Si të ndaloni Bluetooth nga ndërhyrja me WiFi

Si të ndaloni Bluetooth nga ndërhyrja me WiFi
Philip Lawrence

A po përballeni me probleme të ndërhyrjeve midis Bluetooth dhe WiFi tuaj?

Çështjet e ndërhyrjes nuk ndodhin shpesh, por ato mund të shkaktojnë shumë zhgënjim kur ndodhin.

Duke pasur parasysh se sa shumë ndërveprojmë me pajisjet tona elektronike dhe lidhjen WiFi, ndërhyrje të tilla mund të pengojnë detyrat tuaja të përditshme. Prandaj, është më mirë të merreni me to sa më shpejt që të jetë e mundur.

Çfarë i shkakton këto çështje ndërhyrjeje? Dhe si ta ndaloni Bluetooth-in të mos ndërhyjë me WiFi?

Ne ju sugjerojmë të vazhdoni të lexoni. Në këtë postim, jo ​​vetëm që diskutojmë shkakun e këtyre çështjeve të ndërhyrjeve, por diskutojmë gjithashtu disa zgjidhje të mundshme.

Çfarë është Ndërhyrja Bluetooth?

Ju jeni çliruar nga rrëmuja e ngatërruar e pajisjeve me tela, falë pajisjeve Bluetooth. Bluetooth përdor frekuencat e radios për të krijuar një lidhje me valë me pajisje të tjera. Zakonisht, pajisjet Bluetooth dërgojnë sinjale mbi një frekuencë 2,4 GHz.

Shiko gjithashtu: Identifikimi i ruterit Asus nuk funksionon? - Këtu është rregullimi i lehtë

Në përgjithësi, këto frekuenca nuk ndërhyjnë me njëra-tjetrën. Megjithatë, nëse një pajisje tjetër dërgon sinjale me të njëjtën frekuencë si Bluetooth-i juaj, mund të përballeni me disa probleme me ndërhyrjet.

Këtu janë disa pajisje që kemi vërejtur se mund të shkaktojnë ndërhyrje me sinjalet tuaja Bluetooth:

 • WiFi
 • Mikrovalët
 • Atoparlantët me valë
 • Monitorët e foshnjave
 • Enëtë satelitore
 • Telefonat që kanë procesorë 2.4 ose 5 GHz

Nëse keni blerë produkte me cilësi të lartë, jumos u shqetësoni për këto ndërhyrje pasi zakonisht sinjalet Bluetooth janë më të dobët se pajisjet e tjera.

Për më tepër, Bluetooth përdor kërcimin e frekuencës së spektrit të përhapur, që do të thotë se ato rrotullohen midis shtatëdhjetë frekuencave të zgjedhura rastësisht. Kjo teknologji parandalon dy pajisje që të ndajnë të njëjtën frekuencë.

Edhe nëse ato përfundojnë disi duke ndarë frekuencën, pasi teknologjia e spektrit të përhapur ndryshon frekuencën 1600 herë në sekondë, ndërhyrja nuk do të zgjasë shumë.

Si të identifikoni ndërhyrjen Bluetooth?

Pra, si mund të dallohet nëse ata janë duke përjetuar ndërhyrje në lidhjen e tyre Bluetooth?

Epo, këtu janë disa shenja treguese për t'u kujdesur:

Zhurma statike

Një nga shenjat më të zakonshme të ndërhyrjes janë zhurmat statike. Nëse një pajisje tjetër përdor gjithashtu frekuencë 2,4 GHz, mund të dëgjoni shumë zhurmë statike. Kjo është e dukshme nëse jeni duke përdorur kufje ose kufje Bluetooth.

Jo vetëm që këto zhurma statike janë të bezdisshme, por ato mund të jenë edhe të dëmshme për veshin tuaj nëse janë vazhdimisht të pranishme.

Vonesat.

Nëse jeni duke përdorur kufje ose altoparlantë Bluetooth, mund të përjetoni vonesa të zërit pa asnjë ndërhyrje.

Pajisjet Bluetooth funksionojnë ndryshe nga pajisjet tuaja të zakonshme me tela. Valët e audios kompresohen dhe bëhen për të udhëtuar nga burimi në pajisjen tuaj përmes frekuencave. Nëse një sinjal tjetër po kalon nëpër të njëjtënfrekuencë, ka të ngjarë të përjetoni vonesa.

Mendojeni këtë në këtë mënyrë: nëse jeni duke udhëtuar në një rrugë me një drejtim, me një korsi dhe një makinë tjetër po lëviz përpara jush, mundeni' t shpejtësi përpara makinës. Nëse makina nuk lëviz, ju nuk mund të lëvizni. Sinjali juaj Bluetooth funksionon në të njëjtën mënyrë.

Lidhja bie

Ndërhyrja mund të bëjë që pajisja juaj Bluetooth të shkëputet nga pajisja juaj e çiftuar. Për shembull, nëse miu juaj Bluetooth vazhdon të shkëputet me laptopin tuaj, atëherë me siguri jeni duke përjetuar ndërhyrje Bluetooth.

Ne ju sugjerojmë të vazhdoni të përpiqeni të rilidheni. Megjithatë, nëse ende shkëputet edhe pas përpjekjeve të shumta, mund të dëshironi të shikoni më nga afër seksionin tjetër.

Si ta ndaloni Bluetooth-in të ndërhyjë me WiFi?

Pra, çfarë ndodh nëse përjetoni një nga ato raste të rralla ku Bluetooth-i juaj ndërhyn me pajisjet tuaja të tjera?

Ka disa mënyra përmes të cilave mund të parandaloni që këto ndërhyrje të ndodhin.

Hiq barrierat

Zgjidhja e parë është të heqësh qafe çdo pengesë të mundshme. Për shembull, ndonjëherë, materiale të caktuara mund të parandalojnë kalimin e sinjaleve më të dobëta si Bluetooth. Disa materiale të mundshme që mund të ndërhyjnë me sinjalet tuaja Bluetooth janë:

 • Metal
 • Xhami antiplumb
 • Betoni
 • Suva
 • Mermer
 • Tulla

Nëse vëreni se sinjali juaj Bluetooth po dobësohet dhe keni njënga materialet e përmendura më lart pranë jush, ju sugjerojmë të bëni disa hapa larg materialit.

Ndryshoni kanalin e ruterit

A po ndërhyn routeri juaj WiFi me sinjalet tuaja Bluetooth?

Shiko gjithashtu: Zgjidhur: Wi-Fi nuk ka një konfigurim të vlefshëm IP

Mund t'ju duhet të ndryshoni kanalin e ruterit tuaj.

Nëse përdorni ruterin Apple, atëherë puna juaj bëhet shumë më e lehtë. Thjesht rinisja e ruterit tuaj mund të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi. Kur rindizni, ruteri juaj Apple do të përpiqet automatikisht të kërkojë një kanal të ri të ndryshëm nga kanali juaj Bluetooth për t'u lidhur.

Megjithatë, nëse nuk keni një ruter Apple, mund ta ndryshoni manualisht kanalin. Ju mund ta bëni këtë duke shkuar te cilësimet e ruterit. Eksperimentoni me media të ndryshme për të parë se cili cilësim është më i përshtatshëm.

Ndryshoni vendndodhjen e ruterit/pajisjes

Nëse jeni duke përdorur një kufje me valë dhe dëgjoni statike, atëherë ka shumë mundësi që po përjeton ndërhyrje. Ne sugjerojmë t'i afroheni pak më shumë ruterit ose ta afroni ruterin me ju.

Në këtë mënyrë, sinjalet tuaja WiFi bëhen më të forta, duke parandaluar ndërhyrjen e sinjaleve Bluetooth. Kështu, për shembull, nëse jeni duke përdorur kufje Bluetooth gjatë telefonatës WiFi, do të vini re se interferenca largohet sapo t'i afroheni ruterit tuaj.

Largohuni nga mikrovalët dhe dritat fluoreshente

Kjo mund të duket paksa qesharake dhe mund të pyesni veten se çfarë lidhje kanë mikrovalët ose dritat fluoreshente meLidhja Bluetooth.

Epo, si mikrovalët ashtu edhe dritat fluoreshente lëshojnë frekuenca prej 2,4 GHz, që është e njëjta frekuencë me Bluetooth-in tuaj. Prandaj, mund të ndihmojë në pastrimin e sinjaleve tuaja kur largoheni nga të dyja.

Arsyet e tjera pse pajisja juaj Bluetooth vazhdon të shkëputet

Ka një mundësi që ndërhyrja Bluetooth të mos jetë arsyeja pse pajisjet tuaja të çiftuara vazhdoni të shkëputeni. Shumica e pajisjeve Bluetooth, si kufjet, tastierat, miu, funksionojnë me bateri.

Nëse bateria e pajisjes suaj është e dobët, ajo mund të mos jetë në gjendje të mbajë lidhjen e vendosur. Pra, nëse kufjet tuaja Bluetooth vazhdojnë të shkëputen ose zëri vonohet pak, ndoshta duhet të kontrolloni më parë baterinë.

Krijimi i një lidhjeje të qëndrueshme Bluetooth

Pasi të keni përfunduar zgjidhjen e problemeve, është koha për të rilidhur Bluetooth-in tuaj me pajisjen tuaj. Procesi është zakonisht i njëjtë, por mund të ndryshojë pak në varësi të pajisjes që përdorni.

Këtu është një udhëzues i thjeshtë që duhet të ndiqni kur konfiguroni pajisjen tuaj Bluetooth në një kompjuter portativ Windows:

 • Së pari, sigurohuni që pajisja juaj Bluetooth të jetë e ndezur.
 • Më pas, shkruani Cilësimet në shiritin e kërkimit në pjesën e poshtme majtas të ekranit tuaj.
 • Pasi të hapet dritarja e Cilësimeve, shkoni te Pajisjet.
 • Skeda e parë zakonisht është Bluetooth & pajisje të tjera. Aktivizoni çelësin nën Bluetooth.
 • Laptopi juaj do të kërkojë automatikisht të gjitha të disponueshmePajisjet Bluetooth. Kur të shihni emrin e pajisjes suaj, klikoni mbi të për t'u lidhur.

Pasi të krijoni një lidhje, pajisja juaj do të kujtojë pajisjen Bluetooth. Kështu që herën tjetër që të përpiqeni të lidheni me të, emri i pajisjes suaj Bluetooth do të shfaqet në pajisjet tuaja, duke e bërë edhe më të lehtë çiftimin e dy pajisjeve.

Përfundim

Ditët e ngatërruara dhe telat e grisura janë pas nesh falë teknologjisë Bluetooth që na lejon të krijojmë lidhje me valë midis dy pajisjeve.

Megjithatë, teknologjia Bluetooth nuk është aq e përsosur sa do të supozohej. Ndërhyrja Bluetooth është një problem i tillë i bezdisshëm por i rrallë që shfaqet me pajisjet Bluetooth.

Kjo zakonisht ndodh kur një pajisje tjetër përdor të njëjtën frekuencë si pajisja juaj. Çështja është e lehtë për t'u zgjidhur. Në këtë postim, ne kemi diskutuar mënyra të ndryshme përmes të cilave mund të parandaloni ndërhyrjet.
Philip Lawrence
Philip Lawrence
Philip Lawrence është një entuziast i teknologjisë dhe ekspert në fushën e lidhjes në internet dhe teknologjisë wifi. Me mbi një dekadë përvojë në industri, ai ka ndihmuar shumë individë dhe biznese me çështjet e tyre të internetit dhe WiFi. Si autor dhe bloger i Këshillave për Internet dhe Wifi, ai ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë për t'u kuptuar nga e cila mund të përfitojë të gjithë. Philip është një avokat i pasionuar për përmirësimin e lidhjes dhe për ta bërë internetin të aksesueshëm për të gjithë. Kur ai nuk është duke shkruar ose zgjidhur problemet që lidhen me teknologjinë, ai pëlqen ecjen, kampingun dhe eksplorimin e jashtëzakonshëm.