Si të çaktivizoni WiFi Assist - Udhëzues i detajuar

Si të çaktivizoni WiFi Assist - Udhëzues i detajuar
Philip Lawrence

Asistenca Wi-Fi është një shërbim inteligjent që gëzojnë përdoruesit e Android dhe iOS 9 (e lart) për të menaxhuar ndërrimet midis Wi-Fi dhe të dhënave celulare. Detyra kryesore e asistencës Wi-Fi është kalimi nga të dhënat celulare në lidhjen me valë dhe anasjelltas, në rast se ndonjë prej tyre siguron një lidhje të dobët.

Megjithëse, funksioni tingëllon i shkëlqyeshëm dhe është mjaft i dobishëm për të ndihmuar ju dhe duke kursyer përpjekjet tuaja manuale. Megjithatë, e njëjta ndihmë mund t'ju shqetësojë në disa raste, pasi asistenca Wi-Fi është e aktivizuar si parazgjedhje dhe nuk dihet se në cilin rrjet po përdorni aktualisht; wifi ose të dhënat celulare.

Para se të zhyteni në hapat për të çaktivizuar asistencën wifi në pajisjen tuaj IOS 9 +, mund të pyesni veten se si funksionon ndihma Wi-Fi! Mos humbisni kohë dhe lëvizni poshtë për ta lexuar të plotë.

Si funksionon asistenca Wi-Fi?

Funksionimi i veçorisë në iPhone ose iPad tuaj nuk është shkencë raketash. Ndihma Wi-Fi ndjek një rregull të thjeshtë për t'ju ofruar një përvojë të pandërprerë në rrjet dhe një lidhje interneti pa bllokime.

Nëse jeni duke kërkuar për diçka në Google ose jeni duke transmetuar video në YouTube dhe pajisja juaj Apple është e lidhur me një rrjet pa tel rrjeti, sapo rrjeti vonon dhe jep paketa të dobëta të dhënash, funksioni kalon automatikisht në përdorimin e të dhënave celulare. E njëjta gjë ndodh në mënyrë ciklike kur të dhënat celulare nuk arrijnë të ofrojnë një lidhje të mirë rrjeti.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni Facetime përmes Wi-Fi

Duket mjaft e dobishme në tërësi, por jumund t'i mbarojë plani i të dhënave pa e ditur ose edhe ta aktivizojë manualisht. Kjo është arsyeja pse ju duhet të dini procesin e çaktivizimit të ndihmës Wi-Fi në pajisjet tuaja iOS ose Android.

Hapat për të çaktivizuar ndihmën Wi-Fi (në Apple iOS)

Është shumë e thjeshtë për të çaktivizuar asistencën e paracaktuar Wi-Fi në pajisjen tuaj IOS.

Ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë në përputhje me rrethanat për të përfunduar çaktivizimin e asistencës Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Si të gjeni SSID të WiFi - Hapat e thjeshtë

Hapi 1 . Shkoni te Cilësimet në pajisjen tuaj.

Hapi 2. Shtypni opsionin Celular nga menyja.

Hapi 3. Lëvizni poshtë derisa të gjeni Asistencën Wi-Fi dhe çaktivizoni atë.

Tani e keni çaktivizuar me sukses asistencën Wi-Fi në iPhone ose iPad dhe keni nevojë nuk ka më për t'u shqetësuar për humbjen e pafat të të dhënave celulare ose faturat e papritura me pagesë.

Hapat për të çaktivizuar asistencën Wi-Fi (në Android)

Mund ta çaktivizoni Asistencën Wi-Fi edhe në pajisjet Android me disa hapa të thjeshtë:

 • Shkoni në ekranin e fillimit.
 • Për të hapur menunë, rrëshqitni lart ose poshtë në ekran.
 • Zgjidhni Cilësimet .
 • Zgjidhni Lidhjet .
 • Trokitni lehtë mbi Wi-Fi .
 • Nëse Wi-Fi është çaktivizuar, aktivizoni Wi-Fi .
 • Nëse Wi-Fi është i aktivizuar, shkoni në hapin tjetër.
 • Zgjidhni E avancuar .
 • Çaktivizoni Auto- s magjistarin në një rrjet celular.

Si të kontrolloni sasinë e celularit të dhënat e shpenzuara?

Për të mbajtur një gjurmë të sasisë së të dhënave celulare të shpenzuara në pajisjen tuaj Applepa e ditur nga puna tepër e zgjuar e asistencës tuaj Wi-Fi, duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Së pari, lëvizni poshtë te Ndihma Wi-Fi në menynë celulare në aplikacionin e cilësimeve.
 • Mund të kontrolloni nëse do të ketë një sasi të dhënash të përmendura poshtë saj. Për shembull, mund të shihni ' 24 gusht 2021, 13:45 ' 60,02 MB të dhëna celulare të përdorura, të cilat përcaktojnë të dhënat e ngarkuara gjatë pesë muajve.
 • Ju mund t'i rivendosni statistikat thjesht duke shtypur butonin Rivendos .

Përfundoni

Është tërësisht zgjedhja juaj të mbani të aktivizuar ose çaktivizuar asistencën Wi-Fi për të kufizuar përdorimin. Përveç kësaj, mund të zgjidhni të ndërroni opsionet e rrjetit manualisht për të kursyer dollarët tuaj dhe për të optimizuar në rrjetin më të shpejtë.

Tani, mund të kaloni në një lidhje më të mirë interneti manualisht dhe të shijoni automatikisht transmetimet pa probleme në celularin tuaj Apple pa hezitim!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.