sudo rm /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules sudo reboot

Këto komanda duhet të rinisin shërbimin e rrjetit dhe të riparojnë lidhjen tuaj të rrjetit.

Si mund ta rregulloj përshtatësin tim Wifi që nuk u gjet?

Nëse po përdorni Ubuntu me Windows ose një shpërndarje tjetër Linux si një nisje të dyfishtë,atëherë mund ta shihni këtë mesazh. Ky është zakonisht rezultat i një gabimi të sistemit.

Këtu ka më shumë se një përgjigje, në varësi të harduerit që keni. Ne do të shqyrtojmë secilën përgjigje hap pas hapi.

Ki parasysh se nuk keni nevojë për ndonjë softuer shtesë për këto rregullime; Terminali është gjithçka që ju nevojitet, i cili vjen i instaluar paraprakisht në Ubuntu Linux.

Përgjigja 1: Rregullim për pajisjet e aktivizuara nga Broadcom

Përgjigja e parë është posaçërisht për pajisjet me përshtatës wireless Broadcom, jo ato gjenerike. Këta përshtatës janë zakonisht PCI (d.m.th., të integruar në sistemin tuaj).

Këtu janë hapat që duhet të ndiqni për të riparuar përshtatësit Broadcom:

Hapi #

Hap Terminalin. Përsëri, shkurtore e tastierës për këtë është Ctrl + Alt + T .

Hapi # 2

Së pari, kontrolloni për të parë nëse keni një përshtatës rrjeti Broadcom PCI duke futur komandën e mëposhtme të guaskës:

lspci 

Dalja duhet të duket diçka si kjo:

Network controller: Broadcom Inc. and subsidiaries [model name] Subsystem: [System Information' Kernel modules: bcma, wl 

Kontrolloni në mënyrë specifike për emrin e kontrolluesit të rrjetit dhe nëse kerneli modulet përmbajnë bcma dhe wl.

Hapi # 3

Shkruani komandën e mëposhtme dhe shtypni enter:

lshw -C network 

Nëse komanda e mësipërme rezulton në një gabim, duhet të instaloni Paketa lshw në Ubuntu së pari. Një udhëzues i plotë është i disponueshëm në këtë lidhje.

Hapi # 3

Tani, shikoni daljen dhe lëvizni poshtë deri ku shihni linjën Wireless . Ju duhet të shihni diçka të ngjashme me këtë:

*-network description: Wireless interface product: [product description] vendor: Broadcom Corporation  

Hapi #4

Më pas, ne do të çinstalojmë çdo drejtues para-ekzistues Broadcom me komandën e mëposhtme të guaskës:

sudo apt remove broadcom-sta-dkms bcmwl-kernel-source 

Do t'ju kërkohet fjalëkalimi rrënjësor në këtë hap, kështu që futeni atë për të vazhduar.

Hapi # 5

Pasi të hiqen drejtuesit e vjetër Broadcom, duhet të instaloni të rinj. Për këtë hap do t'ju duhet të lidheni me internetin, prandaj lidhni një kabllo Ethernet me pajisjen tuaj.

Pasi të lidhni laptopin ose pajisjen tuaj, vendosni komandat e mëposhtme të guaskës për të përditësuar drejtuesit:

sudo apt-get install broadcom-sta-source broadcom-sta-dkms broadcom-sta-common 

Përndryshe, mund të provoni gjithashtu:

sudo apt install firmware-b43-installer 

Nëse nuk keni lidhje interneti, shkarkoni drejtuesit në një pajisje tjetër dhe kopjoni ato në një USB. Për shembull, drejtuesit për Ubuntu 20.04 janë të disponueshëm në lidhjen zyrtare të paketës Ubuntu këtu si një skedar i vetëm pakete.

Hapi # 6

Pasi të jetë instaluar drejtuesi i rrjetit, rinisni kompjuterin tuaj. Lidhja e internetit duhet të funksionojë sapo të nisni përsëri.

Përgjigjja 2: Rregulloni modulin e kernelit Wl

Nëse nuk jeni në gjendje të përditësoni drejtuesit e Broadcom, kjo do të thotë se moduli juaj i kernelit wl ka qenë të korruptuar ose të paaftë. Wl është drejtuesi i pronarit i LAN-it me valë të Broadcom.

Për të riparuar modulin e kernelit wl, do të përdorim modprobe. Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë është ose çfarë bën Modprobe, mos u shqetësoni – për qëllimet tona, modprobe është një program Linux që do të na ndihmojë të rregullojmë gabimet e rrjetit. provoni sa më poshtë:

Hapi #

Rinisni kompjuterin tuaj dhe hapeniBIOS. Kontrolloni nëse nisja e sigurt është çaktivizuar në UEFI; nëse është, aktivizojeni.

Hapi # 2

Hapni Terminalin dhe kontrolloni për çdo përditësim duke përdorur komandën e mëposhtme:

sudo apt-get update 

Hapi # 3

Tani, futni komandat:

grep wl /etc/modprobe.d/* 

grep wl etc/modprobe.d/* do t'ju tregojë nëse moduli wl është në listën e zezë. Nëse dalja tregon një mesazh gabimi fatal, do të thotë se moduli wl nuk është i pranishëm.

Hapi # 4

Nëse etc/modprobe.d/* nuk funksionon , provoni sa më poshtë:

sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source sudo apt-get install --reinstall bcmwl-kernel-source 

Pastrimi bcmwl-kernel-source do të fshijë drejtuesit e vjetër dhe sudo apt install –reinstall bcmwl-kernel-source do t'i riinstalojë ato .

Përgjigjja 3: Rregulloni duke përdorur ISO Ubuntu

Nëse nuk keni një kabllo ethernet, në vend të kësaj mund të përdorni Ubuntu ISO për të riparuar lidhjen tuaj si mjetin e fundit. Nëse keni instaluar Ubuntu, duhet të keni gati skedarin ISO. Përndryshe, mund ta shkarkoni nga lidhja këtu.

Sigurohuni që të merrni të njëjtin version të Ubuntu si ai i instaluar në laptop.

Hapi #

Shiko gjithashtu: SMS përmes WiFi në iPhone - Si të filloni me iMessage?

Transferoni Ubuntu-në ISO në një drejtori sipas zgjedhjes suaj. Për hir të thjeshtësisë, ne do të përdorim direktorinë kryesore këtu.

Hapi # 2

Nisni Terminalin dhe kontrolloni për çdo përditësim të softuerit duke përdorur komandën e mëposhtme:

sudo apt-get update 

Hapi # 3

Tani, futni komandat e mëposhtme për të montuar ISO:

sudo mkdir/media/cdrom cd ~ sudo mount -o loop ubuntu.iso /media/cdrom 

Hapi # 4

Tjetra, nisni Softuerin dhe përditësimet nga Aplikacionet e sistemit. Ju lutemi kërkonipër skedën Ubuntu Software dhe klikoni mbi të.

Hapi # 5

Në skedën Softueri Ubuntu , klikoni në kutinë pranë 'Instalohet nga CD-Rom/DVD' opsioni për ta kontrolluar. Në dritaren që shfaqet, shkruani fjalëkalimin tuaj të rrënjës.

Hapi # 6

Tani, lundroni te skeda Driverë shtesë .

Nëse shihni një mesazh që thotë "Nuk ka drejtues shtesë", nuk do të mund të instaloni drejtuesin që ju nevojitet. Përndryshe, zgjidhni drejtuesin e pronarit që duhet të instaloni, më pas Apliko ndryshimet .

Kjo është ajo! Ju duhet të jeni në gjendje të lidheni me internetin pas instalimit me valë.

Nëse ende nuk jeni në gjendje të gjeni një zgjidhje, gjithmonë mund të kërkoni për një përgjigje në faqen zyrtare të internetit të AskUbuntu. Ju mund të bëni postimin tuaj ose të kërkoni një me një pyetje të ngjashme. Sigurohuni që të kontrolloni komentet për mbështetje shtesë.

Mendimet përfundimtare

Lundrimi në Linux mund të jetë i ndërlikuar ndonjëherë, veçanërisht kur bëhet fjalë për komandat e Shell. Për fat të mirë, për sa kohë që ndiqni hapat e përshkruar më sipër, duhet të jeni në gjendje të rregulloni "Nuk u gjet asnjë përshtatës Wifi" në Ubuntu.

Nëse jeni duke riparuar përshtatës të aktivizuar nga Broadcom, sigurohuni që të keni një lidhje ethernet gati. Përndryshe, përdorni skedarin ISO të Ubuntu.

A funksionuan zgjidhjet këtu për ju? Ju lutemi postoni në komente dhe na tregoni se çfarë mendoni!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.