Si të lidhni NeoTV me Wi-Fi pa telekomandë

Si të lidhni NeoTV me Wi-Fi pa telekomandë
Philip Lawrence

Pas një dite të gjatë e të vështirë, tani keni në plan të relaksoheni me shfaqjen tuaj të preferuar televizive. Hiqni një ngarkesë dhe kapni telekomandën, vetëm për të zbuluar se nuk është aty.

Pa dyshim, telekomanda ka magjinë të zhduket kur të nevojitet më shumë.

Zakonisht, shumë njerëz përdorin të njëjtën telekomandë; kështu, nuk është çudi që humbet shpesh. Humbja e telekomandës është e bezdisshme dhe kërkimi i saj kërkon kohë që mund ta kaloni më mirë për t'u çlodhur.

Sipas disa gjetjeve, telekomanda është një nga pesë gjërat kryesore që njerëzit humbasin më shpesh. Ne të gjithë kalojmë rreth dy javë të jetës sonë duke kërkuar telekomandën e humbur.

Humbi telekomandën? Kthejeni smartfonin tuaj në një telekomandë NeoTV

Këto ditë, mund të vini re se telekomandat e televizorit po bëhen më të vogla dita ditës. Sot, lojtarët e transmetimit të Netgear NeoTV vijnë me telekomandë që janë pak më të mëdha se kartat e biznesit. Kjo është arsyeja pse mund ta humbisni më shpesh.

Pra, nëse ju ka humbur telekomanda ose rastësisht ju ka ndodhur një aksident për të dalë jashtë funksionit, mund ta kontrolloni NeoTV-në tuaj pa telekomandë. Pajisja e transmetimit Netgear NeoTV ofron aplikacione të ndryshme që ofrojnë konfigurimin për ta kthyer telefonin inteligjent në një telekomandë.

Kështu, ne kemi ngushtuar disa nga aplikacionet më të mira të telekomandës së televizorit që mbështesin instalimin në telefonin tuaj inteligjent. Ju duhet të jeni në gjendje të gjeni të paktën një që funksionon për NeoTV-në tuaj.

TheMë poshtë janë aplikacionet më të mira të telefonit të transmetimit NeoTV për t'ju ndihmuar të filloni.

NeoTV Remote

Aplikacioni i parë në listën tonë nuk është askush tjetër veçse aplikacioni Neo TV Remote. Aplikacioni i telekomandës Neo TV kontrollon LED-të nga Neo TV dhe televizorët e tjerë inteligjentë.

Ky aplikacion mund ta kthejë telefonin tuaj Android, iPod touch ose iPhone në një telekomandë NeoTV Streaming Player. Mund ta përdorni për të menaxhuar veglat.

Mund ta përdorni thjesht këtë aplikacion nga Google Play ose Apple App Store.

Tani, për ta lidhur atë me wifi, sigurohuni që i njëjti Wi-Fi është tashmë i disponueshëm në telefon si luajtësi i transmetimit të NeoTV.

Tani, pas nisjes, aplikacioni do të kërkojë pajisjen tuaj dhe do të lidhet. Nëse aplikacioni nuk lidhet automatikisht me luajtësin e transmetimit të NeoTV, atëherë shkoni te "Cilësimet", zgjidhni "Menaxho hostet" në aplikacion dhe kliko "Çiftimi automatik".

CetusPlay

Zgjedhja e dytë në listën tonë është CetusPlay. Ashtu si të tjerët në listë, është gjithashtu një telekomandë universale për televizorë të ndryshëm. Mund të mbështesë çiftimin me televizorin inteligjent Samsung, Fire TV Stick, Chromecast, Smart TV, Kodi, Fire TV, Android TV dhe shumë të tjera.

Duke përdorur aplikacionin, ju për t'u siguruar që keni e ka përditësuar smartfonin në versionin e tij më të fundit. Më pas, mund të instaloni CetusPlay në të dhe të menaxhoni NeoTV.

Ai është i disponueshëm vetëm në një gjuhë; pra, kërkon lokalizimin e gjuhëve të tjera. Mund të mbështesë gjithashtu të gjitha televizorëtqë ekzistojnë, duke ju ofruar shumë më tepër se vetëm një telekomandë të thjeshtë.

Në përgjithësi, është një aplikacion i jashtëzakonshëm që ofron një përvojë të përsosur si një telekomandë NeoTV me veçori shumë më të dobishme.

SURE Universal Telekomanda

Ky aplikacion ju ofron një telekomandë universale që është e përputhshme me pajisje të ndryshme. Me telekomandën SURE Universal, mund të përdorni çdo gjë nga NeoTV te televizorët e tyre, pajisjet e sistemit të automatizimit të shtëpisë dhe nëpërmjet lidhjes tuaj të internetit.

Ky aplikacion mund të mbështesë rreth një milion pajisje të ndryshme. Për shkak të kësaj, ju mund ta kontrolloni lehtësisht me vetëm një prekje të një butoni. Përveç kësaj, SURE është gjithashtu i pajtueshëm me Alexa të Amazon.

SURE është i disponueshëm si për pajisjet Android ashtu edhe për iPhoniPhones l Smart Remote

Aplikacioni Peel Mi Remote është një alternativë për një Aplikacioni i personalizuar i udhëzuesit televiziv dhe telekomanda juaj NeoTV. Me kodin tuaj ZIP dhe ofruesin tuaj, mund të krijoni një listë të shfaqjeve të ardhshme dhe të vendosni një rikujtues për të mos humbur atë që ju pëlqen.

Ky aplikacion mund të kontrollojë kutinë tuaj satelitore, kutinë e transmetimit dhe madje edhe ajrin e kondicionuar dhe njësitë e ngrohjes qendrore.

E vetmja pengesë e kësaj është se mbështet vetëm pajisjet Android. Mund ta instaloni nga Google Play.

Telekomanda universale e televizorit

Ky aplikacion është i përgjithshëm, por është efikas dhe i drejtpërdrejtë. Kjo është mënyra se si mund t'ju pëlqejë. Aplikacioni Universal Telemote Control mund të dërgojëkomandon mbi 300 modele dhe marka të ndryshme televizori.

Kështu, në këtë rast, qëndron universale. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje Wi-Fi për ta lidhur atë me NeoTV.

Ky aplikacion disponohet vetëm për pajisjet Android dhe mund ta shkarkoni nga Google Play.

Telekomanda Amazon Fire TV

Kutia Fire TV përfshin një telekomandë të lidhur me Wi-Fi që i bën gjërat shumë më të rehatshme.

Aplikacioni i telekomandës Amazon Fire TV mund të kopjojë dhe regjistrojë funksionet kritike të telekomandës origjinale të dorës. Ky aplikacion falas është i disponueshëm si për pajisjet iPhone ashtu edhe për Android.

Së pari, duhet të siguroheni që keni të njëjtin rrjet Wifi si pajisja juaj. Pas hapjes së aplikacionit, zgjidhni televizorin dhe ndiqni kërkesat.

Tani, mund të përdorni telefonin tuaj për të naviguar në NeoTV.

Telekomanda e Android TV

Android TV telekomanda është një telekomandë universale e përgjithshme. Ai përmban kontrollin për NeoTV ose çdo televizion tjetër Android. Ky aplikacion mund të lidhet me televizorin tuaj nëpërmjet Bluetooth ose rrjetit tuaj lokal.

Me të, ju mund të kontrolloni edhe pajisjet e tjera Android, thjesht duke përdorur të njëjtin rrjet Wi-Fi.

The aplikacioni madje mund të mbështesë kontrollin zanor, duke ju lejuar të futni tekst përmes tastierës virtuale të telefonit tuaj. Thjesht fol në telefon për të naviguar me lehtësi.

Samsung Ultra HD Smart TV

Së pari, shkoni te instalimi i këtij aplikacioni të disponueshëm për pajisjet Android dhe iOS dhe Windows për kompjuterin tuaj.

Pastaj,lidhni këtë aplikacion me NeoTV-në tuaj. Për këtë, duhet të siguroheni që telefoni inteligjent që përdorni është tashmë i çiftuar me të njëjtën lidhje interneti si NeoTV-ja juaj.

Pas hapjes së aplikacionit, ai do të skanojë lidhjen për NeoTV-në tuaj. Tani, zgjidhni pajisjen që duhet të kontrolloni dhe ndiqni të njëjtat hapa për kërkesën.

Më pas, filloni me surfimin. Smartfoni juaj tani është bërë telekomanda.

Aplikacioni TCL Roku Smart TV

Nuk ju nevojitet një televizor Roku për të përdorur aplikacionin Roku TV Smart TV.

Ky aplikacioni mund ta kthejë telefonin inteligjent në telekomandë për transmetimin e Neo TV dhe Roku TV. Ju mund ta merrni këtë aplikacion si për pajisjet Android ashtu edhe për Apple. Fillimisht, shkarkoni këtë aplikacion në tabletin ose telefonin inteligjent.

Më pas, për qasje në distancë, sigurohuni që telefoni juaj celular dhe NeoTV të jenë çiftuar me të njëjtën lidhje Wifi. Pas nisjes së aplikacionit celular Roku Smart TV, ai automatikisht do të skanojë për pajisjen tjetër të çiftuar me të njëjtën lidhje Wi-Fi. Tani, zgjidhni televizorin që duhet të menaxhoni.

Më pas, shkoni te telekomanda. Për të përdorur telekomandën, zgjidhni ikonën e telekomandës. Mund ta gjeni ikonën e telekomandës në fund të ekranit të telefonit inteligjent.

Në përgjithësi, aplikacioni Roku Smart TV ofron qëndrueshmëri me veçori të tjera të ndryshme përveç thjesht të lundrimit në kanale.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni ruterin si ndërprerës

Përfundimi

Sa herë që keni një problem me telekomandën tuaj të NeoTV, gjithmonë mund të gjeni njëaplikacion për t'ju ndihmuar, të paktën për telekomandën tuaj NeoTV.

Lista e mësipërme përmend disa aplikacione të shkëlqyera në tregun e transmetimit të NeoTV. Kështu, nëse vazhdoni të gjeni telekomandën tuaj në vende të fshehura, tani e dini që keni një kopje rezervë. Pra, transmetoni përmbajtjen tuaj pa mëdyshje—me ose pa telekomandë!

Shiko gjithashtu: Si të konfiguroni Wavlink Wifi ExtenderPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.