Ruteri më i mirë Wifi për transmetim - Vlerësime të ekspertëve

Ruteri më i mirë Wifi për transmetim - Vlerësime të ekspertëve
Philip Lawrence

Lidhjet me valë tani janë të vështira për t'u shmangur. Por sot, shpejtësia, cilësia dhe lidhja janë sfida për të cilat kompanitë e teknologjisë po gjejnë zgjidhje, prandaj edhe gara për të zhvilluar ruterat më të mirë me valë. Rrjedhimisht, dëshira për të kërkuar ruterat më të mirë me valë u rrit me kalimin e kohës ndërsa varësitë tona të jetës së përditshme rriteshin.

Takime shoqërore, puna, shkolla, takimet me mjekun, joga, gjithçka që kërkohet për të pasur ruterin më të mirë me valë. Në mënyrë të ngjashme, 'gjenerata z' kërkon vazhdimisht ruterat më të mirë të lojërave për të siguruar një përvojë të qetë.

Prandaj, shumë gjigantë të teknologjisë janë zhvilluar në modelet e mëparshme dhe vazhdojnë të na befasojnë me sa shumë teknologji mund të evoluojë.

Pra, ajo që do të lexoni sot ka të bëjë me ruterat më të mirë me valë për transmetim, të cilët mund të jenë ruterët më të mirë të lojërave që po kërkoni.

Routerët më të mirë WiFi për transmetim

Bota e ruterit është plot me opsione që mund të ngatërrojnë këdo shumë lehtë. Pra, duke e bërë më të lehtë për ju, këtu janë zgjedhjet kryesore për ruterat më të mirë Wi-Fi për lojëra, transmetim, shkarkime dhe çfarë të tjerash.

Linksys EA7500 Router Wi-Fi me dy breza për pajisje të shumta

ShitjeLinksys EA7500 Router Wi-Fi me dy breza për shtëpi (Max-Stream...
  Blini në Amazon

  Linksys EA7500 është pajisja më e përshtatshme për të mbuluar 1500 metra katrorë dhe lidh rreth dymbëdhjetë pajisje në të njëjtën kohë.Me siguri është më i miridy breza Wi-Fi të disponueshëm për pajisjet tuaja. Preferohet që këto disa breza Wi-Fi të krijohen për t'ju dhënë shpejtësi më të mirë shkarkimi dhe ngarkimi.

  Gjithashtu, disa pajisje dhe teknologji të vjetra mund të sinkronizohen vetëm me 2,4 GHz, dhe teknologjitë e mëvonshme kuptojnë dhe sinkronizohen më mirë me 5 GHz.

  Në ditët e sotme, përdoruesit e internetit preferojnë të blejnë ruterë me dy breza ose me tri bandë në varësi të përdorimit të tyre. Si rezultat, cilësia e shkarkimit dhe ngarkimit përmirësohet, por përvoja e transmetimit është gjithashtu e qetë.

  Standardet

  Standardet janë protokolle interneti për lidhje. Zakonisht, 1EEE802.11A dhe 802.11B janë dy standarde kryesore me valë. Ata kanë përmirësime që i bëjnë ata më të mirë se paraardhësi i tyre. Çdo patch ka shumë më tepër vlerë për të ofruar.

  802.11B ofron fuqi të papenguar të sinjalit. Gjërat e vetme që ndërhyjnë me disa pajisje që kanë frekuenca radio si mikrovalë dhe pa tela.

  Por me njëfarë distance ndërmjet dy pajisjeve largon interferencën. Për më tepër, 802.11A është në përputhje me teknologjitë e vjetra dhe të reja. Pra, për shembull, ju keni telefonin më të fundit, pajisjet inteligjente dhe printerin e vjetër; secili do të funksiononte pa probleme.

  Wi-Fi 6 është i ri në ligë, i disponueshëm vetëm në disa rutera. Zakonisht, për përvojën e vazhdueshme të lojërave dhe transmetimin e përsosur, 802.11A dhe Wi-Fi 6 janë zgjedhje më të mira.

  Beamforming & MU-MIMO

  Për të kuptuar këtody terma, fillojmë me MU-MIMO. Ai thjesht qëndron për hyrjen dhe daljen e shumëfishtë të përdoruesve.

  Siç sugjeron emri, kjo teknologji mundëson që ruteri juaj të lidhet me përdorues dhe pajisje të ndryshme dhe zvogëlon kohën e komunikimit. Prandaj, nëse jeni një lloj përdoruesi me pajisje të shumta të natyrës së ndryshme, duhet të kërkoni për Teknologjinë MU-MIMO në ruter.

  Në mënyrë të ngjashme, beamforming është një shpikje e zgjuar që krijon një kanal të drejtpërdrejtë për pajisjen tuaj me një ruter. Në vend që antena e ruterit të transmetojë sinjalet për të gjetur një pajisje, krijohet një lidhje e drejtpërdrejtë midis ruterit dhe pajisjes specifike.

  Lidhje të tilla krijohen me pajisje të ndryshme në të njëjtën kohë dhe me shumë pajisje njëkohësisht.

  OFDMA

  Ne e kemi parë këtë akronim të shkëlqyeshëm herë pas here përgjatë këtij rishikimi dhe është jetike të kuptojmë për një noob si unë pasi duket një faktor thelbësor.

  OFDMA do të thotë Akses i Shumëfishtë Ortogonal Frekuenca-Ndarje. Dhe kjo nënkupton sigurimin e rrugës së gjerësisë së brezit në pajisje pa asnjë defekt.

  Në mënyrë të ngjashme, OFDMA sigurohet që pajisje të shumta rreth shtëpisë të kenë të njëjtën pritje për pajisje të ndryshme duke krijuar kanale të ndryshme.

  Si rezultat, gjerësia e brezit përdoret në mënyrë të përsosur, me vonesë të ulët dhe efikasitet të rritur . Prandaj është thelbësore të kërkoni veçorinë OFDMA në një ruter. Zakonisht, të gjitha pajisjet, veçanërisht 802.11adhe Wi-Fi 6 Technologies, në ditët e sotme e kanë këtë veçori.

  Këshillë: Mos e ngatërroni OFDMA me OFDM pasi OFDM është për përdorues të vetëm ndërsa OFDMA është për shumë përdorues.

  Antenat

  Disa ruterë japin një pamje shumë parandjenjë me disa antena. Megjithatë, këto disa antena nuk janë për kotësi.

  Antenat kanë rëndësi në arritjen e fuqisë së sinjalit. Teknologjitë si MU-MIMO dhe Beamforming mbështeten shumë te antenat.

  Megjithatë, një pajisje me një ose dy antena nuk barazohet me fuqinë e pamjaftueshme të sinjalit. Disa shpikje të reja mund të mos kenë antena, por nuk janë më pak në teknologji. Ato mund të jenë më të mira se një pajisje me gjashtë antena.

  Portet

  Shumica e ruterave përdoren si pajisje me valë. Pastaj përsëri, disa përdorues kërkojnë një përjashtim. Në ato raste, portet luajnë një rol thelbësor.

  Disa detyra kërkojnë shpejtësi të jashtëzakonshme; prandaj, përdoruesit i lidhin pajisjet e tyre drejtpërdrejt me ruterin në vend që ta përdorin atë si një ruter wi-fi.

  Një tjetër përdorim i përhapur i porteve Ethernet është lidhja e qendrës së argëtimit ose pajisjes Smart TV. Për më tepër, një zgjatues kërkon gjithashtu një lidhje me tela.

  Pra, duhet të mendoni për kërkesat përpara se të blini një pajisje. Për të qenë në anën e sigurt, është më mirë të blini një pajisje router që ka disa porte USB 2.0 dhe 3.0 për t'ju përshtatur me çdo ndryshim përdorimi në të ardhmen.

  Garancia

  Kur blini një pajisje, agarancia flet shumë për këtë. Nëse një kompani ju ofron një garanci të kufizuar ose për disa vite, kjo përkthehet në besimin e kompanisë në pajisjen e saj.

  Është më mirë të blini një pajisje që vjen me disa funksione ose garanci të kufizuara. Në disa raste, kur ruteri nuk është i pajtueshëm me pajisjet e lidhura të përdorura në shtëpi ose zyrë, mund të keni nevojë për një përmirësim ose rikthim. Mundësisht, kërkoni për ruterat më të mirë me valë që ju ofrojnë pak kohë në rast se ju nevojitet.

  Zgjeruesi

  Zgjeruesit, të njohur gjithashtu si përsëritës, përdoren për të zgjeruar gamën e sinjaleve. Siç është vërejtur, muret e zvogëlojnë fuqinë e sinjalit. Prandaj, në varësi të vendndodhjes së pajisjes, sinjali Wi-Fi mund të mos arrijë në një cep të caktuar të largët të shtëpisë.

  Në atë rast, zgjeruesit e të njëjtës ose të markave të tjera sinkronizohen me rrjetin Wi-Fi dhe pastaj kërcej sinjalet më tej për lidhje të pandarë. Zgjatuesit janë shumë të lehtë për t'u instaluar dhe mund të përdoren më shumë se një zgjatues në varësi të zonës.

  Siguria

  Shiko gjithashtu: Si të bllokoni një adresë IP në ruterin NetGear

  Njerëzit janë në një luftë të vazhdueshme për t'i mbajtur familjet e tyre të sigurta nga çdo ndërhyrës i jashtëm.

  Në ditët e sotme, ndërhyrësit nuk kanë nevojë të marrin brenda shtëpisë fizikisht. Interneti e ka bërë më të lehtë për ndërhyrës që të shkelin sigurinë e shtëpive tuaja, duke qenë mijëra milje larg.

  Kur blini një ruter, do të hasni zhargone si WEP, WAP dhe WPA2. Megjithatë, nëse fillojShpjegimi i secilit, do të bëhet një seancë tërësisht e përpunuar.

  Shiko gjithashtu: Si të rregulloni tastierën Kindle nuk do të lidhet me WiFi

  Por nëse i besoni këndvështrimit të ekspertit, mos mendoni të blini një ruter WEP. Kohët e fundit do të shihni vetëm ruterat WAP ose WAP2 pasi këto pajisje dhe kërcënime kanë evoluar me kalimin e kohës.

  WPA2 është mjeti më i mirë i enkriptimit. Ai gjithashtu vjen me arna të ndryshme të reja, të tilla si WPA2-AES është biseda e fundit e qytetit. Prandaj, WPA2 ju ofron sigurinë më të mirë të rrjetit dhe ju mund ta përdorni internetin pa asnjë shqetësim.

  Përfundim

  Duke pasur parasysh këto pika të mësipërme, ne do të sugjeronim të mos zhgënjeheni me disa veçori fantastike të ruterave më të mirë Wi-Fi më lart, nëse kjo nuk është kërkesa juaj.

  Po blini një ruter Wi Fi 6 për kompjuterin e lojërave, me një tre-band për katër familje që kërkojnë vetëm një ruter Wi-Fi për transmetim dhe shkarkime të rastësishme. Aspektet thelbësore janë përputhshmëria me pajisjet e reja dhe të vjetra të lidhura në shtëpinë tuaj, shpejtësia dhe siguria.

  Kërkoni një pajisje që ju ofron një përvojë transmetimi pa ndërprerje dhe një seancë të përsosur zmadhimi në fund të ditës – siç janë ruterat me rrjetë. Prandaj, kërkoni për ruterat Wi-Fi që ju japin përvojën më të mirë të transmetimit.

  Rreth komenteve tona:- Rottenwifi.com është një ekip avokatësh të konsumatorëve të angazhuar për t'ju sjellë komente të sakta dhe jo të njëanshme në të gjitha produktet teknologjike. Ne gjithashtu analizojmë njohuritë e kënaqësisë së klientit nga blerësit e verifikuar. nëse tiklikoni në çdo lidhje në blog.rottenwifi.com & vendosim ta blejmë, mund të fitojmë një komision të vogël.

  router i vetëm për familjet me njohuri teknologjike.

  Me teknologjinë e tij unike MU-MIMO (përdorues të shumtë, hyrje të shumta-dalje të shumta), pajisja Wi-Fi u ofron të gjithë përdoruesve mundësi të barabarta transmetimi video dhe lojërash në internet.

  EA7500 është i pajtueshëm me të gjithë shfletuesit më të fundit si Internet Explorer 8 e lart, Firefox 8, Google Chrome dhe Safari 5.

  Është një ruter me bandë të dyfishtë me shpejtësi wi-fi që arrin 1.9 GPS (2.4 GHz/600 Mbps) dhe (5GHz/1300 Mbps).

  Mund ta kontrolloni atë nëpërmjet një aplikacioni Linksys që ju lejon të monitoroni kontrollet prindërore, ndezjen/fikjen e pajisjes dhe rinisjen e pajisjes, së bashku me të ndryshme të mahnitshme veçoritë. Aplikacioni është i pajtueshëm me pajisjet iOS dhe Android.

  Pro

  • Ruter me dy breza
  • Përputhshëm me Linux, Windows & Mac
  • Modemi i integruar me aplikacionin Linksys
  • Përputhshëm me shfletuesit më të fundit
  • MU MIMO Technology

  Con

  • Kërkon zgjatues për zona të mëdha

  ASUS ROG Rapture WiFi Gaming Router (GT-AC5300)

  ASUS ROG Rapture WiFi Gaming Router (GT-AC5300) - Tri Band...
   Blini në Amazon

   Asus sjell portat ethernet me tri bandë, 8 gigabit, AiMesh Compatible, një nga kafshët e këtij lloji, ruteri më i mirë i lojrave. Routeri Wi Fi ROG Rapture GT-AC5300 do të jetë dhurata e përsosur për çdo lojtar.

   ASUS ROG Rapture GT është një ruter lojrash me tri bandë, me dy 5 GHz dhe një 2,4 GHz. Ruteri wi-fi është i integruar me MU-MIMOTeknologji, porta 8x Gigabit Ethernet dhe porta USB 3.0.

   Shpesh lojtarët kërkojnë të përdorin VPN; kjo portë me shumë USB ju jep shpejtësi të pakrahasueshme interneti duke e bërë përvojën tuaj të lojërave të lidhur pa probleme me serverët e lojërave.

   Ka më shumë rreth ASUS ROG Rapture GT AC5300.

   IPS e lojrave mundësohet nga Trend Micro , duke sjellë mbrojtje me shumë shtresa ndërsa lidheni me serverë të ndryshëm lojrash. Gjithashtu, mund të lidhet me ruterë të tjerë ASUS për të krijuar një rrjet të mrekullueshëm dhe të fuqishëm WiFi në shtëpi.

   Meqenëse ASUS ROG Rapture GT AC5300 është projektuar posaçërisht për lojtarët, ai ka Panelin që të lidh shpejt me veçori si Game Boost, VPN Fusion, Game IPS dhe shumë të tjera për t'i dhënë përparësi trafikut të lojërave.


   0>Pro

   • Tetë antena të jashtme
   • Teknologjia MU-MIMO
   • Përputhshmëria e prapambetur me 802.11 a/g/n
   • Me mbështetjen Alexa

   Con

   • Garancia e kufizuar

   NETGEAR Nighthawk 8-Stream AX8 Wi-Fi 6 Router (RAX80)

   ShitjeRuteri NETGEAR Nighthawk 8-Stream AX8 Wifi 6 (RAX80) –...
    Blini në Amazon

    Kur shikoni këtë ruter, duket se ka dalë nga Wayne Manor. Ruteri i hijshëm dhe i mrekullueshëm Netgear nighthawk pro-gaming ka katër antena të fshehura që ofrojnë mbulim prej 2500 metrash katrorë.

    Është i pajtueshëm me të gjitha llojet e internetit (kabllo, satelit, fibër, DSL) deri në 2 Gbps. Pajisja është e lehtë për t'u instaluar dhe vendosur me një kabllomodemi.

    Pasi të integrohet, aplikacioni Nighthawk ju jep një përmbledhje të plotë të shpejtësisë së internetit, përdorimit të të dhënave, historikut të shpejtësisë, shpejtësisë, nivelit të rrjetit dhe shumë më tepër. Përveç kësaj, ajo i jep në mënyrë eksplicite përparësi trafikut të lojërave.

    Nuk mbaron këtu.

    Me këtë pajisje të bukur vjen më e mira e ligës Bitdefender (provë 30-ditore falas) për të mbrojtur pajisjet tuaja nga malware , virusi dhe çdo kërcënim tjetër.

    Për të lehtësuar lidhjen e vazhdueshme, ai ka dy porte USB 3.0 për t'u lidhur me pajisjen ruajtëse për "Cloud Storage". Ai gjithashtu ka 5 porte Ethernet 1G për të lidhur kompjuterin, konsolat, lojtarët ose çdo pajisje të çdo lloji.

    Pa harruar, ruteri vjen me kontrolle prindërore të kujdesshme dhe të plota për t'ju mbajtur të qetë ndërsa fëmijët hyjnë në ueb-in mbarëbotëror.

    Së fundi, procesori me katër bërthama 1.8 GHz, Teknologjia MU-MIMO, VPN, Akses në WiFi të Vizitorëve, Mbështetja Alexa, OFDMA janë disa nga veçoritë që e bëjnë këtë pajisje jashtëzakonisht të përsosur.

    Profetet.

    • Teknologjia Mu-MIMO
    • Qos e fortë
    • Mbështet WPA2 dhe WPA3
    • I përshtatshëm për hapësira të mëdha
    • 64-bit 1.8 GHz
    • Procesor me katër bërthama

    Con

    • Jo i pajtueshëm me sistemet e vjetra operative

    Modem kabllor NETGEAR Wi Fi Router Combo C6220

    NETGEAR Cable Modem Router WiFi Combo C6220 - E përputhshme...
     Blini në Amazon

     Pasi keni parë disa pajisje të bukura, zgjedhja ime praktike për të përditshmen tuajnevoja për transmetim është kjo pajisje modeste.

     C6220 e Netgear është e përputhshme me shumicën e ofruesve të shërbimeve të internetit; megjithatë, kontrolloni përpara se të vazhdoni të merrni vendimin për blerjen.

     Çuditërisht pajisja ofron shpejtësi të shkëlqyer, deri në 200 Mbps, në varësi të shërbimit të operatorit që keni zgjedhur. Idealisht, për një apartament ose apartament të vogël, ai mbulon një sipërfaqe prej 1200 metrash katrorë. Ai përfshin dy porte Ethernet dhe një port USB.

     Për më tepër, është i pajtueshëm me protokollet WEP, WPA dhe WPA2. Kështu, me të vërtetë është një pajisje që nuk do të trondiste buxhetin tuaj dhe do ta bëjë punën, d.m.th., transmetimin.

     Pro

     • Ekonomike
     • Më i përshtatshmi për hapësira të vogla
     • Deri në 200 Mbps
     • 2 porte Ethernet

     Con

     • Jo në përputhje me të gjithë ISP-të
     ShitjeTP-Link AX6000 WiFi 6 Router (Archer AX6000) -802.11ax...
      Blini në Amazon

      Archer AX6000 është një ruter i jashtëzakonshëm me valë me dy bandë. Ka një shpejtësi prej (5 GHz) 4808 dhe (2,4 GHz) 1148 Mbps.

      Ka tetë antena për ta bërë atë internet pa tel me rreze të gjatë. Me teknologjinë e dritës BSS, mund t'i dalloni statuset nga larg. Veçanërisht, ai ka dy 3.0 USB (lloji A & C), një WAN 2.5 Gbps dhe tetë porte LAN gigabit.

      Tani që ka shpinën tuaj për lidhjen me pajisjet, ai synon gjithashtu përputhshmërinë me të ndryshme ofruesit e shërbimeve të internetit. Përveç kësaj, TP-Linkofron shërbimet e veta unike të kujdesit në shtëpi si antivirus, QoS dhe kontrolle prindërore me ruterin.

      Përmendje të tjera të dukshme janë 1024 QAM, OFDMA, beamforming, 1.8 Quad-Core, dy CPU me bashkëprocesor.

      0>Pavarësisht nëse jeni duke transmetuar filma 8k, duke luajtur video lojëra në VPN ose duke përdorur pajisje të shumta në të njëjtën kohë, TP-Link ju ofron lidhje pa ndërprerje.

      Për të gjitha këto veçori dhe shërbime të jashtëzakonshme, TP- Link ka marrë çmimin JD Power për kënaqësinë e klientit në 2017 dhe 2019.

      Pros

      • 802.11ax WiFi
      • MU-MIMO Technology
      • Monitoroni trafikun e rrjetit
      • Shpejtësia deri në 6 Gbps
      • Filtrimi i përmbajtjes dhe kontrollet prindërore
      • Konfigurimi pa mundim

      Konstruksioni

      • I papajtueshëm me disa marka të kamerave të vëzhgimit

      Asus Wireless Gaming Router AX5700, Wi Fi 6 Router

      ShitjeASUS AX5700 WiFi 6 Gaming Router (RT-AX86U) - Dual Band. ..
       Blini në Amazon

       Asus sjell më të mirën e teknologjisë së fundit Wi-Fi 6, në ruterin e tij të ri të lojrave me valë, AX5700.

       Është krijuar posaçërisht për të bërë më të mirën ruter lojrash. Shpejtësia arrin pothuajse 5700 Mbps duke hequr dorë nga një përvojë lojrash pa probleme.

       Meqenëse është krijuar për lojëra, pajisja nuk ka nevojë për shumë përpjekje nga ana juaj dhe lidhet shpejt me tastierën tuaj nëpërmjet portës LAN.

       Pajisja ka një të fshehur dhe tre antena nga jashtë për të arritur të gjitha pajisjet. Ky procesor me dy bërthamanuk është menduar për asgjë, veçse mrekulli me frekuencë me bandë të dyfishtë (2.4 & 5 GHz).

       Mund të integrohet gjithashtu me aplikacionin ASUS, i cili menaxhon veçori të shpejta si rinisja, kontrollet prindërore, kontrollet e të ftuarve, Mbështetja Alexa , diagnostikimi i rrjetit, etj. Për më tepër, ai vjen me ASUS Ai-protection Pro, i mundësuar nga Trend Micro.

       Një tjetër përmendje thelbësore, kjo pajisje ka mbështetjen e iMesh pasi shumica e teknologjive të reja vijnë si një veçori e domosdoshme.<. Mbështetja iMesh

      • Mbështetje Alexa
      • Con

       • Mblidh të dhënat e përdoruesit

       Ruterat Wi-Fi Google Nest (Ruter & ; zgjerues) Routerët WiFi Mesh të gjeneratës së dytë AC2200

       Shitje Google Nest Wifi - Sistemi Wi-Fi në shtëpi - Zgjerues Wi-Fi - Mesh...
       Bli në Amazon

       Nest Wi- router fi mesh vjen në një grup prej dy, një ruter dhe zgjatues për t'ju dhënë mbulim pa ndërprerje brenda shtëpisë tuaj.

       Unikisht kjo pajisje vjen me mbështetje të integruar të komandës zanore duke e bërë atë të lehtë dhe bisedë për ju dhe familja jote. Këto dy pajisje të kombinuara ju japin një mbulim prej 4400 metrash katrorë.

       Çfarë është edhe më mirë?

       Nëse shtëpia juaj kërkon më shumë mbulim, konfigurim i lehtë; gjithashtu, mund të shtoni një përsëritës tjetër për të zgjeruar zonën e mbulimit.

       Pajisja është një ruter rrjetë me shpejtësi 2200 Mbps. Në mënyrë unike kjo pajisje mund të lidhë qindra pajisje dhe jepTransmetimi i videos 4k në shumë pajisje në të njëjtën kohë.

       Kjo pajisje mund të integrohet me të gjithë telefonat inteligjentë dhe pajisjet më të mira. Për më tepër, është i përputhshëm me pajisjet e vjetra që mund t'i keni tashmë në shtëpinë tuaj.

       Është një pajisje e vogël që duket si Alexa dhe mund të mbahet lehtësisht në një raft, tavolinë kuzhine ose të fshihet në një cep.

       Pro

       • Ruter me dy breza
       • shpejtësi 2200 Mbps
       • Mbështetet komanda zanore
       • Mbështetje rrjetë
       • Konfigurim i lehtë
       • 2 porte USB
       • Portet LAN me katër gigabit

       Con

       • Jo i përshtatshëm për zona të mëdha (zyre , shkolla, etj.)

       Udhëzues blerjeje – Karakteristikat e ruterave me valë

       Kur i analizoni me kujdes këto veçori, do të kuptoni më mirë se cilat veçori janë më të rëndësishme për ju kur blini pa tel routers.

       Cilësia e Shërbimit, QoS

       QoS do të thotë Cilësia e Shërbimit, dhe ashtu siç sugjeron emri, është cilësia që pajisja ofron. Një shembull i përhapur për të vlerësuar cilësinë që ruteri duhet të ofrojë duke transmetuar Netflix ose duke luajtur lojëra.

       Në përgjithësi, Netflix transmeton filmin në shumicën e rasteve. Nëse përvoja juaj e shikimit të filmave nuk përfshin asnjë unazë kërcimi, atëherë është një internet me cilësi të mirë.

       Ndërsa ky është një shembull se si cilësia e shërbimit ndikon në përdorimin, nëse keni pajisje të tjera dhe përdorim të njëkohshëm të internetit, QoS është një veçori jetike për t'u parëpërpara se të blini ndonjë ruter.

       Procesori

       Procesori ndihmon në rregullimin e gjerësisë së brezit me valë që merrni nga Interneti për të arritur të gjitha pajisjet njëkohësisht. Gjithashtu, ndihmoni për të ofruar performancë më të mirë të Wi-Fi.

       Kur kërkoni për një ruter të mirë që ju ofron përvojë interneti pa ndërprerje, kërkoni për një procesor të dyfishtë. Pajisjet e tilla kanë shpejtësi më të mirë, një përvojë pa probleme dhe një lidhje më të butë interneti.

       Shpejtësia

       Shpejtësia ka rëndësi.

       Nëse do jepni përparësi se cili është elementi më i rëndësishëm, shpejtësia bën dy të parat. Kontrolloni shpejtësinë e ruterit përpara se të kaloni te më shumë specifika dhe kurseni kohën tuaj.

       Në përgjithësi, ruterët vijnë me shpejtësi të ndryshme duke filluar nga 8 Mbps, duke arritur në 1900 Mbps. Në përgjithësi, 50 Mbps është i mjaftueshëm për një shtëpi mesatare, duke përfshirë filma në surfing ose aplikacione si Netflix për transmetim.

       Elementë të tjerë që shkojnë dorë për dore me shpejtësinë janë modemi, ndërtimi i shtëpisë, ofruesi i shërbimit të rrjetit të shtëpisë dhe pajisjet në shtëpi.

       Nëse këto specifikime po bëhen dërrmuese për ju, si një rregull i madh, kërkoni për ruterat AC1200 për shtëpi modeste me familje me madhësi modeste.

       Bandet Wi Fi

       Në rastin e një ruteri, brezat janë frekuencat e radios, si kanalet për shpërndarjen e gjerësisë së brezit. Disa pajisje kanë tre, dy ose disa kanë një brez.

       Idealisht, brezat 2.4 GHz dhe 5 GHz janë
       Philip Lawrence
       Philip Lawrence
       Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.