Si të lidheni me Amtrak WiFi

Si të lidheni me Amtrak WiFi
Philip Lawrence

Amerikanëve u pëlqen të udhëtojnë - as kërcënimi i Omicron nuk mund t'i ndalonte ata! AAA raportoi se më shumë se 109 milionë amerikanë udhëtuan për kohë të lirë në vitin 2021. Një gjë që shumica e njerëzve kërkojnë kur rezervojnë një fluturim është një lidhje Wi-Fi. Shumë linja ajrore ofrojnë Wi-Fi, por kjo vjen me një tarifë të lartë.

Ka një alternativë më të mirë dhe më të lirë për njerëzit që udhëtojnë me tren - Amtrak Wi-Fi. Amtrak ka ofruar lidhje falas Wi-Fi për udhëtarët në distanca të gjata që nga viti 2010.

Amtrak ofron mënyrën më të lirë dhe më të sigurt për të shkuar nga një pikë në tjetrën pa kosto dhe telashe për të vozitur vetë. Kompania ka ofruar shërbime hekurudhore ndërqytetare për miliona pasagjerë për më shumë se 40 vjet.

Për të përmirësuar përvojën e udhëtarëve dhe për ta bërë udhëtimin e tyre argëtues, Amtrak ofron një shërbim Wi-Fi falas në trena të veçantë dhe në stacione të caktuara . Kjo u jep njerëzve një shans për të qëndruar të lidhur me botën ose të jenë produktivë gjatë rrugës për në destinacionin e tyre të synuar.

Këtu janë gjithçka që duhet të dini rreth Amtrak WiFi

Amtrak ofron Wi-Fi në shumicën e trenat e saj dhe në shumicën e stacioneve të saj. Interneti mbështetet nga transportues celularë që kanë ndërtuar kulla midis stacioneve. Këtu është një listë e disa trenave të njohur Amtrak që ofrojnë WiFi:

 • Amtrak Cascades
 • Acela
 • Lake Shore Limited
 • Shërbimi Lincoln
 • Crescent
 • Downeaster
 • PerandoriaShërbimi
 • Silver Meteor
 • Silver Star
 • Valley Flyer
 • Vermonter

Amtrak Wi-Fi është i disponueshëm në shumë të tjera Trenat Amtrak. Stacionet e mbuluara përfshijnë Chicago, IL - Union Station, Washington, DC dhe Philadelphia, PA. Interneti mbështetet nga transportues celularë që kanë ndërtuar kulla ndërmjet stacioneve.

Kini parasysh se trenat Amtrak janë të pajisur me Wi-Fi me gjerësi bande të kufizuar. Megjithatë, meqenëse qindra udhëtarë hipin në këta trena, kompania synon të ofrojë një lidhje të mirë interneti për çdo përdorues, kështu që ata mbështesin vetëm shfletimin e përgjithshëm të internetit.

Ndërsa rrjeti është i disponueshëm në shumicën e stacioneve, ato kufizojnë nivelet e larta aktivitetet e gjerësisë së brezit, të tilla si transmetimi i audios dhe videove ose shkarkimi i skedarëve të mëdhenj. Po kështu, nuk mund ta përditësoni softuerin tuaj në trenat Amtrak.

Nëse keni probleme me lidhjen e pajisjes me Amtrak Wi-Fi, ky postim është për ju! Së pari, le të shohim Amtrak Wi-Fi, si të lidhemi dhe si të sigurojmë një shpejtësi të mirë gjatë lidhjes.

Amtrak WiFi: A është mirë?

Sipas Amtrak, lidhja me Amtrak WiFi është e thjeshtë. Thjesht skanoni rrjetet e disponueshme Wi-Fi në celularin tuaj dhe zgjidhni "Amtrak_Wi-Fi" dhe pajisja juaj do të lidhet me internetin. Megjithatë, nuk është aq e lehtë.

Lidhja mund të jetë jashtëzakonisht e ngadaltë dhe skedarët dhe videot e mëdha nuk mbështeten. E thënë thjesht, përmbajtja me gjerësi të lartë bande nuk mbështetetAmtrack WiFi. Si rezultat, nuk do të jeni në gjendje të shkarkoni asnjë skedar më të rëndësishëm se 10 MB.

Email-et mund të marrin më shumë se zakonisht për të mbërritur. Edhe një imazh i thjeshtë ose një skedar më i vogël se 10 MB mund të duhen orë për t'u shkarkuar. Gjëja më e mirë që mund të bëni është të planifikoni udhëtimin tuaj në ditë më pak të ngarkuara kur këta trena nuk janë të mbushur me njerëz, kështu që ka më pak kërkesa në rrjet.

Sa më i madh të jetë numri i njerëzve të lidhur me Wi-Fi, aq më i ngadalshëm do të jetë rrjeti dhe ju do të jeni në gjendje të bëni më pak gjëra ndërsa jeni të lidhur. Nëse rrjeti është shumë i ngadalshëm, kjo është ndoshta për shkak të një luhatjeje në fuqinë e sinjalit në çdo stacion.

Megjithatë, hendeku i gjatë ndërmjet humbjes së lidhjes dhe kthimit të sinjalit mund t'ju shqetësojë vërtet nervat. Mund të zbuloni se mezi mund t'i dërgoni mesazhe miqve tuaj ose të shkarkoni mesazhe, e lëre më të shkarkoni përmbajtje video.

Një zgjidhje tjetër mund të jetë të rezervoni një biletë të klasit të biznesit për të shijuar Amtrak WiFi më të mirë të mundshëm. Karroca e klasit të biznesit rrallë rezervohet plotësisht, madje edhe në festat publike. Do të zbuloni gjithashtu se sediljet ofrojnë më shumë hapësirë ​​për këmbët dhe janë shumë të rehatshme për udhëtarët në udhëtime të gjata. Për më tepër, do të shijoni një lidhje të qetë dhe të qëndrueshme gjatë gjithë udhëtimit tuaj kur jeni në klasën e biznesit dhe treni ka priza AC në të dyja anët për të mbajtur telefonin dhe pajisjet e tjera të ngarkuara plotësisht.

Si të lidheni me Amtrak Wi -Fi në rrugët e trenit

Amtrak ështëe drejtë për një gjë - lidhja me Wi-Fi është e lehtë. Lidhja me Wi-Fi të trenit Amtrak është e ngjashme me lidhjen e pajisjes tuaj me Wi-Fi të hotelit.

Sigurohu që cilësimi Wi-Fi i pajisjes tënde të jetë aktiv dhe më pas ndiqni këto hapa:

Hapi 1

Në skedën Cilësimet, klikoni në Wi-Fi dhe aktivizoni atë.

Hapi 2

Pajisja juaj do të filloni skanimin për rrjetet e disponueshme. Më pas, gjeni Amtrak_Wi-Fi dhe lidhni pajisjen tuaj me këtë rrjet.

Shiko gjithashtu: Arris Router WiFi nuk funksionon?

Hapi 3

Hapni shfletuesin tuaj për të parë nëse ngarkohet. Nëse jo, rifresko faqen. Do të ridrejtoheni në ekranin e mirëseardhjes. Pajtohuni me termat dhe kushtet në faqen e Amtrak.

Mobili ose laptopi juaj tani do të lidhet me WiFi të trenit dhe mund të shijoni internetin gjatë gjithë udhëtimit tuaj. Megjithatë, vështirësia e vetme është se mund të mos dëshironi të vazhdoni të përdorni këtë Wi-Fi për shkak të problemeve të lidhjes dhe shpejtësive të ngadalta.

Këshillohet gjithashtu që të mos shkarkoni asgjë ose të transmetoni përmbajtje që mund të ndikojë negativisht përvojën e internetit të bashkëpasagjerëve tuaj.

Si mund të lidhen përdoruesit e iPhone dhe iPad me rrjetin WiFi Amtrak

Pajisjet iPhone dhe iOS janë përgjithësisht pajisjet më të lehta për t'u lidhur me Wi-Fi publik, dhe rrjeti i trenave Amtrak nuk bën përjashtim. Pasi të ndiqni hapat e mësipërm dhe të pranoni termat dhe kushtet e rrjetit, pajisja juaj do të lidhet.

Megjithatë, përdoruesit e iOSkanë raportuar probleme pasi janë lidhur me rrjetin. Nëse arrini të lidheni me rrjetin, por Wi-Fi nuk funksionon, një mënyrë e shkëlqyer për të zgjidhur këtë problem është të vizitoni faqen e kapur të Apple.

Kjo duhet t'ju ridrejtojë në faqen e shërbimit të Amtrak, ku duhet pranoni termat dhe kushtet për t'u lidhur me Wi-Fi. Nëse ende nuk shihni rezultate, mund t'ju duhet të rivendosni cilësimet në pajisjen tuaj.

Ja se si ta bëni këtë:

 • Hap Settings në telefonin tuaj
 • Klikoni në "Të përgjithshme dhe rivendosni"
 • Zgjidhni "Cilësimet e rivendosjes së rrjetit"
 • Provo sërish të lidheni me rrjetin Wi-Fi

Gjithashtu, kini parasysh se ju' Do të duhet të ri-autentikohet sa herë që treni ndryshon motorin e tij ose pasi të keni qenë të lidhur me rrjetin e trenit për më shumë se tre orë. Disa pasagjerë kanë raportuar se Wi-Fi funksionon për 50 miljet e para dhe bëhet i padobishëm. Të tjerë thanë se pajisja e tyre lidhet përsëri dhe shpejtësia dukej në rregull për disa milje të ardhshme përpara se ta braktisnin përsëri.

Kjo mund të vazhdojë derisa të arrish destinacionin tënd përfundimtar. Fatkeqësisht, disa pajisje nuk mund të lidhen me Amtrak WiFi, pavarësisht se kanë provuar të gjitha hapat e përmendur më lart. Fatkeqësisht, nuk mund të bëni shumë nëse kjo ndodh. Amtrak nuk ofron mbështetje teknike dhe stafi në bord nuk ka të ngjarë të jetë i dobishëm.

Ju mund t'i raportoni problemin drejtuesit të trenit: ai mund të mos jetë në gjendje ta rregullojë probleminmenjëherë, por ata do ta raportojnë problemin te shërbimi i monitorimit jashtë vendit, i cili mund ta zgjidhë problemin e lidhjes.

Megjithatë, në shumicën e rasteve, do t'ju duhet të prisni deri në stacionin tjetër të madh, si p.sh. Penn Station Boston ose Union Station Lorton, për të rikuperuar lidhjen tuaj.

A është Amtrak Wi-Fi i sigurt?

Faktivizimi i të dhënave celulare dhe lidhja me një rrjet publik ose Wi-Fi të një miku është gjithmonë joshëse. Në këtë mënyrë, ju mund të shijoni sa më shumë internet pa përdorur të dhënat tuaja celulare.

Megjithatë, a është vërtet e sigurt kjo? Ju mund të keni dëgjuar për shqetësimet e sigurisë që lidhen me Wi-Fi publik që përdor teknologjinë me valë dhe nuk ju kërkon një fjalëkalim ose vërtetim. Ndiqni disa hapa dhe pajisja juaj do të lidhet me internetin.

Kjo është e ngjashme me Wi-Fi që do të gjeni në restorante, kafene, aeroporte, qendra tregtare dhe vende publike ku çdokush mund të ketë qasje në rrjeti. Fatkeqësisht, kjo qasje e lehtë do të thotë që rrjeti nuk është i sigurt, prandaj sigurohuni që të përdorni vetëm faqe interneti të besueshme kur lidheni me këto rrjete.

Amtrak u kërkon pasagjerëve të tij të jenë të ndërgjegjshëm për sigurinë e të dhënave dhe ta përdorin rrjetin me mençuri. Ju jeni përgjegjës për mbrojtjen e pajisjes tuaj kundër softuerit spy, malware dhe viruseve ndërsa jeni i lidhur me Amtrak Wi-Fi. Në të njëjtën mënyrë, Amtrak nuk mund të mbahet përgjegjës për ndonjë shkelje të sigurisë ose nëse informacioni juaj privat rrjedh te një e tretapartisë.

Si të sigurohet siguria gjatë përdorimit të Amtrak Wi-Fi në trenat Amtrak ose në stacionet Amtrak

Sigurisht, një mënyrë për të garantuar absolutisht se e mbani lidhjen tuaj të sigurt është të shmangni përdorimin e treni Wi-Fi. Megjithatë, nëse ju duhet të lidhni pajisjen tuaj celulare me Wi-Fi pa pagesë të Amtrak, duhet të instaloni softuerin VPN për ta mbajtur lidhjen tuaj të sigurt.

Kjo do të kodojë të gjitha të dhënat tuaja të ndjeshme, duke parandaluar aksesin e palëve të treta në privatin tuaj detaje gjatë përdorimit të WiFi falas në stacionet Amtrak ose në trenat e tyre. Për fat të mirë, Amtrak Wi-Fi lejon trafikun VPN. Mund të shkarkoni një aplikacion VPN dhe të ndryshoni cilësimet e vendndodhjes përpara se të lidheni me Amtrak Wi-Fi.

Shiko gjithashtu: Dallimi midis iPad Wifi dhe Cellular

Vini re se vetëm për shkak se Amtrak është në pronësi dhe operuar nga qeveria nuk e bën më të sigurt WiFi-në e tij falas, kryesisht nëse përdorni WiFi në Amtrak pa sigurinë e një VPN. Shumë pasagjerë nuk janë të vetëdijshëm për këto rreziqe, por administratorët e Amtrak WiFi duket se janë të ndërgjegjshëm për rreziqet. Në fund të fundit, termat dhe kushtet e tyre thonë qartë se përdoruesit e Wi-Fi janë përgjegjës për sigurinë e tyre. Amtrak WiFi nuk mund të mbahet përgjegjës nëse përdoruesit janë viktima të një shkelje të sigurisë në Wi-Fi të Amtrak.

A është Amtrak Wi-Fi më i mirë se lidhja me telefonin tuaj celular?

Ju mund të pyesni veten pse njerëzit përdorin Amtrak WiFi kur ata thjesht mund të mbështeten në të dhënat nga lidhja e tyre celulare ndërsa janë në trena në distanca të gjata. Megjithatë, ka disaarsyet pse mund të preferoni Amtrak WiFi në telefonin tuaj celular kur jeni në linjat e Amtrak ose në një stacion treni.

Së pari, jo çdo pasagjer ka një plan të dhënash. Ata mund të mbështeten në Wi-Fi në shtëpi për të hyrë në internet. Së dyti, edhe nëse keni të dhëna celulare, mund të mos merrni një sinjal të mirë në celularin tuaj në tren, veçanërisht kur udhëtoni midis stacioneve.

Prandaj, lidhja me Amtrak WiFi për të paktën një pjesë të udhëtimit tuaj bën kuptim. Edhe nëse ngarkohet ngadalë, të paktën mund të kontrolloni emailet dhe tekstet tuaja. Dhe kush nuk dëshiron Wi-Fi falas pa kufizime të të dhënave? Për sa i përket sigurisë, përdorimi i një VPN mund t'ju ndihmojë të përdorni në mënyrë të sigurt rrjetin WiFi Amtrak.

Çështjet kryesore

Amtrak nuk mund të fajësohet për lidhjen e dobët, pasi mijëra pasagjerë përdorin të njëjtin rrjet në trenat e saj. Është e vështirë të sigurohet një nivel i lartë i gjerësisë së brezit për çdo pasagjer, gjë që shpjegon pse shumë trena Amtrak ofrojnë lidhje të kufizuar. Mund të lidheni me WiFi në Amtrak në disa hapa të thjeshtë – thjesht sigurohuni që të vizitoni vetëm faqe të sigurta dhe të përdorni një VPN. Siguria juaj është përgjegjësia juaj!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.