Si të lidhni Netgear WiFi Extender për rrjetin tuaj të shtëpisë?

Si të lidhni Netgear WiFi Extender për rrjetin tuaj të shtëpisë?
Philip Lawrence

Rritni mbulimin dhe shpejtësinë tuaj WiFi me konfigurimin e zgjeruesit WiFi Netgear. Megjithatë, të jetosh në një shtëpi të madhe nuk mund të jetë e lehtë për të shijuar një përvojë të mirë transmetimi në çdo cep dhe cep pasi shumica e ruterëve WiFi nuk janë ekspertë në mbulimin e hapësirave të vogla të jetesës.

Pra, ka më shumë gjasa të kesh zona të vdekura rreth shtëpisë tuaj, duke shkurtuar zonën tuaj të përgjithshme të mbulimit WiFi.

Megjithatë, konfigurimi i zgjeruesit të rrezes WiFi mund ta zgjidhë këtë problem për ju. Kur të përfundoni konfigurimin e zgjeruesit Netgear, sinjalet tuaja WiFi do të ritransmetohen. Si rezultat, ju mund të transmetoni videot tuaja të preferuara ose të dëgjoni muzikë në dhomën më të largët të shtëpisë tuaj pa ndonjë shpërqendrim.

Por si mund të krijoni lidhjen netgear_ext SSID? Lexoni këtë postim për të zbuluar disa metoda praktike që mund të provoni për të përfunduar konfigurimin e zgjeruesit të rrezes Netgear.

Parakushtet për konfigurimin e Netgear WiFi Extender

Ndërsa vendosni të rritni mbulimin tuaj WiFi përmes Netgear_ext SSID, duhet të mbani në mendje disa pika thelbësore.

Në vijim janë disa kërkesa për konfigurimin e zgjeruesit WiFi Netgear:

 1. Vendosni ruterin tuaj WiFi dhe konfigurimin e zgjeruesit WiFi në një dhomë. Ato nuk duhet të vendosen në dhoma të ndara, duke ndikuar në rezultatet e dëshiruara.
 2. Konfigurimi i zgjatuesit tuaj Netgear duhet të ketë një furnizim të mjaftueshëm me energji elektrike.
 3. Lidhja juaj WiFi duhet të jetë aktive dhe e besueshme.
 4. Për të shmangur problemet e hyrjes me aprobleme me rregullimin e cilësimeve
 5. Diapazoni joadekuat i ruterit WiFi
 6. Nuk mund ta gjej skedën e mirëmbajtjes në mywifiext
 7. Dritat LED të statusit nuk e ndezin zgjeruesin tuaj
 8. Zgjeruesi Netgear nuk po lidhet me ruterin me valë
 9. Cilat janë përfitimet e përdorimit të një zgjeruesi WiFi Netgear?

  Pasi të keni konfiguruar zgjeruesin tuaj Netgear WiFi, mund të shijoni një përvojë pa probleme WiFi në shtëpinë tuaj. Zgjatësi i Netgear do të rrisë sinjalet tuaja WiFi dhe do t'i transmetojë ato në çdo cep të shtëpisë tuaj.

  Këtu janë disa skenarë në të cilët mund të merrni parasysh përdorimin e një zgjeruesi WiFi Netgear.

  1. Rritni WiFi mbulim në të gjitha rajonet e jashtme të një shtëpie, si p.sh. oborr spanjol.
  2. Ofroni lidhje interneti me valë për një ose më shumë pajisje pa WiFi me ndihmën e një kablloje Ethernet.
  3. Zgjeroni sinjalet e internetit në qoshet e largëta të shtëpisë tuaj, të tilla si oborri ose bodrumi.
  4. Përdorimi i një rrjeti të vetëm WiFi për të mbuluar të gjithë shtëpinë ose zyrën.

  Si funksionon një konfigurim i zgjerimit të Netgear Range?

  Zgjeruesit WiFi Netgear zgjerojnë ose rrisin mbulimin WiFi të lidhjes tuaj ekzistuese me valë. Ai e bën këtë duke marrë sinjale nga ruteri juaj WiFi duke përdorur përforcues dhe antena të fuqishme për të përsëritur sinjalet dhe për të rritur mbulimin tuaj WiFi.

  Ata janë universalisht të pajtueshëm me rutera të shumtë nga marka të ndryshme. Duke përdorur një zgjerues të rrezes WiFi, mund të zgjeroni sinjalet tuaja WiFinë disa kate, dhoma dhe zona të shtëpisë tuaj.

  Përveç kësaj, zgjeruesit Netgear mund të zgjerojnë gjithashtu sinjalet WiFi të ruterit të ofruesit tuaj të shërbimit.

  Mendimet përfundimtare

  Konfigurimi i zgjatuesit WiFi Netgear është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar WiFi tuaj mbulim në shtëpinë ose zyrën tuaj. Mund të ndiqni metodat e thjeshta për të konfiguruar një zgjerues të ri WiFi ose të ndiqni hapat për zgjidhjen e problemeve të ndryshme të zgjeruesit të rrezes WiFi Netgear.

  Megjithatë, nëse asnjë nga metodat nuk ju ndihmon të lidhni zgjeruesin tuaj Netgear WiFi, mundeni gjithmonë kërkoni ndihmë profesionale nga qendra e ndihmës Netgear ose ofruesi juaj më i afërt i shërbimit të internetit. Ekspertët atje do t'ju udhëheqin në këtë proces.

  një shfletues ueb në faqen tuaj të re të konfigurimit të zgjeruesit Netgear, mund të instaloni më shumë se dy shfletues ueb në laptopin ose kompjuterin tuaj. Kjo mund të jetë e dobishme pasi mund të kaloni në një shfletues tjetër uebi nëse njëri dështon të lidhet.

Pasi të keni mbaruar së kontrolluari gjërat thelbësore të përmendura më lart, mund të ndiqni udhëzimet e konfigurimit të zgjeruesit WiFi Netgear.

Konfigurimi i Netgear Extender nëpërmjet metodës manuale

Metoda manuale e përfundimit të konfigurimit të zgjeruesit Netgear WiFi zakonisht quhet konfigurimi i shfletuesit të internetit. Mund të ndiqni udhëzimet e dhëna për të konfiguruar manualisht zgjeruesin Netgear nëpërmjet SSID-së Netgear_ext:

 1. Lidhni konfigurimin tuaj të zgjeruesit të rrezes Netgear me një furnizim me energji elektrike për ta ndezur.
 2. Lidhni Ruteri WiFi me konfigurimin e ri të zgjeruesit.
 3. Nisni një shfletues uebi në cilindo nga telefonat tuaj inteligjentë.
 4. Vizitoni faqen mywifiext.net.
 5. Futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin kur të merrni kërkesën.
 6. Pasi të keni futur kredencialet e sakta të hyrjes, shtypni "Identifikohu".
 7. Zgjidhni opsionin për Konfigurimin e ri Netgear Extender.
 8. Klikoni në lidhjen WiFi që dëshironi të zgjeroni.
 9. Shtypni Next.
 10. Futni fjalëkalimin tuaj WiFi kur të shfaqet kërkesa për një fjalëkalim.
 11. Shtypni butonin Finish.

Atje! Ju keni përfunduar konfigurimin e ri të zgjeruesit. Pasi të keni mbaruar me konfigurimin, mund të shihni katër drita LED jeshile që ndezin në konfigurimin tuaj të ri të zgjatuesit. Përveç kësaj, emri për tuajRrjeti WiFi do të ndryshojë në Netgear_ext (SSID).

Konfiguro Netgear WiFi Extender nëpërmjet metodës WPS

Një mënyrë tjetër për të konfiguruar një zgjerues Netgear është përdorimi i WPS. Procesi është i drejtpërdrejtë; gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni këto hapa:

 1. Sigurohuni që konfigurimi juaj i zgjatuesit Netgear të jetë i lidhur me një furnizim të qëndrueshëm elektrik.
 2. Kërkoni butonin WPS në konfigurimin e zgjatuesit Netgear.
 3. Pasi të keni dalluar butonin, shtypeni dhe mbajeni për një kohë.
 4. Në mënyrë të ngjashme, shtypni butonin WPS në ruterin tuaj WiFi.
 5. Nëse dritat LED kthehen në jeshile , mund të siguroheni që konfigurimi dhe ruteri juaj i zgjeruesit Netgear janë konfiguruar.
 6. Ju mund ta përsërisni këtë proces nëse keni një konfigurim të ri të zgjeruesit me rreze të dyfishtë.
 7. Identifikohuni në zgjeruesin tuaj Netgear konfigurimi i rrjetit. Sigurohuni që të përdorni frazën e kalimit për ruterin tuaj ekzistues WiFi.
 8. Nëse nuk e mbani mend emrin e parazgjedhur të përdoruesit dhe fjalëkalimin, kërkoni për atë në manualin e konfigurimit të zgjeruesit WiFi.
 9. Pasi dritat LED të bëhen jeshile , zgjeruesi juaj i ri i rrezes Netgear është konfiguruar.
 10. Lidhni pajisjet tuaja me valë me SSID-në tuaj të zgjeruar Netgear_ext.

Netgear_Ext Hyrja

Pasi të keni përfunduar konfigurimin e zgjeruesit Netgear, duhet të lidhni pajisjet tuaja për të shijuar mbulimi i ri WiFi. Këtu janë disa hapa që duhet të ndiqni:

 1. Dilni ndërfaqen e parazgjedhur të përdoruesit në ueb të pajisjes tuaj pasi të keni instaluar me sukses zgjeruesin e ri Netgearkonfigurimi.
 2. Dilni nga shfletuesi i internetit.
 3. Zgjidhni një pajisje që dëshironi të lidhni me SSID-in e ri Netgear_ext.
 4. Aktivizoni zgjeruesin e konfigurimit Netgear duke shtypur logon e WiFi.
 5. Zgjidhni SSID-in tuaj Netgear_ext nga lista e rrjeteve WiFi të disponueshme.
 6. Futni fjalëkalimin përkatës të hyrjes në fushën e fjalëkalimit sapo të shfaqet dritarja.
 7. Shtypni Connect. Kjo do të lidhë pajisjen tuaj me zgjeruesin e konfigurimit të Netgear.

Tani keni përfunduar të gjithë me konfigurimin e zgjeruesit të rrezes Netgear. Këto dy metoda janë themelore dhe do ta bëjnë punën për ju. Megjithatë, nëse hasni ndonjë problem gjatë përfundimit të procesit ose nuk mund të lidheni me zgjeruesin WiFi të konfigurimit Netgear, mund të provoni zgjidhjen e problemeve ose të merrni ndihmë profesionale.

Si të konfiguroni manualisht një zgjatues Netgear pa një portë Ethernet ?

Të gjithë zgjeruesit WiFi nuk janë të njëjtë sepse disa zgjerues të rrezes WiFi nuk kanë një portë Ethernet. Për shembull, EX6200.

Kjo mund t'ju ngatërrojë dhe t'ju bëjë të pyesni veten se si të përfundoni konfigurimin e zgjeruesit WiFi Netgear. Megjithatë, nuk ka nevojë të shqetësoheni. Ju mund të ndiqni këto hapa të thjeshtë për të zgjidhur këtë problem:

 1. Së pari, rivendosni të gjitha cilësimet e konfigurimit të zgjeruesit Netgear në cilësimet e paracaktuara të fabrikës.
 2. Lidhni konfigurimin tuaj të ri të zgjeruesit me një rrjet WiFi.
 3. Nisni një shfletues uebi në pajisjen tuaj dhe identifikohuni në ndërfaqen e përdoruesit.
 4. Futni emrin e përdoruesit dhe Netgearfjalëkalimi i parazgjedhur i zgjeruesit.
 5. Pasi të mbaroni, mund ta instaloni magjistarin duke ndjekur udhëzimet për magjistarin e konfigurimit të zgjeruesit të Netgear WiFi.
 6. Lidhni pajisjen që dëshironi të përdorni për WiFi të zgjeruar me SSID-in Netgear_ext .

Çfarë duhet të bëni nëse magjistari i ri i konfigurimit të Zgjeruesit WiFi nuk është i dukshëm në ekran?

Një problem tjetër që hasin shpesh përdoruesit gjatë konfigurimit të zgjeruesit të diapazonit Netgear është se magjistari i konfigurimit nuk fillon edhe pas lidhjes me rrjetin Netgear ext (SSID). Shkaqet kryesore të këtij problemi përfshijnë rrjetet e gabuara WiFi dhe çështje të tjera teknike.

Fatmirësisht, ju mund ta zgjidhni shpejt këtë problem. Ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë dhe do të jeni të gatshëm të shkoni:

 1. Kontrollo statusin e dritës së energjisë LED në konfigurimin e zgjeruesit të rrezes WiFi. Drita duhet të jetë e gjelbër.
 2. Kontrolloni nëse pajisja juaj është e konfiguruar të përdorë DHCP (Protokolli i konfigurimit dinamik të hostit).
 3. Nëse cilësimi për të nuk është i aktivizuar, duhet ta vendosni në DHCP.
 4. Kontrollo nëse je i lidhur me rrjetin përkatës WiFi, si p.sh. Netgear ext (SSID).
 5. Fut fjalëkalimin e saktë të parazgjedhur të hyrjes.
 6. Rinise shfletuesin tënd të uebit dhe provo të ri-qasesh në magjistarin e konfigurimit të zgjeruesit Netgear.
 7. Nëse dëshiron të instalosh zgjeruesit e diapazonit WiFi si akses pikë, zgjidhni një lidhje WiFi në vend të një lidhjeje me tel.

Si të zgjidhet gabimi i Netgear Extender Red Light?

Nëse kenipërfundoi konfigurimin e zgjeruesit të rrezes WiFi, mund të keni vështirësi me rregullimin e gabimit të dritës së kuqe. Këtu janë disa rregullime të shpejta për ta kthyer dritën e kuqe në të gjelbër për zgjeruesin tuaj:

Zhvendosni Zgjeruesin

Vendosni zgjeruesin tuaj Netgear në një vend të ri. Mund të përballeni me një dritë të kuqe për shkak të vendosjes së gabuar të zgjatuesit. Përveç kësaj, duhet të siguroheni që zgjeruesi Netgear dhe ruteri juaj me valë të vendosen në të njëjtën dhomë.

Përditëso Firmware

Gabimi i dritës së kuqe mund të shkaktohet nga një firmware i vjetëruar i zgjeruesit tuaj që nuk është më i pajtueshëm. Mund ta zgjidhni problemin duke përditësuar firmuerin tuaj të zgjeruesit Netgear në versionin më të fundit.

Shiko gjithashtu: Mësoni se si të konfiguroni Orbi WiFi Extender në këtë udhëzues

Rivendosni Zgjeruesin tuaj WiFi

Duke rivendosur zgjeruesin tuaj me valë, mund t'i rregulloni cilësimet nga e para. Megjithatë, mund të keni konfiguruar cilësimet e gabuara gjatë procesit, kështu që kjo është një ide e mirë për të zgjidhur problemin.

Kanalet e mbingarkuara të internetit me valë

Në rast të ndonjë ndërprerjeje në kanalin tuaj WiFi, ju mund të ndryshoni kanalin e ruterit tuaj të shtëpisë.

Merrni ndihmë profesionale

Nëse asnjë nga metodat nuk funksionon, gjithmonë mund të mbështeteni te ekspertët për të zgjidhur problemet tuaja.

Shiko gjithashtu: Si të ndaloni Bluetooth nga ndërhyrja me WiFi

Si të rivendosni konfigurimin e zgjeruesit të intervalit Netgear?

Procesi për rivendosjen e zgjeruesit tuaj Netgear është mjaft i thjeshtë. Këtu janë disa hapa që mund të ndiqni për të rivendosur zgjeruesin tuaj:

 1. Së pari, merrni një objekt të saktë si p.sh.si stilolaps ose kapëse letre.
 2. Më pas, gjeni vrimën e rivendosjes nga fundi i zgjeruesit të diapazonit.
 3. Më në fund, nëse nuk mund ta gjeni atje, kërkoni atë në anën e pasme të zgjatuesit tuaj me valë.
 4. Pasi të gjeni vrimën, mund të shtypni dhe mbani konfigurimin Netgear Butoni i rivendosjes së zgjeruesit WiFi duke përdorur një objekt të saktë.
 5. Vazhdoni ta mbani butonin për të paktën pesë sekonda derisa të gjeni LED-in e pajisjes për zgjeruesin që vezullon ngjyrë qelibar.

Si të përditësoni firmuerin tuaj të Netgear Extender Version?

Zgjeruesi juaj i Netgear mund të shfaqë një dritë të kuqe në vend të gjelbër nëse versioni i firmuerit për zgjeruesin tuaj të diapazonit bëhet i vjetëruar.

Kjo mund të ndodhë shpesh sepse Netgear prezanton rregullisht versione të reja të firmuerit për të përmirësuar performancën dhe sigurinë e pajisjes suaj Netgear.

Pra, këtu janë hapat që mund të ndiqni për të përditësuar firmuerin tuaj të konfigurimit të zgjeruesit Netgear WiFi në versionin më të fundit:

 1. Së pari, hapni një shfletues uebi në kompjuterin ose laptopin tuaj.
 2. Më pas, regjistrohuni në konfigurimin e Netgear Extender.
 3. Shkoni te Cilësimet.
 4. Klikoni në Përditësimi i Firmware.
 5. Firmware juaj Netgear tani do të fillojë përditësimin.

Si të lidhni zgjatuesin dhe ruterin tuaj pa butonin WPS?

Meqenëse shumë rutera janë të ndryshëm nga njëri-tjetri, ruteri juaj mund të mos ketë një buton WPS. Në një situatë të tillë, mund të ndiqni këto hapa për të rregulluar problemin:

 1. Së pari, gjeni butonin WPS nëzgjatuesin tuaj dhe shtypni atë.
 2. Pasi të keni mbaruar, përdorni një kabllo Ethernet për të lidhur modemin me ruterin.
 3. Më pas, lidhni konfigurimin e zgjeruesit të rrezes Netgear.
 4. Më pas, regjistrohuni në zgjeruesin tuaj Netgear.
 5. Futni PIN-in tuaj WPS.

Ruteri juaj tani është i lidhur me zgjeruesin e rrezes.

Pse zgjeruesi juaj WiFi Netgear nuk zbulon sinjale 5 GHz?

Arsyeja që zgjeruesi juaj WiFi nuk zbulon sinjale 5 GHz është se nuk është vendosur brenda një intervali të pranueshëm nga ruteri juaj WiFi.

Mund të provoni këto hapa për të zgjidhur problemin:

 1. Zvendosni zgjeruesin e rrezes WiFi më afër ruterit të rrjetit WiFi.
 2. Sigurohuni që sinjalet 5 GHz të ruterit tuaj WiFi të funksionojnë mirë me pajisjet e tjera me valë.
 3. Çaktivizoni funksionin e emrit One WiFi nëse e keni të aktivizuar.
 4. Cakto një tjetër SSID në 5GHZ të zgjeruesit.
 5. Përdor një kabllo të re ose të ndryshme Ethernet për të lidhur zgjeruesin e rrezes WiFi Netgear dhe ruterin me valë pasi kablloja mund të jetë dëmtuar.
 6. Kontrolloni nëse dhoma është e ajrosur mirë.

Mund të shtoni më shumë se një zgjerues Netgear?

Mund të jeni kurioz nëse mund të lidhni një tjetër zgjerues WiFi Netgear me rrjetin tuaj të shtëpisë. Edhe pse është një ide e shkëlqyeshme për të rritur gamën dhe performancën tuaj WiFi, mund të mos funksionojë gjithmonë. Megjithatë, mund të lidhni dy zgjerues Netgear me rrjetin tuaj të shtëpisë.

Megjithatë, duhet të siguroheni që të mos e lidhni WiFi-në tuaj të rezgjeruesin në zgjeruesin tuaj të mëparshëm Netgear, pasi mund të ndikojë në performancën e pajisjeve tuaja të lidhura me valë. Përveç kësaj, zgjeruesi WiFi mund të mos funksionojë aq mirë sa do të funksiononte i vetëm.

Si të rregulloni problemet e hyrjes në konfigurimin e ri të Zgjeruesit?

Mund ta zgjidhni këtë problem duke ndjekur këto hapa të thjeshtë:

 1. Së pari, sigurohuni që të keni një lidhje interneti të shpejtë dhe të qëndrueshme.
 2. Kontrolloni nëse pajisja juaj ka siguri të tepërt, si p.sh. softuer antivirus ose mure zjarri. Kjo siguri mund të parandalojë që pajisja juaj të identifikohet në konfigurimin e ri të zgjeruesit.
 3. Sigurohuni që të keni futur adresën e saktë të uebit në shiritin e URL-së së shfletuesit tuaj të internetit.
 4. Kontrolloni kredencialet tuaja të hyrjes përpara se të shtypni "Identifikohu".
 5. Përditësoni shfletuesin tuaj të internetit.
 6. Hiqni cache, historikun e shfletimit dhe kukit nga shfletuesi juaj i internetit.

Cilat janë disa çështje të zakonshme të Netgear Extender?

Mund të shfaqen shumë probleme gjatë konfigurimit të zgjeruesit WiFi Netgear. Këtu janë disa të zakonshme:

 • Nuk mund të hyni në mywifiext.net
 • Nuk mund të identifikoheni në zgjeruesin tuaj WiFi Netgear
 • Lidhje e dobët interneti
 • Nuk ka lidhje interneti pas konfigurimit të konfigurimit të ri të zgjeruesit
 • Nuk mund të aksesoj magjistarin e konfigurimit inteligjent të Netgear genie
 • Nuk mund ta gjej SSID-in Netgear_ext
 • Statusi portokalli dritë
 • Përditësimi i firmuerit të zgjeruesit WiFi Netgear dështoi
 • Ka harruar ose humbur fjalëkalimin e parazgjedhur të konfigurimit të ri të zgjeruesit
 • PërballëPhilip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.