Si të lidhni PS4 me Wi-Fi

Si të lidhni PS4 me Wi-Fi
Philip Lawrence

Mirë se vjen në botën e lojërave të konsolës së gjeneratës së ardhshme!

Nëse doni të lidhni konsolën tuaj PS4 me Wi Fi, mos u shqetësoni sepse ne ju kemi mbuluar.

A nëse dëshironi të përditësoni lojërat ose të luani me miqtë tuaj, duhet të lidhni PlayStation 4 me një lidhje me valë.

Rrjeti Wi Fi me konsolën PlayStation 4

Lidhja e PlayStation 4 me një Wi-Fi rrjeti është paksa i ndërlikuar sepse ka opsione të shumta të lidhjes me rrjetin në dispozicion. Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që të zgjidhni opsionet e duhura të lidhjes.

Për shembull, mund të shihni disa opsione lidhjeje nën cilësimet e rrjetit:

 • Lidhu me internetin
 • Konfiguro lidhjen e internetit
 • Testoni lidhjen me internetin
 • Shiko statusin e shërbimeve të rrjetit PlayStation
 • Shiko statusin e lidhjes

Konfiguro lidhjen në internet

Meqenëse dëshironi të lidhni PlayStation 4 me Wi-Fi, duhet të zgjidhni të konfiguroni një lidhje interneti.

Për më tepër, do të gjeni dy opsione ose për të përdorur Wi-Fi ose për të përdorur një kabllo LAN. Pasi të klikoni opsionin "Përdor Wi-Fi", do t'ju paraqiten dy opsione të tjera – Easy ose Custom.

Me zgjedhjen e opsionit Custom, mund të zgjidhni midis listës së disponueshme të lidhjeve WiFi të gjetur nga PS4. Së pari, zgjidhni lidhjen e dëshiruar Wi-Fi dhe më pas drejtohuni në hapin tjetër të rëndësishëm të zgjedhjes së cilësimeve të adresës IP.

Shiko gjithashtu: Wi-Fi kundër filmit në kinema

Tre IP-tëCilësimet e adresës përfshijnë Automatik, Manual dhe PPPoE. Meqenëse nuk dëshironi të ndërlikoni procesin e lidhjes Wi Fi, zgjidhni Automatik.

Për më tepër, mund të zgjidhni ose të specifikoni ose të mos specifikoni emrin e hostit DHCP. Hapi tjetër është të zgjidhni cilësimet e DNS. Përsëri, do të ndihmonte nëse e mbani të thjeshtë, kështu që zgjidhni cilësimet automatike.

PS4 do të shfaqë kodet kryesore dhe dytësore DNS.

Por, çfarë bëjnë opsionet kryesore dhe dytësore DNS do të thotë këtu?

Do të thotë që nëse vendi juaj i mbështet ato kode DNS, mund të gëzoni një lidhje më të mirë Wi-Fi. Meqë ra fjala, nuk mund t'i fshish kodet DNS, por mund të ndryshosh në përputhje me rrethanat.

Cilësimet e paracaktuara të kodit primar DNS janë 1.1.1.1 dhe për kodin DNS dytësor është 1.0.0.1.

0>Pasi të shtypni butonin Next, ju drejtoheni të zgjidhni cilësimet MTU si Automatike ose Manuale. Thjesht, zgjidhni Automatik dhe lëvizni te cilësimet e serverit Proxy. Nëse nuk dëshironi të përdorni një server proxy, si "Mos përdorni".

Urime, i keni përfunduar të gjitha hapat e konfigurimit të lidhjes WiFi.

Shiko gjithashtu: 10 hotelet më të shpejta WiFi në Florida

Konzola PS4 do t'ju kërkojë të provoni lidhjen me internetin, gjë që është gjithmonë e këshillueshme. Rrjedhimisht, do të kontrollojë të gjitha kredencialet e një rrjeti WiFi, duke përfshirë:

 • SSID
 • IP adresa
 • Lidhja e internetit
 • Shenja e rrjetit të PlayStation -in
 • Lloji NAT
 • Shpejtësia e lidhjes si për lidhjen zbritëse ashtu edhe përuplink.

Për më tepër, do ta shihni vlerësimin e konsolës së PlayStation 4 si i suksesshëm ose i pasuksesshëm kundrejt të gjitha cilësimeve të mësipërme.

Ndryshimi i kodeve DNS

Nëse kodet e paracaktuara DNS nuk funksionojnë në vendin tuaj, nuk keni nevojë të shqetësoheni. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni përsëri te Rrjeti dhe më pas "Konfiguro lidhjen në internet". Zgjidhni cilësimin "Përdor WiFi" dhe zgjidhni opsionin e personalizuar.

Për të ndryshuar kodet DNS, duhet të zgjidhni cilësimin e personalizuar. Përsëri, ndiqni të njëjtat hapa për zgjedhjen e lidhjes tuaj të dëshiruar WiFi, cilësimet automatike të IP-së dhe cilësimet manuale të DNS.

Hapi i fundit është të zgjidhni DNS-në parësore dhe dytësore dhe të fshini cilësimet. Meqë ra fjala, do të shihni 0.0.0.0 në vend të asgjëje.

Si të rregulloni problemet e lidhjes Wi Fi me PS4?

Nëse hasni një problem lidhjeje me WiFi, mund të shkoni te komunitetet për t'u bashkuar me FX ose QE. Megjithatë, nëse PS4 juaj nuk është i lidhur me WiFi, mund t'i përdorni këto komunitete në telefonin tuaj.

Gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni aplikacionin e komunitetit të PS4 dhe të bashkoheni në ndonjë nga pajisjet tuaja inteligjente.

Për më tepër, ka shumë arsye për të cilat PS4 nuk mund të lidhet me rrjetin WiFi. Disa prej tyre janë:

 • Ruteri nuk është i mbyllur për konsolën PS4.
 • Rrjeti është vendosur në kabllo LAN.
 • Konfigurim manual i gabuar
 • Serveri i PlayStation mund të jetë i dëmtuar.

Mund të kryeni disa prej tyrekontrollet në fund për të rregulluar problemin e rrjetit WiFi:

 • Monitoroni statusin e serverit të PlayStation
 • Përditësoni PS4 në versionin më të fundit
 • Mbyllni të gjitha aplikacionet duke përdorur Çaktivizo veçorinë
 • Provo të rivendosësh cilësimet e paracaktuara të rrjetit.
 • Përpiqu të lidhesh me një tjetër WiFi për të kontrolluar problemin e ruterit.
 • Riemërto SSID

Është më mirë të mos nxitosh në përfundimin se ruteri është gjithmonë problemi kryesor. Serveri i PlayStation shpesh nuk funksionon për mirëmbajtje, për shkak të të cilit lojtarët nuk mund të luajnë lojërat e tyre ose të shikojnë video në Youtube.

Prandaj është më mirë të ndiqni hapat e mësipërm në të njëjtin rend si të shkruar. Ju mund të shikoni statusin e shërbimeve të rrjetit ps4 nën opsionin Rrjeti.

Për më tepër, duhet të mbani një sy në versionin më të fundit të PS4 duke zgjedhur Përditësimin e Softuerit të Sistemit nën opsionin "Cilësimi".

Ju. tashmë e di që PS4 ka shumë aplikacione, dhe secili prej aplikacioneve shkakton një problem të lidhjes WiFi. Gjithçka që duhet të bëni është të fikni të gjitha aplikacionet dhe të prisni një minutë.

Hapat për të lidhur konsolën tuaj PS4 me rrjetin pa tela

Nëse dëshironi të lidheni me Wi-Fi, ju duhet për të ndjekur disa hapa të thjeshtë:

 • Nivizoni te ikona e cilësimeve pasi të keni aktivizuar rrjetin PlayStation.
 • Lëvizni poshtë për të zgjedhur Cilësimet e Rrjetit.
 • Ja, ju' Do të gjeni dy opsione – lidheni me internetin dhe Konfiguro lidhjen e internetit.
 • Tanizgjidhni Konfiguro një lidhje interneti për të zgjedhur cilësimet "përdor Wi Fi".
 • Pasi të klikoni opsionin WiFi, thjesht zgjidhni "Easy" settings. Në këtë mënyrë, tastiera zbulon automatikisht cilësimet e rrjetit Wi-Fi.
 • Konsola do të paraqesë listën e rrjeteve Wi-Fi të disponueshme. Gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni rrjetin e preferuar Wi-Fi dhe të futni fjalëkalimin duke përdorur tastierën virtuale të ofruar në ekran.
 • Është më mirë të provoni lidhjen e rrjetit pas konfigurimit. Do të kontrollojë nëse tastiera PS4 është lidhur me sukses me internetin WiFi apo jo.

Përfundim

Mund ta lidhni lehtësisht PS4 tuaj me një rrjet WiFi nëse ndiqni hapat e diskutuar më sipër .

Të varet tërësisht nga ju që të zgjidhni opsionin Easy ose Custom gjatë lidhjes me një rrjet WiFi. Në cilësimin Easy, PS4 zbulon të gjitha pikat e hyrjes dhe cilësimet e tyre përkatëse. Nga ana tjetër, cilësimi i personalizuar ju lejon të zgjidhni një adresë IP, emrin e hostit DHCP, DNS, MTU dhe emrin e serverit proxy.

Nëse nuk jeni njohur me të gjitha këto cilësime, mund të zgjidhni Easy opsion në mënyrë që PS4 të mund të bëjë pjesën tjetër të punës.

Meqë ra fjala, mos harroni të provoni lidhjen WiFi në fund për të shijuar një lidhje pa probleme gjatë lojës.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.