Si ta ktheni laptopin në WiFi Hotspot

Si ta ktheni laptopin në WiFi Hotspot
Philip Lawrence

Një pikë e qasjes WiFi ju lejon të lidhni shumë pajisje dhe t'u jepni atyre qasje në internet. Nëse keni pajisje të ndryshme dhe akses në internet në laptop, mund të dëshironi të ndani internetin me pajisje të tjera. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është ta shndërroni laptopin tuaj në një pikë interneti Wi-Fi.

Ky artikull trajton se si ta ktheni laptopin në një pikë interneti Wi-FI.

Pra, le të fillojmë me udhëzuesin Wi-Fi se si ta ktheni laptopin tuaj në një pikë kyçe.

Windows tani është më se i aftë për ta bërë këtë. Kjo do të thotë që nëse laptopi ose desktopi juaj ka Windows, ju jeni gati të shkoni. Megjithatë, procesi nuk është aq i drejtpërdrejtë sa mund të mendoni.

Së pari, le të kalojmë rrugën e thjeshtë

Tabela e përmbajtjes

 • Të kthejmë laptopin tuaj në Wi-Fi duke përdorur aplikacionet
  • Lidhni veçoritë e Hotspot-it
  • Hapat për të transformuar laptopin tuaj në lidhje WiFi
 • Ndarja e lidhjes tuaj me valë ose me tela në Windows 10, Windows 8, dhe 7
  • Windows 10(Lidhje Wierd)
  • Windows 8(Lidhje Wired)
  • Windows 7 (Lidhje Wired)
  • Po sikur të dëshironi të lidheni Wireless?
  • Pyetjet e bëra më shpesh(FAQ)
   • 1) Si mund ta bëj laptopin tim një pikë të nxehtë Wi-Fi?
   • 2) Si ta kthej laptopin tim në një Wi-Fi hotspot?

Duke e kthyer laptopin tuaj në Wi-Fi duke përdorur aplikacionet

Një nga mënyrat më të lehta për ta bërë laptopin tuaj të funksionojë si një pikë e nxehtë wi-fi është përdorimi i softuerit. Ka shumë aplikacioneduke ofruar një opsion me një klikim për ta kthyer makinën në një pikë të nxehtë Wi-Fi. E vetmja gjë që duhet të siguroheni se funksionon është të keni Windows në laptop. Sigurisht, laptopi duhet të ketë gjithashtu një lidhje interneti.

Pasi të jeni të sigurt se kompjuteri juaj plotëson kërkesat e përmendura, është koha për të përdorur aplikacionin. Ju sugjerojmë të provoni Connectify Hotspot.

Connectify Hotspot është softuer i shkëlqyer dhe vjen me shumë veçori. Për të filluar, duhet të shkarkoni nga faqja e tyre zyrtare. Ai mbështet linjën e sistemeve operative Windows, duke përfshirë Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 dhe Windows 10.

Për të mësuar më shumë rreth Connectify Hotspot, le të kalojmë disa nga veçoritë kryesore të tij.

Connectify. Veçoritë e hotspot-it

Connectify është softuer i pasur me veçori që zgjidh problemin tuaj Wi-Fi, veçanërisht nëse jeni në laptop. Nuk ka rëndësi nëse pajisja juaj është e lidhur me kabllo apo pikë e lëvizshme; ju mund ta ktheni kompjuterin tuaj në një pikë hot duke përdorur Connectify.

Për ta bërë atë të funksionojë, ai krijon një aplikacion virtual router. Kjo do të thotë që të gjitha pajisjet tuaja mund të lidhen me kompjuterin tuaj dhe të ndajnë internetin që disponohet aktualisht në kompjuterin tuaj. Interneti mund të jetë ose nga rrjeti ad hoc, pika e qasjes celulare ose lidhja e internetit e kompjuterit e ndarë me kompjuterin tuaj.

Ai gjithashtu ofron bllokim reklamash. Kjo do të thotë që sapo të instaloni Connectify, ai do të bllokojë reklamat për klientin tuajpajisje. Për më tepër, mund të përdorni gjithashtu Connectify për të anashkaluar kufizimet e pajisjes. Pa kufizime, të gjitha llojet e pajisjeve të lidhura mund të lidhen përmes rrjetit të këtij kompjuteri. Për shembull, nëse jeni duke përdorur një lidhje ethernet për të ofruar një lidhje me kompjuterin tuaj, atëherë do të funksionojë edhe Connectify.

Por çfarë ndodh me lidhjet e tjera? Connectify mbështet ndarjen e çdo lidhjeje të disponueshme. Pra, mund të jetë një përshtatës USB 4 GB ose edhe 3G.

Karakteristika të tjera kryesore të ofruara nga Connectify përfshijnë:

 • Rritni diapazonin Wi-Fi
 • Urë pajisjet e lidhura me rregulloni problemet e NAT-it
 • Mbështeton Unicode, Emoji dhe shumë-gjuhëshe
 • Mbështeton modalitetin e errët

Hapat për të transformuar laptopin tuaj në lidhje WiFi

Hapat për t'u lidhur është si më poshtë:

1) Merrni Connectify Hotspot

2) Krijo një emër Hotspot nëpërmjet SSID. Gjithashtu, mos harroni të vendosni fjalëkalimin.

Shiko gjithashtu: Sprint Wifi Thirrje në iPhone - Udhëzues i Detajuar

3) Tani shtypni Start Hotspot. Mund të zgjidhni gjithashtu opsionin Adblocker për të kursyer jetëgjatësinë e baterisë, paratë dhe gjerësinë e brezit.

Shiko gjithashtu: Si të zgjidhni funksionimin e ngadaltë të tabletit në Wi-Fi

Ndarja e lidhjes tuaj me valë ose me tel në Windows 10, Windows 8 dhe 7

Windows 10 (Lidhja Wierd)

Nëse po ekzekutoni Windows 10, mund ta konfiguroni manualisht kompjuterin tuaj që të veprojë si një pikë e nxehtë Wi-Fi. Së pari, sigurohuni që të keni të instaluar një përditësim përvjetor.

Së pari, duhet të shkoni te cilësimet e Windows. Mund të shkoni te cilësimet duke shtypur Windows + I. Nga atje, klikoni në Rrjetet dheInternet.

Nga aty, do të keni opsionin Mobile Hotspot në anën e majtë.

Klikoni mbi të dhe më pas klikoni në "Ndani lidhjen time të internetit me pajisjet e tjera".

Atje, mund të zgjidhni të ndryshoni emrin e rrjetit duke klikuar në opsionin Edit. Ju gjithashtu mund të shkoni për opsionin e paracaktuar. Në rast se nuk jeni në gjendje të lidheni, kontrolloni dy herë SSID-në dhe fjalëkalimin. Kjo duhet të aktivizojë pikën tuaj të nxehtë me valë. Jeni i lirë të ndryshoni emrin dhe fjalëkalimin e rrjetit.

Kështu, mund të ndani lidhjen tuaj të internetit në Windows 10 në një kompjuter portativ.

Windows 8 (Lidhja me tela)

Duke përdorur Windows 8, mund ta konfiguroni gjithashtu pajisjen tuaj që të veprojë si një pikë e nxehtë me valë. Kjo metodë duhet të funksionojë nëse pajisja juaj është e lidhur duke përdorur një lidhje ethernet ose lidhje me valë.

Këtu, nuk keni mundësi të kaloni nëpër menynë grafike. Pa asnjë opsion grafik ose dritare të pranishme, duhet të kaloni në vijën e komandës.

Për të filluar, duhet të futni "ncpa.cpl" në kutinë e dialogut "Run". Pasi të jetë bërë, do të hapë opsionet e lidhjes wifi në sistemin tuaj. Tani, klikoni në lidhjen me valë dhe klikoni mbi karakteristikat.

Në skedën e ndarjes, do të gjeni se ekziston një opsion për të lejuar përdoruesit e tjerë të rrjetit. Klikoni mbi të për ta aktivizuar. Sidoqoftë, sigurohuni që të mos lejoni opsionin tjetër, "lejoni përdoruesit e tjerë të rrjetit të kontrollojnë ose çaktivizojnë lidhjen e përbashkët të internetit" - duke bërë kështudo të thotë t'u japësh kontroll përdoruesve të tjerë.

Pasi të mbarosh, duhet të hapësh vijën e komandës duke përdorur privilegjet e administratorit. Ju gjithashtu mund të përdorni opsionin Power-user. Pasi të jeni atje, duhet të përdorni komandën e mëposhtme në vijën e komandës. Kjo do t'ju ndihmojë të konfiguroni hotspot-in tuaj.

netsh WLAN vendos hostednetwork mode=lejo ssid=”” key=””

Duhet të përdorni komandën e mësipërme për të vendosni emrin dhe fjalëkalimin e rrjetit. Në komandën e mësipërme, është vendi ku duhet të vendosni emrin e rrjetit dhe është vendi ku duhet të vendosni fjalëkalimin. Gjithashtu, siguria e përdorur është enkriptimi WPA2-PSK(AES).

Por, çfarë ndodh nëse doni të ndryshoni kredencialet për lidhjen wi-fi/ruterin virtual? Në këtë rast, ju duhet të ekzekutoni përsëri komandën e mësipërme dhe të vendosni përsëri kredencialet.

Windows 7 (Lidhja me tela)

Nëse jeni duke përdorur një sistem me Windows 7, atëherë duhet të përdorni një veçori e rrjetit ad-hoc. Me fjalë të thjeshta, është një rrjet shtesë që mundëson lidhjen e pajisjeve të tjera me sistemin tuaj.

Para se të provoni të përdorni këtë opsion, duhet të siguroheni që pajisjet tuaja janë të lidhura.

Tani, shkoni te menaxhoni dritaren e rrjetit pa tel. Nga atje, duhet të klikoni në butonin "Shto" dhe më pas të zgjidhni të krijoni një rrjet ad hoc.

Pasi atje, ai do të kërkojë një emër dhe frazë kalimi. Thjesht shtoni një, dhe tani duhet të jeni në gjendje ta ktheni sistemin tuaj në një pajisje që transmeton internetin!

Këtu,duhet gjithashtu të siguroheni që përdorime të tjera mund të lidhen me kompjuterin tuaj nëpërmjet një lidhjeje interneti. Për ta aktivizuar, shkoni te Veçoritë e lidhjes me rrjetin me valë dhe më pas zgjidhni opsionin.

Po sikur të dëshironi të lidheni me valë?

Pra, mund të jeni duke menduar, çfarë ndodh nëse doni të ndani lidhjet tuaja të internetit me valë? Në atë rast, opsioni juaj i vetëm është Connectify, pasi ofron një mënyrë të thjeshtë për të krijuar një pikë të nxehtë pa pasur nevojë të shkoni te cilësimet ose të hapni një kompjuter/pajisje tjetër ose cilësimet e ruterit.

Kjo çon në udhëzuesin tonë se si për të ndarë lidhjen tuaj të internetit nëpërmjet Wi-Fi hotspot.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

1) Si mund ta bëj laptopin tim një pikë të nxehtë Wi-Fi?

A: Ka shumë mënyra se si mund të krijoni hotspot-in tuaj të laptopit. Nëse nuk jeni të sigurt se si t'i qaseni problemit, është më mirë të përdorni një aplikacion për të sjellë një pikë të nxehtë në laptop. Nëse mendoni se do të zgjidhë pyetjen tuaj për ndarjen e lidhjes sime në internet, atëherë kjo është ajo. Duke vepruar kështu, ju mund t'i lejoni përdoruesit e rrjetit tuaj të lidhen me Wi-Fi. Ju gjithashtu mund të zgjidhni lidhjen që dëshironi.

2) Si ta kthej laptopin tim në një pikë të nxehtë Wi-Fi?

Përgjigje: Ne kemi diskutuar plotësisht procesin e kthimit të laptopit tuaj Windows në një pikë të nxehtë. Mënyra më e lehtë është të përdorni një aplikacion të tillë si Connectify. Ju gjithashtu mund të përdorni metodën manuale (diskutuar në artikull) për të mësuar se si ta bëni atë me dorë.

Kjo na çon në funde tutorialit tonë për vendosjen e një rrjeti interneti të pikës së nxehtë celulare me laptopin tuaj. Ju gjithashtu mund të përdorni udhëzuesin për ta bërë laptopin tuaj të ndajë udhëzuesin tuaj të lidhjes së internetit dhe të krijoni lehtësisht një lidhje me pajisje të tjera.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.