Si të lidheni & Të vërtetohet PS5 në Hotel Wifi?

Si të lidheni & Të vërtetohet PS5 në Hotel Wifi?
Philip Lawrence

Të shkosh në një udhëtim argëtimi me konsolën e lojërave në çantën e shpinës është nevoja e brezit të ri. Eksplorimi i natyrës është një gjë, por sjellja e PS5-së tuaj në hotel është po aq e rëndësishme. Megjithatë, ekziston një pengesë e zakonshme me të cilën përballen pothuajse të gjithë, d.m.th., si të lidhni PS5 me WiFi të hotelit?

Sipas një sondazhi, 72% e udhëtarëve preferojnë një rrjet pa tel në vend të një lidhjeje me tela ndërsa qëndrojnë në një hotel. Kjo gjithashtu qartëson se sa i rëndësishëm është bërë rrjeti WiFi për udhëtarët. Renditja e hotelit varet gjithashtu nga sa i kënaqshëm është rrjeti me valë në hotel.

Të mbash PS5 me vete, por të kesh probleme me lidhjen e tij me rrjetin Wi-Fi të hotelit është zhgënjyese. Por mos u shqetëso më, pasi ky postim do t'ju tregojë se si të vërtetoni Wi-Fi të hotelit dhe të shijoni lojërat në internet në PS5 në dhomën tuaj të hotelit.

PS5 dhe WiFi Hoteli

Së pari, duhet lidhni PS5 tuaj me WiFi të hotelit për të parë problemin e vërtetë. Pra, ndiqni këto hapa për të lidhur PS5 me Wi-Fi të hotelit.

Lidhni PS5 tuaj me WiFi të hotelit

Ndërsa ndiqni këta hapa, duhet ta mbani telefonin tuaj të ketë përqindje të mjaftueshme të baterisë për të vërtetuar me sukses lidhje me valë.

 1. Lidhe PS5 me televizorin e hotelit.
 2. Ndiz konsolën e lojërave.
 3. Pas kësaj, shko te Cilësimet.
 4. Shkoni te ikona e kutisë së veglave "Cilësimet" dhe zgjidhni atë duke shtypur butonin X në kontrollues.
 5. Tani, shkoni te Rrjeticilësimet.
 6. Shkoni te Konfigurimi i lidhjes me Internetin nën cilësimet e rrjetit. Pasi të zgjidhni atë opsion, një listë e rrjeteve WiFi të disponueshme do të shfaqet në ekran. Duhet të lidheni me rrjetin Wi-Fi të hotelit.
 7. Nëse nuk e njihni rrjetin Wi-Fi të hotelit, telefononi recepsionin dhe pyesni ata. Disa hotele vendosin një shënim në çdo dhomë hoteli me emrin dhe fjalëkalimin e Wi-Fi.
 8. Pas përzgjedhjes së Wi-Fi të hotelit, në ekran do të shfaqet "Nuk mund të lidhet me këtë rrjet". Për shkak se nuk e keni vërtetuar, nuk mund të hyni në lidhjen e internetit duke përdorur Wi-Fi të hotelit. E njëjta faqe do të shfaqë dy opsione.
 9. Zgjidhni Si të vërtetoni.

Tani, merrni telefonin tuaj dhe ndiqni këto hapa.

Si të vërtetoj Wi-në time -Rrjeti Fi duke përdorur telefonin?

Tani e dini që PS5 juaj ka teknologji Wi-Fi 6 dhe mbështet pajisje me pajtueshmëri të ngjashme me valë. Në vitin 2019, Wi-Fi 6 u lançua dhe Wi-Fi Alliance vazhdoi ta përmirësonte atë për shpejtësitë më të shpejta të shkarkimit dhe ngarkimit.

Por nuk mund të shijoni aktivitetet me gjerësi të lartë bande dhe të keni akses në veçoritë në internet derisa ju lidheni me rrjetin Wi-Fi të hotelit.

Pra, ndiqni këto hapa për të vërtetuar rrjetin e ri Wi-Fi në PS5 nëpërmjet pajisjes tuaj celulare:

 1. Së pari, aktivizoni Wi-Fi në telefonin tuaj.
 2. Më pas, lidheni me PS5 WiFi me SSID PS5-123 ose diçka të ngjashme.
 3. Tani, vendosni fjalëkalimin e Wi-Fi të hotelit.
 4. Trokitni lehtë mbi Connect. Judo të marrë një njoftim "Identifikohu në rrjetin Wi-Fi".
 5. Zgjidhni atë njoftim dhe do të ridrejtoheni në faqen kryesore të Wi-Fi të hotelit.
 6. Futni përsëri fjalëkalimin dhe atëherë PS5 juaj do të lidhet me Wi-Fi të hotelit. Do ta shihni gjithashtu emrin Wi-Fi të hotelit si "I lidhur" në tastierën tuaj kryesore.

Pra, shijoni lojërat në internet, transmetoni dhe bëni qëndrimin tuaj në hotel më të këndshëm.

2> Rregulloni problemet gjatë lidhjes së PS5 me rrjetin me valë

PS5-ja juaj ka nevojë për një lidhje të fortë Wi-Fi për një përvojë të pandërprerë të lojërave në internet. Fatkeqësisht, Wi-Fi i hotelit zakonisht nuk transmeton sinjale të fuqishme, gjë që ndikon në aktivitetet në internet të PS5.

Shiko gjithashtu: Cilësimet e Apple Watch Wifi: Një udhëzues i shkurtër!

Mund të merrni një lidhje fikse me valë nëse keni rezervuar një hotel në një zonë të largët. Gjithashtu, hoteli mund të jetë i pajisur me një lidhje interneti satelitore. Por në të dyja rastet, nuk do të keni internet të shpejtë.

Megjithatë, mund të ndiqni disa hapa për zgjidhjen e problemeve nëse besoni se Wi-Fi i hotelit është i besueshëm për lojërat në internet PS5.

Kontrolloni Statusi i PS5

Kontrolloni statusin tuaj nëse keni probleme me lidhjen me Wi-Fi të hotelit. Fatkeqësisht, shumë njerëz rinisin PS5-në e tyre dhe harrojnë të kontrollojnë statusin e tij, pavarësisht nëse është i fikur ose në modalitetin e pushimit. Fatkeqësisht, modaliteti i pushimit nuk e fik plotësisht konsolën, kështu që rregullimi vazhdon.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni GoPro me Wi-Fi të kompjuterit

Lidhu me rrjetin e duhur

Je i ri në një hotel dhe ke planifikuarpër të kaluar natën duke luajtur PS5 me kolegët tuaj. Megjithatë, sapo të lidheni me Wi-Fi, ndjeni diçka të dyshimtë. Pas një minute, kupton se e ke lidhur telefonin me rrjetin e gabuar në vend të Wi-Fi të hotelit.

Gjithashtu, lidhja me një Wi-Fi të panjohur është e rrezikshme, veçanërisht gjatë udhëtimit. Pra, sigurohuni që pajisjet tuaja të gjejnë lidhjen në mënyrë korrekte për të shmangur ndonjë rrethanë të pazakontë.

Futni fjalëkalimin e saktë

Ndërsa lidhni PS5 me Wi-Fi ose ndonjë rrjet tjetër, futni fjalëkalimin e saktë të WiFi. Përsëri, kontrolloni shkronjat e mëdha dhe futni me kujdes çdo karakter.

Nëse jeni udhëtar i shpeshtë, mund të lidheni automatikisht me Wi-Fi të hotelit, duke ju kursyer kohë.

Lidhu me internetin

Një test tjetër që mund të kryeni është të lidheni me internetin duke përdorur telefonin tuaj. Lëreni mënjanë tastierën tuaj për një moment dhe hapni një faqe interneti duke përdorur një shfletues në smartphone tuaj. Kjo do të kontrollojë statusin e internetit dhe shpejtësinë që do të merrni.

Ethernet

Disa lojtarë e paketojnë PS5-në e tyre me një kabllo ethernet, energjie dhe HDMI për të maksimizuar përvojën e tyre të lojërave në internet. Kjo gjithashtu ju ndihmon të identifikoheni shpejt në llogarinë e Playstation dhe të përfundoni shkarkimet e patch-it.

Etherneti me tela ju jep performancën më të mirë pasi ka më pak ndërprerje të rrjetit sesa lidhja me valë.

Përveç kësaj, gjithmonë shkruani detajet e hyrjes në rrjetin PlayStation në një pjesëletër dhe mbajeni në çantën tuaj të shpinës.

Cilësimet e adresës IP

Mund t'ju duhet gjithashtu të ndryshoni cilësimet e DNS nëse ka një gabim DNS duke ndjekur këto hapa:

 1. Shko te Cilësimet.
 2. Shko te Rrjeti.
 3. Tani përsëri, zgjidh Cilësimet > Konfiguro lidhjen me internetin.
 4. Zgjidhni rrjetin me të cilin jeni lidhur.
 5. Tani, klikoni mbi Cilësimet e avancuara.
 6. Zgjidhni cilësimet DNS dhe vendoseni në Manual. Zakonisht, është vendosur në automatik.
 7. Tani, futni 8.8.4.4 në DNS parësore dhe 8.8.8.8 në DNS dytësore.

Ruani cilësimet dhe shikoni nëse e zgjidhi problemin Gabim DNS.

Cilësimet e personalizuara

Mund të personalizoni gjithashtu cilësimet Wi-Fi të PS5-së tuaj nëse i keni testuar më parë për Wi-Fi të hoteleve të tjera. Ndryshimi i cilësimeve të rrjetit nuk ndikon në të dhënat e PS5. Megjithatë, shkarkimet në vazhdim mund të përballen me ndërprerje të rrjetit.

Pyetjet e shpeshta

Si mund ta vërtetoj Wi-Fi në PS5 iPhone?

Ndiq metodën e mësipërme të vërtetimit të telefonit në iPhone.

Si ta vërtetoj lidhjen time të internetit në PS5?

Mund të përdorni telefonin tuaj për të marrë internet në PS5 duke u lidhur me Wi-Fi të hotelit.

Pse PS5 nuk më lejon të lidhem me Wi-Fi?

PS5 nuk lidhet automatikisht me një rrjet të ri WiFi për arsye sigurie.

Përfundim

Luajtja në internet në vend të lojërave me një lojtar gjatë përdorimit të Wi-Fi të hotelit mund të të jetë sfidues. Megjithatë, duke përdorurmetodën e mësipërme, ju mund ta lidhni lehtësisht PS5 tuaj me Wi-Fi në një hotel. Kështu që qëndroni të lidhur me Wi-Fi të hotelit dhe shijoni udhëtimin tuaj të kohës së lirë me lojëra të pandërprera në internet PS5.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.