Si të gjeni fjalëkalime Wi-Fi në Mac

Si të gjeni fjalëkalime Wi-Fi në Mac
Philip Lawrence
emrin e përdoruesit, klikoni logon e Apple në këndin e sipërm majtas.

Ndani fjalëkalimin tuaj

Klikoni mbi shfaqjen e fjalëkalimit dhe zinxhiri i çelësave të sistemit do të shfaq fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Tani mund ta ndani ose ta futni në pajisjet tuaja të tjera.

Përdorni dritaren e terminalit për fjalëkalimin e Wi-Fi

Terminali është një aplikacion i integruar për macOS që lejon përdoruesit të kontrollojnë sistemin e tyre duke përdorur komandat. Ky aplikacion është më i lehtë për t'u përdorur për përdoruesit që janë të vetëdijshëm për kredencialet e tyre të administratorit. Ja se si mund ta përdorni Terminalin:

Nisni Terminalin

Kalohuni te ikona e Apple e Mac-it tuaj dhe shiriti i kërkimit në qendër të vëmendjes. Kërkoni Terminalin në kërkimin Spotlight dhe hapeni atë.

Shkruani Command

Pasi të hapni Terminal, do të shfaqet një linjë komande. Shkruani komandën e mëposhtme për të parë fjalëkalimin tuaj gjenerik të ruajtur:

security find-generic-password -ga WIFI NAME

A i keni ftuar ndonjëherë miqtë tuaj dhe gjëja e parë që ata kërkuan është fjalëkalimi i wifi dhe nuk e mbani mend atë? Ndonjëherë ka kaq shumë fjalëkalime wifi për t'u mbajtur mend, saqë mund të bëhet një sherr.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit WiFi Carantee

Zakonisht, kërkimi i fjalëkalimit me dorë nuk është problem, pasi shumica e ruterave vijnë me fjalëkalimin në ruterin Wifi. Sidoqoftë, duhet të zhyteni në një cep me pluhur dhe të kërkoni ruterin. Për më tepër, mund të keni ndryshuar fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi dhe mund të keni nevojë për ndihmën e kompjuterit tuaj Mac për ta gjetur atë.

A nuk e dini se ku mund t'i kontrolloni fjalëkalimet tuaja të harruara të Wi-Fi në një Mac? Le të shohim mënyrat më të mira për të gjetur fjalëkalimin e rrjetit Wi-Fi në një Mac dhe si ta mbani mend atë në të ardhmen.

Mënyrat për të parë fjalëkalimin Wi-Fi në kompjuterin Mac

macOS ka një disa truke në mëngët e saj në lidhje me fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Ju mund ta përdorni atë në më shumë se një mënyrë nëse ngecni. Ky udhëzues do të shikojë dy mënyrat kryesore se si mund të përdorni me lehtësi fjalëkalimin e rrjetit tuaj Wi-Fi.

Përdorni aplikacionin Keychain Access për fjalëkalimin e ruajtur të Wi-Fi

Keychain Access është një aplikacion macOS që ndihmon ju ruani të gjitha fjalëkalimet tuaja. Ky aplikacion vjen i integruar për çdo pajisje Apple, duke përfshirë iOS dhe iPadOS. Ju mund të përdorni fjalëkalimin tuaj të rrjetit wi-fi, fjalëkalimin e mediave sociale, fjalëkalimin e portalit dhe më shumë nëpërmjet aksesit me zinxhir.

Sa herë që hyni në një llogari emaili, server rrjeti, faqe interneti ose ndonjë gjë tjetër nëinterneti, aplikacioni i aksesit me zinxhir të çelësave ju lejon të ruani atë informacion të hyrjes në pajisjen tuaj Apple. Për fat të mirë për përdoruesit e Apple, kjo përfshin fjalëkalimin e tyre të Wi-Fi.

Aplikacioni i aksesit në zinxhirin e çelësave ose zinxhiri i çelësave iCloud ju mundëson të reduktoni numrin e fjalëkalimeve që duhet të mbani mend ndërsa lundroni në internet në Mac tuaj. Për më tepër, kjo ju lejon ta bëni fjalëkalimin tuaj më kompleks pasi qasja në Keychain është e disponueshme në të gjitha pajisjet Apple.

Ja se si mund ta përdorni atë për të parë fjalëkalimin tuaj Wi-Fi në Mac:

Hapni aplikacionin Keychain Access

Së pari, drejtohuni te ikona e Apple në Mac tuaj dhe drejtohuni te shiriti i kërkimit në qendër të vëmendjes. Më pas, hapni aksesin në zinxhir duke e kërkuar atë.

Shkoni te Fjalëkalimet

Pasi të hapni aksesin në zinxhirin e çelësave, shkoni te kategoritë. Zgjidhni fjalëkalimet në kategoritë. Më pas, gjeni emrin e rrjetit Wi-Fi ose të ruterit brenda emrave të fjalëkalimeve të ruajtura Wi-Fi. Këto fjalëkalime do të përfshijnë të gjitha fjalëkalimet e ruajtura të Wi-Fi, fjalëkalimet e mediave sociale, etj., kështu që mund të marrë pak kohë.

Klikoni në Shfaq fjalëkalimin

Pasi të gjeni emrin e rrjetit Wi-Fi në zinxhirin e çelësave hyni, klikoni mbi shfaqjen e fjalëkalimit. Kjo mund të kërkojë një dritare vërtetimi për ju.

Vërtetimi

Pasi të klikoni mbi shfaqjen e fjalëkalimit, do t'ju duhet fjalëkalimi i administratorit dhe emri i përdoruesit për vërtetim. Futni fjalëkalimin e administratorit dhe emrin e përdoruesit për të parë fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi.

Nëse nuk jeni të sigurt për

Kujtimi i një fjalëkalimi Wi-Fi mund të jetë një sherr për çdo përdorues. Me numrin e ID-ve që duhet të mbani mend, ata nuk mund të mbajnë mend çdo fjalëkalim pa ndonjë mbështetje. Ne kemi dy alternativa për ju nëse jeni ndër ata që shpesh harrojnë fjalëkalimin e tyre Wi-Fi.

Përdorni menaxherët e fjalëkalimeve

Përdorimi i një menaxheri të fjalëkalimeve është mënyra më e mirë për të kujtuar dhe ruajtur Wi- Fjalëkalimi Fi. Softueri i palëve të treta si 1password për Mac i ndihmon përdoruesit të çlirohen nga kujtimi i dhjetëra kredencialeve.

Një Menaxher i Fjalëkalimeve është i ngjashëm me Keychain, por ndonjëherë ofron më shumë opsione. Për shembull, 1Password ofron veçori shtesë si Kasaforta, shirita anësor, etj. Për më tepër, e gjithë kjo ruhet brenda aplikacionit nën një "Fjalëkalim kryesor", duke e bërë atë një opsion të sigurt.

Shkruani fjalëkalimet tuaja Wi-Fi

Nëse metoda e sipërpërmendur nuk funksionon, gjithmonë mund të zgjidhni mënyrat e vjetra. Një mënyrë e tillë është të shkruani fjalëkalimin tuaj sa herë që e ndryshoni manualisht. Më pas, mund ta vendosni fjalëkalimin e shkruar diku të sigurt.

Këshilla për një rrjet të sigurt Wi-Fi

Siguria dixhitale është thelbësore për të gjithë individët në këtë punë me ritme të shpejta. Kjo përfshin praninë e tyre sociale dhe rrjetin e tyre Wi-Fi. Pasja e një rrjeti të sigurt Wi-Fi i mban përdoruesit të lirë nga çdo hak dhe përdorues që duan të përdorin rrjetin e tyre Wi-Fi.

Ne ju rekomandojmë të siguroheni që fjalëkalimi juaj Wi-Fi të jetë i fortë dhe jo i prirur për sulm. Këtu janë disa këshillapër të krijuar një fjalëkalim të pakthyeshëm për rrjetin tuaj Wi-Fi:

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth Google Mesh Wifi

Keni një fjalëkalim më të gjatë

Është më mirë të keni një fjalëkalim më të gjatë. Kjo është për shkak se fjalëkalimet e gjata nuk mund të thyhen lehtë. Për më tepër, njerëzit mund ta hamendësojnë me lehtësi fjalëkalimin tuaj nëse është i shkurtër.

Shkronjat e rastësishme

Zgjidhni fjalë unike nga fjalori dhe zgjidhni rastësisht shkronjat brenda tyre. Për shembull: "Mundane" bëhet "admenun". Kush mund ta marrë me mend këtë?

Shto numra dhe shkronja të mëdha

Shtimi i numrave të rastësishëm dhe shkronjave të mëdha e bën fjalëkalimin tuaj më të fortë.

Për shembull, "admenun" nga shembulli i mësipërm mund të përdoret si "adMENun25622" – fjalëkalimi i përsosur për rrjetin tuaj Wi-Fi.

Devijoni nga drejtshkrimet e zakonshme

Mund të devijoni gjithashtu nga drejtshkrimi tradicional dhe ta përzieni pak. Për shembull, zgjidhni fjalë nga një gjuhë e huaj dhe krijoni një fjalëkalim të fortë nëse dëshironi.

Ndryshoni fjalëkalimin tuaj

Së fundi, dhe më e rëndësishmja, ndryshoni herë pas here fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Kjo do t'ju ndihmojë të dilni nga rrjeti juaj nga çdo pajisje që përdor fjalëkalimin tuaj pa lejen tuaj.

Përfundim

Kontrollimi i fjalëkalimit të Wi-Fi në Mac tuaj është një punë e lehtë. Me hapat që përmendëm, mund të shikoni detajet tuaja të Wi-Fi në një kohë të shkurtër për sa kohë që keni kredencialet tuaja të administratorit. Megjithatë, nëse nuk keni akses në kredencialet tuaja të administratorit, gjithmonë mund të bëni një shëtitje të gjatë deri tek jurouter.

Terminali dhe zinxhiri i çelësave i bëjnë fjalëkalimet e Wi-Fi lehtësisht të aksesueshme për çdo përdorues Mac. Vetëm sigurohuni që ta mbani mend herën tjetër që mund t'ju nevojitet, në mënyrë që të mos keni nevojë ta kaloni përsëri këtë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.