Rritni thirrjet celulare Wi-Fi - Gjithçka që duhet të dini

Rritni thirrjet celulare Wi-Fi - Gjithçka që duhet të dini
Philip Lawrence

A jeni përballur ndonjëherë me një problem të keq të pritjes që nuk mund të komunikoni siç duhet në telefonin tuaj celular me personin tjetër?

Disa njerëz përballen çdo ditë me problemin e një rrjeti celular të dobët. Rrjeti inferior i celularëve krijon një problem kur jeni në një kafene nëntokësore ose kur punoni në një bodrum, duke vozitur nëpër një nënkalim, duke hipur në një metro ose duke jetuar në katin e dytë ose të tretë të një ndërtese apartamentesh.

Sipas vlerësimeve të Pew Research, 72% e amerikanëve amerikanë ankohen për ndërprerjen e telefonatave. Për më tepër, 6% e pronarëve të celularëve përjetojnë ndërprerje të telefonatave shumë herë në ditë.

Ky është kur telefonatat me Wi-Fi janë të dobishme. Por prisni, "çfarë po telefonon WiFi?" le ta diskutojmë së pari përpara se të kalojmë në thirrjen wifi të boost.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni Xbox One me Wi-Fi përmes laptopit

Një pasqyrë e shkurtër mbi telefonatat me Wi-Fi

Falë përparimeve të reja në teknologji, telefonatat me Wi-Fi e kanë bërë jetën tonë shumë më të lehtë. Në vend që të thoni "çfarë thatë?" ose "përshëndetje!" në mënyrë të përsëritur, falënderoni teknologjinë e thirrjeve Wi-Fi.

Pas përdorimit të "telefonatave Wi-Fi" si fjalë kërkimi, rezultatet e kërkimit tregojnë se telefonata me Wi-Fi ju mundëson të kryeni telefonata celulare duke përdorur një lidhje interneti, përveç përdorimit të rrjetit nga kullat celulare.

Shiko gjithashtu: Cilat zinxhirë të ushqimit të shpejtë ofrojnë WiFi më të shpejtë? McDonald's u jep terren 7 konkurrentëve

Telefonatat me Wi-Fi, në vitet e fundit, ishin shumë të kufizuara. Megjithatë, sot, shumë operatorë celularë mbështesin mundësinë e thirrjes WiFi. Për më tepër, ky opsionvjen në shumë telefona të rinj Android dhe iPhone.

Për më tepër, në dy vitet e fundit, janë bërë shumë përmirësime për të përmirësuar lidhjen me valë. Pra, njerëzit mund të përdorin Wi-Fi për të bërë thirrje telefonike celulare me cilësi të lartë.

Për më tepër, telefonatat me Wi-Fi janë të ngjashme me telefonatat e zakonshme, por telefonatat nëpërmjet Wi-Fi nuk kanë nevojë për hyrje shtesë. Gjithashtu, nuk keni nevojë të instaloni një aplikacion për të telefonuar përmes një lidhjeje wifi.

Telefonatat me Wi-Fi të ndihmon të anashkalosh telashet e një rrjeti celular. Gjithashtu, ju ndihmon të bëni telefonata celulare nëpërmjet lidhjes wifi për sa kohë që pala ka lidhje me LTE ose wifi.

A ka Boost Mobile thirrje Wifi 2020?

Pasi bëmë një kërkim të shpejtë në fjalën e kërkimit "boost mobile", ne kuptuam se opsioni i thirrjes Wi-Fi për celularin Boost nuk disponohet për pajisjet me parapagesë.

Sipas temës së bisedës (që mund ta shënoni si të re, të shënoni, të abonoheni ose të çaktivizoni), përforconi celularin, megjithëse përdorni rrjetin Sprint; megjithatë, opsioni i thirrjes Wi-Fi nuk është aktualisht i disponueshëm për njerëzit që janë në rritje. Ky funksion është i disponueshëm vetëm për klientët e Sprint.

Ne e dimë se kjo tingëllon pak konfuze sepse një telefon përforcues është i ngjashëm me telefonat e përdorur nga Sprint. Gjithashtu, ata të dy përdorin të njëjtin rrjet.

Pse Boost Mobile nuk mbështet thirrjet Wifi?

Boost Worldwide, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara kanë disa veçori që janënë kontrollin e APN. Nëse kontrolloni telefonin tuaj Android, do të shihni një listë të veçorive në të cilat mund të ketë akses telefoni juaj përforcues.

Sipas një bashkëbisedimi (që mund ta shënoni si të re, të shënoni, të abonoheni ose të heshtni), ndryshimi i APN-së nuk është i lehtë për të marrë të gjitha tiparet që dëshironi që nuk i keni aktualisht.

Megjithatë, nëse ndryshoni APN-në tuaj dhe nuk përputhet me APN-në në telefonin tuaj që fillimisht ishte konfiguruar për t'u përdorur, telefoni juaj nuk do të regjistrohet në rrjet. Prandaj, duhet t'i ndryshoni përsëri cilësimet e APN-së.

Meqenëse boost celulari përdor të njëjtin sistem si ai i Sprint, duhet të pyesni veten se nëse kaloni në telefonatat me Wi-Fi, do të lidheni me valë. Në realitet, ju jeni ende në rrjet.

Për më tepër, lidhja (që mund ta shënosh si të re, të shënosh, të abonosh ose të çaktivizosh) thotë se celulari nxitës nuk është në gjendje të përdorë wifi. Gjithashtu, nuk ka leje për t'u lidhur me rrjetin. Prandaj, nuk mund të bëni një telefonatë përmes Wi-Fi.

A janë Telstra dhe Boost të ngjashme?

Një opsion i thirrjes Wi-Fi Telstra ju lejon të bëni telefonata të shpejta nga telefonat tuaj Telstra që mbështesin wifi. Ju ndihmon të bëni dhe të merrni telefonata kur nuk mund të lidheni me rrjetin tuaj celular.

Për më tepër, Telstra dhe boost mobile kishin një marrëveshje që klientëve të rritjes do t'u jepet akses në rrjetin celular 4G Telstra. Prandaj, askush nuk e zotëron njëri-tjetrin;të dyja janë entitete të veçanta.

Për më tepër, nxitni planet e parapaguara të ofertave celulare në rrjetin celular 4G Telstra që mund të kërkoni.

A e rrit VoLTE?

Po, po, falë përmirësimit të shërbimit të tyre. Boost Mobile, i cili është në pronësi të rrjetit LTE të ofertave Sprint.

Boost Mobile ofron të dhëna të pakufizuara 4G VoLTE me një çmim shumë më të ulët. Megjithatë, procesi për të aktivizuar LTE mund të zgjasë njëzet e katër orë për t'u përfunduar sipas një teme që mund ta shënoni si një të re, të shënoni faqerojtësin, të abonoheni ose të heshtni.

Por, çka nëse VoLTE nuk aktivizohet në telefonin tuaj? Provoni këto këshilla për zgjidhjen e problemeve.

Aktivizoni VoLTE në telefonin tuaj

Nëse keni probleme në 4G LTE, provoni këto këshilla.

Një bashkëbisedim (që mund ta shënoni si të re, faqeshënues, abonohu, ose hesht) deklaron se, që VoLTE të funksionojë, kërko një kartë SIM bosh nga celulari boost dhe telefono shërbimin e klientit përforcues. Më pas, kërkojuni atyre të aktivizojnë VoLTE dhe VoWifi. Do të funksionojë përfundimisht.

Sipas një bashkëbisedimi tjetër (që mund ta shënoni si të re, të shënoni, të abonoheni ose ta heshtni), mund të telefononi drejtpërdrejt shërbimin ndaj klientit dhe t'i kërkoni të aktivizojnë VoLTE. Do të fillojë të funksionojë pasi të rifreskojnë cilësimet e tyre.

Si mund të aktivizoj thirrjet Wi-Fi në telefonin tim përforcues?

Kur futni një fjalë kërkimi "mënyra për të konfiguruar thirrjet Wi-Fi në celularin tim boost", shfaqet një bashkëbisedim në komunitetin përforcues celularqë mund ta shënosh si të re, të shënosh, të pajtohesh ose të heshtësh.

Sipas temës së bisedës, nëse dëshiron të kesh akses në telefonatat me Wi-Fi, duhet të kesh:

 • Një pajisje e përputhshme për thirrjet Wi-Fi në punë
 • Aktivizo VoLTE në telefonin tënd
 • Përditëso me softuerin më të fundit në telefonin tënd
 • Duhet të aktivizosh telefonatat me Wi-Fi

Telefonata Wi-Fi në Android

 • Shko te Telefonuesi i telefonit
 • Trokitni lehtë mbi Më shumë
 • Kliko Cilësimet
 • Lëvizni poshtë; Opsioni i thirrjeve Wi-Fi do të jetë i dukshëm
 • Aktivizo thirrjen wifi Aktivizo

Telefonata Wifi në iPhone

Në një iPhone, mos ndiz kurrë VoWifi pa aktivizuar VoLTE. Mund të përjetoni rënie të thirrjeve.

Aktivizo VoLTE

 • Shko te Cilësimet
 • Trokitni lehtë mbi Mobile
 • Më pas shtypni Opsionet e të dhënave celulare
 • Klikoni 4G
 • Nëse tregon Voice and Data joaktiv, ndizni VoLTE

Aktivizo VoWifi <>

Shënim përfundimtar

Faleminderit për të gjitha këto risi që kanë ndryshuar jetën tonë. Gjithashtu, na e ka bërë jetën më të lehtë. Boost Mobile mund të mos ofrojë thirrje Wi-Fi për momentin, por ofron dhe mbështet plane të tjera me parapagesë që funksionojnë më mirë. Mund ta kërkoni sepse mund t'ju duken interesante.

Rekomanduar për ju:

Zgjidhur: Pse telefoni im përdor të dhëna kur lidhet me Wi-Fi?Telefonata AT&T Wifi nuk funksionon – Hapat e thjeshtë për ta rregulluar A mund të përdorni WiFi në një telefon të çaktivizuar? A mund ta kthej telefonin tim të drejtpërdrejtë në një pikë të nxehtë Wi-Fi? Si ta përdorni telefonin tuaj pa shërbim ose Wi-Fi? Si të lidhni telefonin me TV inteligjent pa Wi-Fi Si të lidhni desktopin me Wi-Fi pa përshtatësPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.