Rregulluar: WiFi dështoi në marrjen e adresës IP në Android

Rregulluar: WiFi dështoi në marrjen e adresës IP në Android
Philip Lawrence

Imagjinoni se jeni gati t'i dërgoni një email urgjent menaxherit tuaj, por rrjeti me valë në telefonin tuaj Android nuk arriti të marrë një adresë IP. Sigurisht që nuk kemi nevojë të imagjinojmë pasi të gjithë kemi qenë në këtë situatë herë pas here.

Kjo është arsyeja pse ky artikull paraqet metoda të ndryshme për të rregulluar këtë mesazh gabimi të adresës IP që haset zakonisht në telefonat Android.

Arsyet pas dështimit të Wi-Fi për të marrë adresën IP

Le të diskutojmë shkurtimisht shkaqet kryesore të gabimit të adresës IP në pajisjet Android për të përdorur teknikat përkatëse të zgjidhjes së problemeve.

 • Një rrjet Wi-Fi nuk mund të marrë një adresë IP nëse fuqia e sinjalit Wi-fi është e dobët. Pra, qasja më e mirë është të qëndroni më afër ruterit, pasi sinjalet mund të jenë të dobëta në bodrum ose në katet e sipërme.
 • Smartphone Android nuk është i pajtueshëm me metodën e vendosur të enkriptimit.
 • Atje ka. mund të ketë probleme me ruterin, si p.sh. konfigurim, probleme me murin e zjarrit dhe një mosfunksionim tjetër.
 • Duhet të kontrolloni nëse adresa juaj është në listën e bardhë duke aktivizuar filtrimin MAC
 • Softueri në pajisjen Android kërkon një përditësoni ose mund të ketë një problem konfigurimi nëse rrjeti Wi-Fi dështon në marrjen e një adrese IP në një pajisje Android.
 • Së fundi, kontrolloni nëse ka ndërhyrje me valë brenda zonës.

Zgjidhja e gabimit të marrjes së adresës IP në Android

Harrojeni rrjetin për të marrë një adresë IP

Është më mirë të filloni me teknikat bazë të zgjidhjes së problemeve përpara se të vazhdoni drejt përmirësimit të softuerit dhe harduerit. Fillimisht, duhet të harroni cilësimet ekzistuese të rrjetit Wi-Fi në pajisjen tuaj Android dhe të lidheni përsëri me të njëjtin rrjet.

 • Hapni "Cilësimet" dhe zgjidhni "Connections". Më pas, duhet të klikoni në "Wifi" për të parë listën e lidhjeve Wi-Fi.
 • Zgjidhni rrjetin tuaj Wi-Fi në shtëpi dhe zgjidhni opsionin "Harro rrjetin".
 • Më pas, ju duhet për të skanuar të gjitha rrjetet dhe për të hyrë në internet për të kontrolluar nëse rrjeti Wi-Fi mund të marrë një adresë IP apo jo.

Përdorni modalitetin e aeroplanit

Aktivizoni modalitetin e aeroplanit për të rifilluar cilësimet e telefonit dhe rrjetit nëse rrjeti Wi-Fi nuk arrin të marrë një adresë IP në një pajisje Android. Më pas, gjithçka që duhet të bëni është të rrëshqitni poshtë ekranit nga pjesa e sipërme e ekranit bazë të telefonit tuaj dhe të aktivizoni modalitetin e fluturimit. Pas një minutë, mund të fikni modalitetin e aeroplanit dhe të shihni nëse problemi i lidhjes vazhdon.

Rinisni ruterin ose telefonin inteligjent për të marrë adresën IP

Është një metodë e drejtpërdrejtë e zgjidhjes së problemeve në të cilën fillimisht duhet të rinisni ruterin dhe telefonin inteligjent. Për më tepër, mund të fikni butonin e ndezjes së disponueshme në ruter ose të rinisni laptopin ose kompjuterin tuaj.

Ndiq këto hapa për të rindezur ruterin nga një shfletues uebi:

 • Së pari, ju duhet të merrni portën e paracaktuar të routerit (adresën IP) nëhyni në konfigurimin e uebit të ruterit. Megjithatë, do t'ju ndihmonte nëse do të siguroheni që laptopi të përdor të njëjtin rrjet si modemi.
 • Më pas, shkruani "cmd" në shiritin e kërkimit të laptopit për të hapur vijën e komandës.
 • 5>Duhet të shkruani “ipconfig” në vijën e komandës për të kontrolluar “Wireless LAN adapter Wifi”.
 • Duhet të kopjoni "IP-në e paracaktuar të portës" nga këtu.
 • Më pas, duhet të ngjisni adresën IP të kopjuar në shfletuesin e uebit dhe të shtypni enter.
 • Ju. duhet të futni kredencialet tuaja për të hyrë në konfigurimin e ueb-it të ruterit. Nëse nuk e keni ndryshuar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin, mund të gjeni kredencialet e paracaktuara në kutinë e ruterit.
 • Pasi të keni akses në aplikacionin e bazuar në ueb të ruterit, mund të navigoni opsionet për të gjetur "Rinisni" ose " Butoni "Rinisni".

Riemërtoni pajisjen Nëse Wi-Fi dështoi të marrë adresën IP

Riemërtimi i pajisjes mund të rregullojë gjithashtu problemin e lidhjes Wifi ose gabimin e adresës IP në pajisjet Android. Për shembull, në vend që të përdorni një emër të tillë si "[email protected]$45#6", është më mirë të përdorni një emër me fjalë të thjeshta angleze si "My Samsung" ose "Alexis".

Nëse dëshironi të ndryshoni emrin e pajisjes, shkoni te "Cilësimet", lëvizni poshtë dhe zgjidhni opsionin "Rreth". Këtu, mund të prekni "Emri i pajisjes" dhe të futni një emër të ri për telefonin inteligjent Android.

Çaktivizimi i modalitetit privat DNS

Ndonjëherë aktivizimi i modalitetit DNS privat nuk lejon që Wifi tëmerrni adresën IP në një pajisje Android. Duhet të shkoni te "Cilësimet" dhe të zgjidhni opsionin "Më shumë lidhje". Më pas, trokitni lehtë mbi "DNS Private" dhe zgjidhni opsionin "Off" në vend të "Auto" dhe provoni të lidheni me rrjetin Wi-Fi.

Caktoni një adresë IP statike

Nëse Rrjeti Wi-Fi nuk arrin të marrë automatikisht një adresë IP, gjithashtu mund të provoni të caktoni vetë një adresë IP statike. Është një zgjidhje e përkohshme për të rregulluar lidhjen e internetit pa tel nëse dëshironi të dërgoni një email urgjent.

Është në thelb një metodë manuale që kërkon që ju të rikonfiguroni cilësimet me valë sa herë që lidheni me një rrjet tjetër me valë.

 • Së pari, duhet të hapni "Cilësimet" dhe të zgjidhni "Connections".
 • Këtu, zgjidhni "Wifi", trokitni lehtë mbi rrjetin tuaj pa tel dhe zgjidhni "Harro rrjetin".
 • Më pas, skanoni të gjitha rrjetet dhe provoni të lidheni me rrjetin tuaj të shtëpisë, por këtë herë, zgjidhni opsionet "Advanced", të disponueshme në fushën e fjalëkalimit.
 • Zgjidhni "Cilësimet IP" dhe ju do të shihni menunë rënëse. Duhet të zgjidhni "Static" në vend të DHCP për të aksesuar opsionin e ndryshimit të fushës së adresës IP.
 • Më pas, duhet të futni adresën IP dhe të ndryshoni shifrat e fundit të adresës IP diku midis 1 dhe 225.
 • Së fundi, zgjidhni "Ruaj" dhe përpiquni të lidheni me të njëjtin rrjet Wi-Fi.

Ndryshimi i llojit të enkriptimit

Ndonjëherë Qasja e mbrojtur Wifi (WPA ose WPA2 PSK ) dheMetodat e sigurisë me valë të kriptimit të standardit të përparuar të enkriptimit (AES) nuk funksionojnë me pajisje specifike Android. Në seksionin "Siguria" e ndërfaqes në internet të ruterit me valë, mund të gjeni "Modalitetin e Kriptimit" ose "Metodën e Kriptimit".

Mund të ndryshoni cilësimet e sigurisë dhe të përpiqeni të rilidheni me lidhjen e internetit me valë. Për shembull, nëse modaliteti ekzistues i enkriptimit është në AES, mund të kaloni në TKIP ose anasjelltas.

Shiko gjithashtu: Si të ndryshoni fjalëkalimin Xfinity WiFi

Pas ndryshimit të metodës së enkriptimit, duhet të harroni lidhjen Wi-fi në telefonin inteligjent Android dhe ta lidhni përsëri pasi të keni hyrë fjalëkalimin.

Fike filtrimin MAC

Adresa MAc është një identitet unik i harduerit të kompjuterit tuaj. Një filtër MAC lejon vetëm adresat MAC të lejuara ose të listuara në listën e bardhë të lidhen me një rrjet Wi-Fi ndërsa bllokojnë të tjerët.

Kjo është arsyeja pse ju mund të verifikoni nëse adresa MAC e pajisjes tuaj është e aktivizuar apo jo. Ndonjëherë ndodh në rast të një sulmi virusi ose ndonjë mosfunksionimi tjetër.

Për këtë qëllim, duhet të identifikoheni në ndërfaqen e ruterit nëpërmjet shfletuesit të internetit dhe të kërkoni për opsionin "Disable/Aktivizo filtrimin MAC" nën skeda "Siguria". Këtu, duhet të kontrolloni nëse opsioni "Aktivizo filtrin Mac" është çaktivizuar. Mund të zgjidhni kutinë dhe të shtypni butonin "Ruaj" për të konfirmuar preferencën tuaj nëse është i aktivizuar.

Së fundi, duhet të harroni rrjetin në telefonin tuaj Android dhe të lidheni përsëri meduke futur kredencialet.

Pastro cache-in e shërbimeve të Google Play

Një memorie e dëmtuar e dëmtuar shpesh çon në një gabim të lidhjes me valë në një pajisje Android. Mund të ndiqni hapat e mëposhtëm për të pastruar cache-në për të rivendosur lidhjen me internetin në telefonin tuaj:

 • Së pari, shkoni te "Cilësimet", zgjidhni "Aplikacionet" dhe më pas zgjidhni opsionin "Aplikacionet".
 • Duhet të prekni tre pikat e disponueshme në këndin e sipërm djathtas dhe të zgjidhni "Shfaq aplikacionet e sistemit" nga menyja kryesore.
 • Zgjidhni "Shërbimet e Google Play" dhe trokitni lehtë mbi opsionin "Storage".
 • Më pas, zgjidhni opsionin "Pastroni cache" dhe shtypni butonin "Fshi të dhënat" për të fshirë të gjitha të dhënat e ruajtura në memorie të fshehtë.
 • Së fundi, përpiquni të rilidhni lidhjen Wi-Fi dhe shikoni nëse Gabimi i adresës IP në pajisjen Android është rregulluar ose jo.

Fshirja e malware

Nëse asnjë nga metodat e mësipërme nuk funksionon, duhet të ketë ndërhyrje malware në telefonin Android. Mund të instaloni një aplikacion anti-malware, si p.sh. Malwarebytes Anti-Malware, dhe të kryeni një skanim të plotë të telefonit tuaj.

Rivendosja e fabrikës për të rregulluar Gabimi i adresës IP nuk arriti të merret

Mund të zgjidhni për këtë metodë vetëm nëse të gjitha teknikat e mësipërme të zgjidhjes së problemeve dështojnë. Mund ta rivendosni nga fabrika e telefonit tuaj Android në cilësimet e paracaktuara pasi të keni rezervuar të gjitha të dhënat tuaja.

 • Nivizoni te "Cilësimet" në telefonin tuaj dhe zgjidhni "Sistemi".
 • Më pas, zgjidhni opsionin për të shfaqur "Opsionet e avancuara" dhe trokitni lehtë mbi "RivendosjaOpsionet."
 • Së fundi, zgjidhni opsionin "Fshi të gjitha të dhënat (Rivendosja në fabrikë)" dhe konfirmoni zgjedhjen.
 • Smartphone Android i duhen disa minuta për të rivendosur cilësimet e paracaktuara, kështu që ju duhet të keni durim dhe të siguroheni që bateria e telefonit të jetë plot.

Në mënyrë të ngjashme, mund të rivendosni cilësimet e paracaktuara në ruterin tuaj. Së pari, duhet të hapni ndërfaqen në internet të ruterit tuaj dhe të shkoni te "Mjetet e Sistemit". Tjetra, duhet të kërkoni për "rivendosjen e konfigurimit të paracaktuar" ose opsionin e ngjashëm. Së fundi, rivendosni cilësimet e ruterit në parazgjedhje dhe prisni që ruteri të rindizet.

Përfundim

Çështja kryesore e udhëzuesit të mësipërm është të ofrojë teknika të ndryshme për zgjidhjen e problemeve nëse Wi-Fi juaj nuk arrin të marrë një adresë IP në një pajisje Android. Ne ju këshillojmë që të ndiqni hapat e mësipërm në të njëjtin rend siç u përmend për të kursyer kohën dhe energjinë tuaj.

Megjithatë, nëse asnjë nga metodat e mësipërme nuk funksionon, mund të telefononi shërbimet e klientit të ISP-së tuaj për të kontrolluar një problem hardueri me ruterin. Së fundi, mund të vizitoni qendrën më të afërt të shërbimit për të kontrolluar telefonin tuaj Android.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni problemet me WiFi pas përditësimit të Windows 10Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.