Si të lidhni TV LG me WiFi

Si të lidhni TV LG me WiFi
Philip Lawrence

LG Smart TV ofron shumë veçori të jashtëzakonshme në internet. Por do të ishte e keqe nëse nuk do të dinit se si ta lidhni televizorin tuaj LG me WiFi për të shijuar këto përfitime.

Me një televizor inteligjent LG të lidhur me WiFi, mund të përdorni disa faqe interneti dhe aplikacione, duke përfshirë Netflix dhe YouTube.

Pra, si t'i përdorni këto funksione, ju pyesni? Thjesht ndiqni hapat e përmendur në këtë artikull dhe do të jeni mirë të shkoni brenda pak minutash.

Megjithatë, televizori juaj LG ndonjëherë mund të shfaqë gabime në lidhjen me WiFi për disa arsye të panjohura. Por nuk keni pse të shqetësoheni për këtë – vazhdoni të lexoni deri në fund për të ditur të gjitha shkaqet e mundshme së bashku me zgjidhjet e tyre.

Le të fillojmë!

Si ta lidhni LG Smart TV me një lidhje me rrjetin?

Ke dy opsione për të lidhur televizorin inteligjent LG me internetin.

Shiko gjithashtu: Si të lidhni PS4 me Wi-Fi
  1. Duke vendosur një lidhje me tel
  2. Duke zgjedhur një rrjet me valë

Hapi 1: Hapni opsionin e rrjetit

Ndizni LG Smart TV dhe përdorni butonin e shigjetës në telekomandën tuaj për të zgjedhur "Rrjeti" i pranishëm në fund të ekranit.

Hapi 2: Zgjidhni lidhjen tuaj të dëshiruar

Menyja Rrjeti do t'ju kërkojë të zgjidhni lidhjen tuaj të dëshiruar, qoftë një rrjet me kabllo ose WiFi.

Për lidhje me tela, ndiqni hapin tjetër. Nëse ndryshe, kapërceni hapin 3 dhe 4 dhe hidhuni drejtpërdrejt në hapin 5.

Shiko gjithashtu: Si të rregulloni Nintendo Switch nuk do të lidhet me WiFi

Hapi 3: Krijimi i një lidhjeje me tel

Do t'ju duhet njëkabllo ethernet për të krijuar një lidhje rrjeti me tel. Lidhni njërën skaj të kabllit tuaj ethernet me portën LAN të Smart TV dhe skajin tjetër me routerin ose modemin tuaj WiFi.

Hapi 4: Konfirmoni lidhjen tuaj me tel

Zgjidhni lidhjen me tel (ethernet). Tani, televizori juaj LG është lidhur me sukses me një rrjet me tel.

Hapi 5: Zgjedhja e një rrjeti me valë

Pasi të zgjidhni opsionin e lidhjes WiFi, do të hasni një listë të të gjitha rrjeteve të disponueshme . Zgjidhni rrjetin që ju takon ose me të cilin dëshironi të lidhni televizorin tuaj inteligjent LG.

Hapi 6: Konfirmoni lidhjen tuaj me valë

Pasi të zgjidhni rrjetin tuaj WiFi, dritarja e mëposhtme do t'ju pyesë për të futur fjalëkalimin e rrjetit WiFi. Futeni atë dhe zgjidhni Lidhu. Televizori juaj tani është i lidhur me një rrjet me valë!

Pse televizori im LG nuk lidhet me rrjetin WiFi?

Kur nuk është dita juaj me fat dhe televizori juaj LG refuzon të lidhet me WiFi, duhet të kontrolloni disa arsye të mundshme për të kuptuar problemin.

Kryesisht, janë faktorë, si lidhja e dobët dhe defektet fizike të harduerit në rrjetin ose televizorin tuaj, që bëjnë që ai të sillet kështu.

Por, përpara se të filloni të zotëroni plotësisht teknologjinë me televizorin tuaj, sigurohuni që të kontrolloni dy herë nëse jeni duke u lidhur me rrjetin e duhur me fjalëkalimin e duhur.

Përveç kësaj, këtu janë një disa këshilla dhe truke që mund të ndiqni për të zgjidhur problemin e lidhjes së televizorit tuaj.

Ndryshoni cilësimet e orës dhe datës së televizorit

Ky truk mund të tingëllojë i padobishëm, por është provuar dhe testuar nga mijëra njerëz në internet, kështu që kini besim tek ai.

Gjithçka që duhet të bëni është të gjeni cilësimet e orës dhe datës në televizor dhe t'i ndryshoni ato manualisht. Ja se si mund ta bëni:

Shko te Cilësimet > Të përgjithshme > Data dhe Ora > Hiq shënjimin Vendos automatikisht > Cakto orën dhe datën e saktë lokale.

Ndrysho cilësimet e DNS në 8.8.8.8

Një tjetër truk shumë i rekomanduar në listë është të ndryshosh cilësimet DNS të televizorit për të parë nëse funksionon ose jo.

Ndiq udhëzimet:

  1. Shko te Cilësimet > Të gjitha cilësimet > Rrjeti > Lidhja me tel (Ethernet) / Lidhja WiFi.
  2. Tani, zgjidhni një rrjet që tregon statusin "I lidhur me internetin".
  3. Gjeni cilësimet aktuale të serverit DNS dhe klikoni "Modifiko" poshtë tij.
  4. Zgjidhni kutinë "Vendos automatikisht".
  5. Zgjidhni opsionin "Serveri DNS".
  6. Shkruani " 8.8.8.8 " atje.
  7. Më në fund, Ruani cilësimet.

Kontrolloni dy herë Rrjetin WiFi

Para se të akordoni cilësimet e televizorit, është më mirë të siguroheni që ruteri juaj WiFi po funksionon mirë. Më pas, filloni me lidhjen e pajisjeve të tjera me WiFi. Nëse nuk lidhet asnjë pajisje, problemi është te lidhja juaj e rrjetit, jo te televizori.

Për më tepër, kontrolloni detajet WiFi që keni futur në televizorin tuaj. Sigurohuni që po përpiqeni të lidheni melidhjen e duhur me valë dhe futjen e fjalëkalimit të saktë.

Rinisni ruterin tuaj WiFi

Mund të jetë një mundësi që ruteri juaj me valë të ketë nevojë për një rindezje të shpejtë për të funksionuar mirë. Zakonisht, ruterat zhvillojnë probleme të lidhjes kur përdoren shumë. Me kalimin e kohës, funksionaliteti i tyre shtrembërohet dhe një cikël i thjeshtë energjie mund t'i rregullojë ato brenda pak minutash.

Aktivizoni/Fikni televizorin

Filloni me trukun më të lehtë dhe provoni ta ndizni televizorin dhe jashtë. Mund të duket e çuditshme, por ndonjëherë funksionon. Përveç kësaj, nuk ka asnjë dëm në të.

Gjithçka që duhet të bëni është ta shkëputni televizorin nga burimi i energjisë për disa minuta për ta rifilluar, pasi televizorët inteligjentë nuk kanë një buton "rivendosjeje" këto ditë. Ky hap rivendos televizorin tuaj dhe mund të rregullojë gjithashtu problemin tuaj të lidhjes.

Përditësoni softuerin e televizorit tuaj

Nëse rivendosja nuk funksionon për ju, mund të kontrolloni përditësimet më të fundit të disponueshme në televizorin tuaj. Ndonjëherë vetëm përditësimi i softuerit rregullon shumë probleme. Kështu që hapni Cilësimet në televizorin tuaj dhe shikoni nëse ekziston ndonjë përditësim i softuerit.

Shkëputni të gjitha pajisjet e panevojshme me valë nga televizori

Palët e treta të lidhura me televizorin tuaj, si disqet USB, shpesh bëhen pengesë për televizorin për të komunikuar me rrjete të tjera. Pra, fillimisht shkëputni të gjitha pajisjet e panevojshme nga televizori dhe më pas lidhni me ruterin tuaj WiFi.

Rivendosja e fabrikës

Rivendosja e fabrikësduhet të jetë opsioni i fundit që mund të provoni nëse të gjitha metodat e tjera dështojnë. Ai do ta kthejë televizorin tuaj në pikën ku keni filluar ta përdorni, prandaj mendoni mirë nëse dëshironi ta rivendosni apo jo.

Nëse jeni të gatshëm ta bëni këtë, shkoni te:

Shtëpia > Cilësimet > Menyja e Përgjithshme > Rivendosni

Përfundimi

Në përgjithësi, konsiderojeni veten me fat nëse TV juaj inteligjent LG lidhet me një lidhje WiFi përmes gjashtë hapave të thjeshtë që diskutuam më sipër.

Ose përndryshe, do të mbërtheheshit me probleme të lidhjes në vend që të kënaqeni menjëherë me veçoritë fantastike që ofron TV LG.

Epo, edhe nëse përballeni me ndonjë problem rrjeti, ju i dini truket dhe këshillat për ta zgjidhur edhe atë!
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.