Si të lidhni ruterin WiFi me një ruter tjetër WiFi pa tela

Si të lidhni ruterin WiFi me një ruter tjetër WiFi pa tela
Philip Lawrence

Lidhja e dy ruterave është një mënyrë e shkëlqyer për të zgjeruar mbulimin tuaj WiFi dhe për të marrë një lidhje interneti nga çdo cep i shtëpisë tuaj. Tani, metoda konvencionale e lidhjes së dy ruterave është nëpërmjet një kablli ethernet të lidhur me portën wan të secilit ruter.

Jo të gjithëve u pëlqejnë telat. Nëse jeni dikush që zotëron një ruter WiFi dhe po mendoni se si t'i lidhni të dy pa tela, atëherë keni ardhur në vendin e duhur. Lidhjet me valë kërkojnë konfigurim të kujdesshëm dhe pa tela, mund ta gjeni paksa të komplikuar. Megjithatë, me konfigurimin e duhur, duhet të jeni në gjendje ta kryeni shpejt.

Mund të ketë shumë arsye për të mos qenë në gjendje të përdorni një lidhje kabllore ethernet me tela. Një çështje e tillë është gjatësia ose pamundësia e telit për të kaluar nga një ruter wireless në tjetrin. Fizibiliteti mund të jetë gjithashtu një arsye tjetër që ju të mos shkoni për një lidhje me tel.

Lidhja e dy ruterave WiFi me valë duke përdorur adresën IP (Pa kabllo ethernet)

Përpara se të vazhdoni me metodën, duhet kontrolloni me kujdes ruterat tuaj për pajtueshmëri. Të dy ruterat duhet të mbështesin modalitetin AP Client ose WDS Bridge. Ju gjithashtu nuk keni fat nëse keni vetëm një ruter që mbështet modalitetin WDS Bridge ose AP Client Mode. Pra, sigurohuni që të dy ruterat të kenë mbështetje për të njëjtën veçori.

Shiko gjithashtu: Zgjerues WiFi Ring Chime Pro

Ka shumë përfitime të lidhjes së dy ruterave WiFi me valë. Për shembull, ju mund të zgjeronidiapazoni i kapacitetit wireless duke përdorur metodën. Mund të ndihmojë gjithashtu pajisjet tuaja të tjera me rrjetin e zgjeruar, duke përfshirë printerët e rrjetit, kamerat Wi-Fi, DVR dhe NVR ..ku nuk është e mundur të përdorni një lidhje me tel. Është interesante që ju gjithashtu mund të lidhni një pajisje pa valë në rrjet duke zgjatur thjesht një kabllo ethernet nga pajisja në ruterin e dytë. Për shembull, mund ta ktheni lidhjen tuaj me valë në një lidhje me tel.

Për tutorialin, ne do të përdorim një ruter WiFi TP-Link. Sidoqoftë, ju jeni të lirë të zgjidhni një ruter WiFi sipas zgjedhjes suaj. Ruteri juaj kryesor dhe ruteri dytësor mund të jenë gjithashtu të markave të ndryshme. E vetmja gjë me të cilën mund të keni vështirësi është të gjeni opsionin nëse ruteri juaj është i një marke të ndryshme në krahasim me atë me të cilin do të punojmë.

Një gjë tjetër që duhet të bëni është të siguroheni që keni akses të duhur në cilësimet e ruterit për t'i konfiguruar ato.

Hyrja në ruter (nëpërmjet Wi-Fi)

Hapi i parë është qasja në ruter. Për të hyrë në ruter, duhet të shkruani adresën IP të routerit Wi-Fi. Adresa IP është e shkruar në anën e pasme të ruterit tuaj. Nëse nuk është i pranishëm atje, mund të kontrolloni manualin e ruterit. Në shumicën e rasteve, adresa IP e parazgjedhur e ruterit WiFI është 192.168.0.1

Konfigurimi i ruterit të parë për urën me valë

Është thelbësore të vazhdoni me konfigurimin e ruterit një nga një. Pra, le të fillojmë mee para. Në qasjen tonë, ne do të vendosim modalitetin e parë të funksionimit të ruterit Wi-Fi në modalitetin AP. Modaliteti AP qëndron për modalitetin e pikës së hyrjes. Do të na duhet gjithashtu të bëjmë ndryshime në kanalin, emrin e valës dhe fjalëkalimin. Për ta bërë këtë, ndiqni hapat e përmendur më poshtë.

 • Shkoni te modaliteti i funksionimit për ruterin. Modaliteti i funksionimit njihet gjithashtu si modaliteti i punës.
 • Pasi të jeni në modalitetin e punës/modalitetit të funksionimit të ruterit tuaj, duhet të zgjidhni opsionin Pikat e hyrjes. Ai do të transformojë rrjetin e lidhur me tela në një rrjet me valë.
 • Tani shkoni te Cilësimet e Wireless. Këtu, duhet të vendosni sa më poshtë.
 • Emri i rrjetit pa tela: Shkruani një emër sipas dëshirës tuaj. Ky emër do të përdoret më vonë, prandaj shënojeni diku tjetër.
 • Rajoni: Këtu, ju duhet të zgjidhni rajonin që mbështetet nga rregullorja e rrjetit tuaj të telekomit.
 • Kanali: Kanali përcakton kanalin që do të përdorë WiFi juaj. Ka një gamë nga 1 deri në 13. Do të ndihmonte nëse zgjidhni kanalin me ndërhyrje të vogla. Për të ditur se cili kanal është më i miri, duhet të përdorni Wireless Analyzer.
 • Tani klikoni mbi SAVE dhe kaloni në hapin tjetër.
 • Më pas, duhet të kalojmë te pjesa e Sigurisë me valë . Këtu, duhet të konfigurosh një fjalëkalim.
 • Për të kaluar te opsioni, duhet te Wireless > Siguria me valë.
 • Nga atje, zgjidhni opsionin WPA/WPA2- Personal(Recommended)
 • Tani shkruani fjalëkalimin Wirelesssipas zgjedhjes suaj. Sigurohuni që ta shënoni fjalëkalimin pasi do të na duhet më pas.
 • Klikoni në opsionin Ruaj.

Konfigurimi i parë i ruterit tani ka përfunduar. Tani jemi gjysmë hapi drejt lidhjes së dy ruterave. Përpara se të kaloni te ruteri i dytë, sigurohuni që ai të mbetet i ndezur për pjesën tjetër të hapave.

Konfigurimi i ruterit të dytë

Nëse keni arritur deri në këtë pikë, tani jeni gati për të konfiguruar ruterin e dytë. Së pari, ruteri dytësor duhet të besohet në modalitetin e klientit. Nëse e keni konfiguruar ruterin tuaj dytësor më herët, tani është koha për të rivendosur adresën e tij IP në vlerën e paracaktuar. Kjo është e rëndësishme pasi nuk dëshironi asnjë konflikt kur bëhet fjalë për lidhjen e dy ruterave.

Hapat për të konfiguruar ruterin e dytë janë si më poshtë:

 • Së pari, hyni në ruter dytësor. Detajet për hyrjen do t'i gjeni në pjesën e pasme të ruterit, duke përfshirë adresën IP.
 • Më pas, zgjidhni Rrjeti >> LAN
 • Nga atje, duhet të vendosni adresën IP të ruterit tuaj. Kjo është adresa e paracaktuar. Për shembull, adresa e paracaktuar e TP-Link është 192.168.0.254
 • Pasi të keni mbaruar, duhet të klikoni në butonin Ruaj.
 • Rinisni pajisjen tuaj që adresa e re IP të hyjë në fuqi.

Më pas, duhet të sigurohemi që ruteri dytësor të jetë vendosur në modalitetin e klientit. Për ta bërë këtë, duhet të shkoni në modalitetin e funksionimit / mënyrën e funksionimit në ruterin tuaj dhemë pas zgjidhni opsionin Klient.

Pasi të keni mbaruar, klikoni në Ruaj dhe ruteri i dytë është vendosur tani si një modalitet klienti.

Skanimi i pajisjeve dhe lidhja me të

Tani është koha për të bërë një skanim me valë. Për ta bërë këtë, shkoni te cilësimet e Wireless dhe më pas shtypni Anketa.

Nëse nuk keni një ruter TP-Link, atëherë opsioni mund të jetë paksa i ndryshëm. Së pari, po skanoni të gjitha pajisjet me valë që keni në rrjetin tuaj. Pasi të kryhet sondazhi/skanimi, do të gjeni të gjitha pajisjet e listuara në rrjetin tuaj.

Këtu, do të ndihmonte nëse gjeni emrin e ruterit tuaj të parë. Nëse e mbani mend, keni shënuar emrin e parë të ruterit. Më pas, klikoni në Lidhu dhe më pas do t'ju kërkohet të vendosni fjalëkalimin.

Pasi të keni përfunduar, atëherë duhet të klikoni në butonin Ruaj.

Shiko gjithashtu: Pajisjet inteligjente të sensorëve të lëvizjes Wifi: Gjithçka që duhet të dini

Që të zbatohen cilësimet, ju duhet për të rindezur pajisjen tuaj.

Përfundim

Kjo është e gjitha. Ju keni lidhur me sukses ruterin tuaj Wifi pa përdorur një kabllo ethernet. Nëse e përmbledhim me kujdes, ruteri juaj Wi-Fi duhet të mbështesë modalitetin e klientit WDS ose AP. Në këtë artikull, ne eksploruam se si të lidhim dy rutera WiFi duke përdorur pikën e hyrjes. Tani jeni i lirë të lidhni çdo pajisje me rrjetin tuaj të zgjeruar. Ato gjithashtu mund të kontrollohen përmes ruterit të parë. Ruteri juaj dytësor vepron si një portë për lidhjen e pajisjeve tuaja të largëta.

Ekziston një metodë tjetër që mund të përdorni, të cilën nuk e kemi trajtuar. Nëatë modalitet, mund ta vendosni ruterin tuaj dytësor si modalitet Bridge ose modalitet përsëritës. Në të gjitha metodat, nuk do të merrni shpejtësi të plotë nga ruteri juaj dytësor. Megjithatë, nëse ndërhyrja është e ulët, mund të merrni deri në 50% shpejtësi nga ruteri juaj dytësor. Pra, cilin ruter WiFi do të përdorni për të zgjeruar rrjetin tuaj? Komentoni më poshtë dhe na njoftoni.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.