Si të anashkaloni pauzën e Xfinity WiFi?

Si të anashkaloni pauzën e Xfinity WiFi?
Philip Lawrence
adresa për të anashkaluar pauzën. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është instalimi i çdo ndërruesi të adresës MAC, i cili do ta bëjë punën për ju shpejt.

Ndryshuesi i adresës MAC

Mund të shkarkoni çdo adresë MAC ndërruesi; kini parasysh se disa janë falas, ndërsa disa mund t'ju paguajnë për shërbimin. Një ndërfaqe e njohur është Technitium MAC Address Changer, i cili është falas dhe i lehtë për t'u përdorur në pajisjet tuaja android.

Duhet të instaloni aplikacionin Technitium MAC Address Changer dhe të zgjidhni Wi-Fi nga lista. Pastaj klikoni adresa e rastësishme Mac .

Brenda pak minutash, ajo do të ndryshojë adresën MAC të pajisjes tuaj.

macOS

Megjithatë, nëse doni të ndryshoni adresën MAC manualisht si në rastin e pajisjeve Mac, këtu është procesi:

 • Së pari, duke përdorur të njëjtin proces si më sipër, gjeni adresën MAC të pajisjes tuaj.
 • Klikoni në Opsioni
 • Më pas zgjidhni ikonën Wi-Fi
 • Do të merrni emrin e ndërfaqes dhe do ta ruani për përdorim të mëtejshëm.
 • Tjetra, hapni Terminalin nga skeda Finder .
 • Kopjo dhe ngjit: OpenSSL rand -hex 6

  Xfinity dhe veçoria e tij e pauzës kanë arritur një rrugë të gjatë në përfitimin e përdoruesve për të kufizuar humbjet dhe për ta bërë lidhjen më efikase. Për më tepër, ju mund të vendosni kontrollet prindërore dhe rregullat bazë dhe të modifikoni përdorimin e të dhënave ashtu siç kërkohet dhe sipas nevojës në shtëpinë tuaj.

  Megjithatë, çfarë ndodh nëse dëshironi të rivendosni lidhjen me valë? Si ta anashkalojmë pauzën?

  Kjo është ajo që flet ky udhëzues. Ja gjithçka që duhet të dini për anashkalimin e pauzës së Xfinity Wi-Fi.

  Çfarë është Xfinity Wi-Fi Pause?

  Siç thamë, Xfinity ka këtë veçori të pauzës që u mundëson përdoruesve të ndalojnë ose ndalojnë lidhjen në pajisjet e tyre. Kjo 'pauzë' e pengon aksesin në internet në një pajisje ose të gjitha pajisjet duke i vendosur ato në profile dhe duke i vendosur në pauzë.

  Nëse dëshironi të vazhdoni me këtë funksion, do të duhet të vendosni emrat të të gjitha pajisjeve në llogarinë Xfinity dhe bllokoni ato në të cilat dëshironi të keni akses të kufizuar. Kështu, derisa dhe nëse nuk ktheheni pas dhe nuk e zhbëni pauzën, pajisjet nuk do të kenë asnjë Wi-Fi.

  Në këtë mënyrë, paketa juaj e shërbimit të internetit mund të menaxhohet në mënyrë më efikase. Plus, nëse keni ndonjë shkarkim të automatizuar ose sistem që merr shumë nga të dhënat gjatë ditës ose natës, mund t'i vendosni një kufi.

  Ka një veçori tjetër të quajtur 'funksioni i planifikimit' që mund të zgjidhet automatikisht periudha specifike të ditës ose natës kur dëshironi të fikni WiFilidhje në pajisje të ndryshme.

  Si të anuloni pauzën e Xfinity WiFi?

  Këtu kemi renditur në mënyrë të plotë mënyrat e ndryshme për të anuluar pauzën e Wi-Fi në Xfinity. Le t'i hedhim një vështrim secilës metodë këtu.

  1. Anulo pauzën manualisht

  Mënyra më e thjeshtë është të anuloni manualisht pauzën e Xfinity Wi-Fi në aplikacionin tuaj ose llogarinë Xfinity. Ja se si mund ta bëni:

  • Shkoni te aplikacioni xFi në pajisjen tuaj
  • Zgjidhni skedën "pajisjet" në aplikacion
  • Nga lista e pajisjeve , zgjidhni pajisjen që dëshironi të anuloni pauzën.
  • Më pas klikoni në "Huko pauzën e pajisjes".

  Kjo është për pajisje të vetme që heqin pauzën. Megjithatë, nëse dëshironi të anuloni të gjithë profilin, veproni si më poshtë:

  • Duke përdorur të njëjtin aplikacion, shkoni te skeda Personat
  • Kontrolloni listën e profileve dhe zgjidhni ato që dëshironi për të vazhduar në pauzë.
  • Më pas shtypni "Alpauzo të gjitha".
  1. Hyni te Xfinity Admin

  Një mënyrë tjetër manuale për të anuluar pauzën e Xfinity Pauza WiFi është për të shtypur këtë adresë uebi në shfletuesin tuaj: //10.0.01. Më pas, hyni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Më pas shkoni te kontrollet prindërore dhe klikoni në 'pajisjet e menaxhuara'.

  Më në fund, zgjidhni 'çaktivizo'. Kjo do të kompensojë pauzën në të gjitha pajisjet e listuara.

  1. Ndrysho emrin e pajisjes

  Ashtu si adresat IP, çdo pajisje ka një emër të ndryshëm dhe për këtë arsye adresohet ndryshe nga ruteri i internetit. Ky emër quhet Mac adresa, që ështëe veçantë për vetëm një pajisje specifike.

  Pra, mund ta anashkaloni pauzën duke përdorur këtë emër unik duke ndryshuar këtë ID MAC ose adresën mac.

  Ruteri nuk do të ishte në gjendje të identifikonte emrin e ri dhe për rrjedhojë, nuk do të jetë në gjendje për të mbajtur cilësimin e pauzës në pajisje. Sidoqoftë, kjo nuk do të funksionojë nëse adresa juaj IP është e bllokuar në Xfinity. Këtu është metoda e plotë e ndryshimit të adresës Mac të pajisjes tuaj.

  Hapi 1: Kontrolloni adresën tuaj MAC

  Ka një mënyrë tjetër për të gjetur adresën tuaj Mac në një PC Windows dhe Mac. Le t'i kalojmë të dyja një nga një:

  Windows PC

  • Shtypni njëkohësisht tastet Windows dhe R .
  • Më pas, duhet të shkruani ' cmd ' në kutinë e dialogut.
  • Më pas kopjoni këtë: ipcongfig/all dhe ngjisni në dritarja bosh që hapet dhe shtypni enter
  • Do të merrni një listë. Shkoni poshtë listës për të gjetur përshtatësin tuaj të rrjetit dhe shkoni te adresa fizike.
  • Kjo është adresa MAC e pajisjes tuaj

  Mac OS X

  • Së pari, shkoni te preferencat e sistemit dhe zgjidhni një rrjet
  • Në panelin e majtë, zgjidhni rrjetin WiFi në të cilin jeni
  • Shkoni në këndin e poshtëm dhe klikoni në i avancuar
  • Në fund, do të gjeni Adresa Wi-Fi.
  • Klikoni në Adresën Wi-Fi për të gjetur adresën tuaj MAC.

  Hapi 2: Ndryshoni adresën tuaj MAC

  Duhet të ndryshoni ose maskoni MAC-në aktualefjalëkalimi siç kërkohet.

Anashkaloni pauzën në Ethernet

Nëse dëshironi të anashkaloni pauzën në lidhjen tuaj ethernet, kjo mund të bëhet në kompjuterin tuaj Windows si më poshtë:

 • Së pari, shkoni te cilësimet e rrjetit dhe të internetit
 • Vendosni kursorin në rrjetin ethernet dhe kliko me të djathtën mbi të
 • Kliko properties dhe shënoni kutinë Client for Microsoft Networks
 • Klikoni në Configure dhe më pas zgjidhni avancuar
 • Tani gjeni Adresa e rrjetit dhe shënoni kutinë
 • Fshini vlerën e shkruar në kuti dhe shkruani çdo numër tetëshifror në kutinë e vlerës
 • Klikoni OK

Pyetjet e bëra më shpesh

Për të anashkaluar pauzën e Xfinity, këtu janë disa pyetje të shpeshta që do t'ju duken të dobishme.

Si të shihni se sa përdorues janë aktivë Një llogari Xfinity?

Shko te pjesa "pajisjet" në aplikacionin Xfinity. Këtu do të gjeni listën e plotë të të gjitha pajisjeve të lidhura me rrjetin pa tel. Mund të shtoni ose hiqni lehtësisht nga këtu pajisje që nuk ju nevojiten më në lidhjen e internetit.

Shiko gjithashtu: Mediacom WiFi - Shërbim i fuqishëm në internet

Si të rivendosni modemin Xfinity?

Hapni shfletuesin dhe shkruani 10.0.0.1 në shiritin e sipërm. Më pas, identifikohuni duke përdorur fjalëkalimin tuaj të hyrjes dhe shkoni te skedari zgjidhja e problemeve . Më pas, zgjidhni rivendosni ose rivendosni portën—në fund, zgjidhni rivendosni.

Shiko gjithashtu: Arris Router WiFi nuk funksionon?

Si mund ta anashkaloj ndërprerjen e WiFi Xfinity në IOS?

Në rastin e pajisjeve IOS ose Mac, jumund ta anashkalojë pauzën vetëm me dorë. Së pari, kërkoni adresën MAC të pajisjes tuaj dhe më pas maskoni atë. Procesi është i gjatë, por i drejtpërdrejtë nëse ndiqni me rigorozitet çdo hap të diskutuar.

Përfundim

Meqenëse është një telash të anashkalosh pauzën e Xfinity Wifi, mund të jetë më e thjeshtë të mos vendosësh në pauzë të gjitha pajisjet në të parën vend. Pra, në vend të kësaj, mendoni pse duhet ta ndaloni lidhjen me valë.

Meqenëse arsyeja më e mundshme është përdorimi më efikas i lidhjes së internetit, gjetja e një ruteri të pajtueshëm Wi-Fi është më mirë sesa ndalimi i Xfinity.

Ky mund të jetë një mjet i palës së tretë, por do t'ju japë një lidhje të qëndrueshme dhe kontroll më të mirë të përdorimit të WiFi.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.