Si të konfiguroni rrjetin e vizitorëve Google Wifi

Si të konfiguroni rrjetin e vizitorëve Google Wifi
Philip Lawrence

Zakonisht, kur të ftuarit vijnë në shtëpinë tuaj dhe kërkojnë fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi. Nuk keni problem t'u jepni atyre akses në internet, por nuk dëshironi që ata të kenë akses në të gjithë kompjuterët dhe dokumentet e përbashkëta në rrjet.

Mund të krijoni një rrjet wi fi të ftuar në Google Wi fi për miqtë ose vizitorët tuaj, që është një mënyrë e lehtë dhe e drejtpërdrejtë. Ky rrjet do t'i lejojë ata të lidhen me internetin pa u dhënë potencialisht akses në pajisjet tuaja të lidhura.

Tabela e përmbajtjes

 • Mbrojtja nga rrjeti Wi-fi i vizitorëve
 • Si funksionon?
 • Konfigurimi i rrjetit të vizitorëve wi fi të Google
 • Përfitimet e Rrjetit të Vizitorëve
 • Si të ndryshoni fjalëkalimin e Google Guest Wifi
 • Mbështetja e Google Wifi
  • Përfundim

Mbrojtja nga Rrjeti Wi-Fi i Vizitorëve

Epo, nëse doni të mbroni pajisjet e shtëpisë tuaj nga viruset dhe kërcënimet e tjera, duhet të konfiguroni një rrjet Wi-Fi të ftuar. Jo vetëm që ju kursen nga telefonat dhe kompjuterët e miqve, por gjithashtu ju mbron nga disa nga pajisjet tuaja të lidhura.

Siguria e përmirësuar

Ekspertët rekomandojnë përdorimin e një rrjeti Wi-Fi të vizitorëve për të ofruar siguri më të mirë kundër përmbajtjeve me qëllim të keq dhe sulmeve haker. Pajisjet tuaja në rrjetin kryesor Wi-Fi të Google do të mbeten të sigurta dhe hakeri do të ketë vetëm të dhëna dhe informacione të kufizuara.

Kërcënimet e sigurisë

Kërcënimet si krimbat e rrjetit ose malware mund të përhapen shpejt nga njëkompjuter në një tjetër në të njëjtin rrjet. Rrjeti Vizitor mbron rrjetin kryesor të shtëpisë nga këto kërcënime sigurie dhe ofron një nivel tjetër mbrojtjeje sigurie.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni Raspberry Pi Wifi me një IP statike

Fjalëkalimi

Për qëllime mbrojtjeje, ju gjithmonë krijoni fjalëkalime të forta për rrjetin tuaj kryesisht wifi. Mund të krijoni një fjalëkalim të thjeshtë për rrjetin tuaj Wi-Fi të mysafirëve që do të ishte i lehtë për t'u mbajtur mend dhe për ta ndarë fjalëkalimin tuaj me këdo. Mund ta ndryshosh rregullisht fjalëkalimin e Wi-Fi të vizitorëve pa ndikuar në pajisjet e lidhura me rrjetin primar.

Kufizimi i hyrjes

Rrjeti wi fi i vizitorëve do t'u japë miqve tuaj qasje në lidhjet dytësore të internetit dhe ku mund të shfletoni, bisedoni, kontrolloni emailin dhe transmetoni. Por ata nuk do të mund të kenë qasje në rrjetin tuaj primar ku ruhen të dhënat, informacionet dhe skedarët tuaj.

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni Verizon Hotspot

Kontrolli i gjerësisë së brezit

Në këtë mbulim Wi-Fi, mund të kufizoni shpejtësinë e internetit në dispozicion për mysafirët dhe ju mund të shijoni performancën dhe shpejtësinë e pandërprerë të rrjetit në pajisjet tuaja.

Si funksionon?

Pasi të krijoni një rrjet të ri vizitor, do të thotë se keni krijuar një pikë aksesi të veçantë për rrjetin dytësor nga i cili pajisjet kanë akses në internet. Ky rrjet ka një SSID dhe fjalëkalim individual, i cili është krejtësisht i ndryshëm nga rrjeti kryesor. Sa herë që miqtë tuaj lidhen me Google Wi-Fi, ata do të gjejnë përdorimin e rrjetit dytësoremrin.

Mund t'u japësh emrin dhe fjalëkalimin e të ftuarit dhe pasi të krijojnë një lidhje me rrjetin dhe të hyjnë në linjë, ata mund të përdorin pajisje si TV inteligjent, Chromecast dhe smartfonin e tyre. Nuk keni nevojë të shqetësoheni për ndonjë kërcënim të rrjetit.

Konfigurimi i rrjetit të vizitorëve të Google wi fi

Për të krijuar një konfigurim të rrjetit të vizitorëve në Google wi fi, duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Hap aplikacionin tënd Google wifi në tabletin ose telefonin.
 • Trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit Cilësimet .
 • Më pas klikoni në Wifi i vizitorëve në fund të ekranit.
 • Në djathtas poshtë, trokitni lehtë mbi Tjetër .
 • Këtu duhet t'i jepni një emër rrjetit Wi-Fi të mysafirit tuaj dhe të krijoni një fjalëkalim, më pas trokitni lehtë mbi Tjetër .
 • Në këtë ekran, mund të lejoni vizitor Wi-Fi për të hyrë në pajisjet e zgjedhura. Mund të zgjidhni pajisje nga lista nëse keni një disk ruajtjeje. Tani ata mund t'i qasen kësaj disku kur të duan.
 • Pasi të zgjidhni pajisjen, trokitni lehtë mbi butonin Krijo ose Kapërce nëse nuk jeni të interesuar ta bëni këtë.
 • Do të duhen disa sekonda për të krijuar një rrjet.
 • Në ekranin tjetër, sapo të krijojë rrjetin e të ftuarve, më pas zgjidhni butonin U krye .
 • Në ekranin e fundit, do të gjeni një opsion për të transmetuar informacionin e rrjetit të të ftuarve me përdoruesit e tjerë nëse dëshironi me email ose me tekst.

Përfitimet e Rrjetit të Vizitorëve

Do të ishte shumë e dobishme përpronari i rrjetit dhe ata përdorues që do ta përdorin atë. Rrjetet e vizitorëve lejojnë një përdorues të aksesojë internetin dhe burimet lokale në ueb, në varësi të konfigurimit të tij. Rrjetet e vizitorëve rrisin nivelin e sigurisë sepse zotëruesi mund të kufizojë atë që vizitorët mund të kenë qasje.

Për shembull, zotëruesi mund t'i lejojë mysafirit të hyjë në internet, por jo në burimet lokale. Është më e sigurt për të parandaluar përhapjen e krimbave që mund të hyjnë nga një pajisje mysafire. Nga pikëpamja e administratorit, rrjeti i vizitorëve zgjeron gamën e rrjetit për vizitorët pa u dhënë atyre fjalëkalimin kryesor të rrjetit wifi.

Si të ndryshoni fjalëkalimin e Google Guest Wifi

Supozoni se dëshironi të ndryshoni fjalëkalimi juaj i Wi-Fi për mysafirët. Kjo është shumë e thjeshtë dhe më e lehtë sesa ndryshimi i rrjetit tuaj parësor Wi-Fi, sepse të gjitha pajisjet në shtëpinë tuaj lidhen me të.

Mund të ndodhë që ju e keni ndarë fjalëkalimin tuaj me fqinjët ose miqtë tuaj dhe më vonë dëshironi ta ndryshoni atë. Ose dyshoni se dikush tjetër ka pasur akses në të. Ndryshimi i fjalëkalimit të Wi-Fi të vizitorëve është një mënyrë e përshtatshme për të bllokuar aksesin e tyre në pikat Wi-Fi.

Mund ta ndryshoni fjalëkalimin e Wi-Fi të vizitorëve përmes aplikacionit Google Wifi. Në aplikacionin Google wifi:

 • Në aplikacionin Google wifi, shko te "Rrjeti i vizitorëve".
 • Zgjidhni emrin e rrjetit dhe më pas trokitni te "Modifiko"
 • Ndrysho fjalëkalimin
 • Trokitni mbi Ruaj

Mbështetja e Google Wifi

Nëse jeni duke kërkuar për një asistent të Google dhe përballeni me ndonjë teknikëproblemi në lidhje me rrjetin Google wifi, hapni aplikacionin tuaj Google Home ose aplikacionin Google Wifi dhe prekni tre rreshta në këndin e sipërm majtas të aplikacionit. Tani do të shihni opsionin Mbështetja e Kujdesit Wifi në meny. Nga ky opsion mund të gjeni një lidhje për të kontaktuar mbështetjen e klientit të Google përmes emailit dhe numrave të telefonit.

Përfundim

Tani ju e dini se si të krijoni një konfigurim të rrjetit të mysafirëve në shtëpi dhe të gjitha qëllimet e tij. Miqtë tuaj mund të kenë një lidhje interneti përmes një rrjeti të ftuar Google Wifi pa ndërhyrë në informacionin dhe të dhënat tuaja personale në rrjetin kryesor. Nëse keni një festë ose një vizitë familjare në shtëpinë tuaj, ky rrjet mund të japë akses të qetë dhe të menjëhershëm në internet.

Mund të lejoni akoma mikun tuaj të besueshëm të lidhet me rrjetin tuaj primar dhe rrjeti i vizitorëve mund të fiket për të siguruar përdorimin e duhur të gjerësisë së brezit kur askush nuk e përdor atë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.