Si të kontrolloni përdorimin e të dhënave WiFi në Windows 7

Si të kontrolloni përdorimin e të dhënave WiFi në Windows 7
Philip Lawrence

Ndonjëherë, është thelbësore të gjurmoni përdorimin e internetit në rast se jeni duke përdorur një plan të kufizuar interneti. Ju dëshironi të ruani të dhënat e rrjetit për t'u siguruar që plani juaj të mos përfundojë shumë shpejt. Monitorimi i përdorimit të të dhënave të rrjetit të lidhjes suaj të internetit do t'ju ndihmojë të menaxhoni me efikasitet planin tuaj të të dhënave.

Shiko gjithashtu: A nuk funksionon Wi-Fi i termostatit tuaj Honeywell? Provoni këto rregullime

Windows 7 nuk ofron asnjë aplikacion vendas për të kontrolluar përdorimin e të dhënave WiFi. Pra, do t'ju duhet të përdorni një aplikacion softuerësh të palëve të treta që ju lejon të monitoroni përdorimin e internetit WiFi. Ka shumë prej tyre, dhe shumë janë të lira. Këtu, unë do të përmend disa programe softuerësh për monitorimin e përdorimit të internetit që mund të shkarkohen dhe përdoren falas. Por para kësaj, le të shohim avantazhin e monitorimit të përdorimit të të dhënave WiFi me këtë softuer.

Tabela e përmbajtjes

 • Përparësitë e përdorimit të softuerit për monitorimin e përdorimit të të dhënave WiFi:
 • 1. BitMeter OS
 • 2. GabNetStats
 • 3. FreeMeter
 • 4. LanLight
 • 5. NetStat Live
 • 6. Treguesi i aktivitetit të rrjetit
 • 7. Monitori i gjerësisë së brezit Zed
 • 8. Matësi i gjerësisë së brezit ShaPlus
 • 9. TrafficMonitor
 • 10. NetTraffic
  • Përfundim

Përparësitë e përdorimit të Softuerit të monitorimit të përdorimit të të dhënave WiFi:

 • Ju merrni një paraqitje grafike të përdorimit të të dhënave të rrjetit gjerësia e brezit, duke e bërë më të lehtë kuptimin e statistikave të rrjetit.
 • Kontrollo statistikat e përdorimit të WiFi.
 • Monitoro përdorimin mesatar të të dhënave së bashku me shpejtësinë e rrjetit.
 • Eksporto monitorimintë dhënat si skedar.
 • Janë ofruar shërbime shtesë, si Ping Utility, Traceroute Utility, Calculator dhe Advanced Statistics.

Tani, këtu është lista e softuerëve për t'ju ndihmuar të monitoroni përdorimi i internetit në Windows 7.

Shiko gjithashtu: Si të ndryshoni fjalëkalimin ATT WiFi & Emri?

1. BitMeter OS

BitMeter OS është softuer falas dhe me burim të hapur që ju lejon të kontrolloni përdorimin e të dhënave WiFi në Windows 7. Ai gjithashtu funksionon në Mac dhe Linux që funksionon sistemeve. Ky aplikacion funksionon në një shfletues uebi pasi ta shkarkoni dhe instaloni në kompjuterin tuaj.

Në ndërfaqen e tij kryesore, mund të shikoni skeda të ndryshme. Për të kontrolluar përdorimin e drejtpërdrejtë të të dhënave të internetit, hapni skedën Monitor për të parë një grafik që shfaq përdorimin e të dhënave të shkarkimit dhe ngarkimit. Një kronometër ofrohet gjithashtu për të kufizuar përdorimin e internetit për një kohëzgjatje të caktuar.

Përveç monitorimit të përdorimit aktual të të dhënave WiFi, ai përmban shumë veçori të vlefshme:

 • Kontrollo historinë dhe përmbledhjen të përdorimit të rrjetit dhe gjithashtu të eksportoni të dhëna në një skedar CSV.
 • Veçori për të krijuar një lajmërim në mënyrë që të njoftoheni kur përdorimi WiFi tejkalon një kufi specifik.
 • Llogaritësi në matni kohën e nevojshme për të transferuar një sasi specifike të dhënash dhe anasjelltas.
 • Skeda e pyetjeve ju lejon të kontrolloni përdorimin e WiFi brenda një periudhe.

2. GabNetStats

Është një aplikacion tregues i rrjetit që ju tregon trafikun e të dhënave hyrëse dhe dalëse. Mund të kontrolloni shpejt përdorimin e internetit WiFi në Windows 7 duke përdorur këtë softuer portativ dhe të lehtë. Kjo lejonju gjurmoni statistikat e mëposhtme të rrjetit: shpejtësia e marrjes, shpejtësia e emetimit, të dhënat totale të marra, gjerësia e brezit, të dhënat totale të dërguara dhe përdorimi mesatar i internetit. Ju gjithashtu mund të shihni një grafik të përdorimit të internetit në kohë reale në ndërfaqen e tij. Mund ta hapësh dhe njëkohësisht të përdorësh internetin ndërkohë që monitoron përdorimin e WiFi.

Me klikim të butonit Advanced, hapet një dritare e re që ju tregon statistika të avancuara. Këto statistika janë paketa dalëse, paketa hyrëse, fragmentimi i paketave, statistikat TCP, lidhjet TCP, dëgjuesit TCP, statistikat UDP dhe statistikat ICMP. Mund të zgjidhni gjithashtu përshtatësin e rrjetit për të kontrolluar përdorimin e të dhënave.

Në përgjithësi, është një mjet gjithëpërfshirës për të kontrolluar përdorimin e të dhënave WiFi në Windows 7. Shkarkoni nga këtu.

3. FreeMeter

FreeMeter është një aplikacion portativ për të kontrolluar përdorimin e të dhënave në Windows 7. Ky program është gjithashtu i pajtueshëm me versionet e tjera të Windows.

Ky softuer ndodhet në sirtarin e sistemit. Mund ta nisni dhe më pas ta përdorni nga tabaka e sistemit për të monitoruar përdorimin e WiFi. Ai tregon një grafik me përdorimin në kohë reale të lidhjes hyrëse dhe dalëse të internetit. Kjo ju lejon të monitoroni parametra të ndryshëm, duke përfshirë intervalin e përditësimit, gjerësinë e brezit, shkallën e grafikut, mesataret e ekranit, ngjyrën e grafikut dhe më shumë. Ai gjithashtu ofron disa veçori shtesë si Ping Utility, gjurmuesi i performancës, Traceroute Utility, Sfondi i ikonave transparente dhe Regjistri total.

4. LanLight

LanLight është një aplikacion i vogël për të kontrolluar përdorimin e WiFi në PC me Windows 7. Duke e përdorur atë, ju mund të monitoroni aktivitetin WiFi në kohë reale, duke përfshirë totalin e të dhënave të marra dhe të dërguara. Ai gjithashtu tregon ngarkesën e procesorit dhe përdorimin e memories. Së bashku me këtë, ju mund të shikoni statusin e rrjetit si lloji i lidhjes, njësia maksimale e transmetimit; shpejtësia, oktetet e marra, një paketë unicast dërguar, paketat e marra të hedhura, paketat e marra të gabuara dhe informacione të tjera të tilla. Trace Route, Check Bandwidth dhe Ping Hostname janë mjete të tjera të këtij softueri.

5. NetStat Live

NetStat Live (NSL) është një softuer monitorues i gjerësisë së brezit që ju lejon të gjurmoni trafiku në hyrje dhe në dalje. Ai tregon të dhënat në formën e grafikëve dhe tekstit. Mund të shikoni një grafik në kohë reale që shfaq përdorimin e rrjetit. Ai tregon të dhënat aktuale, mesatare dhe maksimale hyrëse dhe dalëse në ndërfaqen e tij.

Përveç kësaj, ky softuer ju mundëson gjithashtu të shikoni përdorimin e CPU-së. Ju gjithashtu mund të gjeni opsione të ndryshme për të konfiguruar opsione të ndryshme si:

 • Statistikat: Me këtë veçori, mund të kontrolloni ose zgjidhni statistikat që dëshironi të shihni ose fshihni nga ekrani .
 • Konfiguro: Të lejon të konfigurosh konfigurime si njësia e ekranit, opsioni i nisjes automatike, opsioni i minimizimit automatik, etj.

6. Treguesi i aktivitetit të rrjetit

Ke një softuer tjetër që të lejon të monitorosh përdorimin e internetit WiFi. RrjetiTreguesi i aktivitetit gjurmon të gjithë gjerësinë e brezit të trafikut në hyrje dhe në dalje dhe ju tregon statistikat e drejtpërdrejta. Ju gjithashtu mund të kontrolloni vetitë e tjera të rrjetit duke klikuar me të djathtën në ikonën e tij nga tabaka e sistemit. Për shembull, algoritmi i skadencës, lidhja aktive e hapur, një lidhje pasive e disponueshme, përpjekjet e dështuara për lidhje, segmentet e marra, segmentet e dërguara, datagrami UDP i dërguar/marra dhe paketat ICMP të dërguara/marra.

7. Gjerësia e brezit Monitor Zed

Monitori i gjerësisë së brezit Zed është një aplikacion portativ që tregon një paraqitje grafike të përdorimit tuaj të internetit WiFi në një kompjuter Windows 7. Shiritat e kuq dhe jeshil tregojnë përkatësisht aktivitetin e shkarkimit dhe ngarkimit.

8. Matësi i gjerësisë së brezit ShaPlus

Matësi i gjerësisë së brezit ShaPlus është një program pa pagesë i lehtë për t'u përdorur që ju mundëson të kontrolloni Gjerësia e brezit të përdorimit të të dhënave WiFi në Windows 7. Ai tërheq aplikacionet e tjera në mënyrë që të mund të shikoni përdorimin e rrjetit mbi dritaret e tjera të hapura në kompjuterin tuaj. Mund të tregojë gjithashtu grafikun mujor të përdorimit të të dhënave WiFi. Plus, mund të vendosni një ose disa ndërfaqe rrjeti që dëshironi të shihni.

9. TrafficMonitor

TrafficMonitor është gjithashtu një monitor portativ i performancës së rrjetit që mund ta përdorni për të parë përdorimin e WiFi gjerësia e brezit. Është në përputhje me shumicën e versioneve të Windows. Ky është një aplikacion kompakt, siç mund ta shihni në pamjen e mëposhtme të ekranit. Ai tregon trafikun e ngarkimeve dhe shkarkimeve në kohë reale. Ju gjithashtu mund të aktivizoni CPU dhemonitorimin e përdorimit të kujtesës dhe shikoni atë së bashku me përdorimin e WiFi. Aplikacioni vizaton mbi aplikacionet e tjera.

Megjithëse duket i vogël, ai ka shumë veçori të tjera që janë të aksesueshme nga menyja e klikuar me të djathtën. Ju mund të shikoni historikun e trafikut të rrjetit në një pamje liste ose pamje kalendarike. Kjo ju lejon të shihni detajet e lidhjes, të zgjidhni ndërfaqen e rrjetit për të cilën dëshironi të monitoroni trafikun e të dhënave, etj. Nëse dëshironi, mund të konfiguroni cilësime të ndryshme dhe ta personalizoni programin sipas kërkesave tuaja.

10. NetTraffic

NetTraffic është një program i mirë që tregon gjerësinë e brezit të grafikut të përdorimit të rrjetit të drejtpërdrejtë. Ju gjithashtu mund të shikoni statistikat e përmbledhura për një periudhë të caktuar. Ka versione instaluesi dhe portativ dhe është shumë i lehtë.

Përfundim

Këtu u njohëm me rreth dhjetë programe falas që tregojnë përdorimin e të dhënave WiFi së bashku me paraqitjen grafike. Këto janë të lehta, kryesisht peshojnë në Kbs. Ju mund të gjurmoni trafikun hyrës dhe dalës së bashku me statistika të ndryshme të rrjetit. Shkarkoni dhe provoni ato.

Rekomanduar për ju:

Si të kontrolloni shpejtësinë e WiFi në Windows 10

Si të kontrolloni llojin e sigurisë WiFi në Windows 10

Si të rritni sinjalin WiFi në laptop në Windows 10

Lista e menaxherit më të mirë WiFi për Windows 10

Si të kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi në Windows 10
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.