Si të merrni Wi-Fi në shkollë - Zhblloko mjetet thelbësore të mësimit

Si të merrni Wi-Fi në shkollë - Zhblloko mjetet thelbësore të mësimit
Philip Lawrence

Edhe pse interneti është kudo, nga shkollat ​​te vendet e punës, prapë mund të gjesh shkolla që bllokojnë faqet e internetit të padëshiruara. Censura e faqeve të internetit dhe disa rrjeteve sociale janë tashmë një normë në shumë pjesë të botës.

Pa dyshim, filtrat e internetit të shkollës shërbejnë për një qëllim të dobishëm. Ata i pengojnë studentët të enden thellë në internet, ndërkohë që ai ende lejon të paktën njëfarë aksesi në internet.

Shiko gjithashtu: Kamera më e mirë WiFi në natyrë - Vlerësimi më i mirë i rishikuar

Megjithatë, shumë nga kufizimet mund të duken qesharake për studentët. Disa shkolla mund të ndalojnë kërkimin e termave si "Rusi", "Iran" ose "Kinë" ose të bllokojnë aksesin në materialet arsimore në National Geographic.

Pra, nëse ju pengojnë faqet e internetit të ndaluara në faqen tuaj shkolla dhe nuk mund të ketë akses në mjetet thelbësore të të mësuarit, këtu janë disa metoda për të anashkaluar ato sajte.

Megjithatë, mbani mend se mund të ketë disa pasoja pas zhbllokimit të sajteve. Prandaj, kini kujdes nga rreziqet për ta bërë këtë.

Në këtë udhëzues, mund të kaloni disa mënyra të thjeshta për të kaluar filtrat e internetit të shkollës.

Zhbllokoni filtrat e internetit: Disa mënyra alternative të dobishme

Më poshtë janë disa nga mënyrat më me ndikim dhe të drejtpërdrejta për t'i ndihmuar studentët të anashkalojnë censurën e kufizuar të faqeve të internetit.

Ndryshimi i shfletuesve Përfaqësuesi i rrjetit

Shkolla ose kolegji juaj mund të ketë përfaqësues të shumëfishtë për rrjetin. Kështu, ndoshta administratori ka kufizuar disa faqe interneti në vetëm një përfaqësues; megjithatë, ju mund ta përdorni atë nëçdo përfaqësues tjetër të rrjetit. Nëse është kështu, përdorni shfletimin me përfaqësues për t'i bërë faqet e bllokuara të aksesueshme në shkollën tuaj.

Çaktivizoni cilësimin e përfaqësuesit të rrjetit të shfletuesit të uebit. Studentët duhet të arrijnë te opsioni i rrjetit në cilësimet e shfletuesit të internetit, të zgjedhin alternativën pa përfaqësues ose të përdorin ndonjë tjetër që mund të ofrojë shfletim të pakufizuar në shkollën ose kolegjin tuaj.

Përdorimi i konvertuesit HTML në PDF

Studentët mund të marrin ndihmë nga SodaPDF, duke ofruar shërbim falas në internet për të shkarkuar një faqe interneti në kompjuterët e tyre pa e pasur as akses në të. Ju mund të përdorni më shumë shërbime falas të anashkalimit të uebit të konvertuesit HTML në PDF.

Gjithashtu, disa shërbime të ngjashme falas të internetit kërkojnë vetëm URL për të zhbllokuar faqet e internetit. Në përgjithësi, është një metodë e thjeshtë për të zhbllokuar faqet e internetit pa VPN ose përfaqësues.

Ndërrimi i rrjetit të internetit

Shumë ofrues të shërbimeve të internetit ofrojnë adresa IP dinamike për klientët, të cilat ndryshojnë me kalimin e kohës. Kështu, ndoshta një pronar uebsajti ka bllokuar IP-në tuaj për disa kohë. Pra, mund të hyni në faqen e internetit duke rindezur ruterin e internetit për të detyruar ofruesin e shërbimit të internetit t'ju caktojë një adresë tjetër IP.

Një mënyrë tjetër e lehtë për të hyrë në internet pa shirit është përdorimi i rrjetit tuaj të telefonit nëse administratori i rrjetit ka bllokoi disa shërbime specifike.

Përdorimi i rrugëzuesit të qepës

Një tjetër mjet alternativ anashkalimi është shfletuesi jashtëzakonisht i popullarizuar Tor. Ky është një bllokues në internetanashkalojë shfletuesin. Kryesisht, ju mund të hyni në faqet e internetit të kufizuara në shkollë në mënyrë anonime.

Kështu, përdorimi i Tor është metoda më e fuqishme për të zhbllokuar faqet. Përveç anashkalimit të bllokuesit të uebit, nëse doni të eksploroni mënyra për të përmirësuar sigurinë e pajisjes suaj, mund të përdorni gjithashtu VPN dhe TOR së bashku për ta bërë atë një kombinim vdekjeprurës.

Përdorimi i RSS Feed Of Website

RSS nuk ka vdekur, por tani është e vështirë të gjesh burime RSS. Shfletuesit e internetit nuk i vënë në dukje më ato dhe faqet nuk lidhen më me to. E megjithatë, shumica e sajteve ofrojnë burime RSS.

Me lexuesit RSS, mund të merrni përmbajtje të freskëta. Ju mund të kontaktoni burimin RSS të faqeve të kufizuara të internetit. Disa lexues RSS mund të ngarkojnë të gjitha faqet e internetit në krye të ndërfaqes së tyre, të cilat mund t'i përdorni për të anashkaluar faqet e ndaluara.

Sa herë që faqet e internetit nuk ofrojnë furnizim, gjithmonë mund të gjeni disa shërbime thelbësore në internet për krijimin e furnizimit. Sot, për shkak të manipulimit dhe keqinformimit mediatik, lexuesit e RSS mund të rikthehen. Përveç kësaj, mund të përdorni një mjet si Feedly për të hyrë në përmbajtje nga burime të besueshme.

Shiko gjithashtu: Faqja e hyrjes në Xfinity Wifi nuk do të ngarkohet - Rregullim i lehtë

Wayback Machine

Ky është një shërbim i dobishëm që ka kopje të pothuajse të gjitha sajteve të disponueshme në ueb. Ai ofron versione të shumta të ruajtura të faqeve të internetit që mund të përdoren për të hyrë në versionet e mëparshme të faqeve të internetit. Ju mund të përdorni Wayback Machine gjithashtu për të hyrë në sajtet e kufizuara.

Kështu, edhe nëse disa sajte dhe shërbime nuk funksionojnë, kjomjeti ju ka mbuluar. Përveç kësaj, Arkivi i Internetit ofron shumë libra elektronikë falas, lojëra nostalgjike, dokumentarë, filma etj.

DNS me porosi

Mënyra tjetër për të anashkaluar përmbajtjen e bllokuar është përdorimi i DNS-së me porosi. Metoda e personalizuar DNS përfshin përdorimin e OpenDNS ose Google DNS për të hyrë në uebsajte të ndryshme.

Një server DNS mund të përkthejë një adresë uebsajti në adresën IP. Ky proces e bën informacionin e faqes së internetit të aksesueshme për shfletuesin.

Adresa IP konvertohet në zgjidhësin DNS. Ofruesi i shërbimit të internetit është serveri i paracaktuar për konvertimin.

Por mund të gjeni edhe shumë zgjedhje të tjera falas. Për shembull, Google Public DNS është një ilustrim tipik me adresën 8.8.8.8.

Kohët e fundit, Cloudflare ka pretenduar të lançojë shërbimin 1.1.1.1 DNS. Ai gjithashtu ofroi shërbimin e tij 1.1.1.1 DNS duke përdorur aplikacione iOS dhe Android. Studentët mund të përdorin këtë mënyrë për të parë faqet e internetit të kufizuara.

Përdorimi i Google Translator

Zakonisht, shkollat ​​nuk e bllokojnë Google Translator pasi është një veçori edukative dhe askush nuk e konsideron atë si diçka të kundërshtueshme për të zhbllokuar faqet e internetit në shkolla dhe kolegje. Prandaj, me Google Translator, ju mund të anashkaloni sajtet e kufizuara duke i konvertuar sajtet në çdo gjuhë tjetër.

Provo të përdorni Google Translator dhe shikoni nëse funksionon për ju. Duhet të ngjisni URL-në dhe më pas të zgjidhni URL-në që shfaqet në të përkthyerseksioni.

Përdorimi i adresës IP

Studentët e dinë se URL-ja e çdo faqeje interneti vjen me një adresë IP unike, që do të thotë se mund ta përdorni gjithmonë në vend të një URL nëse administratori ka ndaluar vetëm URL-në . Nëse është kështu, futni IP-në për të anashkaluar faqet e internetit.

 • Në sistemin Linux, shkruani dig websitename.com për të gjetur adresën IP të sajtit.
 • Për Android dhe iPhone, gjeni aplikacione me emrin Traceroute në Google Play dhe App Store.
 • Në Mac, zgjidhni Network Utility > zgjidhni në Traceroute dhe jepni URL-në për të marrë adresën IP.
 • Në sistemin Windows, shkruani emrin e faqes së internetit tracert.com në vijën e komandës për adresën IP të sajtit.

Tjetër , shkruani këtë IP në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj të internetit dhe futeni atë për të hyrë në filtrat e internetit.

Përdorimi i faqeve të internetit të përfaqësuesve

Shpesh, administratori tërheq kufij të veçantë për të kufizuar aksesin tuaj në disa shërbime dhe sajte , për shembull, emaile personale, rrjete sociale dhe transmetim video. Ndonjëherë, ju kërkoni një metodë për t'i bërë faqet e kufizuara të aksesueshme dhe atje, faqet e internetit të përfaqësuesve shërbejnë si një mjet shpëtimi.

Megjithatë, mbani parasysh një gjë, një përfaqësues i zhbllokuar nuk është aq i sigurt sa metodat e tjera në këtë listë. Kështu, nëse përparësia juaj është privatësia e informacionit tuaj, zgjidhni opsione të tjera.

Mund të përdorni qindra faqe interneti proxy për të rritur përvojën tuaj në ueb pa u shqetësuar për ndonjë kufizim. Një përfaqësuesmund të kamuflojë uebsajtin e kufizuar nga Ofruesit e Internetit dhe ju ofron qasje në atë sajt.

Për shembull, nëse shkolla ose kolegji juaj ka bllokuar Facebook-un, mund të shkoni në çdo faqe interneti përfaqësuese dhe të shkruani adresën e disponueshme për të vizituar faqe.

Në vijim janë disa faqe interneti të njohura proxy që mund të përdoren për të hyrë në faqet e internetit të kufizuara në shkollë.

 • Spysurfing.com
 • Hidemyass.com
 • Smartproxy.com

Përdorimi i VPN

Mënyra më e thjeshtë për të anashkaluar filtrat e internetit nga shkolla juaj është përdorimi i një VPN. Në thelb, një VPN është një softuer i fuqishëm që mbron privatësinë tuaj dhe informacionin e vendndodhjes. Këtë e bën me enkriptimin e fluksit të trafikut të internetit drejt dhe nga pajisja juaj dhe e drejton atë nëpërmjet një serveri ndërmjetës në çdo vendndodhje që ju zgjidhni.

Metoda për të përdorur një VPN në Wi-Fi në shkollë

Madje nëse nuk keni përdorur ndonjëherë një VPN, është e lehtë të konfiguroni. Ndiqni hapat e mëposhtëm për të hyrë në uebsajtet tuaja të preferuara nga kolegji ose shkolla juaj në një kohë të shkurtër.

Ja se si të merrni Wi-Fi në shkollë nëpërmjet VPN-ve:

 • Zgjidhni dhe abonohuni në një të përshtatshme Ofruesi VPN
 • Duhet të instaloni një aplikacion të përshtatshëm VPN. Duhet të instaloni aplikacionin VPN në shtëpi për të kapërcyer mundësinë që shkolla të ketë bllokuar faqet e internetit të VPN.
 • Tani, hapni aplikacionin VPN dhe zgjidhni një server në vendin tuaj.
 • Hyni lidhjen , dhe tani mund të zhbllokoni sajtet në Wi-Fi të shkollës!
 • Nëse juhasni ndonjë problem tjetër, më pas provoni të pastroni cookies dhe cache-in tuaj. Nëse kjo nuk e zgjidh problemin, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve mbështetëse të programit të ndihmës së klientit të VPN-së.

VPN-të më të mira për Wifi në shkollë

Këtu është një përmbledhje e alternativave më të mira VPN për kolegjet dhe shkollat.

VyprVPN

Zgjedhja e parë VPN në listën tonë është VyperVPN. Ofron internet me shpejtësi të lartë. Përveç kësaj, është një zgjedhje e sigurt me shumë veçori të privatësisë dhe enkriptimit.

Qasje private në internet

Ky VPN është i shkëlqyeshëm në gjeo-kufizimet dhe anashkalimin e shfletimit. Sidoqoftë, shpejtësitë që ofron mund të jenë të paqëndrueshme. Një përkushtim i vendosur ndaj politikës pa regjistrime është veçoria e saj kryesore.

IPVanish

IPVanish ofron siguri të fortë me shpejtësi të mira. Fire TV Stick dhe Kodi rekomandojnë këtë aplikacion miqësor me telekomandën për klientët e tyre.

ExpessVPN

Serverë të shpejtë që mund të anashkalojnë shumicën e përmbajtjeve të rrjetit. Për shkak të veçorive të qëndrueshme të privatësisë, ai nuk mban regjistra për aktivitetin dhe informacionin tuaj të shfletimit.

Surfshark

Surfshark nuk ofron fare kufi për lidhjet, një politikë pa regjistrime dhe veçori të shkëlqyera zhbllokimi. Shërbimi me shpejtësi të lartë ruan sigurinë mbi të gjitha. Përveç kësaj, ky është opsioni më i mirë i buxhetit.

NordVPN

Opsioni i fundit më i mirë VPN për Wifi në shkollë. Nuk mban regjistra dhe mund të zhbllokojë faqet e internetit më të njohura të transmetimit me gjeo-kufizim.

Përfundimi

Të gjitha mënyrat që kemi përmendur më sipër janë zgjidhje të thjeshta për problemin e nxënësve për zhbllokimin e faqeve të internetit në shkollë. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve për të zhbllokuar përmbajtjen është metoda më efektive për të anashkaluar Wi-Fi të shkollës. Në këtë mënyrë, ju mund t'i mbroni të dhënat tuaja pa kompromentuar informacionin e vendndodhjes tuaj.

Duhet të provoni të përdorni opsionin më të mirë të disponueshëm për sigurinë maksimale dhe anashkalimin më të fuqishëm të sajteve ku dëshironi të përdorni. Për t'ju ndihmuar të gjeni metodën e duhur, ne kemi mbledhur gjithashtu një listë të mënyrave më të mira për të zhbllokuar Wi-Fi në shkollë.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.