Si të lidheni me WiFi të Berkeley

Si të lidheni me WiFi të Berkeley
Philip Lawrence

Universiteti i Kalifornisë, Berkeley, është një nga institucionet më të famshme të arsimit të lartë në Kaliforni. I dyti më i vjetër dhe një nga universitetet më prestigjioze në Kaliforni, Berkeley u rendit i dyti nga US News në listën e tij të kolegjeve më të mira për programet inxhinierike universitare, mes shumë vlerësimeve të tjera.

Nuk është vetëm cilësia të arsimit, kampusit të shkëlqyer dhe fakultetit të njohur që tërheqin studentë nga e gjithë bota. Berkeley ofron shumë përfitime, të tilla si shërbime falas në internet për studentët e tij. Tutorët, anëtarët e stafit, studentët dhe të gjithë në mjediset e shkollës mund të kenë qasje në Wi-Fi të qëndrueshëm, të besueshëm dhe të shpejtë.

Jo vetëm kampusi i Berkeley-t, por të gjitha ambientet jashtë sajtit të lidhura me UC Berkeley kanë internet të disponueshëm në secilin ndërtesë, duke përdorur Eduroam si ofruesin e tyre kryesor të shërbimit të internetit. Rrjeti është i siguruar me një fjalëkalim, kështu që kredencialet e identifikimit janë të nevojshme për vizitorët e kampusit.

Megjithatë, universiteti ofron gjithashtu CalVisitor Wi-Fi për këdo që ka nevojë të përdorë internetin, por nuk ka kredencialet e hyrjes. nuk është aq i sigurt apo i besueshëm sa rrjeti Eduroam. Pra, le të shqyrtojmë se cili opsion Wi-Fi në UC Berkeley është më i miri për vizitorët e kampusit.

Wi-Fi në kampus Berkeley

Eduroam

Rrjeti kryesor Wi-Fi në dispozicion në të gjitha ndërtesat e shkollës, në sallën e banimit dhe në fshatin universitar është Eduoramrrjeti. Studentët duhet të hyjnë në rrjetin e kampusit për të përdorur bibliotekën dixhitale dhe burime të tjera, të cilat janë në dispozicion vetëm për studentët dhe pedagogët.

Eduoram është një ofrues i shpejtë dhe i besueshëm i shërbimit të internetit që ofron akses në internet për mbi 2,400 institucione në SHBA, si dhe mijëra kampuse në mbarë botën. Studentët që janë regjistruar për një llogari me rrjetin Eduroam në Berkeley do të jenë automatikisht në gjendje të lidhen me shërbimet Wi-Fi në çdo institucion pjesëmarrës.

Përveç kësaj, Wi-Fi funksionon në të gjitha apartamentet e kryqëzimit – apartamentet kanë katër porte Ethernet të disponueshme për një lidhje me tela në rast se pajisja juaj ka probleme me lidhjen me valë.

Lidhja funksionon mirë gjithashtu në të gjitha dhomat e banimit, por shërbimet e kabllove Ethernet janë të çaktivizuara në këto zona. Nëse keni nevojë për një lidhje me kabllo në sallat e banimit, mund t'ju duhet të paraqisni një aplikim në universitet, të cilin ai do ta përpunojë brenda 5-10 ditëve pune.

Për më tepër, vetëm disa ndërtesa lejojnë kërkesat për lidhje me tel, duke përfshirë Jackson House, Manville Hall, Martinez Commons dhe Clark Kerr Campus. As studentët dhe as pedagogët nuk mund të sjellin ruterat e tyre personalë në dhomat e banimit, gjë që është treguar se degradon cilësinë e rrjetit për studentët e tjerë.

CalVisitor

CalVisitor është një tjetër shërbim Wi-Fi i krijuar për UC Berkeley vizitorët. Në përgjithësi nuk është një ide e mirë përstudentët ose pedagogët për t'u lidhur me këtë rrjet, pasi nuk është as trafiku i sigurt dhe as i koduar.

Meqenëse nuk është rrjeti kryesor i Universitetit të Kalifornisë, CalVisitor nuk ju jep akses në burimet dixhitale të universitetit. Megjithatë, ky rrjet i hapur Wi-Fi është një opsion i mirë për vizitorët afatshkurtër të kampusit, pasi nuk ju nevojiten kredencialet për të hyrë në të.

Si të lidheni me Eduroam Wi-Fi në Berkeley

Do t'ju duhet një çelës ose një fjalëkalim për t'u lidhur me Wi-Fi të kampusit përmes Eduroam. Mbani mend, do të merrni një fjalëkalim të krijuar automatikisht pasi të keni përfunduar procesin e regjistrimit.

Ja se si të lidheni:

Hapi 1: Vizitoni shërbimin e vërtetimit të CalNet dhe futni CalNet-in tuaj ID.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni WiFi në Windows 8

Hapi 2: Pasi të keni futur kredencialet tuaja të hyrjes, do të ridrejtoheni në Portalin Rajonal të Berkeley. Atje do të mund të shihni nëse keni një llogari Eduroam. Nëse jo, klikoni në "Krijo llogari".

Hapi 3: Futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Çdo studenti i UC Berkeley i lejohet vetëm një llogari Eduroam.

Nëse celulari juaj lidhet automatikisht me rrjetin CalVisitor, harroni atë rrjet dhe zgjidhni Eduroam. Më pas, në faqen Krijo llogari, duhet të vendosni emrin tuaj të përdoruesit (CalNetID në Berkeley). Pasi të keni përfunduar procesin e regjistrimit të llogarisë, pajisja juaj do të marrë automatikisht sinjalin Wi-Fi sa herë që jeni brenda rrezes.

Nëse keni problemeduke u lidhur me rrjetin Eduroam, rindizni pajisjen tuaj dhe ndiqni përsëri hapat e mësipërm. Nëse jo, mund të kontaktoni Shërbimin e Teknologjisë së Studentëve në UC Berkeley për ndihmë dhe mbani në mend se hapat e saktë për të hyrë në rrjetin Eduroam ndryshojnë në varësi të pajisjes dhe sistemit operativ.

Si të lidheni me CalVisitor WiFi

Nëse nuk keni një ID CalNet, mund të lidheni me CalVisitor duke ndjekur hapat e mësipërm. Dallimi i vetëm është në vend që të zgjidhni Eduroam, lidheni me CalVisitor Wi-Fi dhe jeni gati!

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni një rrjet WiFi në telefonin tuaj

CalVisitor ose Eduroam: Cili rrjet është më i miri?

Studentët mund të lidhen edhe me CalVisitor, por rrjeti i rekomanduar përderisa jeni në kampus është Eduroam. Është një shërbim i vërtetuar, i sigurt dhe i besueshëm që ju ofron një lidhje të shpejtë interneti në të gjitha ndërtesat dhe ambientet e banimit të institucionit.

CalVisitor, nga ana tjetër, ofron vetëm një llogari të ftuar dhe një shërbim bazë rrjeti te mysafirët. Nuk kërkon një fjalëkalim, duke siguruar qasje në internet për të gjithë vizitorët e kampusit. Sidoqoftë, CalVisitor nuk është i sigurt për studentët, pasi nuk ka vërtetim të bazuar në ueb ose akses të sigurt. Për më tepër, duke përdorur këtë rrjet, nuk mund të përdorni burimet e kampusit, të tilla si kurset dhe Biblioteka Dixhitale.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.