Si të kontrolloni telefonin Android nga PC përmes WiFi

Si të kontrolloni telefonin Android nga PC përmes WiFi
Philip Lawrence

Telefonat inteligjentë Android janë bërë pjesë integrale e stilit tonë të jetesës moderne. Të mendosh për një ditë pa përdorur aplikacionet Android është një punë e vështirë.

Detyrat primare dhe shumë të avancuara informatike janë kapërcyer nga kompjuterët dhe bëhen thjesht me lehtësinë e pajisjeve inteligjente Android.

Megjithatë, disa profesionistë dhe punëtorët e rregullt online ulen me orë të tëra para kompjuterëve dhe laptopëve. Prandaj, ata duhet të bëjnë më shumë për të përdorur kompjuterin dhe telefonin inteligjent njëkohësisht.

Si të kontrolloni telefonin tuaj Android direkt nga kompjuteri ose laptopi nëpërmjet Wi-Fi? Nëse kjo nuk tingëllon mirë, atëherë çfarë tjetër mundet?

Në këtë artikull, do të mësoni cilësimet për të lidhur dhe kontrolluar Android-in tuaj nga kompjuteri juaj në vitin 2022.

Tabela e Përmbajtjes

 • Cilat janë avantazhet e kontrollit të Android nga një kompjuter?
 • Si ta kontrolloni pajisjen tuaj Android nga një kompjuter?
  • #1. AirDroid:
  • #2. TeamViewer:
  • #3. Vysor
  • #4. PushBullet
  • #5. SideSync
  • #7. Apowermirror
  • #8. Mirror GO
  • Përfundim

Cilat janë avantazhet e kontrollit të Android nga një PC?

Kontrolli i pajisjes tuaj Android nga kompjuteri juaj do të jetë i dobishëm në disa mënyra. Së pari, do t'ju lehtësojë punën dhe do t'ju kursejë kohë dhe përpjekje. Pra, le të shohim disa avantazhe të mundshme të kontrollit të androidit nga një kompjuter.

 • Mund të marrësh ose të bësh telefonata nga një kompjuter.
 • Mund të dërgosh dhe të marrësh SMS oseWhatsApp dërgon mesazhe nga kompjuteri juaj me lehtësi.
 • Kontrollimi i Android nga kompjuteri ju lejon gjithashtu të përdorni opsionet e transferimit të skedarëve.
 • Transferoni shpejt imazhet, videot, dokumentet, etj., nga kompjuteri në smartfon dhe zëvendës - anasjelltas.
 • I përshtatshëm dhe që kursen kohë.
 • Lejon menaxhim më të mirë të telefonit inteligjent dhe kompjuterit tuaj njëkohësisht.

Si ta kontrolloni pajisjen tuaj Android nga një kompjuter?

Pasi të dini avantazhet e kontrollit të androidit nga një PC, mund të pyesni veten se si ta bëni këtë!

Ka shumë aplikacione të disponueshme atje që ndihmojnë në lidhjen e kompjuterit dhe pajisjeve Android. Këto aplikacione ndihmojnë në arritjen e detyrës për të kontrolluar Android nga PC dhe kryerjen e detyrave të tjera të ndryshme.

Më parë, të gjithë transferonin të dhëna nga smartphone në PC me ndihmën e një kabllo USB, por jemi në vitin 2022. Le të pranojmë se kjo metodë nuk është vetëm e lashtë, por kërkon edhe shumë kohë. Gjithashtu, kjo lloj lidhjeje vjen me kufizimet e saj.

Lidhja ndonjëherë nëpërmjet një kablloje USB nuk mund të realizohej as për shkak të një problemi ose një tjetër. Në pamundësi për të gjetur kabllon USB, lidhja shkëputet herë pas here dhe kompjuteri nuk arrin të zbulojë telefonin inteligjent Android.

Zgjidhja më e avancuar për këtë çështje është përdorimi i Wi-Fi për të vendos një lidhje. Thjesht klikon dhe çiftimi ndodh menjëherë. Me këtë lidhje duke u krijuar, ju mundenifilloni të punoni dhe të menaxhoni me lehtësi pajisjen tuaj celulare. Kjo metodë konsiderohet më e përshtatshme sepse nuk ka lidhje teli, nuk ka frikë nga ndërprerja e lidhjes dhe procesi i përgjithshëm është i shpejtë dhe i besueshëm.

Këtu është lista e aplikacioneve kryesore për të kontrolluar Android nga PC:

#1. AirDroid:

AirDroid është një nga aplikacionet më të mira të menaxhimit celular për të transferuar skedarë nëpër platforma të ndryshme si Windows, Android, iOS dhe Linux. Përveç kësaj, ai ofron kontroll mbi pajisjen tuaj Android nga ekrani i kompjuterit Windows 10.

Së pari duhet ta pasqyroni pajisjen dhe aplikacioni merr kontrollin e të gjitha veprimeve të pajisjes tuaj celular nga ekrani i kompjuterit ose desktopi plotësisht . Kjo ndodh me ndihmën e kompjuterit tuaj nëpërmjet përdorimit të Wi-Fi. Pjesa më e mirë e AirDroid është se është plotësisht falas për t'u përdorur në aksesin në rrjetin lokal.

Veçoritë kryesore:

1. Transferimi i skedarëve: Aplikacioni Airdroid ju lejon të kontrolloni dhe transferoni të gjitha llojet e skedarëve përmes aksesit në distancë. Videot, imazhet, GIF, APK ose ndonjë skedar i madh mund t'ju dërgohen përmes rrjetit të kompjuterit ose Wi-Fi.

2. Pasqyrimi i ekranit : Dikush mund të pasqyrojë pajisjet e tij në një kompjuter duke përdorur Wi-Fi. Ju madje mund të transmetoni transmetimin tuaj me përdorimin e aplikacionit AirDroid. Pra, bëhet e thjeshtë për ju që të përdorni aplikacionin AirDroid dhe të ndani ekranin tuaj me një partner tjetër.

3.Telekomanda e telefonit Android: Do t'ju lejojë të kontrolloni Android nga një pajisje PC Windows plotësisht pa rrënjë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të lidheni me klientin e kompjuterit Air Droid me pajisjen tonë Android.

4. Kamera në distancë : Veçoria e AirDroid ju ndihmon të shihni përmes thjerrëzave të kamerës së përparme dhe të pasme të telefonit tuaj.

5. SMS & Menaxhimi i kontakteve: Menaxhimi i mesazheve, email-eve dhe ruajtja e kontakteve janë disa nga veçoritë duke përdorur aplikacionin AirDroid.

6. Kryerja e telefonatave në PC: Madje mund të përdorni aplikacionin AirDroid për të kryer telefonata dhe për të menaxhuar regjistrat e telefonatave të pajisjes tuaj Android. Do të jetë e dobishme nëse dikush ka një problem me rrjetin dhe mund të rrisë efikasitetin e punës.

7. Rezervimi & Sinkronizimi : Madje mund të bëni kopje rezervë të të gjitha imazheve, videove, skedarëve, etj., të ruajtura në pajisjen tuaj Android në PC duke përdorur aplikacionin AirDroid.

#2. TeamViewer:

TeamViewer është një shërbim i bazuar në aplikacione që ju ndihmon të merrni mbështetje për kompjuterin tuaj Windows 10, telefonin Android ose tabletin tuaj. Ky shërbim fantastik ju lejon të aksesoni, kontrolloni dhe shikoni në distancë kompjuterin ose telefonin tuaj celular.

Në një periudhë të shkurtër, TeamViewer ka fituar tashmë më shumë se 1 milion përdorues. Kjo tregon qartë se ky shërbim i bazuar në aplikacion është mjaft efikas në atë që bën.

Ky aplikacion konsiderohet gjithashtu i sigurt për të gjitha llojet e transferimeve të skedarëve, duke përfshirë fotot, videot oseskedarë të tjerë. Edhe pse paketa TeamViewer përdoret kryesisht nga IT dhe sektorë të tjerë të shërbimeve, mund ta përdorni për të kontrolluar telefonat Android nga PC përmes WiFi. Për më tepër, TeamViewer, ju mund të ndani ekranin tuaj Android në çdo pajisje tjetër si Windows, Mac, Linux, etj., në çdo kohë nga çdo vendndodhje.

Shiko gjithashtu: Moduli WiFi Rain Bird (Instalimi, konfigurimi dhe më shumë)

#3. Vysor

Aplikacioni Vysor Android ju mundëson të shikoni dhe kontrolloni telefonin tuaj Android në kompjuterin ose kompjuterin tuaj. Vysor ndihmon në përdorimin e aplikacioneve, luajtjen e lojërave dhe më shumë duke menaxhuar pajisjen tuaj Android me ndihmën e miut dhe tastierës përmes WiFi.

Vysor gjithashtu ndihmon në pasqyrimin e telefonit tuaj Android në desktopin Windows 10, gjë që është e mrekullueshme për prezantimet. Opsioni Vysor Share ju lejon të lidheni dhe të ndani ekranin tuaj me të tjerët për ndihmë.

Versioni falas i Vysor në Play Store ka veçori të kufizuara, por plani i abonimit i ka të gjitha veçoritë, i plotë. Përveç kësaj, cilësia e transmetimit të Vysor është mahnitëse dhe ju lejon të kontrolloni pajisjen tuaj Android nga kompjuteri juaj pa probleme.

Aplikacioni celular Vysor në Google Play ju udhëzon me mënyrat për të kontrolluar cilësimet e Android.

 • Vysor konsiderohet si zgjedhja më e preferuar për të kontrolluar pajisjen Android të telefonit tuaj. Lidhni pajisjet celulare me akses të lehtë.

#4. PushBullet

PushBullet është një nga aplikacionet më të mira Android në Google Play Store, të cilin mund ta përdorni për të kontrolluar Androidnga një PC. Është i shkëlqyeshëm në kontrollin efektiv të pajisjes celulare përmes kompjuterit në një mënyrë të sinkronizuar. Kjo do të thotë se nuk ka pothuajse asnjë vonesë kur mbani pajisjen Android.

Për ta përdorur këtë, do t'ju duhet një klient PushBullet në kompjuterin tuaj dhe aplikacioni PushBullet të instaluar në telefonin tuaj Android. Nëse dëshironi të kontrolloni telefonatat dhe mesazhet e telefonit tuaj nga kompjuteri juaj, kjo është zgjidhja e duhur.

#5. SideSync

SideSync është zhvilluar kryesisht për telefonat celularë Samsung, por gjithashtu mbështet telefona të tjerë. Është një nga aplikacionet më të mira dhe ndihmon në transferimin nga aplikacioni desktop i kompjuterit në telefon, shikimin e njoftimeve dhe shumë më tepër. Pra, nëse doni të kontrolloni telefonin tuaj nga kompjuteri juaj, ky është një opsion që ia vlen të shqyrtohet, veçanërisht nëse jeni përdorues i Samsung.

Shiko gjithashtu: Zgjidhur: Xbox One nuk do të lidhet me WiFi

#7. Apowermirror

Apowermirror është një tjetër mundësi e shkëlqyer për të transmetuar ekranet e telefonit dhe telekomandimin e pajisjeve Android nga një PC (Windows ose Mac). Kjo ju lejon të kontrolloni një pajisje Android pa probleme përmes WiFi nga distanca.

#8. Mirror GO

Një tjetër shërbim i shkëlqyer për të kontrolluar në distancë pajisjen tuaj Android nga PC, Mirror Go, është alternativa më e mirë për lojtarët celularë. Sepse, ndryshe nga mënyrat e tjera konvencionale për të kontrolluar Android nga PC, kjo jo vetëm që ju lejon të pasqyroni ekranin, por gjithashtu mund të regjistroni, transmetoni dhe kontrolloni ekranin e telefonit tuaj përmes Mirror Go. Ky aplikacion celular për të kontrolluar tuajTelefoni Android gjithashtu ndihmon me mbështetjen e miut dhe tastierës.

Përfundim

Ne renditëm disa nga opsionet më të mira që ju lejojnë të kontrolloni Android nga një PC (kompjuter personal) në listën e mësipërme. Megjithatë, është bërë e nevojshme që të gjithë të shkojnë në pasqyrimin e ekranit dhe të kontrollojnë Android nga kompjuteri për të ndarë skedarët e pajisjes.

Disa nga aplikacionet më të mira janë më të përshtatshmet për pasqyrimin e ekranit, ndërsa disa janë të mira për transferimin dhe sinkronizimin e skedarëve . E tëra çfarë ju duhet të bëni është të gjeni zgjedhjen më të mirë sipas nevojës tuaj. Ne jemi përpjekur maksimalisht të përmendim veçoritë e këtyre shërbimeve/aplikacioneve. Shpresojmë, ne kemi qenë në gjendje t'ju ndihmojmë me zgjedhjen e opsionit më të mirë për nevojat tuaja. Në rast të pyetjeve ose dyshimeve, mos ngurroni të na kontaktoni në seksionin e komenteve më poshtë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.