Si të lidhni një pajisje me Wi-Fi në aeroportin e Dubait?

Si të lidhni një pajisje me Wi-Fi në aeroportin e Dubait?
Philip Lawrence

Nëse do të bënim një listë të qyteteve më të shquara dhe të ngarkuara anembanë globit, do të ishte e padrejtë ta nisnim listën me ndonjë emër tjetër përveç Dubait! Pa dyshim që konsiderohet ndër vendet më të ngarkuara në botë. Mijëra pasagjerë vizitojnë qytetin, qoftë për punë apo turizëm. Aeroporti është i hapur 24 orë, duke ofruar një sërë lehtësish për pasagjerët për të ruajtur lavdinë e tij.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni TV LG me WiFi

Aeroporti Ndërkombëtar i Dubait (DXB) llogaritet ndër aeroportet më të mirë në botë për shkak të lehtësive dhe shërbimeve të tij më të avancuara si saunat dhe pishinat, Wi-Fi falas dhe shumë më tepër!

Pavarësisht nëse jeni duke vizituar Dubain ose duke kaluar në rrugën tuaj diku tjetër, mund të qëndroni pa mundim në kontakt me miqtë dhe familjen tuaj.

Shiko gjithashtu: MSRM WiFi Extender Setup: Udhëzuesi i plotë i konfigurimit

DXB dhe Aeroporti Ndërkombëtar Al Maktoum janë më të popullarizuarit nga të gjithë që ndodhen në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Aeroporti i Dubait ka rinovuar sistemin DXB në Aeroportin Ndërkombëtar Al-Maktoum që nga 4 dhjetori 2016.

Kjo përfshin krijimin e një faqe interneti më të avancuar Wi-Fi ku lidhja me rrjetin kërkon thjesht një klik! Ekspertët thonë se shpejtësia wifi këtu është më e shpejtë se kudo tjetër në botë!

Tabela e Përmbajtjes

 • Aeroporti Ndërkombëtar i Dubai
  • Facilitetet e Aeroportit Ndërkombëtar të Dubai
 • Aeroporti Ndërkombëtar i Dubait Wi-Fi pa pagesë
  • Veçoritë
 • Tarifat shtesë Premium WiFi të Dubait
 • Si të Lidhni një pajisje me Wi-Fi në DubaiAeroporti?
  • Si të lidhni iOS tuaj falas me WiFi të Aeroportit të Dubait (DXB)?
  • Si të lidhni pajisjet tuaja celulare me WiFi të aeroportit të Dubait (DXB) falas?
  • Të lidhni Windows-in tuaj me WiFi të Aeroportit të Dubait (DXB) falas
  • Si ta lidhni Mac-in tuaj me WiFi të Aeroportit (DXB) falas?
 • Pyetjet e bëra më shpesh
  • A disponohet Wi-Fi në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubait DXB dhe DWC?
  • A ka Wi-Fi falas në aeroportet e Dubait?
  • A ka uebsajtin e tij?
  • Sa fluturime ka çdo ditë në Dubai?

Aeroporti Ndërkombëtar i Dubai

DXB është forma e shkurtër e Dubai International Airpot . Ai u përurua më 30 shtator 1960.

Ky Aeroport Ndërkombëtar ndodhet në qytetin “Dubai”, shtet i Emirateve të Bashkuara Arabe. International Airpot Dubai është një aeroport publik me versione Wi-Fi falas dhe Wi-Fi të abonueshëm për pasagjerët.

Objektet e Dubai International Airpot

Përveç kësaj, në territorin e aeroportit, ju mund të gjeni lehtësitë e mëposhtme:

Ka shumë dhoma, restorante, sallone dhe hotele të disponueshme në të gjitha terminalet në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubait.

Disa pasagjerë nuk preferojnë gjithmonë të flenë në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubait . Ata që duan të flenë diku mund të shohin hotelet fqinje.

Chowking Orient Restaurant, Mezze Express, Nestle Toll House dhe restorante të tjera janë në Terminal1.

McDonald's, KFC, Paul, Costa, Bombay Chapati dhe restorante të tjera mund të gjenden në vendndodhjen e Terminalit 2. Përveç kësaj, Aeroporti i Dubait është pritës i dyqanit më të madh në botë pa taksa.

Brenda terminaleve të aeroportit ka edhe disa hotele me pesë yje. Pasagjerët do të hanë dhe pinë gjithashtu në Delizie, The Rupee Room Express, Cho Gao, Giraffe, Le Pain Quotidien.

Afër kësaj, ju mund të vizitoni hotelin Moet Champagne, hotelin Wafi Gourmet, Shtëpinë Caviar me shumë dhoma dhe sallone , dhe Red Carpet Cafe & Hotele me ushqim deti në klasën e Terminalit 3.

Këmbim valutor, shërbime tranziti, metro dhe amp; Shërbimet e autobusit, banjo dhe dush, bishtaja për të fjetur dhe pajisje të tjera ofrohen në DXB. Plus, nuk ka pasur raportime për vonesa në destinacion në asnjë aeroport.

Aeroporti Ndërkombëtar i Dubait Wi-Fi pa pagesë

Aeroporti ofron lidhje WiFi me pagesë dhe falas. Përveç kësaj, Boingo air ofron shërbim WiFi. Mund të lidheni me rrjetin WiFi me çdo pajisje me WiFi.

Shërbimi është plotësisht falas gjatë orës së parë. Pasi të përfundojë, mund të blini një plan të pajisjes celulare me 19 AED/orë ose 49 AED/muaj.

Veçoritë

Ka gjithashtu një shërbim gjatë gjithë ditës për laptopët ose kompjuterët për 29 AED/ditë. Gjithashtu, nëse shpesh udhëtoni dhe vizitoni aeroportin disa herë në vit, mund të regjistroheni në programin Boingo.

Për më tepër, aeroportet e Dubait janë krijuar rreth6,000 pika shtesë të të dhënave aksesi për të përmirësuar Wi-Fi.

Për më tepër, ato gjithashtu kanë përmirësuar lidhjet e internetit deri në 5 Gbps. Në krahasim, kjo gjerësi brezi është më se e mjaftueshme për të ofruar internet cilësor në një qytet të tërë!

Aplikacionet e bazuara në ueb u lançuan gjithashtu për të përfituar udhëtarët.

Tarifa shtesë Premium WiFi në Dubai

Siç u tha më herët, udhëtarët që kalojnë tranzit me DXB ose DWC kanë qasje në Wi-Fi falas për 1 orë.

Nëse dëshironi të përdorni internetin për një kohë të gjatë, mund të blini Wi-Fi shtesë në çmimet e mëposhtme: 19 AED/orë ose 29 AED/ditë.

Një opsion tjetër është të regjistroheni në Programin Botëror të Boingo, i cili kushton 49 AED/muaj. Ju mund ta përdorni këtë program për t'u lidhur me mbi 1,000,000 pika të nxehta në të gjithë botën. Është plani më i mirë për udhëtarët e shpeshtë!

Si të lidhni një pajisje me Wi-Fi në aeroportin e Dubait?

Është e lehtë. Mund të lidheni me lidhjen "DXB Free Wifi" përmes konfigurimit të WiFi në pajisjen tuaj dhe të shijoni deri në 60 minuta falas.

Për të pasur akses në wifi të aeroportit të Dubait, ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë.

Si ta lidhni iOS tuaj falas me WiFi të aeroportit të Dubait (DXB)?

Për të përdorur Wi-Fi në iOS tuaj, ndiqni këto udhëzime:

 • Më pas, nga ekrani bazë, hapni cilësimet e Wifi.
 • Ndizni Wi- Fi.
 • Zgjidhni dhe trokitni lehtë mbi DXB WiFi falas për t'u lidhur.
 • Shije Wi-Fi falas. Nëse jeni në iOS 13 ose iPadOS, mund të shihni"DXB WiFi falas" poshtë "Rrjeteve publike". ose "Rrjetet e mia".

Si t'i lidhni pajisjet tuaja celulare me WiFi të aeroportit të Dubait (DXB) falas?

Për të përdorur WiFi falas në pajisjen tuaj celulare, ndërmerrni këto hapa:

 • Së pari, në pajisjet celulare, shtypni butonin "Home" dhe më pas "Cilësimet".
 • Shfletoni në faqen "Wireless", ku mund të aktivizoni Wi-Fi.
 • Shumica e pajisjeve do të shfaqin DXB WiFi falas si emër poshtë opsionit "Rrjetet e disponueshme". Klikoni mbi të për të hyrë në shërbimin falas në Aeroportin Al Maktoum (DWC) dhe DXB menjëherë.
 • Pasi të zgjidhni lidhjen e dëshiruar, hapni shfletuesin tuaj.
 • Shtypni butonin në linjë për të hyrë falas Wi-Fi me shpejtësi të lartë në DXB Dubai International Airport dhe Al Maktoum DWC.

Lidhja e Windows-it tuaj me WiFi të Aeroportit të Dubait (DXB) falas

Siguroni këto masa të thjeshta për t'u marrë falas WiFi në Windows (PC ose laptop):

 • Kliko te Paneli i Kontrollit.
 • Lëviz dhe shtyp Internet dhe rrjet.
 • Vazhdo te Rrjeti dhe Ndarja Qendra.
 • Tjetra për të krijuar një lidhje ose rrjet të ri.
 • Zgjidhni Lidhu me një rrjet pa tel manualisht dhe më pas shtypni Tjetër.
 • Në fushën Emri i rrjetit, shkruani DXB Free WiFi.
 • Zgjidhni WPA2-Personal si lloj sigurie.
 • Kontrollo kutinë që thotë, "Fillo automatikisht këtë lidhje".
 • Shtypni "Tjetër" dhe "Shko në linjë" . Tani dritaret tuaja kanë një lidhje interneti me wifi të aeroportit të Dubait.Kënaquni!

Si ta lidhni Mac-in tuaj me WiFi të Aeroportit (DXB) falas?

Për të aksesuar WiFi falas në Mac tuaj, ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë:

 • Më pas, në shiritin e menysë, zgjidhni ikonën WiFi.
 • Ndizni WiFi.
 • Kërko për Wi-Fi në DXB
 • Për të hyrë në terminal, kliko butonin Lidhu.

Pyetjet e bëra më shpesh

Është Wi-Fi disponohet në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubait DXB dhe DWC?

Po, Wi-Fi falas disponohet në terminalin 3 të aeroporteve të Dubait.

A ka WiFi falas në aeroportet e Dubait?

Nëse përdorni një taksi Dubai RTA ose makinë Abu Dhabi, keni një kufi të dhënash prej 50 MB në ditë. Uebsajtet e tjera WiFi të Emirateve të Bashkuara Arabe nuk kanë një kufi të dhënash, por një kufi kohor prej 60 minutash.

Sa herë që vërtetoni përsëri për të filluar një lidhje të re WiFi, do të shfaqet një reklamë e sponsorizuar. Po në lidhje me kufizimet e Wi-Fi falas në Aeroportet Ndërkombëtare të Dubait (DXB).

Megjithëse mund të përdorni të dhëna të pakufizuara, variabla të tjerë varen nga plani që ju zgjidhni.

A mund të lidh shumë pajisje në të njëjtën kohë?

Nuk ka kufizime; mund të lidhni pajisje të shumta në terminalin 3 të aeroportit ndërkombëtar në çdo vizitë.

Dhe si të kërkoni emrin e rrjetit? "DXB Free Wi-Fi" është SSID në terminalin 3 të aeroportit ndërkombëtar të Dubait.

A e ka faqen e saj të internetit?

Po, ata kanë faqen e tyre të internetit. Ju lejohet t'u afroheni atyrepërmes faqes së tyre të internetit këtu. Dhe mund të kontaktoni Aeroportin e Dubait përmes numrit të tyre; +971 4 224 5555.

Sa fluturime ka çdo ditë në Dubai?

Deri më tani këtë vit, 373,229 fluturime janë nisur ose janë ulur në DXB, duke rritur numrin total të operacioneve ditore të fluturimeve në DXB në 1,120.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.