Si ta lidhni Traeger me rrjetin WiFi?

Si ta lidhni Traeger me rrjetin WiFi?
Philip Lawrence

Skarat Trager janë një nga grilat më të shitura të karburantit me pelet që mund të gjeni. Seria WiFIRE që mund të lidhet me WiFi u jep këtyre grilave një përfitim shtesë. Pra, kur i përdorni pasi të blini orët e mësimit, përvoja juaj e pjekjes në skarë në oborrin e shtëpisë pa dyshim mund të përmirësohet. Megjithatë, seria e grilave Traeger ndonjëherë mund të mos lidhet me internetin.

Duhet të eliminoni situatën e bezdisshme dhe të provoni disa hapa për zgjidhjen e problemeve kur kjo të ndodhë.

Mund ta lexoni këtë postim për të mësuar si të rregulloni problemet e lidhjes së skarës Traeger WiFIRE.

Pse Traeger WiFIRE juaj nuk lidhet me WiFi në shtëpi?

Ndërsa grila juaj Traeger WiFIRE mund të shkëputet për disa faktorë, arsyet më të zakonshme janë si më poshtë:

 • Lidhja ose fuqia e dobët e sinjalit WiFi
 • Kontrolluesi juaj është vendosur larg ruterit
 • Ka pengesa midis grilës tuaj dhe ruterit

Hapat për të lidhur Traeger WiFIRE me WiFi

Për të lidhur grilën tuaj me WiFi, ju mund t'i ndiqni me kujdes këto udhëzime:

Cikli i energjisë së telefonit tuaj dhe Grill Traeger

Ciklimi i energjisë elektrike në pajisjet tuaja mund të rregullojë shumë probleme. Në mënyrë të ngjashme, ai mund të lidhë grilën tuaj me internetin. Për këtë qëllim, duhet të siguroheni që ta keni telefonin inteligjent afër. Më pas, mund të ndiqni këto hapa:

 1. Power Cycle Phone.
 2. Mbajeni butonin e ndezjes në telefonin tuaj dhe prisni që pajisja të fiket.
 3. Lejojeni. tëtelefoni të pushojë për disa sekonda.
 4. Shtypni dhe mbani përsëri butonin e ndezjes për të rindezur telefonin.
 5. Power Cycle Traeger Grill.
 6. Fikeni grilën tuaj duke e kthyer çelësi i energjisë në OFF.
 7. Lëreni grilën tuaj të pushojë për pak.
 8. Ndizni çelësin për të rindezur grilën.

Shkarkoni aplikacionin Traeger nga Apple App Store

Nëse nuk e keni shkarkuar aplikacionin për grillin tuaj, duhet ta shkarkoni. Ju mund të ndiqni këto udhëzime për të marrë aplikacionin Traeger:

 1. Së pari, lundroni te App Store ose Google Play Store.
 2. Më pas, shkoni te shiriti i kërkimit.
 3. Shkruani Traeger.
 4. Instaloni aplikacionin përkatës për grilën tuaj nga lista e aplikacioneve që shfaqet.

Përveç kësaj, duhet të kontrolloni nëse keni shkarkuar versionin më të fundit të Aplikacioni Traeger. Kjo për shkak se përdorimi i një versioni më të vjetër mund të shkaktojë që sistemi juaj të prishet dhe të shkëputë grilin tuaj. Prandaj, duhet ta mbani aplikacionin tuaj të përditësuar. Për më tepër, ju mund të mbani një sy në përditësimet e reja dhe t'i shkarkoni ato sa më shpejt të jetë e mundur.

Rivendosni në fabrikë grilën tuaj për të përdorur pelet me botim të kufizuar

Një rivendosje në gjendje fabrike mund t'ju ndihmojë të rregulloni problemin e shkëputjes së WiFi për grilën tuaj. Për këtë qëllim, mund të ndiqni këto hapa të thjeshtë:

 1. Nisni aplikacionin.
 2. Navigoni te Menyja.
 3. Shkoni te Cilësimet.
 4. Prekni Rreth grillit.
 5. Pasi të keni përfunduar, shtypni dhe mbani butonin Ignite derisa logoja Traeger të shfaqet në ekranin tuaj.

Procesi i rivendosjes në fabrikë mund të fillojë pas disa sekondash.

Përditëson versionin e firmuerit të Grill-it tuaj

Pasi të keni rivendosur grilën, duhet të siguroheni nëse grila juaj po ekzekuton një version të përditësuar të firmuerit. Ju mund ta kontrolloni këtë duke ndjekur këto udhëzime të thjeshta:

Shiko gjithashtu: Arris Router WiFi nuk funksionon?
 1. Hap aplikacionin.
 2. Navigo te Menyja.
 3. Hap Cilësimet.
 4. Shko te Rreth grillit.
 5. Këtu mund të gjeni numrin më të fundit të firmuerit.
 6. Nëse firmware-i nuk është i përditësuar, mund ta përditësoni atë për të rregulluar problemin tuaj me WiFi.

Çiftoni Grillin tuaj WiFIRE

Me firmuerin e përditësuar, grila juaj duhet të lidhet lehtësisht me WiFi. Ju mund të ndiqni këto hapa për të lidhur grilën:

 1. Zgjidhni opsionin për Prano/Po/ Bashkohu me kërkesat që shfaqen në ekranin tuaj.
 2. Kjo mund të zgjasë pak. Por, aplikacioni juaj përfundimisht do t'ju tregojë opsionin për ekranin Connect WiFire.

Verifikoni rrjetin tuaj WiFi dhe prisni 4 orë

Tani, mund ta mbani grilën tuaj Traeger të ndezur dhe kontrolloni Informacioni WiFi:

 1. Së pari, lundroni te Cilësimet në aplikacionin tuaj.
 2. Më pas, shkoni te menyja e rrjetit WiFi të telefonit tuaj.
 3. Më në fund, kontrolloni nëse grila juaj është i lidhur me rrjetin WiFi të shtëpisë.
 4. Nëse grila është e lidhur, mund të prisni rreth katër orë dhe të lejoni grillin të shkarkojë të gjitha përditësimet dhe t'i zbatojë ato tërësisht.

Konfirmo Versioni juaj i softuerit

Pasi të përfundojë koha e pritjes, mund t'i ndiqni këtoudhëzimet:

 1. Navigoni te menyja.
 2. Shkoni te "Cilësimet".
 3. Trokitni lehtë mbi Rreth grillit.
 4. Kontrolloni nëse Traeger juaj është përditësuar në versioni më i fundit i softuerit i disponueshëm.

Rikonfirmoni rrjetin WiFi

Tani, duhet të shkoni te Menyja juaj dhe të zgjidhni opsionin për Cilësimet. Më pas, duhet të lundroni te menyja e rrjetit WiFi të telefonit tuaj dhe të kontrolloni detajet e konfigurimit të rrjetit për lidhjen tuaj WiFi.

Sigurohu që grila të jetë e lidhur me një rrjet 2,4 GHz. Më pas, zgjidhni rrjetin tuaj të shtëpisë dhe trokitni lehtë mbi opsionin për Harrojeni rrjetin.

Çiftoni përsëri grilën tuaj

Hapi i fundit i procesit të çiftimit kërkon që ju të lidhni përsëri grilën tuaj duke zgjedhur Bashkohu/Prano/ Po për të gjitha kërkesat që shfaqen në ekranin tuaj. Tani, problemi juaj i lidhjes me grilën Traeger duhet të jetë zgjidhur dhe mund të duket i lidhur me WiFi. Ju gjithashtu mund ta bëni këtë duke skanuar një kod QR.

Hapat e tjerë të zgjidhjes së problemeve

Nëse i keni përfunduar të gjitha hapat me kujdes, grila juaj mund të lidhet lehtësisht me rrjetin tuaj WiFi.

Megjithatë, nëse ende përballeni me probleme me lidhjen me internetin, ju rekomandojmë ta ndiqni përsëri të gjithë procesin për t'u siguruar që nuk keni bërë asnjë gabim.

Përveç kësaj, mund të provoni ta zgjidhni problemin duke përdorur këto truke:

Kontrolloni distancën e ruterit

Së pari, sigurohuni që modemi/ruteri juaj i shtëpisë ose pikëkalimi në rast se përdorni një sistem WiFi rrjetë nuk është i instaluar në një distancë më të madhe nga grila.Më pas, kontrolloni nëse ruteri juaj është brenda 30ft/10m, pasi kjo është distanca më e pranueshme për përdorimin e WiFi në skarë.

Kontrolloni fuqinë e sinjalit

Kontrolloni fuqinë e sinjaleve tuaja. Nëse sinjalet nuk janë të arritshme në një distancë të largët, mund të mos jeni në gjendje të shijoni përdorimin e internetit në skarë.

Kontrolloni drejtimin e ruterit

Sigurohuni që grila juaj Traeger të jetë përballë modemit ose ruteri.

Kontrolluesi i pikës në drejtimin e ruterit

Duhet të përdorni kontrolluesin e grilës ndërkohë që e drejtoni në drejtimin e zakonshëm të konfigurimit të WiFi në shtëpi.

Shiko gjithashtu: Rregullim: Wifi dhe Ethernet nuk funksionojnë në Windows 10

Hiq pengesat

Shikoni nëse ka ndonjë pengesë ose pengesë në rrugën e ruterit dhe grilës tuaj. Këto objekte mund të pengojnë sinjalet WiFi dhe t'i dobësojnë ato. Pra, nëse gjeni një mur ose tuba metalikë të vendosur midis pajisjeve tuaja, ndryshoni vendndodhjen e skarës ose hiqni pengesat nëse është e mundur.

Rritni sinjalet WiFi

Instaloni një përforcues WiFi ose zgjerues WiFi.

Vizitoni faqen e internetit të Traeger dhe pranoni "Cookies" & Mbylle mesazhin

Kontakto mbështetjen e klientit të Traeger ose kontrollo faqen e tyre për zgjidhje për problemin tënd. Përveç kësaj, mund të kontaktoni ofruesin tuaj të shërbimit të internetit.

Mendimet përfundimtare

Mund të lidhni lehtësisht pajisjet tuaja të jetesës me internetin duke përdorur teknikat e duhura. Përveç kësaj, duhet të ndiqni të gjitha hapat e procesit të çiftimit dhe të siguroheni që të mos bëni gabime në lidhjen e skarës merrjetet lokale WiFi. Pasi të lidhet grila, mund të përdorni mjetet tuaja më të mira të gatimit për të pjekur në skarë ushqimet tuaja të preferuara.

Megjithatë, nëse grila ende nuk lidhet, mund të siguroheni që pajisja të jetë e lidhur me një rrjet shtëpiak 2,4 GHz të çdo frekuence tjetër. Për më tepër, mund të përditësoni aplikacionin Traeger dhe firmuerin e skarës për të zgjidhur problemin e lidhjes tuaj me internetin. Së fundi, nëse asgjë tjetër nuk funksionon, gjithmonë mund të mbështeteni në mbështetjen e klientit të Traeger për të hequr qafe këtë çështje.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.