Si të kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi në Windows 10

Si të kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi në Windows 10
Philip Lawrence

A jeni të interesuar të dini fuqinë e sinjalit Wi-Fi në kompjuterin tuaj Windows 10? Epo, fuqia e sinjalit të një rrjeti pa tel që merret në një PC varet nga faktorë të ndryshëm. Megjithëse distanca midis kompjuterit dhe ruterit WiFi konsiderohet faktori kryesor, variabla të tjerë janë gjithashtu përgjegjës për fuqinë e sinjalit.

Marrja e ulët e sinjalit WiFi në një laptop Windows 10 mund të pengojë shumë punën tuaj. Mund të bëhet zhgënjyese kur fuqia e sinjalit është e ulët, edhe kur kompjuteri juaj është i vendosur pranë ruterit të rrjetit Wireless.

Pra, cilët janë faktorët e tjerë që mund të bëjnë që fuqia e sinjalit të rrjetit me valë të jetë e dobët? Epo, pajisjet e rrjetit me valë përdorin valët e radios për të komunikuar të dhëna. Dhe siç e dimë, ndërhyrja në valë radio mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Kjo përfshin ndërhyrje nga pajisjet e tjera elektronike, muret, ndarjet, objektet e forta, apo edhe orientimi i ruterit të rrjetit pa tel.

Çfarëdo që të jetë arsyeja pas marrjes së dobët të sinjalit Wi-Fi nga ruteri, është thelbësore të gjeni një vendi ku kompjuteri juaj Windows 10 po merr sinjal të bollshëm të rrjetit Wireless nga ruteri.

Pra, çfarë mund të bëni për këtë? Nëse keni një laptop, gjëja më e mirë që mund të bëni është të lëvizni me të rreth ruterit në pika të ndryshme dhe të kontrolloni për fuqinë më të mirë të sinjalit Wi-Fi që mund të marrë. Por pyetja është se si të kontrolloni wirelessFuqia e sinjalit të rrjetit në desktopin e Windows 10?

Ne do të hedhim një vështrim në disa metoda nëpërmjet të cilave mund të përcaktoni fuqinë e sinjalit të një rrjeti WiFI në kompjuterin tuaj.

#1 – Kontrolloni Wi- Fuqia e sinjalit Fi ose cilësia e sinjalit WiFi nga shiriti i detyrave

Një nga mënyrat më të mira për të kontrolluar fuqinë e sinjalit Wi-Fi është përmes shiritit të detyrave të Windows 10. Shiriti i detyrave ndodhet në fund të ekranit. Shkoni në skajin e djathtë të Taskbar dhe klikoni në ikonën WiFi. Kjo do të hapë listën e rrjeteve me valë që mund të zbulojë përshtatësi me valë i kompjuterit tuaj. Këtu, ju mund të vini re fuqinë e rrjetit pa tel me të cilin jeni lidhur së bashku me fuqinë e rrjeteve të tjera me valë rreth jush.

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme të ekranit, shiritat e fuqisë së sinjalit të rrjete të ndryshme me valë ndryshojnë dhe është mjaft e dukshme përmes shiritave të sinjalit të pranishëm së bashku me emrat e rrjeteve me valë.

Shiritat e sinjalit ju japin një përmbledhje të përafërt të fuqisë së sinjalit WiFi në kompjuterin Windows 10. Por, çka nëse keni nevojë për një shifër të saktë të fuqisë së sinjalit? Ne e zbulojmë në metodën e mëposhtme.

#2 – Kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi ose cilësinë e sinjalit WiFi në vijën e komandës

Për të parë një shifër të saktë të fuqisë së sinjalit të rrjetit me valë, ju rekomandojmë të përdorni Ndërfaqja e linjës së komandës. Kaloni nëpër hapat e dhënë më poshtë dhe zbuloni se si të:

Hapi 1 : Hapni dritaren e linjës së komandës në tuajWindows 10 PC. Për këtë, shtypni tastet Win + R . Kur hapet kutia Run, shkruani cmd dhe klikoni në butonin Ok .

Hapi 2 : Ndërsa hapet ndërfaqja e linjës së komandës, shkruani komandën e dhënë më poshtë në të, më pas shtypni tastin Enter :

netsh wlan show interfaces

Pas ekzekutimit të komandës së mësipërme, do të shihni një mori informacionesh në lidhje me lidhjen me valë me të cilën është lidhur kompjuteri juaj. Në fund të këtij informacioni, ka një seksion me emrin Signal . Ju do të shihni fuqinë e saktë të sinjalit WiFi në përqindje në PC me Windows 10 përpara kësaj fushe.

Çdo përqindje që është mbi 80% mund të konsiderohet si fuqi e mirë e sinjalit.

#3 - Përcaktoni fuqinë e sinjalit Wi-Fi në aplikacionin "Cilësimet"

Këtu është një mënyrë tjetër për të kontrolluar fuqinë e sinjalit Wi-Fi ose cilësinë e sinjalit në kompjuterin tuaj. Është pak më ndryshe nga metodat konvencionale, por e bën punën. Për të parë fuqinë e sinjalit, do të përdorim aplikacionin e cilësimeve të Windows 10. Këtu janë hapat që duhet të ndiqni:

Hapi 1 : Hapni aplikacionin Cilësimet në kompjuterin tuaj. Për ta bërë këtë, mund të shtypni tastet e shkurtoreve të mëposhtme: Win + I

Shiko gjithashtu: U zgjidh: Nuk u gjet asnjë rrjet wifi në Windows 10

Hapi 2 : Në aplikacionin Cilësimet, klikoni në opsionin që thotë Rrjeti & Internet .

Hapi 3 : Kur Rrjeti & Hapet dritarja e cilësimeve të Internetit, klikoni në opsionin Status i pranishëm në panelin në të majtë. Pasklikoni, shkoni në panelin e djathtë. Këtu, kontrolloni ikonën e lidhjes me valë. Numri i shiritave të ngurtë në ikonën e sinjalit përfaqëson fuqinë e sinjalit të rrjetit Wireless. Sa më i vogël të jetë numri i shiritave të ngurtë në ikonë, aq më e dobët është fuqia e sinjalit të rrjetit në Windows 10.

#4 – Përdorni panelin e kontrollit për të kontrolluar fuqinë e sinjalit WiFi ose cilësinë e sinjalit

Ju mund të Hyni gjithashtu në Qendrën e Rrjetit dhe Ndarjes në Panelin e Kontrollit të Windows 10 për të kontrolluar fuqinë e sinjalit Wi-Fi. Kaloni në hapat e dhënë më poshtë për të zbuluar se si:

Hapi 1 : Shtypni tastet e shkurtores Start + R për të hapur kutinë Run . Në ndërfaqen e kutisë Run, futni panelin e kontrollit dhe shtypni tastin Enter për të hapur aplikacionin e Panelit të Kontrollit.

Hapi 2 : Kontrolli Ndërfaqja e panelit do të hapet. Këtu, klikoni në opsionin që lexon Rrjeti dhe Interneti .

Hapi 3 : Në dritaren tjetër që ngarkohet, klikoni në Rrjeti dhe opsioni Sharing Center .

Hapi 4 : Në dritaren Network and Sharing Center, do të merrni një sërë opsionesh. Këtu, shikoni për ikonën WiFi të pranishme së bashku me emrin e rrjetit WiFi (referojuni pamjes së ekranit më poshtë). Ju mund të përcaktoni fuqinë e sinjalit të rrjetit me valë përmes ikonës me valë.

Hapi 5 : Nëse dëshironi një pamje të qartë të fuqisë së sinjalit të rrjetit, mund të bëni një klik të dyfishtë në emrin e rrjetit pa tel në të mëparshmenEkrani i panelit të kontrollit. Dritarja e re e mëposhtme do të hapet ku mund të shikoni fuqinë e sinjalit.

Shiko gjithashtu: Si të dërgoni/merrni tekst përmes WiFi në Android

#5 – Kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi në Windows 10 në PowerShell

Windows PowerShell është një mjet tjetër në Windows 10 që do t'ju ndihmojë të kontrolloni fuqinë e sinjalit me valë në Windows 10. Ashtu si Command Prompt, gjithçka që duhet të bëni është të futni një komandë dhe do të jeni në gjendje të shikoni fuqinë e sinjalit të rrjetit Wireless me të cilin jeni lidhur në kompjuterin tuaj Windows 10. Këtu janë hapat për të hyrë në fuqinë e sinjalit në PowerShell:

Hapi 1 : Hapni ndërfaqen PowerShell në kompjuterin tuaj. Për këtë, shtypni butonin Start . Këtu, shkruani Powershell . Nga rezultati i kërkimit, zgjidhni opsionin që thotë Windows PowerShell .

Hapi 2 : Kur të hapet ndërfaqja PowerShell, shkruani komandën e mëposhtme, më pas shtypni Fut tastin :

(ndërfaqet e shfaqjes së rrjetit WLAN) -Përputhni '^\s+Signal' -Zëvendësoni '^\s+Signal\s+:\s+',”

Siç mund ta shihni, pas ekzekutimit të komandës së mësipërme, dritarja PowerShell tregon fuqinë e sinjalit të rrjetit Wireless me të cilin jeni lidhur në përqindje.

Përndryshe, mund të përdorni vetëm komandën netsh WLAN show interfaces në PowerShell, ashtu siç keni bërë në Command Prompt, për të parë fuqinë e sinjalit ose cilësinë e sinjalit së bashku me informacione të tjera të ndryshme në lidhje me rrjetin pa tel ku jeni lidhur. te.




Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.