Si të lidhni Alexa me WiFi

Si të lidhni Alexa me WiFi
Philip Lawrence

Përgjigja e shpejtë e Alexa për të gjitha pyetjet tuaja dhe përgjigjet përkatëse e kanë bërë atë një pjesë thelbësore të jetës sonë të përditshme për shumë prej nesh. Në ditët e sotme, njerëzit nuk kanë kohë për të parë kalendarët, për të bërë kërkime të thelluara ose për të lexuar të gjitha lajmet. Në vend të kësaj, ata e kanë më të lehtë të pyesin aplikacionin Alexa dhe të marrin përgjigje të shpejta për pyetjet e tyre në sekonda.

Megjithatë, pajisja Alexa duhet të lidhet me një rrjet Wi-Fi për të gjetur përgjigjet e pyetjeve tuaja. Ndërsa bëni një pyetje, ajo përcillet direkt në cloud të Amazon, dhe më pas ju merrni një përgjigje përmes pajisjes. Ky proces zhvillohet përmes rrjetit tuaj Wi-Fi. Pra, një lidhje e fortë dhe e qëndrueshme është e domosdoshme nëse dëshironi që pajisja juaj Alexa të funksionojë mirë.

E njëjta gjë vlen për çdo pajisje Amazon Echo dhe altoparlantë të tjerë inteligjentë. Nëse dëshironi të merrni përgjigje të shpejta për pyetjet tuaja, fillimisht duhet t'i lidhni këta altoparlantë me një rrjet të qëndrueshëm Wi-Fi.

A funksionon Alexa pa një lidhje interneti?

Pa një lidhje të besueshme me një rrjet të qëndrueshëm Wi-Fi, mund të keni përgjigje të vonuara ose të keni vështirësi në marrjen e përgjigjeve të sakta për pyetjet tuaja. Nëse lidhja humbet ose Alexa nuk mund të lidhet me internetin, do të merrni një gabim që thotë: "Më falni, kam probleme me lidhjen me Wi-Fi". Pra, gjëja e parë që duhet të bëni pasi të keni blerë një pajisje Alexa është ta lidhni atë me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Vini re se aplikacioni Alexa nuk funksiononpa Wi-Fi dhe nuk funksionon mirë me një lidhje të paqëndrueshme ose të dobët. Lajmi i shkëlqyer është se lidhja e Alexa me Wi-Fi nuk është shkencë raketash. Mund ta lidhni pajisjen tuaj Alexa me Wi-Fi në disa hapa të thjeshtë.

Zakonisht, Alexa lidhet me Wi-Fi me ndihmën e aplikacionit Alexa, por ne do t'ju tregojmë mënyra të ndryshme për ta lidhur këtë altoparlant inteligjent me Wi-Fi me ose pa një aplikacion. Pra, pa vonesë, le të fillojmë!

Përdorni një aplikacion për të lidhur Alexa me Wi-Fi tuaj

Mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë për të lidhur Alexa-n tuaj me Wi-Fi është duke përdorur një aplikacion. Këtu janë hapat e detajuar:

Hapi 1: Aplikacioni zyrtar Amazon Alexa është i disponueshëm si në Google Play Store ashtu edhe në App Store. Pra, hapi i parë është të shkarkoni dhe lëshoni aplikacionin Alexa në pajisjen tuaj.

Hapi 2: Mu në fund të këtij aplikacioni celular, do të dalloni një buton "pajisje". Zgjidhni këtë opsion.

Hapi 3: Prekni "Echo & Alexa” nga menyja.

Hapi 4: Hapi tjetër është të lidhni telefonin inteligjent me pajisjen e synuar. Pasi të keni zgjedhur opsionin e pajisjes sipas hapave të mësipërm, pajisja juaj do të fillojë automatikisht skanimin për altoparlantët e pajisjes Alexa dhe Echo brenda rrezes së pajisjes. Këtu do të gjeni mundësinë për modelin tuaj Alexa.

Hapi 5: Prekni butonin "Ndrysho" që ndodhet pranë opsionit të rrjetit Wi-Fi.

Hapi 6: Duhet të sillni pajisjen tuaj Amazon ose Echo nëmodaliteti i konfigurimit duke mbajtur opsionin e dhënë në ekran pasi të keni zgjedhur "ndrysho". Për ata që kanë një altoparlant Echo, ekziston një opsion që duhet ta keni për ta çuar celularin tuaj në modalitetin e konfigurimit. Zakonisht, ky opsion shfaqet si një rreth dhe një pikë e vogël e vendosur në mes të ekranit.

Vini re se çdo Alexa është unike dhe vjen e mbushur me një sërë veçorish të ndryshme. Pra, ka një shans që ky opsion mund të ndryshojë midis pajisjeve të tjera. Megjithatë, ideja dhe hapat janë pothuajse të njëjta. Shkurtimisht, duhet të mbani butonin në mes për ta vendosur Alexa-n tuaj në modalitetin e konfigurimit.

Hapi 7: Pasi ta keni vendosur pajisjen në modalitetin e konfigurimit, shtypni opsionin "vazhdoni" në fund të ekranit .

Hapi 8: Siç u përmend më lart, do të shihni një listë të pajisjeve Alexa brenda intervalit. Zgjidhni "Pajisja nuk është në listë" nëse nuk mund ta gjeni pajisjen tuaj iOS ose Android në këtë listë, zgjidhni "Pajisja nuk është listuar".

Hapi 9: Zgjidhni një rrjet dhe futni fjalëkalimin Wi-Fi

Hapi 10: Gjithçka mbaroi! Pasi të keni ndjekur me sukses hapat e mësipërm, prisni disa sekonda që Alexa të lidhet me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Ndërsa kjo metodë funksionon për të gjitha pajisjet Alexa, mund të mos jetë një opsion i përshtatshëm për çdo përdorues . Pra, nëse keni ndonjë problem me lidhjen e Alexa me celularin tuaj, ka mënyra të tjera për ta bërë këtë punë. Vazhdoni të lexoni për të mësuar mënyrat më të lehta për të lidhur Alexa-n tuaj me Wi-Fi pa tëaplikacioni.

Lidhni Alexa me Wi-Fi pa shkarkuar aplikacionin celular

Mund ta lidhni gjithashtu Alexa-n tuaj me Wi-Fi nëpërmjet faqes së internetit të Amazon. Kjo metodë mund të duket pak e ndërlikuar, por është mjaft e thjeshtë.

Shiko gjithashtu: Një udhëzues përfundimtar për të rregulluar Netgear Nighthawk Wi-Fi që nuk funksionon

Megjithatë, procedura për të lidhur Alexa me WiFi përmes faqes së internetit është pak e gjatë. Prandaj, jemi përpjekur ta bëjmë sa më të thjeshtë të jetë e mundur me hapat e mëposhtëm.

Le t'i hedhim një sy:

Hapi 1: Shkoni te shfletuesi juaj dhe vizitoni alexa.amazon.com. Faqja e internetit është e disponueshme në Safari, Chrome, Firefox dhe shfletues të tjerë të njohur.

Hapi 2: Këtu do t'ju kërkohet të identifikoheni përmes kredencialeve tuaja të hyrjes në Amazon. Futni emailin dhe fjalëkalimin tuaj. Nëse nuk keni tashmë një llogari në Amazon, regjistrohuni për një llogari të re duke klikuar në butonin Sign-Up në fund.

Hapi 3: Do të shihni faqen tuaj fillestare nëse keni hyrë në Llogaria Amazon. Në anën e majtë të ekranit, do të shihni një listë opsionesh. Zgjidhni "cilësimet". Kjo do t'ju lejojë të përditësoni cilësimet e Wi-Fi.

Hapi 4: Do të ridrejtoheni te skeda e cilësimeve. Drejtpërsëdrejti nën opsionin "pajisjet", klikoni "konfiguroni një pajisje të re" dhe zgjidhni llojin e altoparlantit inteligjent që dëshironi të lidhni. Vazhdoni të lëvizni për të gjetur një listë të pajisjeve për t'u lidhur me Alexa.

Hapi 5: Pasi të keni gjetur "Alexa", zgjidhni atë dhe shtypni "vazhdoni"

Hapi 6: Hapi tjetër është për të lidhur Alexa-n tuaj me një energji elektrikeprizë.

Hapi 7: Prisni disa minuta pasi të lidhni pajisjen tuaj Alexa në një burim energjie. Drita e ziles në ekran do të kthehet automatikisht në portokalli pas njëfarë kohe.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni aplikacionin Direct TV Remote pa WiFi

Shënim: Ashtu si hapat e përmendur në lidhjen e aplikacionit celular, do t'ju duhet të mbani butonin për disa sekonda për të konfiguruar Alexa . Mund të duhen disa momente.

Hapi 8: Pasi të keni konfiguruar Alexa-n tuaj, lidheni atë me Wi-Fi. Opsioni Wi-Fi është i disponueshëm në këndin e poshtëm djathtas të ekranit tuaj. Sigurohuni që të mos e mbyllni shfletuesin. Për përdoruesit e Mac, opsioni Wi-Fi është i disponueshëm në këndin e sipërm djathtas të ekranit. Nëse po përdorni telefonin tuaj celular si pikë e nxehtë, lundroni te Cilësimet > Wi-Fi.

Hapi 9: Zgjidhni një rrjet të përshtatshëm Wi-Fi dhe klikoni "Vazhdo". Do të merrni një mesazh që thotë, "pajisja juaj është lidhur me sukses me Alexa".

Hapi 10: Mund t'ju duhet të vendosni fjalëkalimin për të lidhur Alexa me një Wi-Fi të ri.

Pasi të keni përfunduar këto hapa, Alexa do të lidhet me rrjetin tuaj Wi-Fi.

Hapi i fundit

Mund ta testoni lidhjen tuaj Wi-Fi duke pyetur Alexa , “si është moti nesër”? Nëse pajisja është lidhur me sukses, ju merrni një përgjigje menjëherë. Nëse merrni një mesazh gabimi, ndiqni përsëri hapat e mësipërm.

Këto janë mënyrat më të lehta për të lidhur Alexa-n tuaj me Wi-Fi me ose pa një aplikacion celular. Shpresojmë se ky udhëzues ju ka ndihmuar!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.