Si të kaloni nga Wifi në Ethernet

Si të kaloni nga Wifi në Ethernet
Philip Lawrence

Çfarë i sjell njerëzit anembanë globit në një platformë të përbashkët?

Po, është interneti.

Ne lidhemi me internetin duke përdorur ose kabllo Wifi ose Ethernet. Sidoqoftë, nëse Wi-Fi juaj nuk funksionon, duhet të dini se si të kaloni nga Wifi në Ethernet. Një mundësi tjetër e kalimit nga Wi-Fi në Ethernet është zvogëlimi i sasisë së rrezatimit EMF në shtëpinë tuaj.

A e dini se një lidhje ethernet është më e shpejtë dhe më e sigurt se një lidhje WiFi?

Megjithatë, nëse doni të mësoni rreth teknikave për të kaluar nga Wifi në Ethernet, jeni në vendin e duhur.

Pse të kaloni nga lidhja WI-FI në kabllon Ethernet?

Është një pyetje e vlefshme me arsyet e mëposhtme të mundshme:

 • Rritja e vonesës/pingut – Nëse përjetoni një vonesë gjatë lojës ose transmetimit të përmbajtjes video, është koha të kaloni nga Wi-Fi në ethernet.
 • Lidhjet e qëndrueshme të rrjetit – Një ethernet ofron një lidhje të besueshme dhe të qëndrueshme pa asnjë ndërhyrje me valë, të cilën zakonisht e vërejmë gjatë përdorimit të një lidhjeje Wi-fi.
 • Shpejtësia më e mirë – shpejtësia e shkarkimit mund të jetë pak a shumë e njëjtë si në lidhje Wi-Fi ashtu edhe në lidhje me tel; megjithatë, shpejtësia e ngarkimit rritet në mënyrë drastike nga 20 Mbs në 50 Mbs.
 • Nuk ka nevojë për fjalëkalim – Një kabllo ethernet ofron një lidhje të dedikuar. Kjo është arsyeja pse nuk keni nevojë të mbroni lidhjen tuaj me fjalëkalim.
 • Rrezatimi EMF – Këto rrezatime emetohen nga të gjithëpajisje elektrike, duke përfshirë WiFi. Studimet e fundit tregojnë se lidhja ethernet ofron një alternativë me EMF më të ulët sesa WiFi.
 • Më pak e prirur për hakerim – Kablloja Ethernet ofron një lidhje të sigurt me internetin, duke ju bërë më pak të ndjeshëm ndaj hakerimit.

Lidhja WI FI në Ethernet

Nuk është një detyrë e lehtë të kalosh nga Wi-fi në një lidhje ethernet. Duhet të adresoni problemet si distanca dhe disponueshmëria e pajisjeve dhe përshtatësve të duhur përpara se të kaloni nga Wifi në Ethernet.

Mos u shqetësoni; sepse ju kemi shpinën. Ne do të theksojmë problemin dhe zgjidhjen e tyre përkatëse për ta bërë këtë tranzicion të qetë për ju djema.

Merrni pajisjen e duhur

Hapi i parë është blerja e pajisjeve mbështetëse lidhëse për të krijuar një të vështirë -lidhje interneti me kabllo.

Modemi

Do të ndihmonte nëse blini një modem nga ofruesi juaj i internetit për të mbështetur lidhjen eternet.

Nëse ju keni një ruter të dyfishtë që mbështet Wi-Fi dhe Ethernet, është i mrekullueshëm. Megjithatë, duhet të siguroheni që modemi mund të çaktivizojë transmetimin Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: 8 Zgjeruesit më të mirë të WiFi Powerline në 2023

Meqë ra fjala, mund të zgjidhni gjithashtu një modem universal, të pajtueshëm me ofrues të ndryshëm interneti, në vend që të blini një të veçantë.

Gjithashtu, duhet të kontrolloni mbështetjen e gjerësisë së brezit të pajisjes. Një gjerësi bande më e ulët siguron që pajisja të sigurojë një sasi minimale të EMFrrezatimi.

Kablat dhe ndërprerësit ethernet

Për më tepër, do të ndihmonte nëse blini kabllo dhe ndërprerës ethernet. Pse? Për të krijuar një lidhje rrjeti me të gjitha pajisjet e disponueshme në shtëpinë tuaj.

Së pari, bëni një listë të të gjitha pajisjeve të pranishme në shtëpi, e cila kërkon një lidhje interneti. Ai përfshin laptopin, kompjuterin, printerin dhe televizorin inteligjent.

Pasi të keni mbaruar me listën, duhet të blini një çelës porti nëse keni ndërmend të kaloni nga lidhja Wi-Fi e shtëpisë në lidhjen Ethernet. Mund të gjeni shumë opsione ndërprerëse, duke përfshirë 16 ose edhe 48 çelësa, në varësi të kërkesës.

Në përgjithësi, çelsat e ethernetit vijnë në konfigurimin e mëposhtëm - 5-porte, 8-porte, 12-porte dhe 16-porte. Megjithatë, nëse keni një kufizim buxhetor ose një numër më të vogël lidhjesh të dëshiruara, mund të zgjidhni një ndërprerës me pesë porta.

Stacione të integruara të internetit

Shumë shtëpitë moderne inteligjente kanë stacione të integruara interneti për të futur modemin direkt në port. Më pas do të dërgojë sinjalin nëpërmjet telave në të gjitha dhomat e shtëpisë.

Gjithçka që duhet të bëni është të futeni në një portë muri me kabllo dhe të lidheni me internetin. Është një konfigurim ideal, i cili nuk kërkon nga ju të blini pajisje shtesë.

Kabllo i mbrojtur

Meqenëse qëllimi ynë kryesor është të zvogëlojmë prodhimin e EMF, është më mirë të zgjidhni një kabllo të përforcuar ose të mbrojtur.

Të varet tërësisht nga ju që të blinindani kabllot Ethernet për secilën pajisje ose ndani një kabllo midis shumë pajisjeve nëse ato nuk janë në përdorim njëkohësisht.

Lloji i kabllit Ethernet

Mund të gjeni kabllo të shumta ethernet në treg, duke sjellë shumë konfuzion në lidhje me zgjedhjen e tyre dhe, më e rëndësishmja, përputhshmërinë.

 • Cat 5 – Është një nga kabllot më të vjetër me një shpejtësi maksimale 100 Mbs me një gjerësi bande maksimale 100 Mhz. .
 • Cat 5e – Gjendet zakonisht në treg, duke ofruar një shpejtësi maksimale prej 1000 Mbs së bashku me gjerësinë maksimale të brezit 100 MHz.
 • Cat 6 – Ky kabllo i mirë vjen me një shpejtësi maksimale prej 1000 Mbs së bashku me një gjerësi bande maksimale prej 250 Mhz.
 • Cat 6a – Është një formë e avancuar e Cat 6, që ofron një shpejtësi maksimale prej 10,000 Mbs e kombinuar me një gjerësi bande maksimale 500 MHz.
 • Cat 7 – Është shumë e lartë -përfundoni kabllon me një shpejtësi maksimale prej 10,000 Mbs së bashku me gjerësinë maksimale të brezit 600 MHz.

Një gjë e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh është të mos blini kurrë një kabllo Cat 5 sepse është i vjetëruar dhe nuk do të funksionojë deri në shenjën. Nëse keni një buxhet, mund të zgjidhni një kabllo Cat 5a ose gjashtë ethernet sepse të dyja janë po aq të mira. Megjithatë, nëse jeni një person futurist dhe me shumë para, mund të zgjidhni një Cat 6a ose 7.

Adapter Powerline

Nëse nuk dëshironi kabllot që do të qarkullojnë në shtëpinë tuaj, mund të zgjidhni përshtatës të linjës së energjisë. Duhet të vendosni një përshtatës afërruteri dhe tjetri pranë pajisjes, ku dëshironi të përdorni internetin.

Tani mund të lidhni kabllot ethernet nga Powerline në ruter dhe një tjetër nga Powrfline në pajisjen tuaj. Në këtë mënyrë, ju mund të hyni në internet duke përdorur telat elektrikë në shtëpinë tuaj.

Meqë ra fjala, mund të blini Powerline me dy ose tre porte nëse keni shumë pajisje në një dhomë. Megjithatë, sigurisht që do t'ju kushtojë shumë.

Si alternativë, mund të blini një ndërprerës ethernet, i cili duket si një kuti me lidhje të shumta ethernet. Mund ta lidhni lehtësisht Powerline me çelësin e ethernetit për të lidhur pajisje të shumta në të njëjtën kohë.

EMF Meter

Siç sugjeron emri, ai mat rrezatimin EMF të pranishëm në Atmosferë. Është një investim i denjë për këdo që merret me rrezatimin EMF.

Së pari, duhet të vendosni një pikë referimi duke marrë lexime në secilën nga dhomat tuaja për të vendosur standardin.

Pasi të fikni Wi-Fi dhe instalimi i lidhjes me tela të internetit, numrat e regjistruar duhet të tregojnë një reduktim të ndjeshëm.

Lidhni kabllon Ethernet

Është koha e shfaqjes. Tani që keni blerë pajisjen e duhur, mund ta lidhni modemin dhe ta konfiguroni atë, duke ndjekur udhëzimet e ofruesit të shërbimit të internetit.

Duhet të instaloni softuer përkatës në laptop për të konfiguruar modalitetin, duke ndjekur më poshtë- komandat e ekranit.

Një herë jukrijoni lidhjen e internetit, futni kabllon ethernet në portën e ethernet të modemit dhe lidhni skajin tjetër me çelësin eternet.

Tani që ndërprerësi ethernet është i ndezur dhe i lidhur, është koha për të siguruar një lidhje kabllore nga kaloni në të gjitha dhomat tuaja, ku dëshironi të jepni akses në internet.

Me siguri nuk dëshironi të krijoni një rrëmujë kabllosh të shtrirë në dysheme. Kjo është arsyeja pse është një qasje më e mirë për të shpuar dyshemenë ose tavanin për të kaluar kabllon pranë tapetit. Për më tepër, mund t'i ngjitni kabllot në mur për të minimizuar rrëmujën e kabllove në dysheme.

Nëse pamja është shqetësimi juaj, mund ta kaloni kabllon pas murit dhe të futni një portë në çdo dhomë. Megjithatë, kërkon shumë punë dhe sigurisht kosto.

Lidhni pajisjet

Në këtë fazë, ju keni kabllo ethernet në të gjitha dhomat. Prandaj, është koha për t'i lidhur pajisjet. Këto përfshijnë televizorin, kompjuterët desktop, laptopët dhe konzolat e lojërave video.

Ne e kuptojmë se disa nga pajisjet tuaja, si telefonat inteligjentë dhe tabletët, nuk mbështesin lidhje me kabllo lidhje. Kjo është arsyeja pse ju duhet të keni një lidhje të dobët me valë. Në këtë rast, mund të përdorni një mbrojtëse ruteri Wi-Fi për t'u mbrojtur nga rrezatimi EMF.

Një këshillë tjetër e dobishme është të ndizni Wi-Fi vetëm kur kërkohet dhe ta mbani të fikur në çdo kohë të tjera.

Fik WI FI

Po mbyllemi drejt hapit të fundit të fikjesWi-Fi në modem. Nëse keni një modem vetëm me tela, nuk keni nevojë të fikni Wi-Fi të pajisjes.

Megjithatë, duhet ta fikni në rastin e modemit me aftësi WiFi. Mund ta fikni ose duke përdorur softuerin ose çelësat fizikë të disponueshëm në modem. Është më mirë t'i referoheni manualit të udhëzimeve të modemit për të fikur Wi-Fi.

Testi përfundimtar

Pasi të keni kryer të gjithë instalimin e lidhjes së internetit me kabllo, është koha për të testuar nivelet e reja të EMF. Tani përsërisni ushtrimin që keni bërë më parë dhe krahasoni rezultatet. Ndjekja e saktë e procedurës së mësipërme do të rezultojë në nivele të reduktuara të EMF.

Shiko gjithashtu: Rregulluar: WiFi dështoi në marrjen e adresës IP në Android

Përfundim

Një lidhje me tel është, pa asnjë dyshim, një zgjedhje më e mirë se një lidhje me valë. Kjo është për shkak se një lidhje ethernet është e sigurt, e shpejtë dhe e besueshme. Për më tepër, do të keni më pak ndërprerje për shkak të dështimit të pajisjeve.

Meqë ra fjala, instalimi i një sistemi kabllor Ethernet është një punë dhe investim i njëhershëm. Do të ndihmonte nëse zgjidhni kabllo ethernet me cilësi të mirë me izolimin e duhur. Megjithatë, gjithmonë mund ta përmirësoni modemin ndërsa shpejtësia e internetit përmirësohet.

Ka ardhur koha të marrim parasysh mirëqenien e familjes sonë duke minimizuar ekspozimin tonë ndaj rrezatimit EMF. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të kaloni nga Wi-Fi në ethernet, ndërsa ende shijoni përfitimet e një Interneti me shpejtësi të lartë dhe të sigurt.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.